![]() |
To mi je jasno, samo sam aludirao na NASE domace frontline ljude, jer neovisno kakva bila politika kao sto sam naveo oko otkljucavanja iphonea u tmobile centru (tj nakon isteka ugovora besplatno otkljucavanje) jedan trazi ovo drugi trazi ovo a pravila su jasna i ista za sve :)
|
Citiraj:
|
Danas i meni stigla Xperia Z :-) Za sad sam još u fazi istraživanja, kad sve detaljno prepipam onda ću dati svoje mišljenje.
Btw. One fantazije s kutem gledanja i lošim ekranom su probubali hejteri ili korisnici koji nisu mogli naći mani :-) |
Citiraj:
|
Znam, pratim ja temu od početka te znam situaciju :-P
|
Citiraj:
Bootloader unlock nisam radio, ni neću. |
Zanima me ona NFC naljepnica na zadnjem panelu. Jeli je itko odljepio ? Jer vidim da je loša pa da je odljepim prije nego se sama odljepi
|
Citiraj:
|
POZOR! Kontaktirao sam Sony HR i T-Mobile. Zanimalo me dali se gubi jamstvo ako bi flashao nebrandirani software ( jer je moj brandiran na t-mobile) Sony mi je rekao da oni nemaju ništa s tim da T-mobile odobrava jamstvo. Kontaktirao T-mobile i dobio odgovor da SE FLASHANJEM NEBRANIDRANOG SOFTWARE GUBI JAMSTVO. Tako da sam odustao od flashanja.
Btw. Brko hvala još jednoom na detaljnom tutorialu al ništa od toga :/ |
Citiraj:
Mob mi je bio prdnuo, otišao na popravak i u Agramservisu su mi natovarili nebrandirani software 4.2.2. Seru kvake očito. To je official sony software. Nema custom kernela i bl je zaključan. No dobro, ja onda pičim i dalje sa nebrandiranim sw-om kojeg mi je natovario servis :D |
Ma to su cirkusi, ako ti treba garancija nosiš izravno na servis i to je to. Lopove od operatera izbjegavam u širokom luku.
A i uvijek vrijedi pravilo da ako zašteka jedna karika u lancu servisa (trgovina, operater ili sam servis) pritužba proizvodjaču čuda radi. Mene je zavlačio mobis s utvrdjivanjem kvara na novom curinom s4 skoro 2 tjedna, nakon kontaktiranja Samsunga direktno riješen problem za pola sata. Vjerujem da i Sony drži do sebe i da bi učinili isto. |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
Hmmm, zanimljivo, koliko znam uvijek postoji zapisnik i opis kvara te sto su oni konkretno ucinili u servisu, pismeno jel, jel ti pise negdje da su oni bas stavili nebrandirani software? napismeno... Jer ako nema oni se vrlo lako mogu ograditi od toga. |
Citiraj:
Kad mi je mobitel došao natrag, bio je upaljen u T-Comu. Na licu mjesta nije bilo brendacije i rekao je čovjek "ma kao da je to bitno". Pitao sam saradnika koji dila/preuzima mobitele za našu firmu, isto kaže "dok ne diraš bootloader, dobro je". SZK valjda ima drugo mišljenje, ne znam. |
Planiram uzeti mob pa me zanima skida li vam se ona folija s Sony logom nakon nekog vremena koristenja, te jesu li ispeglali onaj lag s kamerom?
|
Citiraj:
Brko možda zna više o tom.... |
Citiraj:
A ako ti smeta, možeš ju skinut pa imat golu šajbu. To ovisi o tebi i tvojim preferencama. Ja je ne skidam ni pod razno. Što se kamare tiče, nikakvog laga nema već mjesecima od zadnjeg većeg upgradea od svibnja, čini mi se. Postoji već hrpa ROM-ova, community je velik i sve veći i veći, vrlo lako se ROOT-a, postoje tutoriali za sve živo na XDA forumu. |
Hvala na odgovorima, u potrazi sam za mobom te me jos jedna stvar zanima jesu li xperie iz T-mobilea i Tele2 otkljucane na sve mreze?
|
Citiraj:
|
Iako još nije ni izašla na tržište, XZ1 je već rootana
http://www.xperiablog.net/2013/09/11...-z1-gets-root/ |
Nije ni izašao a već ima veeeeliki plus :D
|
Sony Xperia Z1 - 649,- € (DE)
|
Xperia Z1 battery test
osobno sam razočaran... pogotovo web browsing testom... kak lg može s još većim ekranom i jednakom baterijom napraviti skoro duplo bolji rezultat... sramota sony sramota... |
Moglo bi to bit bolje nakon updatea, također ovdje nije jasno koji su točno uvjeti web browsanja, jel ide preko 3G, 4G, kvaliteta veze, jel prebacuje čas na Edge, čas na 3G, itd.
|
Polako, izbrusit će se tijekom updateova. Tako je i Z bila podložna pljuvačini, pa se popravilo u apsolutno svim segmentima, a sada više nitko ne kenja :D
tako će biti i sa Z1, vrlo vjerojatno. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Nema razloga da Sony više troši struje od LG G2 s obzirom da se radi o istom hardveru. To će se ispeglat..
Inače Sony ima odličnu akciju, tko kupi Z1, dobije i Sony smartwatch gratis. Sat mi je preodličan. Akcija u njemačkoj 649eura |
Kod nas bi mogao biti skuplji od s4, cca 6kkn.
A možda tekomara iznenadi cijenom kakva je bila kad ie xperia z izašla, pa možda, kažem možda, krenem u upgrade... :D |
Čak sam toliko blesav da sada kada odem u njemačku kupim sony, sebi ostavim sat a sonya prodam.
|
Citiraj:
|
Izgleda da je ekran na Z1 ipak losiji od Z ultra
Xperia Z1 display goes up against the Xperia Z Ultra |
Znači ipak još uvijek guraju TN-ce u mobitele!?
Pa se onda čude ko pura dreku, kad stignu prodajni rezultati. |
Ja neznam što je problem s tim ekranom na Xperiji...... Osobno mi je na Xperiji Z ekran WOW. Prvo sam imao anti-finger screen protector koji je bio malo mutan. Kad sam metnuo novi screen protector , ekran izgleda super...
|
Imao sam xperiu Z u ruci od frenda....i stvarno sam ostao paf kako mob rula.....definitvno nakon 3 godine desire hd sljedeci mob mi je ako cu imati love dotični.....fala bogu pa se nisam previše obazirao na pljuvanja po ekranu....koja su očito čista propaganda :)
|
Nećeš pogriješit sigurno...a pljuvanje po ekranu je samo zato što se mobu ne može naći nikakva greška pa ajmo pljuvat po ekranu.
|
Pa kakva propaganda? Lijepo se na fotkama vidi usporedba displaya koji ima konzistentne boje po otklonu kuta gledanja i z1 koji deformira boje. Možda to nekome i ne smeta, ali danas i najjeftiniji kinezi imaju ips display sa 178 stupnjeva vidljivosti bez ovakvih deformacija. Činjenica je da iz nekog razloga sony još uvijek gura tn...ili možda neku drugu tehnologiju koja ima probleme sa kutevima...
|
je u pravu si...ovih 178 stupnjeva je dosta kritično.....da je 177 jos bi covjek i presao bez toga....uglavnom neznam čemu tupljenje jednog te istog....fino kupiš onda najjeftinijeg kineza i problem riješen...
|
Jaoooo, evo opet... gurui i šamani koji VIDE... :(
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:51. |