![]() |
Ukratko - ne. :)
|
Pa ne ispalti se jer sad vec nađes 3850 ispod 1000kn (pa da je i PEAK) za te novce najbolja kupnja.
|
Citiraj:
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1130176 |
pa je puno je. gle ako si gledao one potonje slike vidio si recimo temperaturu moje grafe (asus) da pod punim opterećenjem ne prelazi 73-74 stupnja.molim i ostale da kažu svoje mišljenje,meni je puno. prvi korak ka uspješnom hlađenju-presloži kablove u kućištu.
|
56 stupnjeva!? dođe da se zapitaš...
|
Citiraj:
http://www.firingsquad.com/hardware/...iew/page16.asp i kakav je taj Zerotherm hladnjak?Sd je ovo u biti HD3870 s nižim taktovima ako se ne varam?I vjerojatno se OCom jednostavno dobije dotična?Što hoće reći da je ovo najjeftinija HD3870 ergo, najisplativija moguća grafička u kategoriji HD3850/70/88GT... |
evo mali update temperatura...
ipak dodje do 60c na 70% postavkama hladnjaka u RivaTuneru proc ne prelazi 38c kad ga opteretim nekim od torture testova... |
evo mali update temperatura...
ipak dodje do 60c na 70% postavkama hladnjaka u RivaTuneru proc ne prelazi 38c kad ga opteretim nekim od torture testova... |
koliko sam pofatao po stranim forumima a bilo je i ovdje govorkanja o novijim revizijama referentnog hladnjaka koji dosta bolje hladi,za razliku kad su kartice tek izašle temp su bile katastrofalne...
|
a valjda, bolje za mene, još imam na bočnoj stranici Anteca 900 jednog 120mm Zalmana ZM-F3 koji duva ravno u grafu... tak da i to pomaže
|
Sve sad su nove revizije. Još kad sam ja kupovao bila je nova...
|
@Bozzomfeeder - daj ajde nemoj molim te...već su se lomila koplja o adekvatnim/neadekvatnim i mjerodavnim stranicama,osobama i igrama (OpenGL tra-la-la) za benchanje... :goood: :lol2:
Ako misliš kupit - kupi,podijeli s nama dojmove i rezultate i super. ;) @SRV : - viš'viš'...stvarno zanimljiva kartica... :) Ajde ako netko kupi,pa neka napiše dali je tomu stvarno tako,da je gddr4 gore (a ne propagandni trik s malo dignutim gddr3,nebi bilo ništa čudno...);i također ako netko kupi neka odmah vidi dali radi na njima regulacija venta iz biosa ok,te koji je napon na memi od grafe- Vmem... :) Jer vjerojatno je spušten,tako da sumnjam da bi išla ta mema,taman i stvarno gddr4,na nekih 1200-1300mhz kao recimo gddr4 na Saphirkama HD3870... EDITTT : Ma vidi vraga...ni an jednoj Powercolor-ovoj stranici nema tog čuda od HD3850 a sa GDDR4...zanimljivo... :fiju: A ja već pomislio d abi moglo stvarno biti tako nešto,i to jeftinooo...mmm,daaaa... :stoopid: :bonker: :kafa: EDIT 2 - yep...marketinški trik : http://www.powercolor.com/Global/pro...ProductID=1634 Dakle'm u pitanju je nabrijana verzija PCS sa GDDR3 naravno... O mačka li im piterina ona bezobrazna... :fiju: :rolleyes: :suicide: Na kraju će biti kad im netko dođe po to ona špreha - "ali nismo mi to znali..." ...yea right... :kafa: :smoke: |
I bolje sto nije GDDR4, jer je GDDR4 pri istim taktovima kao GDDR3 - sporiji. Zbog visih latencija. Ta kartica je mrak za tu lovu. Da sad kupujem definitivno bih je uzeo, jer je trenutni best-buy na kompletnom hr trzistu. :D
|
Lol,ja malo nadolivam ulja :fiju:
Ma nije to lako tek tako izbacit ~1500 kn bez razmišljanja i premišljanja,šta ti je. Evo ti link: http://vr-zone.com/articles/PowerCol...tion/5406.html Ipak je DDR3 ali taktovi su dosta blizu HD3870 jedino me brine ovo da su u BIOS u zaključani?:stoopid: |
Rade daj jos 200-300 kn pa kupi sa 512mb.
U 1280x1024 su tu negdje osim u Cryisiu i Bioshocku gdje je sporija 10tak fps.U World in Conflict je sporija duplo.500 bodova manje u 3dmarku06.U visim rezama katastrofa. 512 mb moja preporuka.256mb je po meni preskupa i ne isplati se. |
frend ima taj chip na kartici ali to nije ta serija,jer nema ništa od spomenutog na cd-u.
|
Koji dio u ''stavi sliku u thumbnail'' ne razumiješ?
|
pa jel sam stavio, men tak pokaze malu slikicu i onda kad stisnes na nju ode na pravu sliku u novom tabu, wtf !?
|
xfx 8800gt i 3dmark
imam gigabyte p35 ds3l, c2d e4500,2*1gb kingmax ddr800 i navedenu grafu,sve na defaultnim frekfencijama..vidim po forumu da ljudi sa slicnim konfama postizu znacajno vise rezultate u 3dmarku od mene (imam oko 9500)..Nije da me to muci,ali zanima me u cemu je stvar,mozda mi nesto "gusi" sustav pa me netko prosvijetli..
p.s. koristim win xp (friško instaliran) i forceware 169.21 |
možda mu treba umjetno disanje, ak kužiš kaj hoću reći
|
U mom (ŠROT)kućištu koje nema niti jedan ventilator u sebi (uskoro mijenjam kućište ;-) ) Gigabytova 8800GT pod opterećenjem ne prelazi 60-61 stupanj, a temperatura joj je inače 45-46 stupnjeva. Osim toga, kada nije pod opterećenjem, nakon 4-5min brzina GPU-a se spusti sa 700MHz na 450MHz (low režim rada). Dakle, Zalmanov ventilator na ovoj kartici dosta dobro obavlja svoj posao (puno bolje od standardnog ventilatora na 8800GT karticama - referentni NVIDIA dizajn).
Inače, grafički procesori i memorija na današnjim grafičkim karticama dizajnirani su tako da mogu izdržati i mnogo veće radne temperature. Možda ipak previše pazimo na to da budu što je moguće niže (ali ipak sam postavio u Riva Tuneru stavio da me, ako temperatura dođe na 70 stupnjeva, upozori ;-) ). No, to se još nije dogodilo (nakon višesatnog igranja COD-a 4 i The Witchera, sve na full postavkama). EDIT: Nakon igranja Crysisa (rezolucija 1680x1050, high postavke, AA 2x, vrlo ugodno igranje, bez ikakvog trzanja) ipak je temperatura grafičke došla do 71-72 stupnja. Ali to će se promijeniti nabolje nakon što promijenim kućište i napravim hlađenje u kućištu kako treba. |
pa i ne bas :-)..ako mislis na oc ne radi se o tome,jer su i ostali razultati koje sam gledao bili na stock sistemima...a ako me jednostavno zafrkavas-shame on you :goood:
|
par pitanja
1riva 2.06 do koje broj podržava driver,mislim da us zadnji podržani 169.04?? 2zašto više nema test opcije u rivi??? |
i postižu ali su dali umjetno disanje e4500.
|
Čemu nova tema za (premal?) score u 3DMarku?
Imaš temu na OC podforumu (3DM06 rezultati) pa tamo pitaj, no razlog je očit (hint: quad), vidiš valjda da 8800 tema ima gro na ovom podforumu... |
xfx fatal1ty 8800 gts ili xfx 8800 gt?
kupujem sljedeći tjedan pa me zanima koju grafu bi mi preporučili i zašto
unaprijed hvala :chears: |
Najjeftiniju, tj Club3D u Hgspotu. Vjerovatno ćeš ju morati naruciti ukoliko trenutno nije raspoloživa. Zašto? Zato ke je najeftinija. :)
|
definitivno ti covik dobo govori ffs 1600kn je stvarno dobra cjena....a sve su te kartice iste cak ova ima isto 2g garancije tako go 4 it....
|
uzimam xfx 100%
pitanje samo koju.znači vi ste za GT |
Citiraj:
|
mislim xfx je ludilo grafika imam je u compu....
a ako si vec zagrizo za samo xfx i ako mozes izfinancirat 8800GTS...onda uzmi to ... al nemoj ni slucajno uzet stari GTS sa 320 ili 680MB rama jel je to sporije od GT-a znaci obavezno uzmi GTS sa 512MB tako ju je najlakse prepoznat..a inace se to vidi po oznaci GPU-a |
|
Citiraj:
Ova gt |
ova gt nikako slabiju gts-icu
|
onda uzmi GT...jel stara GTS je slabija....
|
zahvaljujem
|
hitno pomoć s 8800gt driverima
Molim hitno odgovor u vezi problema:
nedavno kupio komp. i instalirao drivere s original cd od asus 8800gt i xp. skoro svaki put kad upalim komp. mi se restarta prije windowsa i pita me oću pokrenut u safe mode ili start window. normaly. kad stisnem normaly uđe normalno i sve radi. Danas uopće neće uć u window. dok ne stisnem safe mode i uđe s lošim prikazom (800*600) sad kaže iz dućana da je napajanje corsair 450W sigurno dovoljno i da je stvar u driverima.il je možda ipak napajanje? Kaj napravit? da možda skinem s nvidia stranice najnovije drivere? ili da izbrišem u safe modu ove stare i instaliram ponovo s original cd-a? |
Napajanje je dovoljno jako. Odi na nVidia stranice i skini najnovije Forceware drivere. Ne znam ima li tvoja grafa onaj dodatni konektor za napajanje na sebi. Ako ima, jesi li ga ukopčao?
|
Corsair VX450 ziher tjera 8800GT ti imaš problem s nečim drugim...
|
mali :offtopic::jel moze fortron 400w pokretat 8800gt
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:31. |