![]() |
RealTemp i CoreTemp
|
Mislim da je u ovom slucaju pouzdaniji Real Temp, kako ja znam on je jedini ispravan za 45 nm intele... Ispravite me ako grijesim-...
|
Ne znam za 45 nm procesore, ali za moj prikazuje dosta nerealne temperature, tipa 30°C u idleu, a u sobi 26-27°C i slično, a Freezer je na dodir mlak što znači da bi trebalo biti barem 35°C...
|
Primjerak E7200 koji mi je prošao kroz ruke imao je "zaglavljenu" temperaturu na 51°C a na dodir sve hladno :(. Kod kalibracije RealTemp mi je pokazao 0, 0. Poslije na netu citah da 45nm su skloni ka zaglavljivanju tih senzora. Isto tako netko je napisao da intel zna za to i da ne uvazava pod garanciju, sad koliko je to istina zbilja ne znam :(
|
1 privitaka
oki skinuo sam coretemp
Posto sam neiskusan u ovome, jel gledam core temp #0 ili #1?? |
sa e4400 coretemp, sa ovim e8200 real temp. Mislim da pokazuje tocne temp...
Cak sam na e4400 provjeravo sa termometrom i bilo je tocno vise manje... EDIT: Imas dve jezgre. 0 je prva, 1 je druga... Dakle gledas obje. |
hmmmm skinuo sam i real temp tek radi usporedbe
Pise mi 37 i 42 temperatura....to je 10 stupnjeva manje od coretemp......a pod procesor mi se mijenja 2000 i 3000 Mhz svakih 2 sek....... cini se da cu morat nekak sam testirat da vidim koji program pokazuje stvarne vrijednosti :D |
u everestu ima isto temperature za procesor.
|
A šta fali starom dobrom SpeedFan - u?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ako ti se ne da zezat po BIOS-u probaj sa SpeedFanom smanjit okretaje iz Winsa ;)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Kralj :respekt: |
ovaj ti u decimelu pokazuje ;)
dobro si im rekao |
Jel postoji nekaj tipa MBM5, da si fino slozim dashboard sa temperaturom, naponom? Vidio sam jedino da PC wizard ima nest tipa toga, ali samo info za proc.
|
everest...sve si lijepo poslozis
|
Citiraj:
Meni bi bilo super kad bi na desktopu imao mali dashboard sa temp i voltazama. Ko na MBM 5, evo slika... |
Pa složi si koje temp hoćeš nadzirat Everestom i samo ga spusti u taskbar
http://www.imagesforme.com/out.php/t71703_1.jpg http://www.imagesforme.com/out.php/t71702_desk.jpg |
what he said ^^
|
everest + samurize, everest uzima podatke a sa samurize si sastavljas kako da to bude na desktopu
|
pa da donesemo zaključak. koji program koristim za mjerenje temperature na mom e8400 (45nm)?
RealTemp ili CoreTemp i koliko da konfiguriram Tj.Max da mi pokazuje točne temperature?? |
Real Temp i Core Temp za minus 15 stupnjeva (95C), za 45nm...
|
kaj to znači da je AC Freezer bolje hladi od Zalmana 9700nt ili Bugovci lažu u testu od prošlog mjeseca??
|
Bugovci lazu? Nebi oni nikad ;)
dobro si uspio namontirat Freezer 64 na Formulu :kafa: |
Citiraj:
Meni su osobno dragi testovi sa brojkama iz 3DČmarksa i sl. gdej nbi trebali podešavat rezultate! Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Gledajte nečemo sada prodavati kruške i jabuke.
U prošlom broju pogledajte kakve su bile temperature najboljih ventilatora poprilici 40-43c u idle-u pa kako onda moj AC Frezzer može ohladiti na 30c po komentarima s foruma mora mu biti temperatura oko 42-45 u idle-u. Ako griješim neka me netko ispravi http://www.overclockersclub.com/revi...ezer7pro/2.htm |
Tko prodaje jabuke? Pročitao nešto u BUG-u i sad si totalno pod dojmom kad netko kaže da BUG ''laže'' :eek:.
Nemožeš samo tako uspoređivati rezultate...tu ima previše faktora. Programi kojim se mjeri. Procesori koji se koriste, senzori ploča.... |
@filipac
kak si stavio freezera 64 na e8400... ne znam mozd je pitanje glupo al ja mislim da je to hladnjak samo za amd-ove sockete |
A dobro pihvačam grešku. No ono Razeru što si mi rekao da Tj.max stavim na 95c baš ne pali jer su temperature oko 30c stupnjeva to mi se čini jako malo.
|
Za E8400 na stocku/blago clockanog, to su normalne temperature...
|
pa gle nije krivo sam napisao Freezer 7 Pro
a ne 64 velka je to greška. |
Onda smo riješili ovo oko J===benog Tj,maxa još jednom hvala.
Kakve su tebi temperature e8400-a i jel znaš jel Accelero S1 Rev 2 ide u ovo kučište Chieftec SG-01B?? |
Temp su mi koma, iako imam TRU.. trebam ga ispolirati jer ne sjedi na procesoru kako treba...
Accelero S1 stane u većinu caseova. Nisam gledao koji je, no u Chiefa će sigurno stati... |
meni baš i ne stane no nema veze več ću smisliti neš..
|
Hm, pitao si i sad veliš da (očito) sigurno ne stane. A kako vidim to je normalan midi tower. I kao takav je dovoljan za S1.
|
gle nisam ga još kupio no mjerio sam s metrom pa je bilo na knap(vrlo na knap) pa sam zato pitao.
|
Problem s ocitanjem temperature
Prvo ako ima slicna tema,ispricavam se na otvaranju iste takve..
Imam problem s ocitanjem temperature proca. Naime uvijek temperatu ocitavam s tri programa koji mi tocno ocitavaju, a to su TAT, Everest i Core temp 0.97.1. I sad svi oni pokazuju iste vrijednosti samo sto mi tempretura je u trenutku 37 i onda skoci na 46 i onda "padne" na 39 i onda za sekundu skoci na 49 i tako stalno i na sva tri programa..I sad koja je moja temperatura u idleu? i jel ima to mozda veze s coolerom? hvala |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:48. |