PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Windows Vista Ultimate - moj review (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=56505)

LAcy 01.03.2007. 23:41

Citiraj:

Autor kuzma_killa (Post 662324)
. mislio sam mozda je firewall ..... ali .....

.........?

Nebelwerfer 02.03.2007. 19:54

Evo, isti problem i kod mene. :stoopid: Otvara recimo Index ali ne zeli otvoriti jutarnji.hr, a problem se javlja i u FF i u IE....čudno skroz...
A modem je ono Elconovo đubre....

Nebelwerfer 02.03.2007. 20:55

Kako je ovaj problem iritantan, prestrašno....ne otvara 90% sajtova, i taman nađem neki sajt di se raspravlja o tom problemu a ne mogu ga otvorit. Za poludit...

Jel može neko pršvrljat kroz temu na sljedećem linku i vidit dal je netko ponudio rješenje pošto ja taj sajt ne mogu otvorit:
http://tinyurl.com/2b7cmz

LAcy 02.03.2007. 21:08

Kako ideš na net? Pod WinXP sve ide OK? Ako koristiš router da li je spojeni preko Marwell ili nVidia mrežne? Probajte preko Marwell (to je za Animal Mother, a kuzma_killa vjerojatno pretpostavlja da smo vidoviti i znamo kakav komp posjeduje). nVidia mrežna ima onaj shield pa možda on blokira promet.

P.S.
Zadnji post od tri na onoj stranici, prva dva kukaju:

Strangely enough, I am seeing the exact same thing, running Firefox 2.0.0.1, IE 6.0.2800.1106 on Win2k. I'm using Avast Home edition 4.7. What I have found is that Avast's Web Shield plays a roll in this anomaly as disabling it resolves the issue. I found it very worrisome at first as primarily only financial web sites were able to render. This just recently started as I have been using these products for some time. Have another system with the same that shows none of these presentations. Still researching.

Nebelwerfer 02.03.2007. 21:29

Citiraj:

Autor LAcy (Post 663123)
Kako ideš na net? Pod WinXP sve ide OK? Ako koristiš router da li je spojeni preko Marwell ili nVidia mrežne? Probajte preko Marwell (to je za Animal Mother, a kuzma_killa vjerojatno pretpostavlja da smo vidoviti i znamo kakav komp posjeduje). nVidia mrežna ima onaj shield pa možda on blokira promet.

Elcon je spojen na mrežnu. A u XP-ima sve ko podmazano. Ide preko nVidia mrežne, probat ću vidjet sa driverima... Marwell? :stoopid:

LAcy 02.03.2007. 21:40

Citiraj:

Autor Animal Mother (Post 663142)
Elcon je spojen na mrežnu. A u XP-ima sve ko podmazano. Ide preko nVidia mrežne, probat ću vidjet sa driverima... Marwell? :stoopid:

Zar nemaš drugu mrežnu? Marwell Yukon? Jesi li instalirao nForce za Vistu (ako nisi ni nemoj jer će ti hardovi početi škljocati ko ludi).

NEMOJTE instalirati nForce drivere 15.00 za Vistu! Jer postoji bug koji prilikom restarta ili gašenja računala isključi hardove (valjda ih želi odspojiti jer je SATA hot swappable) i onda pričeka malo pa ih opet uključi i tek onda ode u restart ili gašenje. Osim što produljuje vrijeme restarta/gašenja ne zvuči baš zdravo. Performanse su lošije nego sa generičkim, a koliko sam vidio na nvidia forumu ljudi se žale i na korupciju podataka.

Nebelwerfer 02.03.2007. 21:47

Citiraj:

Autor LAcy (Post 663153)
Zar nemaš drugu mrežnu? Marwell Yukon? Jesi li instalirao nForce za Vistu (ako nisi ni nemoj jer će ti hardovi početi škljocati ko ludi).

Nemam, samo jednu, integriranu nVidijinu mrežnu....

A nForce sam odmah nakon instalacije Viste instalirao...baš ću probat sa generičkim driverima...

Nebelwerfer 02.03.2007. 21:54

Problem riješen, a problem su nVidijini nForce driveri... :) Strašno, izbace drivere koji koji su totalno zaqrac. Napravio potpuni uninstall drivera i sad se mogu spojit na Jutarnji i ostale stranice...
Takva firma sa milijunskim prihodima a ne mogu drivere kako spada složit. Letile bi meni glave da sam direktor tamo... :)

LAcy 02.03.2007. 21:57

Citiraj:

Autor Animal Mother (Post 663165)
Nemam, samo jednu, integriranu nVidijinu mrežnu....

A nForce sam odmah nakon instalacije Viste instalirao...baš ću probat sa generičkim driverima...

A zašto? Zar nisi pročitao moj post malo iznad? Ti driveri ne valjaju, istina i ja sam ih bio instalirao ali uči na tuđim greškama. Pokušaj napraviti system restore, ako ne ide onda moraš ručno u device manageru izabrati generičke.

Edit: Eto riješili smo problem :) I znamo za još jedan bug u nForce driverima.

Problem 02.03.2007. 22:04

Ja sam zakljucio nakon mukotrpnog tjeda na visti, da se još ne isplati ici na nju i od sljedeceg tjedna sam na blaženom XP-u. Isprva mi je bila ok, no sad vidim da ima jos puno nedostataka tak da na nju idem tek nakon nekog ozbiljnijeg SP-a...

LAcy 02.03.2007. 22:15

Citiraj:

Autor Problem (Post 663188)
Ja sam zakljucio nakon mukotrpnog tjeda na visti, da se još ne isplati ici na nju i od sljedeceg tjedna sam na blaženom XP-u. Isprva mi je bila ok, no sad vidim da ima jos puno nedostataka tak da na nju idem tek nakon nekog ozbiljnijeg SP-a...

Ja nisam baš bio zadovoljan sa x86 verzijom ali x64 sam već pisao da lete. Takvu brzinu sučelja, podizanja i gašenja programa, multitaskinga... još nisam vidio.

Buger 02.03.2007. 22:18

koliko vam traje boot u Visti?

goc_mails 02.03.2007. 22:30

Vista hebeno izgleda no imam dosta problema s driverima. Leadtek tv kartica radi ko pokvareni semafor (znaš ono radi-ne radi, radi-ne radi). Kopiranje fajlova kao da je usporilo a koje su to fore kad nesto skines s neta vista nekaj grunta 30sek (preparing to open, copying i sl.). Usb mp3 playeri- koma treba ga svaki put nanovo instalirat. Na xp-u ga jednostavno prepozna kao removable drive i udri.

LAcy 02.03.2007. 22:37

Za TV karticu pročitaj moj DVB Tutorijal, i dajte ljudi napišite taj sig, koju Vistu koristite...

Problem 02.03.2007. 22:51

Citiraj:

Autor LAcy (Post 663194)
Ja nisam baš bio zadovoljan sa x86 verzijom ali x64 sam već pisao da lete. Takvu brzinu sučelja, podizanja i gašenja programa, multitaskinga... još nisam vidio.

da, ali di cu ja sad nabaviti x64???? A ima kakve razlike u kompatibilnosti šta se tice programa -gore/bolje/isto??? Ma ionako za sad mi je i XP prek preveč. Imao sam Vistu, pohvalio sam se u školi, a sad mogu opet lagano na XP. Ako Bog da da sad na ljeto kupim novi komp ili ako neda ovo ljeto nego sljedece kad budem imal 4gb rama i quad core onda bum ju stavil-pa nek onda i ždere gigu rama ako oce :)

Mr.Ex.President 03.03.2007. 14:11

Citiraj:

Autor blablu (Post 663200)
koliko vam traje boot u Visti?

Malo....jako malo
15-ak sek

Doduše friška je instalacija i sve to, al ipak je prebrzo

LAcy 03.03.2007. 14:41

Ako nekog zanima: Vista codecs package
Ima i x64 extenzija: x64 components

snermin 03.03.2007. 16:17

sve radi u 64 bitnoj visti...
meni
ladatek dvb kartica
sky star2 kartica2 sa prog dvb bez beda
naravno sav operativni sustav sa svim softwerima kao i card reader koji čita 51 karticu.
U biti 64 ili 32 bit sve radi malo truda i loghitec kamera ,kuglica bez beda radi .

postoji dosta drivera npr za kameru je nema na ofic stranici ali postoji kompatibilna i radi ko ura.

LAcy 03.03.2007. 18:53

http://img504.imageshack.us/img504/1...tautct2.th.jpg:goood:

Don 03.03.2007. 19:38

Molim pomoć.
Formatirao sam xp i sad nemam više izbor da li izabrat xp ili vistu, kako vratiti boot menu kao prije?
fala

LAcy 03.03.2007. 20:13

Digni Vistu sa DVD-a, mislim da ima opcija repair boot sector ili tako nešto.

Buger 03.03.2007. 20:40

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 663650)
Malo....jako malo
15-ak sek

Doduše friška je instalacija i sve to, al ipak je prebrzo

opla već se vidim na VISTI za mjesec dana, meni boot na XPu traje 55s otkad imam SP2

ej aj mi reci jel tv kartica radi normalno

domy_os 03.03.2007. 21:26

Evo i ja instalirao 64-bitnu Vistu, zasad sve fino radi, ali još uvijek nema drivera za AIW, grrr...

LAcy 03.03.2007. 21:34

Radi bolje/lošije od 32bitne?

domy_os 03.03.2007. 21:59

Zasad malu prednost ima 64-bitna, ali ipak imam 1 GB RAM-a pa ne radi baš punim plućima. :)

Mr.Ex.President 03.03.2007. 22:55

Citiraj:

Autor blablu (Post 664010)
opla već se vidim na VISTI za mjesec dana, meni boot na XPu traje 55s otkad imam SP2

ej aj mi reci jel tv kartica radi normalno

Davno san gleda i nije radila. E sad jer se šta u međuvremenu promjenilo - neznan

LAcy 03.03.2007. 23:52

Evo još malo spama, ono lijevo crno gore je zbog niže rezolucije TV-a
http://img130.imageshack.us/img130/5...sta2fx5.th.jpg
Novi grafički engine nisu samo aero efekti.

Tichma 04.03.2007. 21:23

evo instalira vistu sve radi super nisam imao nikakvih problema sa driverima jedino sam morao instalirati drivere od zvucne, prezadovoljan sam vistom sto se tice brzine i svega neznam zasto ali vista mi radi duplo brze od xp-a

val 04.03.2007. 21:31

vista radi bez greške i brzo. svi uređaji su prepoznati i driveri su sami postavljeni.

LAcy 04.03.2007. 21:35

Citiraj:

Autor Tichma (Post 664939)
evo instalira vistu sve radi super nisam imao nikakvih problema sa driverima jedino sam morao instalirati drivere od zvucne, prezadovoljan sam vistom sto se tice brzine i svega neznam zasto ali vista mi radi duplo brze od xp-a

Dobro sad ne radi baš duplo brže, možda su ti winxp bili stari i natrpani svačime, ali da radi dobro radi još da nvidia napravi upotrebljive drivere za chipset i grafičku...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:44.