![]() |
@ m4dm4n
mislim da daješ previše novaca za matičnu na kojoj nećeš OC-at...sve ono što hočeš i što ti treba možeš dobiti i za manje novaca |
@ Wolverine
Bez brige živim u realnom svijetu. I u Zadru je u Linksu cijena bila oko 1800 kn, a to je puno za onaj početni problem navedenog kućišta manjih gabarita. Nije mi baš jasna ta nagla i drastična razlika u cijeni. @ m4dm4n Već si i sam reka da voliš i preferiaš proizvod GB, zbog svog osobnog iskustva. Ameri je vole za OC i dokazala je da prolazi i "sito i rešeto", tako da vjerojatno nećeš pogriješiti ako uzmeš UD-5. |
Savjet Asrock M3A770DE ili Gigabyte 880GM-UD2H
Kupujem novu plocu pa me zanima vase misljenje
Asrock M3A770DE ili Gigabyte 880GM-UD2H Uzimam jos i Procesor AMD Athlon II X3 445, socket AM3, BOX , 1.5MB, 3.1GHz |
Osobno bi radije uzeo Asrock imao sam tu MBO i baš s tim X3 445 i ista je odlična s obzirom na cijenu cca 440kn, a ima i mogučnost crossfire-a kao opciju.Poslužit će s obzirom da gore ide navedeni Athlon X3 ili X4 glede regulacije 4+1 koja je dovoljna kao i možebitno otključavanje ukoliko potrefiš dobar primjerak:D
|
ASROCK 890FX Deluxe3, AMD 890FX/85
http://www.links.hr/photo/050.303.497.jpg
Šifra: 050.303.497 Kategorija: SOCKET AM3 MBO Matična ploča ASROCK 890FX Deluxe3, AMD 890FX/850, DDR3, zvuk, S-ATA, RAID, G-LAN, PCI-E, CrossfireX, USB 3.0, ATX, s. AM3 imam pitanjce, koja je fora s ovim 890FX chipsetom....što dobijam? imam nešto malo love "viška"....pa bi išao na 8xx chipset + ddr3 s kasnijom nadogradnjom na x6 proc....otkad nisam student bez brige i pameti ne stignem visiti ovdje kao nekad i iskreno govoreći izgubio sam se poslije 690/560/570 generacije :) uglavnom, tražim ploču koja je dobar overkloker jer planiram uzeti x6BE ili x4BE ovisit će o financijama.....trenutna ploča je vrlo nestabilna na većim klokovima i rješio sam uzeti poštenu matičnu jer na tome vječito štedim (jako pametno jel :) ) ....ova je u linksu na nekoj "akciji" za 1100kn, isplati li se ili ne? inače komp ne služi za igrice i pizdarije nego gotovo isključivo za Adobe CS5 suite (posao) i svaki mhz se računa. |
Ubiti chipset namjenjen korisnicima vise grafickih. Bar bi ja to tako protumacio. Overklokaju se sve ploce slicno, najbitnije je da ima kvalitetno sredjenu regulaciju napona za procesor. Ionako vecina procesora ima dosta visok multi i slican maksimalni takt...
U skoro buducnosti bi trebali svjetlost dana ugledati i novi AMD procesori, tretnutno poznati kao bulldozeri. Ploce namjenjene njima ce moci raditi i sa starijim procesorima koji idu u AM3 utor, znaci i x6BE i x4BE, a i sa tvojim sadasnjim x4 630... Ali za sada nije poznato dali ce bulldozeri moci na trenutne ploce, pa tako i na 890FX i ostale. Pa eto, ako mozes, strpi se jos, doduse tako mozes cijeli zivot, ali ipak je ovo tu, samo sto nije :D |
razlika je jedino u propusnosti kada se stave dvije grafe u crossfire dakle x16 na oba slota dok je sa 890GX chipsetom x8 na oba slota,razliku neces bas primjetiti
|
znaci bulldozeri bi trebali skoro?
evo sad vidim da kažu četvrti mjesec, što bi prevedeno značilo u petom mjesecu kod nas....i to vjerojatno po paprenim cjenama.....pričekat ću ja da vidim kako to izgleda, možda se to bude više isplatilo.....za sada i ovaj athlon solidno radi.....(tješim se) crossfire me uopće ne zanima, evo danas sam tek zamjenio x1950gt sa 5770 što dovoljno govori o tome koliko su mi grafičke performanse bitne (ne bi ju ni mjenjao da jadnica nije riknula)....bitno da se ne grije, šuti i daje sliku na monitor a da s vremena na vrijeme mogu opalit cod5/6/7 i slično |
gle,ako bas nemozes cekati,moja preporuka bi ti bila ova ploča u ADM-u
EDIT: da ne nabijam postove odgovorio bih kolegi Ninx @ Ninx citaj malo opsi proizvoda Gigabyte 890FXA-UD7, AMD 890FX/SB850, AM3, 4xDDR3 2000(OC)/1333/1066, 6xSATA3 RAID 0,1,5,10, G-LAN, 2xPCI-E x16, 4way CrossFireX, FW, eSATA, USB 3.0, ATX |
Definitivno ta Gigabyte, ali ako ima adekvatno kućište za nju, mislim da je ploča XL-ATX
|
Citiraj:
"XL-ATX Form Factor; 32.5cm x 24.4cm" |
u svakom slučaju sam se odlučio pričekati još ta 2 mjeseca da vidim ove nove FX-e buldožere, imam osjećaj da će mi biti jako krivo ako sada zdrobim 3000+ kn na 20-30% slabiji setup od onoga s novim socketom....a i nije da mi gori....dobro da sam pitao, vjerovatno bi za 3 mjeseca opet išao u shopping a moja kartica (i žena) nisu baš fanovi novih procesora i ploča.....u svakom slučaju hvala na odgovorima
|
|
mene ova Gigabyte 890FXA-UD7 uzasno privlaci....sutra dobivam placu i sumnjam da cu se moci oduprijeti...prodao sam proc i plocu i nabavio si dualca i neku asrokicu jer sam htio pricekat bulldozer ali cim vidjeh tu ljepoticu,necu moci izdrzati :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Osobno imam UD5 verziju, ne znam koje su konkretne razlike. |
duža je ili viša..kako hočeš 2 cm od standardne i zahtjeva kučište koje je više tj. ima još jedan slot više za kartice, a to je sve zbog njenog specijalnog hladjenja
|
Citiraj:
Nije zbog ''specijalnog'' hlađenja. Nego zato kaj su na nju htjeli nabacat hrpu utora. Recimo pogledaš li X58 Extreme koja ima isto hlađenje ona je ATX formata. |
Nabrzaka GB 890FXA-UD7 slikovno prikazan problem.
Na sliku ploče su nalipljene dimenzije ATX standarda. Obratiti pažnju na NULTU/referentnu TOČKU (DATUM 0.0)od koje se sve računa. Sve rupe i svi slotovi (standardom je predviđeno 8 s tim da 2 mogu dijeliti 1 od 7 izlaza) se uklapaju u standard, ali onaj produžetak od 2 cm je otiša na suprotnu stranu gdje malo koji proizvođač kućišta ostavlja rezervu. http://i55.tinypic.com/2lsvg44.jpg |
znam da je rijec o AM2 ali ne nadjem posebnu temu za AM2, a ne bih zelio otvarat novu..
uglavnom, trebam zamjenu za am2 plocu - gigabyte ga m55s s3... amd platformu ne pratim vec duuugo...pa sad mi nije jasno dal su am3 ploce kompatibilne sa am2 procesorima - npr. ova - ASROCK N68C-S UCC ? ili ako mi mozete preporucit neku drugu plocu? mora imat ddr2 i podrzavat am2 procesore.. cijena oko 300-400kn |
Matična ploča
Pozdrav,
ako možete preporučiti koju matičnu uzeti za ovu konfiguraciju (pošto prijašnja matična više ne radi): CPU: AMD Athlon II X3 425 (2,7 GHz) RAM: Kingmax DIMM 2x2 GB DDR2 800MHz HDD: WD Caviar Blue 250 GB, 7200, SATA II NAPAJANJE: Seasonic SS-430GB 430 W KUĆIŠTE: PowerTrain PWT-Q719B, MidiATX OSTALO: Ventilator Arctic-Cooling Freezer 7 Pro VGA: Sapphire HD 4670, 512 MB, GDDR3-SDRAM, PCI Express 2.0I, da li bi možda trebalo, po vašem mišljenju, uzeti neko bolje napajanje i ako da koje? Matična - cijena max. 500,00 kn Napajanje - neko od jeftinijih Zahvaljujem, LP |
Citiraj:
Kaj se tiče kompatibilnosti, AM3 procesori idu na AM2(+) ploče, ali AM2(+) procesori ne idu na AM3 ploče. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
@Aaislyn
Grafa je tehnološki pregažena i ima samo 512Mb. Bilo bi bolje uzeti nešto iz 5xxx/6xxx serije. Od jeftinijih napajanja možeš ići na LC Power 560W koji se pokazao odličan za svoju cijenu. |
|
Ploča za CF je već malo skuplja, ali npr. ova bi bila dobra
Link |
Skoro sam se odlucio za ASR 880G Extreme3 medjutim ta ploca nema RAID.
Dali bi joj MB Asus M4A88T-V EVO bila dobra zamjena' procesor bi bio Athlon II x3 445. Bilo bi lijepo da ploca ima i USB 3.0 ali nema, pa sam ga radi RAIDA spreman zrtvovati :( |
Asrock 880G Extreme3 ima RAID slobodno ju uzmi, di si uopće pročitao da nema?
|
Imas pravo, to su bile neke skracenije karakteristike koje sam gledao na njihovoj stranici.
A dobro, odluka se promijenila :) Dali postoji nesto po cemu bi covjek znao dali ce se procesor Athlon II x3 445 dati otkljucat ili ne na toj ploci, kad ga vec kupujem? Ili cimdbenik srece tu igra ulogu? |
Ploča ima mogućnost otključavanja, znači samo je do procesora hoće li se otključati i hoće li bit stabilan
|
Pozdrav, evo i ja se prikljucujem sa pitanjem oko kupovine ploce i procesora za istu. Dugo vremena sam vec na Intelu, a kako zelim sada vec brze i bolje preformanse odlucio sam se da predjem na AMD-ovu platformu jer je jeftinija, a nudi priliblizno slicne preformanse... ( inace mi je vise drazi Intel, razlog zasto vise necu i ne mogu biti na njemu sam napisao $$$ ).
Svrljajuci malo po nettu citajuci raznorazne stvari odlucio sam se za plocu novije generacije i chipseta iako je i njena cjena malo poveca. Dakle radi se o Gigabyte GA-890FXA-UD7 ploci gigabyte-u vjerujem i jako dugo sam korisnik, imao sam ih dosta pa je to jedan od razloga zasto gigabyte, ali svakako znam i da ostali proizvodjaci imaju svoju cijenu integritet i stabilnost na trzistu. Dosta sam recimo skeptican oko Asrocka ( vidim da ih ima dosta na trzistu ), ne znam da li bi trebao biti, ali nisam imao doticaja sa istim proizvodjacem pa je to razlog zaobilaska Asrocka, kao prizvodjaca koji se ugurao u gotovo sve trgovine informaticke opreme Moj rad na kompu baziran je na relativno zahtjevnim aplikacijama i programima Photoshop, Corel uglavnom programi vezani za graficki dizajn i slicno, ponekada se zna zalomiti i pokoji HD rip jer sam ljubitelj HD-a HD-videa i Blu-Ray-a, a svakako volim i igre uglavnom strategije, dakle jednom rjecju trebam dosta dosta snge, moci itd.... Volio Bih naravno i VASU konkretnu preporuku ploce, jer ova koju sam odabrao vidim da ima dosta PCIe utora i daje dosta mogucnosti nadogradnje graficki kartica u SLI ili crossfire modove, a za neke extrmene stvari ipak nemam toliko para, dakle najvise sto bih isao je neki u ovom slucaju puni crossfire dakle 2 utora na po 16x. Procesor koji sam polanirao je neki AM3 tipa Phenom II X4 965 BOX Black Edition ili mozebitno malo slabije ovisno o mojoj kupovnoj moci u trenutku kupovine .... Dakle trebam jedan sveobuhvatni savjet! Nadam se da nisam sta zaboravio ili izostavio i da sam dao jednu kompletnu sliku toga sto konkretno ja imam u planu, a Vas molim samo da mi potvrdite ili predlozite, bolje, jeftinije i nesto konkretnije s cime ste se Vi vec ranije susretali i imali mogucnosti probati... dakle savjet Hvala unaprijed ! ;) :) |
Po ko zna koji put (puno ih se dosad zaletilo), zaboravi na tu gigabajticu jer ne moze stati u kuciste. Format joj nije ATX nego ATX-XL (ima 8 PCI/PCI-E portova za razliku od 7 kod ATX-a), odnosno veca je po visini.
|
Definiraš kakvu konfiguraciju želiš ( to jesi ), staviš sa koliko love raspolažeš i neka ti dečki sastave konfiguraciju.
Što se tiče Asroca koliko para toliko i muzike. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
@°kabel listrik°
Kad vec pikiras takvu plocu (koja je svakako *ebena, ali isto tako tebi nepotrebna) + Phenom965BE, zasto ne uzeti malo skromniju plocu koja takodjer ima 2 x pcie 16x utora (ili 2x pcie 8x - razliku neces primjetiti) + jaci proc, posto ti triba sirova snaga za spomenute programe... Primjer: Mbo: Gigabyte 890XA-UD3 - 890kn Cpu: AMD Phenom II X6 1075T - 1353kn |
Taj 1075T je ni vrit ni mimo. IMHO ili 1055T koji je jeftiniji ili ako već ide na skuplji onda 1090T jer je BE verzija dakle otključan.
|
rađe još 100kn više pa uzet 1090T...
|
Istina, slazem se, to sam samo onako okvirno odabra. Poanta je da je x6 phenom bolji izbor - koji god da izabere..
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:07. |