![]() |
Mislim da su identični, samo ovaj flex ima neki plastični poklopac na heatpipe-ovima. S tim da je performa novijeg datuma, flex je stariji model cnps10x serije.
|
Citiraj:
|
po nekim testovima na netu flex je jos bolji cooler od performe, ali uzmimo da su isti samo sto flex dolazi bez venta i u crno-sivoj je boji.
ja sam uzeo flexa jer u to vrijeme dok sam kupovao nije bilo performe. cist ok cooler, kod mene radi u push-pull konfiguraciji (ima se mjesta :) ). s njim dobijes nosace za 2 venta. |
Citiraj:
Nisu isti, performa ima "gužvane" finove, dok flex ima ravne i iz komada su cijeli. |
Ovo nije lose za uzet : http://www.njuskalo.hr/procesori/the...-oglas-1511768
|
Citiraj:
|
Onda ga je "poklonio" za 250 kn jer je to jako dobar kuler, bolji od 80% hladnjaka na nasem trzistu.
|
Hladnjak vrijedi bar 300-350kn, u rangu sa TRUE ali eto, čovjeku se očito žurilo s prodajom pa je netko ubo odličan cooler za bagatelu.
|
Preporučite mi neki kuler za i5 760. Ne mislim overclockati bitno mi je samo da radi tiho i da nije preskup, <200 kn ako je moguće.
|
Citiraj:
|
evo nedavno nabavio IFX 14 cooler i moram reč da sam prezadovoljan zasad :)
http://www.pohrani.com/t/e/xc/2Fgk8IDd/dsc01815.jpg http://www.pohrani.com/t/3a/AK/3K5xikQk/dsc01816.jpg |
A prezadovoljan si sa? Cijenom? :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
mora daje delta 92mm...
|
to je između delta 120mm ;)
kupio sam cooler preko njuškala za 300kn :) |
Citiraj:
|
mahh stavio sam vent na potenciometar, tak da nije prestrašno onda
|
|
Citiraj:
Dobar cooler, nema šta. |
nemam pojma zašto bi mi ga on uvalio i slično, ja mislim da je cijena sasvim u redu i zadovoljan sam s njim
|
nedavno sam kupio ploču s intel 775 socketom, trebam neki dobar hladnjak i ventilator koji je tih, ne planiram overklokat procesor ali htio bi da ipak može podnjet nešto veću temperaturu ako se predomislim
|
Citiraj:
O kojem je procesoru konkretno riječ? |
Citiraj:
Ispod njega je Q9400 (4x2,66 GHz) koji radi na 3,35 GHz bez dizanja napona. Na stolu je temp bila oko 30 i koji stupanj, a sada u kućištu je oko 34-37 pri nezahtjevnom radu (čitaj instalacija sotvera, drivera, koji 3DMark i ostala isprobavanja tek sklopljene konfe). Vent se vrti pri tome na 900-1000 rpm i nije bučan, tj prije bih rekao da je pri toj brzini vrlo tih / nečujan (ja ga ne čujem u zatvorenom kućištu). Još sa 8800GTS nema šanse da ga čuješ :) . Kada sam vidio bazu coolera, mislio sam si kakvo je to grbavo sranje, ali sada kada vidim kako radi / hladi i obzirom na cijenu, nije loše, tj možda i za preporučiti ako ne misliš trošiti puno novaca. Ja sam u globalu zadovoljan. Hladi, ne čujem ga i nije skup. |
mjenjaj to napajannje MS 400W pod hitno ako još nisi
stavi neki corsair od 400W Citiraj:
|
Citiraj:
|
ako Mr.Nice ima Q9400,8800GTS i napajanje MS 400W onda nisam fulao
Citiraj:
|
Nije m4x fulao temu, samo u dobroj namjeri btw govori ono što i sam znam.
Ali jbg, sve je stajalo mjesec dana i čekalo napajanje i čekalo i čekalo .... i jučer mi je dojadilo i upalio sve to pa šta bude bude. No držimo se coolera i sl....:beer: |
Najbolji cooler za i3 540...?
...dakle, umjesto stock coolera koji dolazi sa i3 540, koji staviti...da bude maksimalno tih, kvalitetan i da bolje hladi pa da se može u dogledno vrijeme malo dignuti. Kažem, malo dignuti jer memorija vjerojatno neće dati više, uzeo sam jeftinu Corsair DDR3 Value Select 1333. Za cooler ne mislim dati više od 350 kuna.
|
Polovni TRUE, bezvremenski klasik, ili pljuneš još 50 kn pa kupiš novoga.
|
...koji točno...ima neki Copper ali to je pasivni...ima Black 120...ima neki rev.C...nisam baš u toku, nisam zapravo nikad ni imao nijedan drugi hladnjak osim stock.
Kakvi su Scythe cooleri u rangu 300+ kuna...? |
možda Thermalright IFX-14 :D
|
Od Scythe coolera imas Scythe Yasya ili Scythe Mugen 2 RevB (barem sto se tice tog cjenovnog ranga).. Od ostalih tu je Zalman CNPS10X Performa - takodjer odlican cooler, kao i Corsair A50..
Ne pada mi vise nista na pamet (vrijedno spomena), ali definitivno neces faliti s nijednim od nabrojanih.. |
...čitam malo starije postove i obično se dosta ljudi slaže da je Gladiaor Max kao nekakav best buy. Pitanje je samo jel se taj cooler može deklarirati kao "tih" cooler...ili su mu na prvom mjestu performanse odnosno što manje stupnjeva a decibeli su na drugom mjestu.
Zbilja mi ne igra 5-6 stupnjeva veća temperatura ako će to sve biti tiho. Ni procesor nije neki potrošač (73W) i ne grije se jako...a i ako se bude dizao onda će to biti za nekih 10-15% što nebi trebalo predstavljati probleme nekom aftermarket cooleru...a onom stock ipak bi moglo biti previše. ...dakle, tih cooler koji će biti osjetno bolji od stock i3 coolera. Ima toga...ili...? Da napravim neku kombinaciju Scythe ventilatora od 120 mm i nekog "boljeg" hladnjaka? Edit: thanks Snake...tek sad vidio odg a već postao. |
Citiraj:
|
Evo...samo za primjer...za ravno 300 kuna, što bi uzeo na mom mjestu...Scythe Ninja3 ili Scythe Mugen2 rev.B
...zaista mi to nije puno novaca...a i trebalo bi biti dosta tiho na 500-800 okretaja... |
I nema neke znacajne razlike izmedju ta 2 coolera, Ninja3 je ipak malo bolje na nizim okretajima..
Moj izbor znaci ide za Ninja3, iako kazem - takvi cooleri su overkill za i3 proc koji ce mozda biti oc'an 15-20 posto (sto bi btw drza i stock cooler uz nesto vise buke).. |
Citiraj:
|
Cooler SCYTHE Grand Kama Cross SCKC-2000
Jeli valja šta cooler ???? Kako hladi i jeli tih ?????:dobartek::goodnite:
|
Budući da ima 140mm vent, garantirano je tih!
Vjerujem da se vent neće vrtit više od 300-400okr/min..znači ne čuješ ga. Zbog dimenzija, posebno visine od 177mm, nemože stati u većinu mid kućišta pa trebaš imat dosta široko kućište za ugradnju(izmjeri od matične do bočne stranice + što moraš imat još par cm između venta i stranice kućišta). Montaža nemoguća bez skidanja matiče... Za točan opis performansi...googlaj! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:40. |