PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   Koji miš kupiti ? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=164163)

syss 11.02.2012. 12:30

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2098042)
Ima dosta tipki, da, ali je miš fakat über

oldskul, štaš... meni je back-forward tipka tek odnedavno u upotrebi :)

domis 11.02.2012. 13:18

isti setup i kod mene, samo sto je tipkalo steelseries g6v2...like who cares :D

keyser_s()ze 11.02.2012. 18:09

Citiraj:

Autor zoran991 (Post 2098120)
ja imam mis verbatin rapier v1.ja sam pre zadovoljan super lezi u ruci...dosta brz i precizan...dok sam ga kupoval prije 3 god platil sam ga preko 400 kn sad mu je jako pala cijena...a najvise mi se svida sto u sredini ima tipku kad ju jedanput stisnes napravi double klik....preporuka...solidan omjer kvalitete i cijene...

lol, ja sam ga platio 70 kn prošle godine. nije loš, osim tipaka koje su po mojem mišljenju pre krute i nebi bilo loše da je duži koji milimetar. meni je rapier v2 bolji dva puta, a za 7 kuna više:)

Pantera-N 12.02.2012. 12:47

Jel ima tko Logitech G700 bežični? Namjeravam napraviti upgrade sa MX518 (dao je svoje) a G700 mi se čini dosta dobar. Upotreba: Gaming i sve ostalo ;)

panda505 12.02.2012. 22:00

Citiraj:

Autor Pantera-N (Post 2098853)
Jel ima tko Logitech G700 bežični? Namjeravam napraviti upgrade sa MX518 (dao je svoje) a G700 mi se čini dosta dobar. Upotreba: Gaming i sve ostalo ;)

Meni je miš odličan, u igrama radi bez problema (koji god žanr), i općenito dok samo surfram, piskaram po wordu i slušam mjuzu

Dok igram stavim si gaming profil, dok ne radim ništa posebno stavim si na producitivity

jedina zamjerka koju bi ja im'o bila bi baterija koju dobiješ uz miš, ali sam kupio nove enelopice i stavio i sad miš dura duže nego prije :)

Pantera-N 12.02.2012. 22:22

Tnx, a koja je razlika između gaming i producitivity profila? Pretpostavljam da nije samo u dpi.
E da, ako se miš spoji na žicu, kad se puni, jel onda radi u wireless ili žičnom modu?

panda505 12.02.2012. 23:22

Citiraj:

Autor Pantera-N (Post 2099307)
Tnx, a koja je razlika između gaming i producitivity profila? Pretpostavljam da nije samo u dpi.
E da, ako se miš spoji na žicu, kad se puni, jel onda radi u wireless ili žičnom modu?

Razlika je u response time-u, report rate-u, DPIu, naravno u button configurationu i još jedna-dvije stvari, ali mi se sad stvarno ne da provjeravat :D

Kad se puni je u žičnom modu...

zoran991 13.02.2012. 10:56

Citiraj:

Autor keyser_s()ze (Post 2098500)
lol, ja sam ga platio 70 kn prošle godine. nije loš, osim tipaka koje su po mojem mišljenju pre krute i nebi bilo loše da je duži koji milimetar. meni je rapier v2 bolji dva puta, a za 7 kuna više:)

hebo majku :D onda su me zajebali.... :D al nema veze bitno da dela i da služi...

TimmyZG 20.02.2012. 23:03

nisam baš previše čitao ovdje,ali ako netko namjerava kupiti razera mambu, neka kupi ili noviju verziju 4g 6400dpi ili neki drugi jer mene je ovaj moj i oduševio i razočarao....
koliko košta ne da nebi trebalo biti problema nego bi se i sami morali rješavati xD

qLimAxzU19 29.02.2012. 11:22

Pozdrav svima... Imam par pitanja... Trenutno koristim MX Revolution... apsolutno najsavršeniji miš koji sam ikad imao... Problem se javio
što moj mlađi brat igra CoD4 0-24h i nakon 4 god malo ga je razjebo ( lijevi click )...
sad me zanima G400 ili G500 ? G500 mi se sviđa zbog tih dodatnih tipki s lijeve strane koje ima i moj trenutno... htio bi da budu kvalitetne i tvrde ko na sadašnjem mišu i naravno da click bude kvalitetan... i taj scroll na G500 kažu da nije neš kvalitetan ? zanima me mišljenje vas koji posjedujete jedan od ta dva miša... Unaprijed hvala :)

afterburner 22.03.2012. 16:17

Treba mi preporuka za neki mis da je sta slicniji obliku MX Revolution...iman taj doma i savrsen mi je. Na poslu mi riknija ovaj neki jeftini sta san ima i naravno za zamjenu su mi kupili minijaturni mis koji mi nikako ne odgovara. Pa jel ima neki jeftiniji mis al da je oblikom slican mx revolutionu. Marka mi nije bitna.

qLimAxzU19 27.03.2012. 18:29

Citiraj:

Autor afterburner (Post 2128154)
Treba mi preporuka za neki mis da je sta slicniji obliku MX Revolution...iman taj doma i savrsen mi je. Na poslu mi riknija ovaj neki jeftini sta san ima i naravno za zamjenu su mi kupili minijaturni mis koji mi nikako ne odgovara. Pa jel ima neki jeftiniji mis al da je oblikom slican mx revolutionu. Marka mi nije bitna.

Posto ti treba mis za uredski posao oblikom Revolutiona a ne preskup ja bi ti preporucio Logitech M500 mozes ga nac po cijeni od 170 do 220kn ^^

srale7 19.10.2012. 19:31

Trazim mis, žičani, jedini uvijet je da je sto veci i sto je moguce jeftiniji.

Prelistao sam malo domacu ponudu i jedino sto sam pametno nasao je Logitech M500 i Trust MAXTrack Mouse. E sad, ili neki misevi ne postoje ili ih ja nisam nasao?

newyxX 19.10.2012. 22:10

Sharkoon Fireglider Black. U linksa je jeftiniji nego logitech, a mozda je i malo veci. Logitech radi cudne miseve. Fireglider ima claw sistem izrade koji se meni vise svida nego ovo sto logitech radi. Probaj sto ti bolje pase.

QuidZz 19.10.2012. 23:02

Citiraj:

Autor srale7 (Post 2258241)
Trazim mis, žičani, jedini uvijet je da je sto veci i sto je moguce jeftiniji.

Prelistao sam malo domacu ponudu i jedino sto sam pametno nasao je Logitech M500 i Trust MAXTrack Mouse. E sad, ili neki misevi ne postoje ili ih ja nisam nasao?

Logija zbog kvalitete i odlicnog supporta. ;)

HCS 22.10.2012. 14:30

Gledam malo bas taj Loggi M500, super je radi same velicine, ali koliko vidim ima samo 1000dpi, nije li to malo malo, na Fireglideru mi je idealno izmedu 1200-1600

Keyser Söze 22.10.2012. 14:51

imam Sharkoon Fireglider Black, sve pohvale. stvarno odlican mis za ulozeno, zamijenio je mx518

nex 22.10.2012. 20:39

Citiraj:

Autor srale7 (Post 2258241)

Ako ti je cijena najbitniji kriterij onda taj Logitech otpada.

Ako ti je kvaliteta bitna... onda Logitech opet otpada. :D Nema smisla baciti ~200 kuna na toga misa, senzor je smece. Ako ti je bitna preciznost i mozes izdvojiti 200 kuna za misa onda dodaj jos par kuna i uzmi Logitech G400.

Citiraj:

Autor HCS (Post 2259608)
Gledam malo bas taj Loggi M500, super je radi same velicine, ali koliko vidim ima samo 1000dpi, nije li to malo malo, na Fireglideru mi je idealno izmedu 1200-1600

Vaznost DPI-a je ionako uglavnom mit.

Thoroughbred B 29.10.2012. 11:57

Koji bežični uzeti do 200kn? Majko mila koliko ih ima...

Jel dobar ovaj logy?
http://www.protis.hr/products/detail...-bezicni/35569

chare 29.10.2012. 18:51

Kolko para toliko muzike. +) s Logitech nemos fulat

klem 30.10.2012. 00:09

ili naruči s ebaya microsoft explorer bluetrack

Thoroughbred B 30.10.2012. 00:35

Citiraj:

Autor klem (Post 2265344)
ili naruči s ebaya microsoft explorer bluetrack

EEe to je već ideja,thanks! Stalno kupujem prek ebaya,nebi se sjetio miša naručit nikad:fiju:

anidra 22.11.2012. 00:22

dilema ili trilema

Koji od ovih miševa odabrati: (najviše trebam za FPS-igre)
Gigabyte Ghost Xtreme GM-M8000X Gaming Mouse
Corsair Vengeance M60 Laser Gaming Mouse
ili Logitech G400/G500
ili neka vaša preporuka

ne treba mi makro, šljivi mi se za DPI, kvaliteta i preciznost senzora mi je najbitnije

vision19 22.11.2012. 01:44

G400 je dobar. Od skupljih Razer Deathadder ako si blizu buđeta od 500ak kn. Ofskroz da je tvoj subjektivni dojam kod držanja jako bitan faktor (uz kvalitetne senzore).

anidra 22.11.2012. 09:12

E, vidiš, Razer-a ne bih uzeo da mi ga pokloniš - samo zato što mi nikako ne odgovara ergonomski, nema šanse da se naviknem na taj nešto više položen i ispružen položaj prstiju na njemu :nono:

antrax 22.11.2012. 09:29

gle, neko s argumentom :D

ako ti razeri ne odgovaraju, logi je dijametralno suprotan, visok, zaobljen. Savrsenog misa je nazalost nemoguce kupiti bez prethodnog testiranja.

cors i giga nisam vidio u zivo, ali sudeci po slikama ergonomija drzanja sake na corsairu je slicnija razerima nego logijima. Dok giga vuce na logi svojim zaobljenim profilom.

M60 mi je bio ozbiljan kandidat za zamjenu DA koji sad vec ima fest godina, no kad su sad napokon napravili posteni remake, nema mi smisla riskirat sa drugacijim oblikom.

asibulj 23.11.2012. 18:12

Imam dva GigaByte miša (M8000 i M8000X) i prvi put kad sam ga/ih primio u ruku osjećaj mi je isti kao i kad uzmem Logitech G500. Mislim da ću si isto nabaviti taj Corsair M60 jer mi predobro izgleda.

Kreso st 25.11.2012. 00:20

u ponedjeljak idem kupit novi miš za oko 200 kunića. pročitao sam malo po forumu i sad je dilema: logitech g400 ili sharkoon fireglider? imam veću šapu

QuidZz 25.11.2012. 21:24

Osobno bih isao na G400.

chare 25.11.2012. 21:53

Ja bi osobno isto isao na G400. Preporuka da ga svakako isprobas u ducanu kako ti stoji u ruci +)

Kreso st 26.11.2012. 19:35

evo, kupio g400, leži odlično, jedino možda bi mi bilo draže da je malo teži... večeras ću malo na battlefield 3 pa ću vidjeti kako to ide :D

Mario92 03.12.2012. 17:25

Tražim nekog glodavca za <200kn, 5 godina sam imao valjda najjeftinijeg Logitecha i sad gledam koji bi nasljednik mogao biti u pitanju.

Dešnjak sam (znači ne treba biti simetričan), Koristim miš za surfanje i igranje FPS-a i RTS-ova. Broj tipki - pa ono, dosta su mi i ove tri osnovne (2 gumba + kotačić) tako da mi ne trebaju te dodatne gluposti po njemu. Ponavljam, uzmite si onaj gore miš za referencu :D
E da, treba biti Logitech. Naletio sam na M500, probao se malo igrati na njemu i paše mi taj oblik miša.

chare 03.12.2012. 19:04

Logitechov g3 je dosta slican ovome sta si imao. Samo ga malo teze naci na policama ducana. Btw ako ti je do sad pasao ovaj sta si imao zasto uopce mjenjat ? kupi isti takav i bok +)

Mario92 03.12.2012. 20:52

Kupujem novog jer je ovaj odapeo :D

A, iako mi je ovaj jeftikaner zakon, htio bih imati malo bolji miš čisto radi bolje ergonomije i udobnosti.

nex 03.12.2012. 23:11

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 2289012)
Tražim nekog glodavca za <200kn, 5 godina sam imao valjda najjeftinijeg Logitecha i sad gledam koji bi nasljednik mogao biti u pitanju.

Ponavljam, uzmite si onaj gore miš za referencu :D

Da uzmem toga misa za referencu preporucio bih ti Logitech G1, G100 ili G3. Svi su jako slicnog izgleda osim sto G3 ima bocne tipke. Mana im je sto nijednog nema za kupiti u Hrvatskoj pa ti jedino preostaju Koreanci na Ebayu. G1 i G100 su ti 28$.

Citiraj:

Naletio sam na M500, probao se malo igrati na njemu i paše mi taj oblik miša.
Hmf, e ovo pa nije ni najmanje slicno tvom referentnom misu. :D Ne znam, malo mi je bezveze ici u siroke rasprave o senzorima, jer ako ti je SBF-90 bio dovoljan onda ce ti doslovno svaki mis biti ok. SBF-90 ima stvarno slab senzor. Tako da mozes kupiti tog M500... ali od same pomisli da ce netko dati skoro 200 kuna za to pored jednog G400 meni se place. :( :D

Citiraj:

Autor chare (Post 2289083)
Logitechov g3 je dosta slican ovome sta si imao. Samo ga malo teze naci na policama ducana.

Ne tesko nego nemoguce posto se vec dulje vrijeme ne proizvodi. Ima po Ebayu novih, zapakiranih primjeraka po apsurdnim cijenama od 70$. :D I Razer Kraitova po 100$ :wtf2: :roller: Jebeni zakon ponude i potraznje. :D

Mario92 04.12.2012. 00:08

Oduvijek sam imao te jeftikaner Logije koji su me služili dovoljno dobro da nisam niti razmišljao o nečem boljem. Ipak, pošto sam se češće susretao sa MX518 ekipom svidio mi se ergonomski taj miš pa sam mislio da bi mi neki tipa M500 ili spomenuti G400 bio dovoljan. Da ne kompliciram bezveze zanemarite onda M500 :)

Kupnja preko Ebay-a mi je jedna od zadnjih opcija jer bih radije plaćao solarno i da dobijem miš odmah.

Ovako... imam malu ruku i jedan sam od onih koji drže miš ovako, claw grip pa vjerujem da mi treba neki lakši miš. Ovaj SBF 90 je bio taman.

Ako ima neki stvarno dobar miš a da nije Logitech - ajd, prekršit ću onda to "Only Logi" pravilo koje imam jer ako mogu dobiti nešto kvalitetnije - zakaj ne?

Puno hvala!

P.S. od kud toliko znaš o senzorima, daš neki link da proučim? Interesantno mi je kako znaš da je senzor na mišu loš... ili je to osobno iskustvo?

Mogy 04.12.2012. 03:42

Citiraj:

Autor Kreso st (Post 2283058)
u ponedjeljak idem kupit novi miš za oko 200 kunića. pročitao sam malo po forumu i sad je dilema: logitech g400 ili sharkoon fireglider? imam veću šapu

Ukratko da ti kažem iz mog iskustva... koliko ja znam g400 je mlađi brat miša mx518?(slični su ful) e pa sad ako si ikada isprobao razer deathadder i taj ti se miš svidio(osjećaj u ruci itd), onda ti se sigurno neće g400 svidjeti jer je drugačiji dizajn totalno iako je g400 za velike ruke više primjereniji :) Btw koristio sam mx518 prije samo da napomenem da nebi bilo da bubam napamet :D

Sharkoon fireglider sam isto koristio jedno vrijeme i dosta je dobar miš te sličan deathadderu po feelu u ruci. Ja sam probao u svojoj gaming "karijeri" dosta miševa i moja definitivna preporuka ti je Razer deathadder, ako možeš prišparaj još 250kn dodatnih i imati ćeš pravog mišonju vjeruj mi :)

Evo ovdje je trenutno na akciji novi 459kn pa ako se slučajno odlučiš da ti bude pri ruci :chears:

P.s. samo da napomenem da NISAM Razerov fanboy, činjenica je da uz steelseries i logitech imaju najkvalitetnije proizvode :D

Ja se ispričavam, tek sam sada vidio kojeg datuma je Krešo stavio post, al neka ostane post jer mislim da nekome može biti od nekakve koristi, nadajmo se :P

klem 04.12.2012. 15:32

Citiraj:

Autor Dujo (Post 2289287)
Ukratko da ti kažem iz mog iskustva... koliko ja znam g400 je mlađi brat miša mx518?(slični su ful) e pa sad ako si ikada isprobao razer deathadder i taj ti se miš svidio(osjećaj u ruci itd), onda ti se sigurno neće g400 svidjeti jer je drugačiji dizajn totalno iako je g400 za velike ruke više primjereniji :) Btw koristio sam mx518 prije samo da napomenem da nebi bilo da bubam napamet :D

Sharkoon fireglider sam isto koristio jedno vrijeme i dosta je dobar miš te sličan deathadderu po feelu u ruci. Ja sam probao u svojoj gaming "karijeri" dosta miševa i moja definitivna preporuka ti je Razer deathadder, ako možeš prišparaj još 250kn dodatnih i imati ćeš pravog mišonju vjeruj mi :)

Evo ovdje je trenutno na akciji novi 459kn pa ako se slučajno odlučiš da ti bude pri ruci :chears:

P.s. samo da napomenem da NISAM Razerov fanboy, činjenica je da uz steelseries i logitech imaju najkvalitetnije proizvode :D

Ja se ispričavam, tek sam sada vidio kojeg datuma je Krešo stavio post, al neka ostane post jer mislim da nekome može biti od nekakve koristi, nadajmo se :P

što se tiče izdržljivosti ja bi steelseries stavio ispred razera i logija. Razer bi osobno na zadnje mjesto stavio :), pogotovo s obzirom koliko koštaju.

Shady1 04.12.2012. 17:51

Da samo nadodam sto se tice Fireglidera. Crkao mi je scroll dan nakon isteka garancije, a kada sam podjelio svoje iskustvo, jos par ljudi mi se javilo da je i njima otisao scroll na Fireglideru..Imas Logitech g300 na akciji u portia za 209kn, nije bas ono sto trazis ali pogledaj mozda ti bude zanimljiv :)

Mogy 04.12.2012. 18:02

Citiraj:

Autor klem (Post 2289612)
što se tiče izdržljivosti ja bi steelseries stavio ispred razera i logija. Razer bi osobno na zadnje mjesto stavio :), pogotovo s obzirom koliko koštaju.

Potpis na ovo, logitech najizdržljiviji miš kojeg sam imao(znan po tome jer sam ga opalio ponekad malo, a na njemu ni crtica, nije za pohvaliti se al eto :P) :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:58.