![]() |
Kod nas nema nikakvih popusta na HW za vrijeme blagdana. Mozes kupit bozicne stikove i gluposti a 7970 ce kostat isto ko i obicno. Najbolje vrijeme za kupovinu je proslo, iako ove godine nije bilo srece jer je dolar bio visok.
|
Za blagdane AMD poklanja igre i daje popuste sa novim karticama. I zanima me koliko je realan ovaj boost u performansama sa Catalystima 12.11 koji najavljuju? Oko 19% ubrzanje u Frostbite2 naslovima?
http://www.bug.hr/vijesti/besplatni-...ne/119269.aspx Ovaj driver upgrade bi stavio sada HD7870 ispred GTX660 u npr. BF3, barem tako kažu neki HW portali. |
HD 7870 je dobila najveci boost od cijele HD7000 serije, 10% sa 12.11 driverima u prosjeku.
Tako da je sve jasno. |
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Ako te zanima potraži, ima dovoljno "rivjua" i sa drugim karticama ;)
|
dolazi HD7880? :D
LINK Meni se čini kao pomalo višak uz 7870 i 7950.. a možda bude malo slabija od 7870 pa dobijemo 7860? Uglavnom, nagužvat će cijeli lineup :) |
Bolje bi bilo da zatvaraju rupu između 7770 i 7850. Nije velika razlika između 7870 i 7950 za još jedan model. Ali vjerojatno je to stvar spašavanja yielda.
|
Citiraj:
|
Club 3D HD 7870 jokerCard Tahiti LE 2 GB
Ludilo kartica, pogotovo cijenom, 1800kn vani, znaci oko 2000 kod nas, 8% bolja od 7870, 2% slabija od 7950. Zna li se hoce li to uopce dolaziti kod nas, i kada? |
AMD Radeon HD 7990 Dual-GPU “Malta” Prototype Ready
We've been hearing rumors about a reference dual-GPU video card from Advanced Micro Devices for weeks, and now we may have the confirmation. |
Novi GPU:
Radeon HD 7790 Popunjavanje praznine između HD7770 i HD7850. To bi moglo značiti i krasanje cijene HD7770. |
Vjerojatno će ići na nekih 1000-1050 kuna. 7770 možda padne do 50 kuna, sumnjam da će više. Ono što je meni čudno da se ovdje piše o novom čipu, a ne izvedenom SKU iz Pitcairn čipa. Ne znam koliko je to isplativo.
|
jedno pitanje, dosta jednostavno:
koliko je athlon x2 270 (3.4GHz po jezgri) sposoban tjerati HD7750 u igrama od ~2008-e pa do danas, nove igre? ako ima bottlenecka, koliki je cca? jer koliko god HD7750 bila zaista, kao i HD7770 odlicna i zahvalna kartica, misljanja sam da 3.4GHz zdravog takta na dualcu je dovoljno za HD7750. naravno, igre koje preferiraju X3 ili X4 procesore (tipa BF3) ce ici jednostavno lose, jer - zahjeva vise od dvije jezgre. ali to nije bottleneck cpu-a, da je gpu neiskoristen, IMHO. to je jednostavno takva igra, steka sa dualcom, radio on i na 4.5GHz.......... stoga molim par rijeci misljenja, cisto da vidim jesam li ja u krivu. dakle, pricamo o athlonu x2 270 i hd7750 u novijim i novim igrama. |
Mislim da si sve dobro rekao. Taj GPU će postati kočnica prije tog CPU-a. Naravno vrijedi i ovo za x3/x4.
|
zahvaljujem na odgovoru, no molio bi jos ljudi da podjele svoje misljenje i iskustva.
|
Mislim da bi se s HD7750 i s tim dualcem mogao naigrati, al ne očekuj nešto previše. Bottleneck u praksi nećeš osjetiti jer 7750 nije baš neka premoćna kartica i mislim da bi tom Athlonu, onako kak se u narodu kaže, sjela ko budali šamar. Ako bude bottlenecka, bit će toliko mizeran da je nebitno (govorim primarno o BF3 MP, pošto je to veliki quad core benchmark). Uglavnom, ne očekuj baš bajni fps, al s tim procesorom ne možeš bolje od HD7750 i njoj sličnih.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Zanimljiva kartica i zanimljiva potrošnja spram obične HD 7870 i HD 7950.
http://www.techpowerup.com/reviews/C...iti_LE/26.html |
Kaj se događa sa 7950/70 kod nas?
Skoro ih nigde nema (pogotovo 7970). Jel dolazi refresh ili kaj? |
To kupuju samo "rudari" u "hash crackeri" ... najmanje u tandemu, a obično koliko ih se može upiknut na ploču ;).
|
Citiraj:
Za cca 1600-1700 kn mislim da se ne može složiti bolja konfa za igranje |
Sve novije igre (COD,Battlefield ,Farcry3 itd )rade vrlo pristojno na postavkama od medium do high na monitoru od 20 " HD ready rezolucije.Nisam clockao proc ali mislim da se može tu dosta izvući iz njega ali to i podiže troškove za neki bolji cooler proca.Comp nije moj tako da nema oc za sad
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ha dobro, onda kod lokalnog baje u shoping. 500 kn u vjetar ... |
Svatko tko kupi od 7770 pa nadalje dobije još i :
AMD Never Settle Reloaded Bundle Bolstered by Far Cry 3: Blood Dragon |
Citiraj:
|
Ima sad jeftinih ddr3 7750 za oko 650kn. Kod nekih jos dolaze sa FC3 kaj je vec isplativo. DDR3 ili 5 nije neka razlika na takvoj grafi.. Imam ja jednu u HTCPu sa pentiumom 2010 i tjera sve kaj sam probo u 1080p, med/low zahtjevnije. FC3 sam proso skoro cijeli na toj konfi i uopce nije smetalo kaj je sve relativno slabo.
|
Citiraj:
Koga zanima evo jedan od brojnih testova LINK. Isto tako, neozbiljno je tvrdit da na dualcu nema smisla ništa iznad HD6670 DDR5. Znam da mnoge igre daju bolji framerate na X4 procu nego na X2 procu, ali ne bih se složio da je HD6670 limit. Prije bih rekao da je bar HD7770 limit jer inače se lako dogodi da uz CPU bottleneck još nabiješ i GPU bottleneck u nekim situacijama i onda imaš potpuno neupotrebljivu kombinaciju. |
Na tim grafama se moraju kresat detalji u svakom slucaju a usporedivat ih na postavkama koje su daleko iznad njihovih mogucnosti nije bas previse bitno.
Ugl i takva ddr3 grafa tjera FC3, Infinite, Diablo 3 u 1080p sa kombinacijom medium i low postavki. |
Citiraj:
S druge strane, po mom mišljenju, i na low postavkama većina igara danas ne izgleda uopće loše. Prošli su oni dani kada si na low postavkama imao tako izblurane teksture da bi se izgubio svaki smisao teksture :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
AMD never settle reloaded level up
Da li neko zna hoće li never settle reloaded level up doći u hrvatskoj i u kojoj trgovini
|
Citiraj:
Tako da vjerujem da ce i ovaj upgrade biti dostupan takoder. |
dobio si tomb raider,bioshock infinite i far cry 3 blood dragon zar ne ?
|
Citiraj:
|
Za sad je samo u americi i australiji,poslo sam email linksu za obavijest
|
Nisam pratio pa ne znam, u linksu jedino Never settle funkcionira ili ima negdje jos?
Edit, da samo links. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:19. |