PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Sony Xperia mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=242683)

Gjurovski 27.08.2013. 10:38

To mi je jasno, samo sam aludirao na NASE domace frontline ljude, jer neovisno kakva bila politika kao sto sam naveo oko otkljucavanja iphonea u tmobile centru (tj nakon isteka ugovora besplatno otkljucavanje) jedan trazi ovo drugi trazi ovo a pravila su jasna i ista za sve :)

Brko 27.08.2013. 10:43

Citiraj:

Autor Gjurovski (Post 2449438)
To mi je jasno, samo sam aludirao na NASE domace frontline ljude, jer neovisno kakva bila politika kao sto sam naveo oko otkljucavanja iphonea u tmobile centru (tj nakon isteka ugovora besplatno otkljucavanje) jedan trazi ovo drugi trazi ovo a pravila su jasna i ista za sve :)

Pa to je tako dok se još ne usuglase sva eu pravila i zakoni. Do tada će i dalje svako svoje tjerat kak im se sprdne.

Snowrider 30.08.2013. 20:23

Danas i meni stigla Xperia Z :-) Za sad sam još u fazi istraživanja, kad sve detaljno prepipam onda ću dati svoje mišljenje.
Btw. One fantazije s kutem gledanja i lošim ekranom su probubali hejteri ili korisnici koji nisu mogli naći mani :-)

Brko 30.08.2013. 20:27

Citiraj:

Autor Daky007 (Post 2451915)
Danas i meni stigla Xperia Z :-) Za sad sam još u fazi istraživanja, kad sve detaljno prepipam onda ću dati svoje mišljenje.
Btw. One fantazije s kutem gledanja i lošim ekranom su probubali hejteri ili korisnici koji nisu mogli naći mani :-)

Sad si gurno kitu u osinje gnijezdo :D

Snowrider 30.08.2013. 20:28

Znam, pratim ja temu od početka te znam situaciju :-P

Brko 30.08.2013. 20:34

Citiraj:

Autor Daky007 (Post 2451921)
Znam, pratim ja temu od početka te znam situaciju :-P

Ukoliko te bude zanimalo flešanje debrandiranog softwarea i rootanje, javi. Vrlo je jednostavno.

Bootloader unlock nisam radio, ni neću.

Snowrider 31.08.2013. 11:25

Zanima me ona NFC naljepnica na zadnjem panelu. Jeli je itko odljepio ? Jer vidim da je loša pa da je odljepim prije nego se sama odljepi

Brko 01.09.2013. 21:10

Citiraj:

Autor Daky007 (Post 2452173)
Zanima me ona NFC naljepnica na zadnjem panelu. Jeli je itko odljepio ? Jer vidim da je loša pa da je odljepim prije nego se sama odljepi

Nisam je odlijepio, moja se dobro drži, ali da ima svrhe osim što približno locira NFC kontroler u mobitelu, slobodno otkeljiš.

Snowrider 02.09.2013. 18:58

POZOR! Kontaktirao sam Sony HR i T-Mobile. Zanimalo me dali se gubi jamstvo ako bi flashao nebrandirani software ( jer je moj brandiran na t-mobile) Sony mi je rekao da oni nemaju ništa s tim da T-mobile odobrava jamstvo. Kontaktirao T-mobile i dobio odgovor da SE FLASHANJEM NEBRANIDRANOG SOFTWARE GUBI JAMSTVO. Tako da sam odustao od flashanja.
Btw. Brko hvala još jednoom na detaljnom tutorialu al ništa od toga :/

Brko 02.09.2013. 19:09

Citiraj:

Autor Daky007 (Post 2453620)
POZOR! Kontaktirao sam Sony HR i T-Mobile. Zanimalo me dali se gubi jamstvo ako bi flashao nebrandirani software ( jer je moj brandiran na t-mobile) Sony mi je rekao da oni nemaju ništa s tim da T-mobile odobrava jamstvo. Kontaktirao T-mobile i dobio odgovor da SE FLASHANJEM NEBRANIDRANOG SOFTWARE GUBI JAMSTVO. Tako da sam odustao od flashanja.
Btw. Brko hvala još jednoom na detaljnom tutorialu al ništa od toga :/

meni su u t-mobitelu da ih zabole kita za nebrandirani software.
Mob mi je bio prdnuo, otišao na popravak i u Agramservisu su mi natovarili nebrandirani software 4.2.2.

Seru kvake očito. To je official sony software. Nema custom kernela i bl je zaključan.

No dobro, ja onda pičim i dalje sa nebrandiranim sw-om kojeg mi je natovario servis :D

fishkal 02.09.2013. 19:33

Ma to su cirkusi, ako ti treba garancija nosiš izravno na servis i to je to. Lopove od operatera izbjegavam u širokom luku.

A i uvijek vrijedi pravilo da ako zašteka jedna karika u lancu servisa (trgovina, operater ili sam servis) pritužba proizvodjaču čuda radi. Mene je zavlačio mobis s utvrdjivanjem kvara na novom curinom s4 skoro 2 tjedna, nakon kontaktiranja Samsunga direktno riješen problem za pola sata. Vjerujem da i Sony drži do sebe i da bi učinili isto.

Brko 02.09.2013. 19:53

Citiraj:

Autor fishkal (Post 2453646)
Ma to su cirkusi, ako ti treba garancija nosiš izravno na servis i to je to. Lopove od operatera izbjegavam u širokom luku.

A i uvijek vrijedi pravilo da ako zašteka jedna karika u lancu servisa (trgovina, operater ili sam servis) pritužba proizvodjaču čuda radi. Mene je zavlačio mobis s utvrdjivanjem kvara na novom curinom s4 skoro 2 tjedna, nakon kontaktiranja Samsunga direktno riješen problem za pola sata. Vjerujem da i Sony drži do sebe i da bi učinili isto.

Da, ja sam Sony, na preporuku dobrog kolege odavdje, kontaktirao i prije nego je mobitel došao u servis. Također je sve bilo promtno riješeno. Ali teleoperater je dobar prilikom gledanja kvara tipa da se mob ne može upaliti i da nema vidljivih oštećenja. To je recimo OK. I u mom slučaju je bilo korisno.

Brko 05.09.2013. 23:17

Predstavljena Xperia Z1

Koja životinja od moba :D

Gjurovski 06.09.2013. 00:17

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2453627)
Mob mi je bio prdnuo, otišao na popravak i u Agramservisu su mi natovarili nebrandirani software 4.2.2.

Seru kvake očito. To je official sony software. Nema custom kernela i bl je zaključan.

No dobro, ja onda pičim i dalje sa nebrandiranim sw-om kojeg mi je natovario servis :D

Hmmm, zanimljivo, koliko znam uvijek postoji zapisnik i opis kvara te sto su oni konkretno ucinili u servisu, pismeno jel, jel ti pise negdje da su oni bas stavili nebrandirani software? napismeno...
Jer ako nema oni se vrlo lako mogu ograditi od toga.

Brko 06.09.2013. 07:20

Citiraj:

Autor Gjurovski (Post 2455655)
Hmmm, zanimljivo, koliko znam uvijek postoji zapisnik i opis kvara te sto su oni konkretno ucinili u servisu, pismeno jel, jel ti pise negdje da su oni bas stavili nebrandirani software? napismeno...
Jer ako nema oni se vrlo lako mogu ograditi od toga.

Nema napismeno da su stavili nebrandirani SW. Piše samo da je reflešan SW, promjenjena skripta i rekalibrirana baterija...tako nekako. Šta god to značilo.

Kad mi je mobitel došao natrag, bio je upaljen u T-Comu. Na licu mjesta nije bilo brendacije i rekao je čovjek "ma kao da je to bitno". Pitao sam saradnika koji dila/preuzima mobitele za našu firmu, isto kaže "dok ne diraš bootloader, dobro je".

SZK valjda ima drugo mišljenje, ne znam.

Shady1 06.09.2013. 10:52

Planiram uzeti mob pa me zanima skida li vam se ona folija s Sony logom nakon nekog vremena koristenja, te jesu li ispeglali onaj lag s kamerom?

Snowrider 06.09.2013. 12:17

Citiraj:

Autor Shady1 (Post 2455767)
Planiram uzeti mob pa me zanima skida li vam se ona folija s Sony logom nakon nekog vremena koristenja, te jesu li ispeglali onaj lag s kamerom?

Meni se ona folija s logom nije skidala al ja sam preko te serijske folije nalijepio još jednu foliju reda radi. Jedino što se skida jest NFC logo na zadnjem panelu. Lag s kamerom nemam, a neznam jeli to prije 4.2.2 bilo jer ja sam čim sam uzeo digao na 4.2.2
Brko možda zna više o tom....

Brko 06.09.2013. 12:29

Citiraj:

Autor Shady1 (Post 2455767)

Ne skida se to ništa. To je termički naneseno na šajbu, to ne može otpasti samo od sebe niti se upotrebom oguliti. Preporuka je da se stavi screen protector na nju jer je odere.
A ako ti smeta, možeš ju skinut pa imat golu šajbu. To ovisi o tebi i tvojim preferencama. Ja je ne skidam ni pod razno.

Što se kamare tiče, nikakvog laga nema već mjesecima od zadnjeg većeg upgradea od svibnja, čini mi se.

Postoji već hrpa ROM-ova, community je velik i sve veći i veći, vrlo lako se ROOT-a, postoje tutoriali za sve živo na XDA forumu.

Shady1 09.09.2013. 18:14

Hvala na odgovorima, u potrazi sam za mobom te me jos jedna stvar zanima jesu li xperie iz T-mobilea i Tele2 otkljucane na sve mreze?

Brko 09.09.2013. 19:10

Citiraj:

Autor Shady1 (Post 2457510)
Hvala na odgovorima, u potrazi sam za mobom te me jos jedna stvar zanima jesu li xperie iz T-mobilea i Tele2 otkljucane na sve mreze?

T-Mobile zaključava. 100% sam u to siguran. Tele2 po običaju vjerojatno ima i otključanih i zaključanih.

coconut 11.09.2013. 18:29

Iako još nije ni izašla na tržište, XZ1 je već rootana
http://www.xperiablog.net/2013/09/11...-z1-gets-root/

Brko 11.09.2013. 19:04

Nije ni izašao a već ima veeeeliki plus :D

boy005 18.09.2013. 18:15

Sony Xperia Z1 - 649,- € (DE)

thezero 19.09.2013. 19:16

Xperia Z1 battery test

osobno sam razočaran... pogotovo web browsing testom... kak lg može s još većim ekranom i jednakom baterijom napraviti skoro duplo bolji rezultat...

sramota sony sramota...

Neo-ST 19.09.2013. 19:29

Moglo bi to bit bolje nakon updatea, također ovdje nije jasno koji su točno uvjeti web browsanja, jel ide preko 3G, 4G, kvaliteta veze, jel prebacuje čas na Edge, čas na 3G, itd.

Brko 19.09.2013. 19:41

Polako, izbrusit će se tijekom updateova. Tako je i Z bila podložna pljuvačini, pa se popravilo u apsolutno svim segmentima, a sada više nitko ne kenja :D

tako će biti i sa Z1, vrlo vjerojatno.

Ludy 19.09.2013. 21:07

Citiraj:

Autor thezero (Post 2464059)
Xperia Z1 battery test

osobno sam razočaran... pogotovo web browsing testom... kak lg može s još većim ekranom i jednakom baterijom napraviti skoro duplo bolji rezultat...

sramota sony sramota...

Ne razumijem , LG ima 12 sati web browsinga, a to znaci 12 sati screen on timea?

thezero 19.09.2013. 21:56

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2464074)
Moglo bi to bit bolje nakon updatea, također ovdje nije jasno koji su točno uvjeti web browsanja, jel ide preko 3G, 4G, kvaliteta veze, jel prebacuje čas na Edge, čas na 3G, itd.

Mislim da je to na wifi... - ja sam na note 2 uspijevao redovito imat 8-9h screen on time na wifi-u... Dual network iakljucen-samo edge

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2464078)
Polako, izbrusit će se tijekom updateova. Tako je i Z bila podložna pljuvačini, pa se popravilo u apsolutno svim segmentima, a sada više nitko ne kenja :D

tako će biti i sa Z1, vrlo vjerojatno.

Nadam se da ce tako biti, planirao sam je uzet kad se cijena unormali na oglasniku, ali ak bat ne poprave nekim sw update-om mislim da necu...

Citiraj:

Autor Ludy (Post 2464128)
Ne razumijem , LG ima 12 sati web browsinga, a to znaci 12 sati screen on timea?

A ne znam, kak se moze surfat s ugasenim ekranom :D

dean225 19.09.2013. 22:07

Nema razloga da Sony više troši struje od LG G2 s obzirom da se radi o istom hardveru. To će se ispeglat..

Inače Sony ima odličnu akciju, tko kupi Z1, dobije i Sony smartwatch gratis. Sat mi je preodličan. Akcija u njemačkoj 649eura

Brko 19.09.2013. 23:42

Kod nas bi mogao biti skuplji od s4, cca 6kkn.
A možda tekomara iznenadi cijenom kakva je bila kad ie xperia z izašla, pa možda, kažem možda, krenem u upgrade... :D

dean225 20.09.2013. 01:30

Čak sam toliko blesav da sada kada odem u njemačku kupim sony, sebi ostavim sat a sonya prodam.

Brko 20.09.2013. 07:09

Citiraj:

Autor dean225 (Post 2464320)
Čak sam toliko blesav da sada kada odem u njemačku kupim sony, sebi ostavim sat a sonya prodam.

Čuj, 650 eura ti je 5000 kn. Ne znam ko bi ti dao tolike pare za mob. Ok, vjerojatno im netko... samo je pitanje tko ;)

viper 27.09.2013. 10:27

Izgleda da je ekran na Z1 ipak losiji od Z ultra
Xperia Z1 display goes up against the Xperia Z Ultra

estugarda 27.09.2013. 11:21

Znači ipak još uvijek guraju TN-ce u mobitele!?
Pa se onda čude ko pura dreku, kad stignu prodajni rezultati.

Snowrider 27.09.2013. 12:01

Ja neznam što je problem s tim ekranom na Xperiji...... Osobno mi je na Xperiji Z ekran WOW. Prvo sam imao anti-finger screen protector koji je bio malo mutan. Kad sam metnuo novi screen protector , ekran izgleda super...

Master_Hrc 27.09.2013. 12:06

Imao sam xperiu Z u ruci od frenda....i stvarno sam ostao paf kako mob rula.....definitvno nakon 3 godine desire hd sljedeci mob mi je ako cu imati love dotični.....fala bogu pa se nisam previše obazirao na pljuvanja po ekranu....koja su očito čista propaganda :)

Snowrider 27.09.2013. 12:19

Nećeš pogriješit sigurno...a pljuvanje po ekranu je samo zato što se mobu ne može naći nikakva greška pa ajmo pljuvat po ekranu.

estugarda 27.09.2013. 12:22

Pa kakva propaganda? Lijepo se na fotkama vidi usporedba displaya koji ima konzistentne boje po otklonu kuta gledanja i z1 koji deformira boje. Možda to nekome i ne smeta, ali danas i najjeftiniji kinezi imaju ips display sa 178 stupnjeva vidljivosti bez ovakvih deformacija. Činjenica je da iz nekog razloga sony još uvijek gura tn...ili možda neku drugu tehnologiju koja ima probleme sa kutevima...

Master_Hrc 27.09.2013. 12:46

je u pravu si...ovih 178 stupnjeva je dosta kritično.....da je 177 jos bi covjek i presao bez toga....uglavnom neznam čemu tupljenje jednog te istog....fino kupiš onda najjeftinijeg kineza i problem riješen...

Brko 27.09.2013. 12:54

Jaoooo, evo opet... gurui i šamani koji VIDE... :(

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:51.