![]() |
tnx a na gotovinu(futura)???
|
da + dobijes jacu konfu
|
Pozdrav ekipa, molio bih vas komentar na sljedeću konfiguraciju:
http://i48.tinypic.com/2u765jl.jpg Nažalost, nemam monitor pošto sam posljednjih 6god na HP NX9420, a volio bih ako je moguće spustiti cijenu konfiguracije na 8500-9000kn sa monitorom. Bitni su mi MBO/CPU, a za VGA/HDD/...sam otvoren za diskusiju. Stvar je u tome da pokušavam izvući najviše šta mogu iz budžeta od 8-9000kn. Lijep pozdrav svima i hvala na pomoći! |
i5 2500K ti je isplativiji, baš želiš Ivy-a ili?
|
Planiras li OC? Placas na kes ili kartice?
|
Bogme ste brzi...:respekt:
Citiraj:
Sve rijeđe igram igrice, dapače, ali želim opet nešto šta će biti aktualno nekoliko god. Citiraj:
Plaćanje? Ne znam, ovisno o tome koliko mi se koja solucija isplati, ako je razlika u nekoliko %, onda bih uzimao na karticu na rate, a ako je preko 10% razlike onda bih dobro razmislio plaćati avansno virmanski. Naravno, preko firme bih uzimao. :fala: |
Koja je onda tocno namjena konfe?
Jer ako ne planiras puno igrati, OCati, koristiti konfu za video obradu, 3d modeliranje i sl. konfa ti se moze sloziti za kojih 6000kn. |
Citiraj:
|
Evo iz ADM-a, besplatna dostava i slaganje konfe:
Konfa 1, malo veca cijena ali zato je tu zvijer od graficke kartice: http://www.pohrani.com/t/I/WT/4dJY8VJO/konfa1.jpg Konfa 2, manja cijena, slabija graficka. http://www.pohrani.com/t/2m/Ur/Fek4jv3/konfa2.jpg |
Ja sam ti složio ovako:
cpu: i5 3550 mbo: AS ROCK H77 PRO4-M ram: TRANSCEND 1X4 GB 1600 MHZ (X2-8GB) vga: SAPPHIRE HD 7870 2GB hdd: WD GREEN 750 GB ssd: CORSAIR 60 GB dvd: LG DVD-RW SATA psu: OCZ 500W MODULAR case: FRACTAL CORE 3000 monitor: DELL U2412M ukupno: 9136 kn (Futura It besplatno slaganje i dostava) Znači cilj je bio da imaš što bolju konfu i da nemaš potrebe za nadogradnjom. Ako želiš snizit cijenu ubaci malo slabiju HD 7850 pa će cijena pasti na 8600 kn. Razlika između kartica je 10-15%. |
Citiraj:
Kolika je doista razlika u VGA? Interesantno mi je jer ne želim dirati MBO/CPU, a RAM/VGA mogu promijeniti tijekom vremena, a pošto provodim 8-10h pred monitorom dnevno, Dell mi je bitan. |
Citiraj:
Sta se kartica tice neznam u % ali sta moze vrtit jedna, moze i druga ;) |
Citiraj:
Citiraj:
:chears: |
Za povremeni gaming ti SSD nije potreban, WD blue/black ti je sasvim dovoljan :)
|
E, da - još jednu stvar sam primjetio - svi ste stavili i5-3550K umjesto 3570K, a razlika je stotinjak kn. Zašto?
Citiraj:
|
SSD ti se samo koristi za programe i OS te ti je 60 GB sasvim dovoljno, cijene ti se neće nešto posebno snižavat samo će dolaziti brži modeli.
Ako želiš veći SSD ovaj Kingmax ti je najisplativiji. Što se tiče WD GREEN-a to ti je disk za storage i instaliranje igrica i dovoljno je brz u tom slučaju, jer instaliranje igrica na SSD nema nekog smisla. Kod mene je 3550 nije K, pošto si rekao da te tolko ne zanima oc i da ga planiraš na stocku držat onda ti je bolji izbor jeftiniji procesor koji radi isto na stocku ali bez mogučnosti oc-anja (osim Turbo boost), a i ja sam ti pokušao što bolje komponente i monitor ubaciti do 9 tkn. |
Citiraj:
EDIT: ni kod mene nije K, K verzija ima otkljucani mnozitelj a posto neces OC netreba ti K |
S obzirom na to za što se komp bude koristio, i konfiguracije i cijenovna kategorija su previsoki.
|
Citiraj:
Baš sad radim konfu u Futuri. Gle, nije mi problem ni da bude 500kn +/- razlike šta je <10% od ukupne cijene konfiguracije, ako su >20% veće performanse određenih komponenata, tj. cijele konfiguracije. Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
EDIT: krivo si napisao, koliko ja vidim nema 3550K nego samo i5 3550, mozda si mislio na i5-3570K? Tu je razlika jer je ovome K otkljucan mnozitelj pa ga mozes OC. A rekao si da ne namjeravas OC tako da nema smisla kupovat K procesor. |
A ovako nešto?
FUTURA IT: CPU Desktop Core i5-3570K (3.4GHz/6MB,77W,Socket 1155,Cooling Fan) box - HRK 1,854.68 Matična ploča Asus P8Z68-V/GEN3 - HRK 1,383.75 Corsair 2x4GB DDR3 2000 C9 - HRK 551.58 SAPPHIRE Video Card Radeon HD 7850 GDDR5 2GB/256bit, 720MHz/1000MHz, PCI-E 3.0 x16,HDMI,DVI, Dual Slot Fan Cooler, Full Retail - HRK 1,835.92 HDD, 1TB-7200RPM, Caviar Black - HRK 861.34 DVD RW -RW RAM LG DualLay SATA - HRK 144.99 Kućište Thermaltake Element T - HRK 486.55 Corsair PSU, 500W, CX SeriesV2 - HRK 427.45 Monitor LED DELL UltraSharp U2412M - HRK 1,894.82 Ukupno: HRK 9,441.08 Mislim to uzimati ovaj tjedan, pa bih volio danas se već odlučiti barem šta uzimam i otprilike koliko kn će koštati. ;) |
Ako ces iz Future uzimat onda ti je lolofuxy sastavio dobru konfiguraciju, zasto ne slusas nase prijedloge?
|
Citiraj:
Treba tu izmjena napraviti, ali zato smo mi tu da ti složimo. Ti samo trebaš reči što želiš, a što ne želiš i reči točan krajnji buđet. WD BLACK se samo isplati zbog garancije od 5 godine, u svemu drugom je isplativiji za 150 kn manje WD BLUE 1TB. Znači odluči se dal želiš SSD ili ga ostavljaš za poslje, oćeš HD 7850 ili 7870, i dal ćeš oc-at ili nećeš. edit: na monitoru se ne štedi, a ako već štediš onda si barem uzmi ovakav Philipsov manji IPS |
Citiraj:
:fala: EDIT: A neki 22" monitor u rangu DELLa ovog koji mi je bio prvi na pameti? Pa da tu bar uštedim parsto kuna, a ionako mi je monitor na 50cm od mene. ;) |
Citiraj:
|
A jeste stvarno zabrijali, ko da prvi put sastavljate konfiguracije...u konfiguraciju s takvim buđetom stavljate TN monitor. Ja bi radije stavio slabiju grafičku, svejedno ju ne bude iskoristio, kao ni ostatak nabrijanih komponenata, i priuštio si barem neki socijala IPS. Ako se kupuje u Futuri onda ovaj koji je Lolo stavio u postu 624.
|
Ne mislim štedjeti po pitanju kvalitete, već samo veličine samog monitora.
Želim monitor istih performansi ali manji, 22" npr. Sada sam na 17" monitoru od HP NX9420. ;) |
probaj sa ovom vga i monitorom malo isplativije po meni
http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=0221505 http://www.futura-it.hr/proizvod.asp...d=11200-00-40G |
Teško je mu je preporučit kad se nemre odlučit i reči konkretno.
Kod mene su samo IPS-i :fiju: Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
:chears: :fala: |
Ako izbacuješ ssd onda uzmi WD BLUE 750 GB
|
Citiraj:
|
Alienware X51 ili custom PC?
Pozdrav,
Planiram kupit Alienware X51 pa nisam siguran je li mi se vise to isplati ili slozit neku konfiguraciju? X51 je mini PC pa mi zato odgovara jer mi treba jedan koji cu lako prenosit u putu, studiram vanka pa kad se vracam doma opet mi treba PC. Imam laptop, ali mi treba jak komp za studije. Vecinom cu ga koristit za gaming i gfx programe (3ds Max, PS, itd.) Ovu bi konfiguraciju uzeo: Processor Intel Core i7-2600 Operating System English Genuine Windows® 7 Home Premium (64 BIT) Monitor Display Not Included Memory 8GB Dual Channel at 1333MHz Hard Drive 1TB Serial ATA (7,200 rpm) Video Card 1GB GDDR5 NVIDIA® GeForce® GTX 555 Optical Drive DVD+/-RW (Read/Write) Wireless Integrated 802.11 a/b/g/n Wi-Fi Wireless LAN Kosta oko 8000 kn, narucio bih preko ebay-a. Je li se isplati kupit takav PC za te pare ili je bolje slozit nesto (treba mi PC slicnih dimenzija). |
Jedina prednost su mu male dimenzije. Cijena je boli glava. Doduše, ne znam otkuda si je izvukao jer na njihovim stranicama stoji 699$ i nema modela s tim procom. Za 700$ je ok, a za 8000kn je preskupo.
|
Ja si složio bolji za 1000 kn više i još dobio 24" Dell, tipkovnicu i miša
|
x51 sa 3770 je 8000 sa shippingom na ebayu. Medutim na to ide i pdv od 25% + 100tinjak kn spedicije. Te novce ipak nikako ne vrijedi. Da je samo 8000 jos ajde ajde. Osim ako ja nisam previdio neki super deal.
naravno postoji dodatni problem u vidu laptopa istih ili boljih performansi vrlo slicne cijene, 3720qm + gt 640m ili jaci i vozi. Ili slozis neki mini pc, sto takoder nije veliki problem, hoces matx ili itx, svejedno, s tim da ces dobit i jaci procesor i jacu graficku za jednaku ili malo vecu tezinu i manje novaca. edit: vidim nema "u nas" vise bas ponude itx ploca, pa je matx jedino sto preostaje, al i s tim se da svega par cm veci i vrlo mocan stroj slozit. edit2: evo u nekakvim pauzama sklepao nesto: coolermaster 342 - 225kn 2500k - 1750kn Asus P8Z77-M PRO - 1125kn Seasonic SS-560KM - 860kn WD1002FAEX 1tb - 830kn SCYTHE Big Shuriken 2 - 335kn kingston hyperx 1600mhz 2x4gb - 355kn gigabyte gtx560 1gb - 1560kn ukupno: 7100kn sparat bez pada performansi i/li pouzdanosti se moze na ploci i napajanju. Potencijalno bi bilo dobro bolje kuciste, ali kod nas je ponuda blago receno slaba. Kad bi dobio za 8k tog alienwarea ukupno, to ne bi bilo uopce lose mozda ipak :D al tocno takvu konfiguraciju kakvu si napisao ili jacu. Jedino je graficka vrlo slaba karika za igranje. |
ako se može, rađe bi uzeo brendanu mašinu + ssd tak jasno.
|
Za 8k moj prijedlog ti je ovako:
Fractal core 3000 LG optika XFX 550W WD 1TB Green OCZ Vertex4 128 Gb Asrock P67 PRO3-B3 Core i5-2500K 8GB (1x8GB) Kingmax, 1333MHz Gigabyte HD7850 OC 7.845,99Kn ADM, besplatna dostava + slaganje konfe |
Pitanje je ako uzima konfu dal mu treba i monitor i ostatak periferije.
|
Sve ovo što pišete je ok, ali kućište u kojem se nalazi Alienware je stvarno malo i daleko od standardnih mATX (vidi usporedbu veličine u galeriji), a čovjek je rekao da bi ga nosio. Ako već slažete, uzmite u obzir Shuttle ili ITX kućišta jer bi to bili nekakvi pandani po veličini.
Evo jedan review. http://reviews.cnet.com/desktops/ali...-35123263.html |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:30. |