![]() |
Citiraj:
jos nisam nigdje vidio da pisu da htc10 ima bolji ili uopce usporediv ekran sa S7. Nije da me to dira previse, ali pisati da su samsung amoled hype je malo pretenciozno |
Da, posjedovao do nedavno Note 5. Dva komada zapravo.
HTC 10 sigurno nema bolji ekran od S7. Samo se ne slazem da je S7 toliko iznad svih, pogotovo ne iznad 6S plus. Citiraj:
|
Citiraj:
To me baš zanima... mislim, nije da se bavim grafičkim dizajnom na mobu ili da mi je bitno hoće li ekran trošiti 0,37% baterije po satu više ili manje, nego čisto sa tehničke prirode :) |
aj kad se hvatas kalibracije, a kako se kalibrira ekran na mobitelu?
to sto ti opisujes ja uopce nemam problem na noteu. dapace. stavi ga u basic mode. iphoneov ekran je pored njega blago receno prosjecan. po svemu. imao sam na staroj motoX iz 2013, ali i na LG-u koji je imao LCD, boostane boje, i stariji amoledi su bili uzas. Ovo danas je sve samo ne to. Ja sam prvi bio protiv njih. no dosta je ot-a |
Hehe, eto, u isto vrijeme nas zanima ta kalibracija iliti BAŽDARENJE ekranca :D
|
Citiraj:
E sad si pretjerao :) Već sam ponadao nagradu. User ip 5s i još ne namjerava prodati. Puno mi masu prolazi mobitela u ruci, prste ne stigneš ni brojiti ;) |
Ne vidim ja nikakvu razliku izmedju starih i novih amoleda. Meni je amoled sam po sebi vrh. Ali to je sve stvar ukusa.
HTC 11 ako jos Htc bude postojao treba preci na amoled i to je to. Meni vise nista ne treba. S7 ima najbolji ekran na trzistu. I sam Apple prelazi na amoled ako se ne varam. I to nesto znaci. HTC ima mozda najbolji LCD ekran, ali nije to too.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sad uzmi taj zenin 6s i svoj note 5. Izadji na jako sunce. Pogledaj u svoj ekran, pogledaj u njezin. Mozes cak i slike pogledati. Pa mi javi na kojem je slika bolja, ali i apsolutno sve ostalo ;) Nadalje, bijela cak ni kod s7 nije bijela. Dapace, to je zuckasto govno. Ne skuzis dok ga ne usporedis sa bijelom bojom. Svaka cast na kontrastu, tu je amoled najjaci. I svaka cast na prikazu crne. Ali u 99% sadrzaja ti tu crnu neces ni vidjeti, vec gledas bljedolike pozadine. Kao uostalom i na ovom forumu. P.S. Nemam nista protiv amoleda. Dapace. Ako netko voli amoled, samsungovi su naravno bez premca. Samo ih ja osobno ne volim, jer ne prikazuju realno stanje stvari. Uslikaj sliku sa note 5, prebaci ju na komp. Na noteu 5 ce izgledati 5x bolje nego na tvom pc-u. Vise volim realnost od cirkusa boja. I to ne govorim jer (ne)volim samsung ili apple, jer izgleda da ce i apple ici putem amoleda od 2017 godine. Tada cu pljuvati i po njihovim ekranima :D Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Uglavnom, za one koji zele HTC + AMOLED, sigurno je novi Nexus jackpot onda? ;) Sense ionako sad izgleda skoro kao stock. |
Gabre, na ja(r)kom suncu. Aludirao sam na vidljivost ekrana u takvim uvjetima, ne na kameru. Kamerom se ne bavim i o istoj nemam pojma, tako da u tu domenu ne bih ulazio.
I koga boli briga za bijelu? Veca ostrina ekrana koju ni ne mozes golim okom primjetiti je vazno nesto, ali bijela kao jedna od osnovnih boja i boja koje najvise gledas/vidis na svom mobitelu nije vazna?:D Eod sa moje strane, jer zasrasmo temu sa offtopicom. |
Pa velim ti da na jakom suncu se ekran na noteu bolje vidi.
Pitanje, jel doslo 1080p@60 snimanje sa updateima na 10-ku? |
Citiraj:
Meni osobno bi iPhone dobio jos vecu ocjenu, za ostatak se slazem. I jos imaj na umu da je S7 dobrih pola godine mladji uredjaj. Sad kad dodje true tone display sa dodatnim poboljsanjima, razlika ce biti jos i veca. |
Jesi nasao relevantan site, njima je apple i iphonei bog i batina i sve drugo je burek.
Phonearena je sve samo ne objektivan site. |
Eto nešto vezano uz kameru, Iphone nije baš najbolje prošao :-)
http://www.phonearena.com/news/Best-...HTC-10_id83011 Ja koristim Iphone 6s, dobar mob, kompletan ali pomalo je dosadio... Razmisljam o HTC 10 ali nisam siguran kakav mu je mail client a meni je to jako bitno. Recimo kod Iphone mail client radi savrseno. Brzina, sinkanje folder na exchange, sve radi kako treba. |
Navodno bio problematičan na M9 no poslije je ispravljeno.
Više uzdajem na app Gmail i Outlook |
Gmail nije neka sreća za exchange a Outlook mailove šalje preko svojih servera tako da nije u skladu sa potrebama. Obično sam na Androidu koristio Touch Down client ali njegov UI izgleda kao da je zastao u vremenu od prije 10god..
|
Zna li netko reći na koliko slobodne memorije mogu računati na Desire 526G ako u specifikacijama ima 8GB?
Znam da je stariji model, ali meni se sviđa dizajn. Zadnje dvije godine imam desire 500 i ergonomski je odličan, ali 4 gige je postalo premalo iako sam maknula sve što se moglo. Sad me zanima mogu li se provući s tih 8 giga, jer inače moram posegnuti za ovim novodizajniranim mobitelima koji me svi odreda podsjećaju na "životinjsko carstvo". |
Citiraj:
|
Prije je bilo problema. Imao je kolega također na M9 do nije došao update fix appa
Ja gotovo svaki dan susrećem sve marke aparata. ;) Poslano s kompjutera iz kreveta preko interneta |
HTC M9, M10 i A10 dobit će Android 7.0 nadogradnju:
http://www.techtimes.com/articles/16...med-by-htc.htm |
http://www.phonearena.com/news/Best-...HTC-10_id83011
Test kamera. Ipak ta kamera na 10ki nije tako loša. |
Citiraj:
Ne postoji M10 i A10 ;) Samo 10 i A9. Poslano s kompjutera iz kreveta preko interneta |
Citiraj:
|
Ima li neki app za htc desire 620 kojim mogu postici da se upali ekran iz sleepa sa dable tapom (kao neke lumie i lg mobiteli). Moze i neka kombinacija sa proxy senzorom..
|
Koliko se sjećam s nexusa obično to kernel mora omogućiti . Sva ostala eventualna riješena ubiju bateriju, ako ih uopće ima.
|
Citiraj:
- ili ti mob nema dedicated hardware za taj feature pa ti je ekran konstantno "pod naponom" ne bi li ulovio tvoj touch i time ti curi baterija dok ne koristis mob. Ovo je recimo bio problem kod Nexusa 5 koji nije imao podrsku za to iako je njegov LG brat G2 imao. Razlika u potrosnji baterije kada koristis dt2w - znacajna. G2 je imao poseban sklop na touchscreenu i trosio zanemarivo baterije. - ili ti mob to podrzava pa lipo sve 4 u zrak. U tom slucaju bi i proizvodjac to trebao omoguciti. Dt2w se moze aktivirati najcesce kroz custom kernel, a nekada i kroz rom. Sve ovo zahtjeva otkljucan bootloader i fleshanje custom roma/kernela. Mislim da sam mooozda vidio i neke aplikacije koje to omogucavaju ali bojim se da je to najlosiji nacin od navedenih. |
Citiraj:
Je, moja greška, hvala na ispravci :chears: |
Citiraj:
Koja je po tebi normalna cijena? Sad si me zagrijao. :D |
Citiraj:
Inace, citao sam tvoje postove. Slican si meni. Zelis Android sa svim prednostima istoga, ali da se ponasa kao iOS :D Najblize tome do sad sto sam dozivio su OP3 i HTC 10. No koliko god da sam nahvalio OP3, opet bih radije jednog HTC-a. I dalje strpljivo cekam :) |
|
Citiraj:
Gdje si uzeo i ako smijem pitati, koliko te ispao? Prvi dojmovi? |
Opa, Icy opet ponovio na HTC :)
|
Treba mi malo vremena da procijenim. Zasad je puno bolji doživljaj nego Galaxy S7E.
Nije toliko fluidan kao iPhone 6S, ali je "good enough". Malo se još igram da ga pretvorim u "Nexusa". Kameri jako fali phase-detection autofocus, ove igrice s laserima su smijurija. iPhone sam posudio burazu, kad ga vrati i kad uhvatim vremena budem okinuo fotke za usporedbu (njegov Z5compact je na servisu). @Mileni - Njuškalo, 4000kn. U slobodnoj prodaji je tak i tak skuplji od S7 za 500kn, ne da mi se čekat za 100-200kn. Glavno da sam prodao iPhone (iako je kod buraza, prodan je :D) prije iPhonea 7 da mu ne padne cijena. Kad izađe iPhone 7 onda ću razmislit dal HTC ostaje ili ne. Zasad je puno bolje iskustvo nego S7E (moram opet spomenut, stvarno je). Kad bi barem bio malo tanji i par mm uži... @Dottore - yup, nakon HTC One M7, Moto X 2014, Galaxy S7E mislim da sam našao OK Android mob. Uzeo bi Xiaomi Mi5Pro, ali ne radi mu LTE band 20. |
Imao sam dosta Xiaomi mobitela. UI im je poboljsani iOS. Doslovno. I jako lijepo to izgleda i radi. Ali seru kvake sa zakljucavanjem bootloadera, a meni se vise sa tim ne da zajebavati.
HTC 10 sigurno radi fluidnije od S7e, taj dio me ne moze iznenaditi. Nikako. Vidim da dosta ekipe ima problema sa fokusom, kao i ti. Ako ti nije problem, provjeri wi-fi jacinu signala. Jer ima ekipe i koja sa tim dijelom ima (velikih) problema. Mislim da cu cim se vratim s godisnjeg i ja ubosti jednoga. Dosta je bilo cekanja :) EDIT: Instaliraj si Gello browser od CM-a. Imas ga na apkmirroru za download. Imas swype to back/forward, a browser je iznenadjujuce brz i ugodan za koristiti. |
Baš čitam temu na xda, tip je prodal 10 i uzel OP3, veli da mu potonji bolje radi neg 10tka.. Kao manu na desetki je naveo, slabija baterija, znatno zagrijavanje moba i mob sporije radi neg OP3..
Kolko je naveo, jedino di 10tka briljira su zvučnici i kamera.. Što se tiče wifija, tu je dost ljudi prijavilo taj problem (lošiji signal wifija) i taj laser fokus tera svoje tak da se i tu zna vodit borba u pogledu fotkanja.. A čak sam naletil na topic, di tip veli, kod snimanja videa po noći, znatno pada fps po noći (to mi je poznato još iz prijašnjih HTCova). |
Budem probao Gello browser, hvala!
OP3 mi nažalost ne dolazi u obzir jer je ogroman i jer ima Amoled PenTile koji ne podnosim (trebao bi imat barem 1440p da ne skužim piksele). Yup, HTC10 se dosta zagrijava. Zvučnici mi iskreno nisu niš bolji od iPhonea, budem isprobao još kad mi se vrati. WiFi mi zasad izgleda okej. Čak i bolje od iPhonea kad odem u najudaljeniji dio stana gdje je router iza par zidova (padne na 2.4GHz, to je ova sporija vrijednost - iPhone bi imao 20-ak mbps tamo). Brža vrijednost je u sobi s routerom, kad prima 5GHz ac. http://www.deviantpics.com/images/20...-210723.th.png I dvije fotke nabrzaka. :D http://www.deviantpics.com/images/20...MAG0002.th.jpg http://www.deviantpics.com/images/20...MAG0015.th.jpg EDIT: WOWOWOWOOOW! Gello Mod browser je predobar, a tek je na početku. Fluidan, brz, swipe to back, brz je kao Safari (a on je best in the business). A još kad dodaju featureova... Odlično! |
Citiraj:
|
Svi se ti noviji smartphonovi griju, HTC 10 možda mrvicu više jer je sav od metala.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:35. |