PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   F1 2010 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=187439)

Mr.Ex.President 07.11.2010. 12:38

Mogli ste i podešenja screenshotat, nije da je vojna tajna:D:D

Citiraj:

Autor eyeballl (Post 1771891)
Jedno pitanje ako neko ima slična iskustva .. ili je imao...
Znači desilo mi se nakon 3/4 sezone da mi odjednom frame rate postane mizeran i igra postane neigriva (i kroz menije i u vožnji) te se vuče od samog učitavanja...

Imao nešto slično...prepisao sam to lošim druiverima za X2 kartice, ali vjerovatno i nije bilo do njih na kraju... Najviše me nerviralo šta bi nekad radilo sve super, a onda sutradan nije radilo nikako:stoopid:

Sve u svemu probaj kompletan reinstal igre, eventulano netframeworka i sl. "dodataka" za igranje, a ako to ne pomogne, ne znan šta bi ti reka...ja san svoje "rješio" tako da mi je crka disk, pa samim tim palo i RAID polje, pa sam morao stavlajt novi win i instaliravat igru iz početka...

theorigigi 07.11.2010. 13:25

Citiraj:

Blue_Fatal1ty

1:11:963 :D

http://img574.imageshack.us/img574/1431/47571881.th.jpg

Vadio sam mu mast! :lol2:

Ide to još dolje koje 2-3 desetinke.

Da fakat nije valjda vojna tajna setup bolida pa stavite i to kako bi si mogli konkurenciju napraviti jbga....jer ja ispod 1.14.500 nikako da padnem....grrrr

P.S.-Može li neki link za download rFactor 2010

Burko 07.11.2010. 13:33

Citiraj:

Autor eyeballl (Post 1771891)
Jedno pitanje ako neko ima slična iskustva .. ili je imao............

o da, i sa ultrom i sa gts 320mb. sa atijevkom recimo jos nisam naletio na toliko ocigledni pad FPSa, ipak dosta jaca graficka, ali mi je i grafika skoro na max. jedino sto sam primjetio bas na jednoj trci, dok loada prije practicea, loadao je cca 5 minuta i sve se vuklo sa mislim 1FPS u 10 sekundi. uglavnom ubitacno sam cekao, ali odjednom sve doslo sebi u uletio u igru.

ne vjerujem da je do drivera, nekako mi se cini da nije codemaster sve dovrsio kako treba, da se jos moglo barem doraditi cijela igra u softverskom smislu.

aircanada 07.11.2010. 13:38

nema rFactor 2010 :D Imas rFactor, patch 1.255 i razne modove, a jedan od njih je za 2010, zove se RFT 2010, te map pack tezak oko 1GB

Blue_Fatal1ty 07.11.2010. 13:49

Citiraj:

Autor theorigigi (Post 1771975)
Da fakat nije valjda vojna tajna setup bolida pa stavite i to kako bi si mogli konkurenciju napraviti jbga....jer ja ispod 1.14.500 nikako da padnem....grrrr

P.S.-Može li neki link za download rFactor 2010

nije setup tolko bitan. Naveo sam ono što je bitno. Dalje si sve stelas kako tebi odgovara bolid.

1v@n 07.11.2010. 14:21

Za početak si podesite prednje amortizere na malo mekše da ne skače toliko preko pasica i brake balance prebacite malo otraga pa pogledajte kakva će biti razlika. Već se tu dobije skoro sekunda. Čitajte malo tamo u opisu što koji slider radi. Treba postići kompromis između brzine i gripa, a ima puno načina da se to složi.

Ja sam si složio da mi grip zadnjih kotača pati pa se najčešće izvrtim na predzadnjem zavoju. Kasnim 0.2 za trenutnim vremenom ali ga imam na zadnjem zavoju i sad moram odvoziti savršen krug da odem ispod 1:12. Sad ću se još igrati s omjerom brzina, moram počet pisati kod kojih okretaja i brzine izlazim iz zavoja s pasicama da mogu i to podesiti kako spada.

Blue_Fatal1ty 07.11.2010. 14:25

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 1772016)
Za početak si podesite prednje amortizere na malo mekše da ne skače toliko preko pasica i brake balance prebacite malo otraga pa pogledajte kakva će biti razlika. Već se tu dobije skoro sekunda. Čitajte malo tamo u opisu što koji slider radi. Treba postići kompromis između brzine i gripa, a ima puno načina da se to složi.

Ja sam si složio da mi grip zadnjih kotača pati pa se najčešće izvrtim na predzadnjem zavoju. Kasnim 0.2 za trenutnim vremenom ali ga imam na zadnjem zavoju i sad moram odvoziti savršen krug da odem ispod 1:12. Sad ću se još igrati s omjerom brzina, moram počet pisati kod kojih okretaja i brzine izlazim iz zavoja s pasicama da mogu i to podesiti kako spada.

ja recimo imam totalno drugačiji setup.

Kočnice 54% naprijed i dosta tvrd ovjes.

1v@n 07.11.2010. 14:31

Nema mi smisla stavljati balans kočnica naprijed jer kočim kasno i jako pa produžim ravnoooo u tom slučaju :D

Matth€w 07.11.2010. 15:06

Citiraj:

Autor Blue_Fatal1ty (Post 1771902)
1:11:963 :D

http://img574.imageshack.us/img574/1431/47571881.th.jpg

Vadio sam mu mast! :lol2:

Ide to još dolje koje 2-3 desetinke.

Na čemu igraš?

B3mt1 07.11.2010. 15:12

pa kaj nema telemetrije u ovoj igri ?

Blue_Fatal1ty 07.11.2010. 15:27

Citiraj:

Autor Matth€w (Post 1772081)
Na čemu igraš?

rumblepad 2

1v@n 07.11.2010. 16:38

1:11:759
http://img185.imageshack.us/img185/3...ptureua.th.jpg

McLaren s istim postavkama kao i RedBull s prošlim rezultatom. Moglo bi to još niže, zeznuo sam predzadnji zavoj :D

Jel se može ghost ugasiti ikako? Zbunjuje me kad prođe ispred.

Evo i video, nije nešto posebno, ali možda pomogne
http://www.youtube.com/watch?v=PD7nVG3MMto

Mr.Ex.President 07.11.2010. 19:08

Citiraj:

Autor theorigigi (Post 1771975)

Ne ulazeći uopće u opcije podešavanja možeš napravit vrijeme ispod 1:14:5xx, pa ja sam odvezao sa Force Indiom 1:15:1 i to u karijeri, dakle na stazi koja nije "pogumljena" kako treba, sa autom koje je trošilo gume ranije, sa gorivom i svim tim faktorima koje u time trailu nema, jer tamo voziš sa 0% goriva u biti, sa gumama koje se ne troše i na stazi na kojoj je količina nataložene gume jednaka 100%.

Za ova jača vremena se već treba igrat s postavkama, a i napravit 100-ak krugova da uhvatiš ritam malo... ja uđem 2,3 kruga, pa odem dalje, zato i ne mogu ispod 1:12:800:D Doduše neman se ni volje trudit pretjerano, kad san solo igran karijeru, napetije mi je, a kad dođe ovaj prika onda se zajebamo sa trailom, evo jedna zajebancija od danas:
http://img163.imageshack.us/img163/9...0715003.th.jpg

vrime je bezvezno jer su isto bila 2,3 kruga u igri, al eto... nek stoji, pa ka ga neko skine dobijen motiv za dalje:D

theorigigi 07.11.2010. 19:35

Sada ste mi dali motivaciju za skidanje rekorda i tako da sezonu niti ne vozim uopče...
eto i jedna koju ja mislim da mi je bilka jedna od najboljih ali je se bojim i staviti

1.17.818 Monaco

http://lh6.ggpht.com/_EGgI4e1jdzE/TN...Picture014.jpg

theorigigi 09.11.2010. 15:18

Potrošio sam cijeli vikend za skidanje rekorda ali ovo je moj maximum
probao sam milion postavki ali banana...
Hockenheim max 1.15.500.....
A Canada max 14.4xx....
http://lh5.ggpht.com/_EGgI4e1jdzE/TN...Picture015.jpg

Mr.Ex.President 09.11.2010. 17:16

Evo još i Monza, 1:20:383
http://img826.imageshack.us/img826/1...0916011.th.jpg
Solidno odvoženo, al ima mjesta za napredak, pogotovo kroz prva 2 zavoja, a dosta se i auto može podesit, ja nisan dira ništa osim Quick setup šta sam satvio predzanju desno;)

Karijera mi ide bolje od očekivanog, skupija san 3,4 pobjede za redom, borim se za prvo mjesto u poretku, al sad je na redu Singapur koji neću ni zavšit, neman živaca za takve staze, od tih ulićnih jedino mi idu Kanada, Valencija i eventulano Abu Dhabi...

Blue_Fatal1ty 10.11.2010. 00:55

Citiraj:

Autor theorigigi (Post 1773994)
Potrošio sam cijeli vikend za skidanje rekorda ali ovo je moj maximum
probao sam milion postavki ali banana...
Hockenheim max 1.15.500.....
A Canada max 14.4xx....

vozi time trial! Tu ćeš već skinut dosta! jel voziš sa kakvim pomoćima ili? Jer one jako, al jako uspore bolid!

theorigigi 10.11.2010. 01:06

Citiraj:

Blue_Fatal1ty
vozi time trial! Tu ćeš već skinut dosta! jel voziš sa kakvim pomoćima ili? Jer one jako, al jako uspore bolid!
Vozim i time trial i nekoliko postavki sejvao....Stavim tracking control na medium-abs,on-corners only i to je to..??

Burko 10.11.2010. 01:21

koji prekrasan bug sam maloprije dozivio...........

australija, drugi put igram igru jer sam ju presao na easy (sada je treca od cetvrte tezine, znam da je zadnja legend. expert?), i zajebem se jer sam prekinuo kvalifikacije nadajuci da cu biti dovoljno visoko, medu prvih 10. ja zavrsio na 23-em mjestu :D.
uglavnom peglam ja, i posljednji zavoj prije ulaska u boxove i desnog osrednjeg zavoja na startno-ciljnu ravnu u 3-4 krugu, meni pobjegne bolid malo na vanjsku stranu, ali lovim ja njega i ulovim. ali kubica je bio drito iza mene, i skoro me prestigao, kad odjednom ja prolazim kroz njega?!?
ghost postali obojica, jer je igra odlucila povuci kubicu u box :care:. samo sto sam se ja tu nasao, ali zna ona kako to rijesiti............ jadno izgleda, al ajd.

i na kraju poludim. dobijem kaznu prolaska kroz boxove jer sam se zaletio malo u rosberga, ali ono, koci apsolutno gdje ne treba :). i ajd, svejedno ja doklipsao do 5og mjesta, odradim prolazak kroz box i vratim se na sedmo mjesto. i opet se probijem dva mjesta, i zovu oni mene u box. ajd opet, pravila su takva, i meni idioti stave option gume????? s kojima sam krenuo utrku! nista, vozim ja vozim, cak prestignem i alonsa i dodem do 4-og mjesta, i pise meni da moram jos jednom u box na mjenjanje guma jer je takvo pravilo. i 11-sti krug rasturam, svaki sektor najbrzi i kontam kako cu napravit best lap jer mi je uzitak, pa u zadnjem krugu u box, kad......... proletim start-cilj, dobijem best lap na sekundu i diskvalifikaciju jer nisam otisao u box....... e jebiga, onda sam izasao i opet pokrenuo novu sezonu, isto force india, iste postavke.

uglavnom sta, greska boxa sto su mi stavili krive gume? ima toga u igri? shit happens, valjda se nece ponoviti jer ljudi grijese?

Mr.Ex.President 10.11.2010. 20:47

Citiraj:

Autor Burko (Post 1774588)
koji prekrasan bug sam maloprije dozivio.........

Pro je;)

Citiraj:

Autor Burko (Post 1774588)
uglavnom sta, greska boxa sto su mi stavili krive gume? ima toga u igri? shit happens, valjda se nece ponoviti jer ljudi grijese?

Mislim da je to prije tvoja greška, ne sjećamn se da mi se to ikad dogodilo, slučajno se moglo dogodit prije patcha, nakon patcha ne može više ni slučajno, igra dobro upravlja tim postavkama:beer:

Burko 11.11.2010. 02:46

iskreno - nisam stavio patch jer sam vec prije napisao da meni sve sljaka 5/5, ne vuce se nikako, nisam jos dozivio kakav bug da se ne ide u boxove ili netko drugi.......... i nije se niti meni to dogodilo jos niti jednom, jer sam vec presao igru na easy kako rekoh, pa sam sve odvozio. plus one postavke ulaska u box ja uvijek ostavim na def kako je komp zacrtao, neda mi se s tim opterecivati, gust je peglat sa ostatkom drustva u igri. pogotovo sada na volanu..........

glista 11.11.2010. 21:23

Citiraj:

Autor Burko (Post 1775458)
iskreno - nisam stavio patch jer sam vec prije napisao da meni sve sljaka 5/5, ne vuce se nikako, nisam jos dozivio kakav bug da se ne ide u boxove ili netko drugi.......... i nije se niti meni to dogodilo jos niti jednom, jer sam vec presao igru na easy kako rekoh, pa sam sve odvozio. plus one postavke ulaska u box ja uvijek ostavim na def kako je komp zacrtao, neda mi se s tim opterecivati, gust je peglat sa ostatkom drustva u igri. pogotovo sada na volanu..........

eto ti razloga za stavit patch

theorigigi 13.11.2010. 00:54

Citiraj:

Mr.Ex.President
Za ova jača vremena se već treba igrat s postavkama, a i napravit 100-ak krugova da uhvatiš ritam malo... ja uđem 2,3 kruga, pa odem dalje, zato i ne mogu ispod 1:12:800:D Doduše neman se ni volje trudit pretjerano, kad san solo igran karijeru, napetije mi je, a kad dođe ovaj prika onda se zajebamo sa trailom, evo jedna zajebancija od danas:
http://img163.imageshack.us/img163/9...0715003.th.jpg

vrime je bezvezno jer su isto bila 2,3 kruga u igri, al eto... nek stoji, pa ka ga neko skine dobijen motiv za dalje:D
A kaj da ti velim......nije moje dijelo nego sam našao na netu....:)
http://lh5.ggpht.com/_EGgI4e1jdzE/TN...Picture016.jpg

Brko 17.11.2010. 12:01

Jel netko upgradeao Microsoft Live Games na Windowsima 7 i da mu je razje.alo save od F1? Windowsi me tlače da to updateam, no nebi htio popušiti 4 i pola sezone muke i nauke. jel netko bezbolno to prošao...?

Goranbm 19.11.2010. 18:22

Igrao sam F1 bez problema otkad je izasla, jucer instaliram patch, i u 2 sata igranja mi tri puta zastekalo ??? imam win7 i uvijek mi izbaci onu poruku F1 exe has stoped working...

zgmmax 19.11.2010. 21:01

ekipa kak vi startate? ja na startu uvijek izgubim par pozicija, drzim okretaje na nekih 15000rpm al mi i dalje proklizuju zadnji kotaci

Rusher 20.11.2010. 00:39

Imam problem. Odvozim practice, kvalifikacije, upalim utrku, sve funkcionira prvih 6, 7 krugova (Bahrain) nakon čega mi fps drastično pada, do ne igrivosti. Pregledavao sam temperature procesora i grafičke kartice, sve je u normali, zna netko do čega bi ovo moglo biti? Reinstall sam probao, ista stvar opet. Istovremeno mi Dirt2 radi normalno.

theorigigi 20.11.2010. 17:56

Citiraj:

Imam problem. Odvozim practice, kvalifikacije, upalim utrku, sve funkcionira prvih 6, 7 krugova (Bahrain) nakon čega mi fps drastično pada, do ne igrivosti. Pregledavao sam temperature procesora i grafičke kartice, sve je u normali, zna netko do čega bi ovo moglo biti? Reinstall sam probao, ista stvar opet. Istovremeno mi Dirt2 radi normalno.
Da probaš staviti patch ....

rondoline 21.11.2010. 12:30

igram na win 7 64bitnim,proc amd 1090t x6 vga xfx5970 be stavio patch i fix za x6 procesore i svako malo me izbaci iz igre ili mi bloka u pola utrke,dok nisam stavio patch mogao sam voziti samo jednu utrku ali me barem nije izbacivalo iz igre

Brko 22.11.2010. 08:10

Citiraj:

Autor rondoline (Post 1783480)
igram na win 7 64bitnim,proc amd 1090t x6 vga xfx5970 be stavio patch i fix za x6 procesore i svako malo me izbaci iz igre ili mi bloka u pola utrke,dok nisam stavio patch mogao sam voziti samo jednu utrku ali me barem nije izbacivalo iz igre

dal ti to možda voziš na OC-anoj platformi pa ti zbog i male nestabilnosti baca van? ja sam nakon malo većeg OC-a za kojeg sam mislio da je stabilan, nije se ništa rušalo, ali F1 mi je uredno bacala BSOD svaki puta ako bi pauzirao igru tijekom vožnje ili dok bi sjedio u bolidu u boksu. probaj CPU i memoriju vratiti na default pa probaj.

Mr.Ex.President 23.11.2010. 15:21

Ja san sve svoje probleme sa izbacivanjem ili zastajkivanjem rješavao tako da bi ponovo instalirao igru, patch, GFWL,...

Šta se igre tiče, završio sam drugu sezonu u kojoj san vozio Force Indiu, 6 pola, 8 pobjeda, 12 podiuma, prvak. Čekao Ferrari i dočekao k, na kraju potpisao za Red Bull koji mi nije napet, al eto... Vidit ću oće me puknit da završim sezonu ili će ostat na ovome. Vrijeme mi je otegotna okolnost, sezonu vozim po mjesec, mjesec ipo dana, pa dolazi do zamora materijala:D

reezon 23.11.2010. 17:28

mogli bi se dogovoriti pa napraviti neku online ligu preko hamachija.

OgyAMD 24.11.2010. 09:31

Jel netko zna kako podesiti komande za volan pošto neda u opcijama?

zgmmax 24.11.2010. 09:35

Odes na custom i tamo onda editiras

HCS 24.11.2010. 12:55

Citiraj:

Autor rondoline (Post 1783480)

I ja imam slican problem, probao reinstalirat, izbrisat congig file, nije pomoglo, zaglavi mi se svaki put kad izlazim iz boxa i treba ucitat utrku, i ne ucita :lol2:, sve je prije X6 radilo ok, probao sam i sa def taktovma opet isto :stoopid:

Skuzio, fix sa codemasterovih stranica ne valja, nego imam jedan drugi problem, friska instalacija, patch instaliran, sve radi ok, ali na DX9, kad u config folderu promijenim onaj forcedx9 na false, igra mi se pokrece u DX11 ali svaki puta u onome window modu a ne full screnu, pogledam u config folderu, full screen je na true, nije mi jasno...

rondoline 24.11.2010. 18:20

pomoc

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 1784047)
dal ti to možda voziš na OC-anoj platformi pa ti zbog i male nestabilnosti baca van? ja sam nakon malo većeg OC-a za kojeg sam mislio da je stabilan, nije se ništa rušalo, ali F1 mi je uredno bacala BSOD svaki puta ako bi pauzirao igru tijekom vožnje ili dok bi sjedio u bolidu u boksu. probaj CPU i memoriju vratiti na default pa probaj.

sve je na defaultu i na tvornickim taktovima

HCS 24.11.2010. 19:46

Citiraj:

Autor rondoline (Post 1786273)
sve je na defaultu i na tvornickim taktovima

KLIK, meni je taj fix kaj je lik sam napravio pomogao...

Situacija: kisna utrka, krecem sa intermedijama, negdje na pola utrke kisa prestaje, staza se pocinje susit, svi ulaze u boks po option tires, ja udem "na silu" u boks i ekipa mi stavi ponovo intermedijie :roller:, isto tako npr. kisna utrka ali kisa se pojaca, normalno svi udu u boks po full wet, ja udem opet dobijem intermedije, postoji li neka kontrola unutar utrke kojom mozes kontrolirat kad ulazis u boks i koje gume ti stavljaju?

rondoline 24.11.2010. 20:26

ni ovaj fix mi nevalja to sam vec probao,
probaj u postavkama prije same utrke odrediti koje gume ces koristiti kad udes u boks,na monitoru ti pise koliko je postotak da kisa padne pa prema tome odredi

Mr.Ex.President 24.11.2010. 21:29

Citiraj:

Autor HCS (Post 1786323)
Situacija: kisna utrka, krecem sa intermedijama, negdje na pola utrke kisa prestaje, staza se pocinje susit, svi ulaze u boks po option tires, ja udem "na silu" u boks i ekipa mi stavi ponovo intermedijie :roller:, isto tako npr. kisna utrka ali kisa se pojaca, normalno svi udu u boks po full wet, ja udem opet dobijem intermedije, postoji li neka kontrola unutar utrke kojom mozes kontrolirat kad ulazis u boks i koje gume ti stavljaju?

Postoji, zove se quick menu, imaš ga u kontrolama, mislimd a je po defautlu podešen na num dio tipkovnice, možeš kontrolirat nagib prednjeg krila, gume, mapu motora.

x32 24.11.2010. 22:03

Citiraj:

Autor HCS (Post 1786323)
postoji li neka kontrola unutar utrke kojom mozes kontrolirat kad ulazis u boks i koje gume ti stavljaju?

Po defaultu stisneš tipku 1 i imaš opcije za mapu motora, nagib krila i zadnje ti je odabir guma, recimo za promjenu guma najprije stisneš 1, pa 3 pa onda biraš od 1-4 mislim da je pod 1 option gume, a pod 4 su full wet.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:37.