![]() |
no krasno, hvala
|
Citiraj:
|
Dajtei recite jel sam ja kreten ili...
Kad idem placat racune. Odaberem skeniranje barkoda, platim i nudi mi opciju da radim iduci nalog. Kad to odaberem ode mi na rucno upisivanje naloga, a ne da pali kameru i skeniram iduci kod. Stara app je to radila perfektno. |
Skeniranje naloga -> skeniraš -> spremi ( poruka NALOG USPJEŠNO SPREMLJEN) -> skeniraj novi nalog.
Ona stara je automatski skenirala odmah novi nalog, to mi je super bilo. |
Koji pametni čitač koristite za pristup PBZ internet bankingu (da radi na Windowsu 10) ?
|
Fizičke osobe nemaju opciju prijave preko čitača, samo preko tokena s čitačem koji dobiješ od banke. Poslovni računi imali su certifikate na karticama i prijavu čitačem, ne znam imaju li i dalje.
|
Ako se koristi stara vezija netbankinga za poslovnjake, logiranje se vrši karticom ili USB stickom. Nova verzija zahtjeva app na mobu koji generira #withKEY potreban za logiranje.
|
aprospos tog PBZ appa, jutros steka i izbacuje gresku...bas su se potrudili odradit sve i spremno uc u novu godinu :care:
zena se zali da nema preglede potrosnje/transakcija iz proslog mjeseca. ja i ne mogu uc u app jer "je nesto poslo po krivu" jel netko probao jutrs app? |
da, meni isto, nema transakcija uopce, sve su pobrisali, kakvi debili...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ista stvar kod mene, samo vidim transakcije od 1.1. na dalje, i vecina ostalog sto probam (GSM bonovi, placanje etc.) "podje po krivu".
|
Novi app za poslovnjake je ionako koma. Sugerirao sam im neke izmjene, nešto jesu primjenili, a dobar dio toga nisu tako da je još uvijek s**nje.
Po mojim informacijama, zbog pritiska centrale kod nas je u opticaj puštena beta verzija. |
Citiraj:
|
Treba nam još strpljenja... kaže frend da njemu sve uredno radi bez ikakvih poruka a nije nadograđivao app (ili bar misli da nije) i pokazuju mu se uredno uplate i isplate iz prošle godine.
Meni baca gdpr privolu i potrebu nadogradnje a na storeu nema opcije za update. Također ne vidim bivše uplate i isplate. From tapatalk with love |
Citiraj:
Najtoplije se nadam da ce se transalcije pojaviti |
Meni je stigao update maloprije ali transakcije samo od 1.1 su vidljive.
|
Potrebno je prebaciti na kune kada gledaš prošli mjesec. Updateana app.
|
Evo restartao mob i nakon toga mi našlo update PBZ aplikacije...
From tapatalk with love |
Dajte ljudi pričekajte do sutra, pa nije baš da toliko gori za odmah i sad, tj. danas. Siguran sam da ljudi iz naše struke rade već danima na tome i da će raditi još neko vrijeme maksimalno koliko mogu da prijelaz bude što bezbolniji.
Masa ovih informacija o trajnim nalozima, o starim transakcijama u kunama i sl. je pisalo u obavijestima koje su stizale, samo ja prvi nisam to čitao sve :D |
Citiraj:
Tnx |
Ma mogli su samo KN pretvoriti U EUR i to je to. Cifru su mogli ostaviti kakva je :D
Đuro još ne radi (đorđ)... |
Nitko od nas tko radi u bankarskom sustavu nije slavio Novu niti se naspavao ovih dana, blago rečeno.
Stvari uopće nisu tako jednostavne kako izgledaju s klijentske strane. Malo strpljenja i doći će sve na svoje. |
Citiraj:
sve je to meni jasno, samo sam eto rekao da ne radi i konkurencija (da ne otvaram novu temu bezveze). |
Sve 5 :chears: Nije išlo tebe niti sam PBZ-ovac nego da si ekipa ne misli da je to pretvaranje kuna u eure u jednoj Excel tablici. Mjesecima se pripremamo za ovo, simuliramo, testiramo ali... preveliki su to sustavi da bi to sve samo tako proradilo, a još se radi o lovi.
|
em je lova u pitanju, em je sve živo hardkodirano, jer eto, nije nitko vjerovao da ćemo minjati valutu, em se pojave servisi koji pak imaju svoje hardkodirane pizdarije itd itd itd.
Uglavnom, ima toga za pročešljati.Još će se mjesecima to popravljati. |
Ne kužio ovo, treba odabrati kunu u aplikaciji da bi vidjeli stari kunski promet po računu...
Gdje se odabere kuna? |
Pbz app jutros na ios radia uredno, sad se updatea i trazi me poklikat neki gdpr i to ne radi, ne da ni da ni ne klikat, tako da gg. :D
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
ja bi odma glasao da NE zelim. a sad sve kasni jer eto IT strucnjaci nisu sposobni bit pripremlji za 1.1. i da, i daljene radi na PBZ appu. bez updatea. |
Citiraj:
Jesu li IT stručnjaci krivi što prekasno dobiju specifikacije novog sustava? Jesu li IT stručnjaci krivi što se npr. pravna služba prekasno očitovala o nekim stvarima bitnim za nadogradnju sustava? Jesu li IT stručnjaci krivi što općenito svaki drugi odjel kasni sa svojim dijelom posla bez kojega IT stručnjak ne može početi raditi svoj posao? Jesu li IT stručnjaci krivi što im kasni oprema čije specifikacije su srezale više instance radi smanjenja troškova? Jesu li IT stručnjaci krivi što se zaposlilo premalo IT stručnjaka pa sada manje ljudi radi više posla i širi spektar posla koji jedva pohvata? Frende, IT stručnjaci su zadnji u lancu koji moraju sve realizirati u vrlo često nemogućim uvjetima. Svi ostali moraju prije njih odraditi svoj dio posla, a svi kasne pa sve pada na leđa ITa. Tako je u svim branšama. IT stručnjaci samo rade ono što im se kaže da rade u uvjetima u koje su ih stavili koji su najčešće ispod optimuma. Oni su najmanje krivi ako su uopće krivi. Dobro da ih imamo. BTW: ovo nema veze sa PBZ-om. Ovo je općenito tako. |
Citiraj:
Tako i kod mene. App totalno neupotrebljiv. **bate nisu u stanju ni istestirat aplikaciju prije releasea. :) |
Sve radi ok.
|
Meni i dalje ne radi ok, ne mogu proc tu gdpr privolu a bez da to prodem ne mogu do appa. Sreca withkey radi pa mogu koristit web bankarstvo.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
Jedino šta mogu je virtualno te zagrliti i pustiti suzu, onu dobru kada te osjećaš uzvišeno, kada si sretan.... I jedino ako si full upućen u rad nekoga te imaš dovoljno što tehničkog što ljudskog razumjevanja, ili naravno ako si u sličnom/istom govnetu pa te jebu doslovce koliko se sjete i kada se sjete, onda znaš.... Baš znaš "TO" gore napisano. Inače ne vjerujem da ljudi razumiju šta si napisao. Što sam stariji to sa više prezira gledam na ljude, jebem im sve po spisku i repetirajući posao gdje je leđero, pa i ako zajebu - drugi to isprave! Jebeno ljepljenje markica na pisma, ali ne, to se potrga od posla.... Morao sam reagirati jer nema me na forumu jer se nema vremena, ali škicnem tu i tamo. Sretno svima u Novoj :chears::chears: |
Citiraj:
|
zanimljivo na rootanom mob. i custom romom radi od jucer sve ok,za nevjerovat
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk |
Koja guzva u poslovnici. Bankomati ne rade.
Usput fina zalegla. |
yep
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk |
Jučer prolazim pored poslovnice banke. U 12h ni pasa nije bilo unutra. U 14h krkljanac. Bankomat ne fercera.
Bio sam dovoljno pametan da nekidan višak kuna položim na račun putem bankomata. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:49. |