PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   XBMC aka KODI (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=120024)

fre@k 22.01.2011. 15:09

pa stavi DVD.png ali da bude unutr blu ray :D

Ziiky 22.01.2011. 15:32

@beha
https://xbmc.svn.sourceforge.net/svn...s/keyboard.xml

@Oggy_Hr
Koliko vidim nema jednostavnog rjesenja bar za sada.
Nemoj se previse obazirati na to jer ces ga iovako obrisati kad zafali prostora :D

Pupo 22.01.2011. 16:22

Baš gledam sad kod sebe na kompu kako mi pokazuje, što imam u HDu, stavlja mi omot od BR, a što mi je divx, stavlja od DVD-a omot.

w0lfram_ 22.01.2011. 16:22

znaci kad slazes tako kolekcije onda uvik ostane taj dvd box, ne da se maknit? :stoopid:

ih a taman mislija i to slozit, al organiski ne mogu smislit te kutijce u xbmc-u :D

Oggy_Hr 22.01.2011. 16:56

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 1830743)
@Oggy_Hr
Koliko vidim nema jednostavnog rjesenja bar za sada.
Nemoj se previse obazirati na to jer ces ga iovako obrisati kad zafali prostora :D

:D :D
Postao sam problem na xbmc/transparency! forum pa da vidimo hoće li se šta pokrenut...

Citiraj:

Autor Pupo (Post 1830781)
Baš gledam sad kod sebe na kompu kako mi pokazuje, što imam u HDu, stavlja mi omot od BR, a što mi je divx, stavlja od DVD-a omot.

I to mi je mrak stvar...točno znam koja je kvaliteta. Čisto zgodan fičr.

Citiraj:

Autor w0lfram_ (Post 1830782)
znaci kad slazes tako kolekcije onda uvik ostane taj dvd box, ne da se maknit? :stoopid:

ih a taman mislija i to slozit, al organiski ne mogu smislit te kutijce u xbmc-u :D

Tak je. Ne da se maknut...bar za sada... :(

Ziiky 22.01.2011. 17:04

Citiraj:

Autor Oggy_Hr (Post 1830802)
:D :D
Postao sam problem na xbmc/transparency! forum pa da vidimo hoće li se šta pokrenut...

Da vidio sam ( tu d fejs on d plejs :D ) Ronie rece da ce ubaciti novi cover za kolekcije

Citiraj:

Autor Oggy_Hr (Post 1830802)
I to mi je mrak stvar...točno znam koja je kvaliteta. Čisto zgodan fičr.

Ja sa vise baziram na info koje mi nude flag-ovi, tu je puno vise informacija

Amdejac 22.01.2011. 17:34

Hehehe. Kakve vi imate jednostavne probleme.
Problemi nastaju kad imate 117 TV Serija i 4535 epizoda. :p

Ziiky 22.01.2011. 17:53

Citiraj:

Autor Imagine (Post 1826487)
Može li mi netko jednostavno reči na koji način (što kako postaviti ) da dobijem DTS-MA ili TrueHD bitstream? Na Win to radi a nakon što sam instalirao xbmc na komp ( nemam htpc) , lagano ludim. :hitthewal:

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 1830808)
Ja sa vise baziram na info koje mi nude flag-ovi, tu je puno vise informacija

Evo nije dugo trebalo da implementiraju DTS-MA i TrueHD. Jucer implementirano. Valjda je to to. Ček da sad pokopcam di sta ide :D
https://github.com/xbmc/xbmc/commit/...d63092f10c4fd8

A ronie je vec ubacio DTS-MA i TrueHD info flagove u T! svn :D

lazarevics 23.01.2011. 08:41

Pozdrav svima
molio bih vas za pomoć oko XBMC insalirao sam zadnju verziju ovoga programa i kada ga pokrenem u meniju bi trebalo da stoji ovim redom kao na slici ali kod mene nema SKRIPTI ? iz kojega razloga nema .

Unapred se zahvaljujem na pomoći.

http://img524.imageshack.us/img524/5726/xbmc.png

Ziiky 23.01.2011. 09:05

Naisao si na neku staru sliku. Sripte i pluginovi vise ne postoje. Zamjenili su ih add-onsi
Nemoj se obazirati na redosljed izbornika. U novoj Dharmi mozes kreirati proizvoljno izbornike

Pupo 23.01.2011. 09:55

Di se sve u windosima nalaze fajlovi od xbmc-a? Htio bih napraviti uninstal prošle verzije da stavim novu, i htio bih sve kompletno obrisat jer imam problema s rss-om, i koliko god ja mjenjano meni poznate rss fajlove s ispravnima, uvijek negdje ostane bug :nono:

Citiraj:

Autor w0lfram_ (Post 1830782)

Šteta što nisu u png formatu, pa da spremiš proziran label :D

tech 23.01.2011. 10:11

Where is user specific data stored?
I ovisno o installu, Program Fajls/XBMC/.

Gabre 23.01.2011. 11:09

e,

da li se može složiti neki daljinac koji bi radio sa XBMC-om, koji bi se vrtio na Secondary display, a da mi ostane puna funkcionalnost na Primary display-u? znači, na primary, surfam, igram se, itd., dok na secondary se vrti XBMC koji bi kontrolirao daljinskim?

pošto mi je jedan komp za sve

tech 23.01.2011. 11:19

http://wiki.xbmc.org/index.php?title...ontrol_Reviews

Uz MCE receiver i neki daljinac(mce daljinac ili harmony) možeš.

Inače, Google

Ziiky 23.01.2011. 11:56

ili iMON

@ Gabre
to sto ti trazis ne ovisi o daljincu. To ces moci ostvariti sa sva tri daljinca. Mada moras biti svjestan da neces moci bas istovremeno roštati izbornike u XBMC i surfati recimo. Kao sto nemozes kod bilo kojih drugih programa 2 koristiti istovremeno. Posto za oboje treba mis/tipkovnica pa nemos na dvije strane u isto vrijeme, zisku?
Ali ces moci pustiti film na second display i onda nesmetano raditi na primarnom.
U biti to sve mos i sada sa tipkovnicom u rukama. Ti svi daljinci simuliraju tipkovnicke kratice!
Po nacinu konfiguriranja mce je najjednostavnije iskonfigurirati pa sljedi iMON, pa Harmony koji zahtjeva mnogo ceprkanja, ali zato kad ga jednom sredis imas 1 daljinac za sve linijske komponente tvog sustava, za tv, za PC i za XBMC. Najflexibilniji je i jedini je univerzalac od ova tri navedena.

Amdejac 23.01.2011. 12:45

Nedavno sam kupio ovaj daljinac:
http://www.buyincoins.com/pc-remote-...oduct-572.html
I zadovoljan sam omjerom uloženog i dobivenog.
Za XBMC je čisto dovoljan.

@Gabre
Imaš i drugih modela:
http://www.buyincoins.com/Computers-...PC-Components/
Roba stiže preko kineske pošte i dolazi brže nego sa dealextrema.

tech 23.01.2011. 13:11

Ja obično naručujem sa ebaya, već drugi put sam uzeo HP-ov MCE daljinski+IR receiver.Cijena je oko 120kn sa shipingom.

Nije čajniz kopija, a dobiješ ga za siću.

Amdejac 23.01.2011. 13:50

Za 30 kn i free shiping je vrhunski. :D

Ziiky 23.01.2011. 14:01

LOLCINA 30kn daljinac eheh. Jos kad bi dobio i baterije :D

Ja cu izluditi, bez XBMC-a sam 3 dana. Posto sam prodao VGA do sutra sam jos na prastaroj x1950, nadam se.

Amdejac 23.01.2011. 14:11

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 1831391)
LOLCINA 30kn daljinac eheh. Jos kad bi dobio i baterije :D

Ja cu izluditi, bez XBMC-a sam 3 dana. Posto sam prodao VGA do sutra sam jos na prastaroj x1950, nadam se.

Hehe.
Bila je unutra i baterija. Ona mala ko za MBO.
Trebalo je samo izvaditi plastiku da proradi.
Instalacija je bila samo uštekavanje, a uz sve to se dobiva i PowerCinema sa serialom na kartici. Kartica je imala i srebrni premaz da netko ne ukrade serijal. :D

crn 23.01.2011. 14:18

Citiraj:

Autor Gabre (Post 1831188)
e,

da li se može složiti neki daljinac koji bi radio sa XBMC-om, koji bi se vrtio na Secondary display, a da mi ostane puna funkcionalnost na Primary display-u? znači, na primary, surfam, igram se, itd., dok na secondary se vrti XBMC koji bi kontrolirao daljinskim?

pošto mi je jedan komp za sve

može preko Girdera definitivno (a vjerojatno i preko EventGhosta ali nemoj me držati za riječ)

UIRT + bilo koji daljinski (kod mene trenutno H1) + Girder 3.3 (stara verzija)

daljinski šalje komande direktno aplikaciji bez obzira ima li fokus a miš i tipkovnica rade neovisno... koristim ovo već godinama sa meediom (1680x1050 primarni monitor + 1366x768 TV kao sekundarni) ali vjerojatno bi radilo i na XBMCu (ili bilo kojem drugom programu)

Imagine 23.01.2011. 14:39

Citiraj:

Autor AMD (Post 1830856)

pretpostavljam da ih pratiš / gledaš jer ljudi koji skupljaju stvari koje nikad ne pogledaju/popslušaju u pravilu govore " imam 5 TB filmova/muzike" :D

Vjerovatno bi trebao bit zadnji kome to nije jasno
(za mene se može reči da spadam u onu skupinu ljudi koja gleda u 'pokretne slike' malo više od prosjeka....gledano po brojačima ( koristim projektore ) to je okruglo 200sati za zadnjih mjesec dana. )

ali...imaš / pratiš 117 serija ? :eek:

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 1830862)
Evo nije dugo trebalo da implementiraju DTS-MA i TrueHD. Jucer implementirano. Valjda je to to. Ček da sad pokopcam di sta ide :D
https://github.com/xbmc/xbmc/commit/...d63092f10c4fd8

jel to znači da moram proučavat taj programski kod s tog linka? :(

btw, moram li ? :D

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 1831391)

jel se to čeka nešto serije 5 ? :D

Amdejac 23.01.2011. 14:51

Citiraj:

Autor Imagine (Post 1831418)
pretpostavljam da ih pratiš / gledaš jer ljudi koji skupljaju stvari koje nikad ne pogledaju/popslušaju u pravilu govore " imam 5 TB filmova/muzike" :D

Vjerovatno bi trebao bit zadnji kome to nije jasno
(za mene se može reči da spadam u onu skupinu ljudi koja gleda u 'pokretne slike' malo više od prosjeka....gledano po brojačima ( koristim projektore ) to je okruglo 200sati za zadnjih mjesec dana. )

Naravno da ne gledam sve, ali nas ima četvero u mreži i ukusi su različiti. Uglavnom svatko od nas prati 4 do 5 različitih serija. Ja sam više za SF, Fringe, dosjeX, šogi 2. svjetski rat, akcija, sestra je u nadnaravnim temama poput psyfaktora i duhova, žena gleda vampire, gilmorice, gossip girl i sl.. A zajednički pratimo Hustle, White Colar...
A dolaze i frendovi sa USB diskovima. :) Vjerujem da će se sve pogledat.

Pupo 23.01.2011. 14:58

Citiraj:

Autor AMD (Post 1830856)

U čemu je konkretno problem, brejkanju xbmc-a zbog tolike količine pri indeksiranju il šta već radi il nečemu drugom?

Amdejac 23.01.2011. 15:04

Citiraj:

Autor Pupo (Post 1831445)
U čemu je konkretno problem, brejkanju xbmc-a zbog tolike količine pri indeksiranju il šta već radi il nečemu drugom?

Problem je u manjku diskovnog prostora.
I nemam zadnju verziju XBCM-a, a prelazak na novu traje predugo zbog indeksiranja. Kao što znamo kod indeksiranja jedan dio treba i ručno popraviti i to uzima još dodatnog vremena.
Dok XBMC radi ne diram ništa.

Trotter IT Co 23.01.2011. 15:05

Ko ima Iphone, lako može kontrolirat xbmc sa Remotex aplikacijom, možda je bilo tu već, al eto, možda će nekoga zanimat :)

rendula 23.01.2011. 15:10

Citiraj:

Autor AMD (Post 1831453)
I nemam zadnju verziju XBCM-a, a prelazak na novu traje predugo zbog indeksiranja. Kao što znamo kod indeksiranja jedan dio treba i ručno popraviti i to uzima još dodatnog vremena.

Ostane ti sve sejvano nakno uninstalacije ako ne maknes onaj user profile. Bar mislim, neka netko potvrdi? Prilicno sam siguran da nakon stavljanja Dharme 10 nisam nanovo skenirao.

fre@k 23.01.2011. 15:28

kao sto kaze rendula ostat ce ti svi podaci gore, ali ja se uvijek slazem s ovim sto kaze AMD:

dok radi nediram

Ziiky 23.01.2011. 15:44

Citiraj:

jel to znači da moram proučavat taj programski kod s tog linka? :(

btw, moram li ? :D

To je izgleda tek pocetak implementacije. Nos nije u night buildu.
Neces morati nista proucavati, vec ces koristiti "Night build"
Neoficijelnu verziju koja sluzi za testiranje. Medjutim, posto je Dharma tek izasla, daljnji razvoj jos nije zvanicno krenuo.

Citiraj:

jel se to čeka nešto serije 5 ? :D

eheh kako znas :D

Citiraj:

Autor AMD (Post 1831453)

Mislim da tu jako grijesis. Indexiranje u novoj dharmi je dignuto na jednu zavidnu razinu. Scraperi su sada nevjerovatno brzi.
Da ti slikovito docaram kako to radi. Seinfield od nekih 10 sezona.
Ja sam bio ocaran jer znam kako je to stari XBMC sporo radio scraping.
Kad vidi novu seriju u folderu, stanka mu je nekih 5 sec. Onda kad krene brzinom munje. Skida sadrzaje za 3-4 sserije u sekundi. Fantastican je.

Citiraj:

Autor fre@k (Post 1831481)
kao sto kaze rendula ostat ce ti svi podaci gore, ali ja se uvijek slazem s ovim sto kaze AMD:
dok radi nediram

hmmmm kada se prelazi sa starog XBMC-a na novu XBMC dharmu bolje je pobrisati stari user folder i ici sa cistom friskom instalacijom.
Ipak je tu novi engine, novi sustav addonsa.
Sve ce se to prije ili kasnije poceti krsiti sa starim pluginovima i scriptama.

fre@k 23.01.2011. 15:55

ma znam da je najbolje sve pobrisati i nanaovo, ali ako mu sad sve uredu radi. Ja bih cisto iz znatizelje to prebacio na novu dharmu da imam staru.Isto tako kao sto kaze kolega zikky scraperi su odlicni i jako brzi :)

EDIT: to odes spavati navece ujutro se probudis on je sve indexirao i nemas brige :)

Ziiky 23.01.2011. 17:33

Citiraj:

Autor crn (Post 1831404)
može preko Girdera definitivno (a vjerojatno i preko EventGhosta ali nemoj me držati za riječ)

UIRT + bilo koji daljinski (kod mene trenutno H1) + Girder 3.3 (stara verzija)

daljinski šalje komande direktno aplikaciji bez obzira ima li fokus a miš i tipkovnica rade neovisno... koristim ovo već godinama sa meediom (1680x1050 primarni monitor + 1366x768 TV kao sekundarni) ali vjerojatno bi radilo i na XBMCu (ili bilo kojem drugom programu)

Da li to znaci da bi ja svoj iMON (samim time i Harmony jer ga on simulira) i njegov UIRT koji su mi dio kucista mogao ukrotiti sa Girderom pa da salje komande direke XBMCu neovisno o fokusu?

lazarevics 23.01.2011. 17:34

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 1831149)
Naisao si na neku staru sliku. Sripte i pluginovi vise ne postoje. Zamjenili su ih add-onsi
Nemoj se obazirati na redosljed izbornika. U novoj Dharmi mozes kreirati proizvoljno izbornike

@Ziiky druže možešli mi onda pomoći kako sa XBMC-om snimam sa Dreamboxa na HDD na kompu:fala:

Ziiky 23.01.2011. 17:53

Citiraj:

Autor lazarevics (Post 1831588)
@Ziiky druže možešli mi onda pomoći kako sa XBMC-om snimam sa Dreamboxa na HDD na kompu:fala:

Nemam pojma kako bi to izveo. Potrazi na XBMC forumu, ako je tako sta moguce tamo ces naci. DreamBox je linijski digitalni reciever? Kako ti njega uopce mislis spojiti na komp? :stoopid:
Znam da su TV kartice podrzane kroz jedan neoficijelni build, samim time pretpostavljam i snimanje pomocu njih. Ali posto nemam TV karticu i tako sta mi netreba nisam imao razloga upustati se u to. Mozda je netko od ekipe sa foruma upuceniji.

EDIT:
A ha sat rec
baci oko na ovo. Stream klijent koji podrzava šeranje. mozda se da upariti sa nekom TV karticom?!

lazarevics 23.01.2011. 18:18

da to je sat rec ali nemogu da u XBMC-u nađem TuxBox

Citat iz ovde

" TuxBox Stream Klijent je ugrađen u XBMC Media Center, a to vam omogućuje da stream i Live TV i snimljeni video od vas Dreambox"

Ziiky 23.01.2011. 20:57

Citiraj:

Autor lazarevics (Post 1831616)
da to je sat rec ali nemogu da u XBMC-u nađem TuxBox

Citat iz ovde

" TuxBox Stream Klijent je ugrađen u XBMC Media Center, a to vam omogućuje da stream i Live TV i snimljeni video od vas Dreambox"

Jebiga ovo je dosta nezahvalno, nemam DB pa nabadam u mraku.

TuxBox (Dreambox/DBox2)

This type of media source will connect to a TuxBox Stream Server running on a Dreambox or DBox2 set-top-box with a Enigma Based TuxBox image, and it allows you to watch Live TV and already recorded shows directly from XBMC. Dreambox and DBox2 are stand-alone PVR/DVR (Personal Video Recorder/Digital Video Recorder) boxes for the European market. As a rival to the famous TiVo, Dreambox and DBox2 PVR/DVR box records TV (and schedule recoding) to their built-in hard drive and stores it there. Via the network-port built-in to Dreambox/DBox2 boxes they can share the stored video to a local-network. XBMC has a TuxBox Stream Client to browse and stream/play such shares over the network.

Note: Please make sure you have also read the TuxBox in XBMC Guide article.
PHP kod:

<xml>
 <
source>
   <
name>TuxBox</name>
   <
path>tuxbox://USER:PASSWORD@TUXBOX_IP:PORT/</path>

</source>
</
xml

Koliko sam ja skontao, taj TuxBox je integriran u sam XBMC recimo kao neka funkcija. Znaci nije addon, a aktiviras ga upisivanjem ovog gore citiranog koda u advancedsettings.xml ... valjda

Prouci malo ovaj thread, regaj se, postavi tamo pitanje, najprije ces tamo saznati

Oggy_Hr 23.01.2011. 22:38

Jedno brzinsko: ima kakav način za napraviti presortiravanje epizoda unutar određene sezone? Naime, za Firefly mi je stavio air date raspored unatoč tome što sam skinuo BR ripove koji imaju drugačiji raspored...jesam ponovo preskenirao i rekao u postavakama scrapera da uzima DVD order, ali ne pomaže...
Tražio sam po raznoraznim xmlovima nekakav raspored, ali nisam našao. Jedino ima generlrano o seriji, glumci i sl. Rasporeda nema. Ukoliko eksportiran library dobijem za svaku epizodu nfo...ali što s time? Budem ručno prerasporedio nfo-ove da pašu samim mkvovima, ali šta sam time dobio?

EDIT: uspio sam ga natjerat da preskenira ispočetka po treći put i ovaj put imam DVD raspored...kako? Nemam pojma. Očito sam negdje prvi put fulao neki korak...

Mad_Duke 23.01.2011. 23:29

Ma, lako za firefly :D
In ima ispod 20 epizoda.

Mene šlag strefio i stvarno me zanima koja je budala radila redoslijed za
http://thetvdb.com/?tab=seasonall&id=76168&lid=7

Onak
S01E01 - The Cat & the Claw (Part 1)
.
.
.
S01E08 - The Cat & the Claw (Part 2)

Ovo je prvi takav fail na koji sam naletio na tvdb-u.

EDIT:

Jel ima neki ne previše komplicirani način da koristim imdb kao scraper samo za batmana animated series?

Oggy_Hr 24.01.2011. 07:48

Meni pada na pamet jedan način; izbrisati seriju iz librarya, dodati novi source da gleda samo folder od te serije i potom scraper zadati da je imdb.
No, to sam pokušao na svom Fireflyu, ali bez uspjeha. Ponovo je forsirao airdate order, unatoč što sam u parametrima TVDB scrapera zadao DVD order. Možda je ostalo nešto zapamčeno u libraryu. Nakon toga sam, nehotice, obrisao cijelu TV serije pa sam ispočetka sve serije prescana-irao i nakon toga je pokupio ispravan redoslijed.
Kako, zašto? Nemam pojma :D

Ziiky 24.01.2011. 08:57

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1831832)
Jel ima neki ne previše komplicirani način da koristim imdb kao scraper samo za batmana animated series?

Moguce je dodati zaseban scraper, evo brzinski:

* Dodaj preko addon managera scraper koji zelis
* Udji preko Home screen-a u TV serije pa u izborniku koji se nalazi u lijevom rubu ekrana iskljuci Librarys
* Context menu na seriju kojoj zelis promjeniti scraper, Set content i dodaj zeljeni scraper i rescan
* Izadji van na Home screen i ponovo udji ili samo pokreni librarys iz rubnog izbornika ... i to bi trebalo biti to

Ali kako dodati imDB scraper za tv serije posto je on za XBMC iskljucivo filmski scraper :stoopid:
Jer ti kad dodas imDB preko Addon managera, pojavljuje ti se samo u izborniku movie scrapera, neces ga dobiti u izborniku tv scrapera.
Budem jos proštudiro kad se naspavam :D neki mod mora biti, vrlo jednostavan

Mad_Duke 24.01.2011. 09:00

Thanks. Ne treba. Na kraju imao isti problem kao i Oggy :D

Nakon kaj sam promjenio scraper na neki drugi, pa opet vrati na tvdb mi je konačno preslagao po DVD orderu sve, te je batman ispao kak spada isto :D hehe

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:17.