![]() |
koja je svrha stavljanja biosa od 5870 kartice?...što dobijem time u praksi
krajnja granica OC pod kojom radi moja 5850 su vrijednosti: |
Ako su ti tvoji taktovi stabilni(tvoj ss ništa ne pokazuje osim previsoke temp. u idleu) bios od 5870 ti ne donosi apsulutno ništa.Zašto bi ti grafa radila s toliko voltaže kad to može i s manje?Možda nekome s lošijom grafom taj bios može uštedit vrijeme ali tebi ne treba.
|
ss pokazuje postavke pod kojima kartica radi stabilno, za temp u idleu znam, već sam ju spominjao u ovom threadu...rečeno je da se više koncentriram na one u loadu (otvoreno kućište, visoka temp u sobi..)
|
Citiraj:
I sad si flashanjem na 5870 izgubio mogućnosti dizanja voltaže. To možeš promjeniti ovako: Citiraj:
|
Ja sam prvenstveno zbog većeg napona memorije stavio ovaj bios, a i nemoram se zahebavat sa profilima na msi afterburneru. (Kada clockate u MSI afterburneru u idle-u vam se nesnižava takt pa morate radit 2D/3D profile...)
Možda bih još mogao povećat granice dizanja taktova u CCC-u u biosu preko RBE, samo vele da onda nešto driveri seru kao neće nijedan software prepoznat karticu... |
Citiraj:
|
imam 5850 i sad probam 5minuta FarCry 2 i temperatura u gpu-z 95 stupnjeva WTF?
prije mi je sa bilo kojom igrom išla do maksimalno 78 u load-u,imam najnovije drivere 10.6 |
Ima par ljudi koje se zale na povisene temperature vezane uz 10.6 drivere. Jednostavno vrati 10.5 i nebi tribalo biti takvih problema...
|
jel ok 14k u 3dmark06?
sa 10.3 sam imao oko 18k :S |
14k? Mislim da ti nije u redu skor, s obzirom na koje komponente imas...
|
evo ovo su mi temerature grafe nakon par minuta farcry2...
neznam šta joj je da se tako grije http://www.pohrani.com/t/3Y/hr/1cbGKNgc/ads.jpg ista stvar je i sa bc2 http://gpuz.techpowerup.com/10/06/20/dna.png |
Citiraj:
|
Citiraj:
Jučer igram Dirt 2 na plazmi, slika je prva liga, nema laga ni ništa. Odigram 2 utrke i samo najedanput igra se freeza i zvučnici polude čuje se neštko kao da netko puca s puškom/pištoljem, svaku sekundu po jedan metak. Sa ctrl+alt+delete izađem van, u firefox uđem baca artefakte i crasha se, gpu-z se neželi uopće otvorit i samo restart pomaže. Stavio bios od HD5850, ali ne stari nego update-an od strane ati-a. origigi bios -> 9mj. 2009 novi bios -> 12mj. 2009 (rješava grey screen i crasheve, takt u idle-u bude jednak 400MHz za core i XXXX za memoriju tj. koliki je takt memorije toliko će biti i u idle-u tj. 400/1000 MHz, imaju problema sa GDDR5 memorijom i snižavanjem takta kao i na HD4870 seriji) Stavljam sumnju na overclockanje i to onaj najgori problem, digneš za 10MHz i odmah se crasha nakon 1h-2h igre i samo na defaultu radi OK, no nadam se da nije to. Otkrivanje problema zahtijeva punooo testiranja,a možda je čak uzrok glupa teselacija -> DX11 igre.:fuming: Najbolje od svega nitko nema takav problem i nitko nepomaže. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ima li razlike između Force 3D 5850 i sapphire 5850?Jeli ima netko iskustva sa Force 3d uopce, jer je 100kn jeftinija u adm-u a pokusavam ušparat što više novca i ako valja bi li phenom 2 x4 925 2,9ghz(potencijalni 3,2Ghz sa stock coolerom) mogo iskoristit ovu grafičku?
|
Nema nikakve razlike posto obe imaju referentni dizajn.. Slobodno uzmi. Sto se tice proca, sigurno da ce iskoristiti grafu pogotovo pri clocku od 3Ghz pa na vise...
|
A kakve su performanse što se tiče crossfirex-a za 5850, jel se isplati kasnije kupovat maticnu sa dva pci2.0-16x utora ako će bit potreban upgrade?
|
Citiraj:
|
Onda sam sigurniji sa Sapphire-om?Jos mi samo fali da kupim ovu Force 3D 5850 pa da mi se pregrijava...
|
Citiraj:
To nije "referentni" dizajn, ovakva Sapphire kao moja je referentna... http://img19.imageshack.us/img19/2507/58501.th.jpg |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Sapphire 5850 1GB, Vista x64 SP2, zadnji ATI catalyst driveri 10.6, sporije se vrte igre nego na 3 godine staroj nVidia 9800GT.
Npr. Furmark (OpenGL benchmark) daje 3x bolje rezultate od stare 9800GT, dok u igrama (Direct3D), na istim postavkama u istim igrama (1680x1050, sve na najvise detalja) na 9800GT sam imao 55-60FPS, dok na ATi-ju imam 35-40FPS. Ne znam di grijesim, moze pomoc? Hvala :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Proc je na defaultu, sve je na defaultu, ne volim clockat... a na kraju krajeva, ni ne moram, jer ni nemam namjeru igrati ultra nove igre na uber rezoluciji s uber detaljima... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Pitam jer mi iskreno zvuči glupo i to ne zato jer imam taj proc. |
Ja bih još pokušao i sa verziju-dvije starijim driverima.
|
Citiraj:
Nije to glupo. Gluplje je od 4 godine starog proca očekivat vrhunske prformanse s novom high end grafom. Kaj misliš zašto su svi reviewui rađeni sa klokanim i7 procevima? |
Citiraj:
Vista x64 mi radi izuzetno dobro u kombinaciji sa 4 GB RAM, iskljuceni su svi nepotrebni servisi i izuzetno je dobro optimizirana. Na 9800GT je sve sto sam htio igrati radilo glatko na max rezi sa max detaljima. To dovoljno opisuje moje potrebe za igranjem. Hocu da mi sve to radi glatko i sa 5850.... a trza zbog neceg drugog, a ne procesora... |
kao sto je Doink the Clown reko, probaj sa drugim driverima i probaj pocistit nvidia drivere sa driver cleanerom iz safe moda ako su ti ostali od 9800
|
probao sam sa 10.4 i malo sam dignuo procesor, na 333x9 (3.0 GHz) i sad mi se cini da stvar malo bolje radi. Iako jos uvijek imam iznenadne dropove frame ratea...
edit: sve zatrzava na djelic sekunde (mozda recimo 0.1 sek) svakih par sekundi, a inace radi glatko... zbog cega bi to moglo biti Na 3dMarku06 na default postavkama imam 16182 link Ne znam dal je to ok, al cini mi se prilicno blizu rezultatu sa reviewa kartice... Btw ocistio sam driver sweeperom stare ostatke od nvidije |
@dakky s obzirom na procesor(ako je na def ili malo clock) to je dobar rez, pokušaj koloknuti proc pa gledaj kako ti se ovisno frekvenciji mijenja rez.
|
Na 2.4 je bilo 15200, na 3.0 je 16200. Dakle mijenjaju se bodovi, i rez je dobar, ali problem je i dalje sto je to sinteticki test. Problem je taj sto igre i dalje trzaju, pogotovo starije, tipa Titan Quest kojemu je recommended graficka Radeon x1950Pro ..
|
Pretpostavljam da si temeljito počisito i reinstall sve najnovije drivere, počitiso registry etc... onda neznam.
|
na dual boot imam Win7 64 pa cu jos na njima probati, potpuno je cista instalacija, pa ako i na njima zafrkava... onda je kartica?
|
Nije to do hardvera nego do softvera, možda se driveri ne slažu sa strijim igrama.
|
Evo me na sedmici, sve radi ko po loju, 60fps zacementirano, ali me i dalje muci zasto mi ne radi alt-tab, tj. udje u windowse a nazad u igru nece, a ako se i vrati teksture se izlome skroz i pola ih fali i treba restartat igru da bi radila kako treba.
I da cini mi se da se pojavio nekakav mouse lag u sedmici, tj. sad igra radi na 60fps-a zbog upaljenog v-synca ali kao da slika mrvicu kasni u odnosu na pokrete misha... ja i dalje brijem da je kartica shebana, dobio sam ju takorec dzabe, za 500 kuna i par usluga frendu... |
500kn? lijepo, ako oces prodat, javi se :)
mislim i dalje da ti je problem softwerski |
To sa alt-tab se često događa u puno igara, ne brini.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:09. |