![]() |
Avast sam imao godinu dana i jedva sam čekao da ga se riješim. Kolko sam gledao review-e Panda, Avira i AVG su za preporuku..
|
Nakon Bitdefendera, instalirao G DATA Total Security.
Njemački antivir+fw+cloud backup+usb boot medium. Jedva net prolazi kroz njega, kamoli nešto maligno :D Vrlo robustan AV i firewall, podesiv po svim mogućim parametrima. |
Kakva su ti bila iskustva sa Bitdefenderom?
|
Odlična, dok nije prestao radit kako treba, točnije automatizam za prebacivanje u game mode (palio se sam od sebe, a u game modu ne radi fw).
Nakon mukotrpnog dopisivanja sa supportom, nismo došli do zaključka, updateovi nisu riješili problem, a oni se prave blesavi dajući generičke upite i odgovore, pa sam im poklopio slušalicu. Također mi treba kontrola na fw-om, nešto što je iznimno slabo riješeno u BD-u (odlično za manje zahtjevne korisnike, ali ja to nisam). |
Ma meni treba za osnovnu zaštitu pca, od surfanja i to je to. Ništa posebno i extra Pretpostavljam da je za 100 kn, to što mi je dovoljno.
|
avira pro security ti je 35€ godišnje a eset smart security 50€
ak hoćeš samo antivirus onda je 23 € http://www.avira.com/en/personal |
Zone Alarm free firewall+antivirus i Malwarebytes i ništa ne prolazi...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
kak je meni lik na xda napisal kad sam spomenul nekaj tak.. is it piracy? it is not allowed on xda :goood: |
Pa nije piratluk. Radi se o legalnim trial kljucevima koje sami ESET daje.
|
prije sam se zezao s tim, nije trajalo duže od 30 dana..
možda je sad drukčije. postoji još alata.. nema veze.. |
Ja imam najbolji antivirusni program...elementaryOS :)
|
g2a prodaje razne kjlučeve i trial ključeve za AV softver. Recimo ovako nešto.
|
Kakva je panda free? Za dva mjeseca mi istice ova full verzija pa da predem na to?
|
Citiraj:
Zatim u browseru izbrišeš sve sumnjive ekstenzije. Onda imaš ovaj odličan mali program koji miče sve te osnovne gluposti: http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/ Nakon toga možeš još poskenirati malwarebytesom da se uvjeriš da ništa nije ostalo |
Citiraj:
ok, hvala. kako obrišem sumnjive ekstenzije, misliš da obrišem cookise i history? |
Citiraj:
Nego, na jednu staru WinXP mašinu sam stavio BitDefender Free, prvi put koristim taj AV i čini se OK. Ne smeta, relativno malo resursa treba tak da će valjda raditi kako spade. Ipak, za Win7 i kasnije i dalje stavljam i koristim MSE/Defender. |
Moj moze svatko nabaviti dok za tvoj nisam siguran.
|
Citiraj:
|
Haha...Mir s tobom!
|
Ja svima a i sebi stavljam Avast vec 5 godina i bez brige sam. Ako si blento đaba ti svi AV programi...
|
avast je nažalost postao nešto što nije trebao postati.
mse mi je dalje #1. |
Avast je postao overbloated smeće sa hrpom reklama i toliko nepotrebnih funkcija da to nije normalno. O registraciji da ne pričam, svakih godinu dana produljivati, već imam u kalendaru zapisane moguće termine kad ću dobiti poziv "ej, nekaj crveno mi je dolje desno kod sata", repovi iz vremena kad sam bio blesav i stavljao Avast ljudima :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Koliko sam bio naletio ljudi su znali imat probleme s aktivacijom od G2A. Eset im nije prihvaćao key. Možeš uvijek probat, nije skup. |
Imaju dosta različitih ključeva, a platiš im paypalom, pa ako ne radi... sami su si krivi. ;) Ja još imam Avasta 400+ dana pa nisam uzimao.
|
Citiraj:
Dobra je ideja i provrtiti CCleaner prije skeniranja da počisti temp fileove i fileove od browsera di isto često znaju biti nametnici, a i time skraćuješ vrijeme skeniranja. Citiraj:
|
Istina je,al u Avastu ja pogasim sva ta s*anja i imam obavjesti samo o updateu iako i to mogu isključit. Za mene poprilično korektan AV. A kako sam takav,dok me ne iznevjeri,da ima 10 boljih ja ne mijenjam. Tako sam svojevremeno napustio AVG koji mi je godinama bio br. 1. Da se saekiram s popup prozorima jednom dnevno,ne sekiram se.
|
Nadam se da nisam jedini koji koristi Kasperksy :lol2:
Inače za posao koristim Comodo, samo zato jer je free :lol2: |
Citiraj:
Citiraj:
Zato tvoja izjava ispala smiješna. Tvoj frend je namještavao hrpu gluposti pa ne zna pročitati što upozorava MSE? Onda počinješ javno pljuvati jer nisi bio 100% siguran što je radio frend? :sjajno! I onda kasnije izjaviš da je to njegova klinka radila?? Ne svađam niti nemam namjeru i to mi je stvarno čudno. Ono što je besplatno i bez dodatnih pop-up prozora za dodatno plaćanje je sasvim uredan AV program. Da bi bio na visokoj razini i ne možeš toliko očekivati kad je free u pitanju. Prvo plati pa onda pljuvaj. A kad gledaš poklonjenom konju koju se ne gleda u zube onda nema pljuvanja. ;) Uživaj! |
Kod mene je dobitna kombinacija Avast free + svakih nekoliko kad imam vremena (jednom u mjesec dva) zavrtim Malwarebytes, ADWCleaner, CCleaner... Također, u browseru aktivan AdBlock Plus.
Dodajmo k tome da pripazim da ne klikćem svugdje i ne otvaram sve po redu attachmente, nisam imao nikakvog sranja na kompu zadnjih par godina minimalno. U slucaju da bas imam potrebu brijat po nekim sumnjivim stranicama iz bilo kojeg razloga, dignem browser kroz Sandboxie i voila. |
Sta nitko ne koristi AVG? Ja ga vec 2 godine koristim i nemam problema :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Chrome imam, znači idem u postavke pa opet postavke, tu sam malo klikao i tražio, ali nisam našao ekstenzije. Inače na drugom kompu koristim NOD i zadovoljan sam. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Bilo je veselo :D doduše, davno je to bilo, 2009 čini mi se, ali od tada ga izbjegavam. A Nod32 mi je to jednom napravio doma :D |
aha, dosad mi ok radio i nisam imao BSOD-ova :D
al vidjet cemo, bilo bi vrijeme da promijenim av:chears: |
MSE mi ubio jedan stari komp maloprije. 2.8 single core i giga rama. S njim sam gotov da je i najbolji. Avast ga uspori ali duplo manje.
|
Meni nije jasno šta ti virusi uopće rade. Normalan sam korisnik i znam šta radim, teško da ću išta pokupit i stvarno i antivirusi i malwarebytes rijetko išta nađu kad skeniraju ali ajde npr kad nađu 3-4 virusčića, šta su oni uopće radili jer ja nikakve smetnje nisam imao dok su mi bili na kompu niti osjećam ikakvu razliku sad kad ih nema?
|
Lako je tebi i meni i ostalima koji znaju sto rade.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:39. |