![]() |
Citiraj:
Upravo zato i je besmisleno provjeravati brzinu preko wifi-a, pogotovo ako se radi o optici... |
Old skul standardi su mislim do max 54 mbps za wifi 802.11G kartice to je skoro do 2010 islo ako se sjecam onda je došao N koji ide do 300
|
Jel ima netko problema sa učestalim pucanjem veze na optici ovdje?
Lud sam više, slali su tehničare 2 puta i nikad ništa nije popravljeno. A plaćam najveću brzinu. |
Nadam se da nemas Huawei hg8425 ruter jer on nemre normalno raditi na max 500 brzini.Ako imas trazi q2 Huawei ruter od njih
Poslano sa mog Galaxy S10 |
Imam HG8145V5 (bijeli). Jel to taj ili Q2 ili neki treći?
|
Ne to je ovaj i njega imam.Nijedno pucanje veze s moje strane . Jednom kod njih nesto bilo ali tad nas puno nije imalo net.Kod mene je centrala ful nova i kabel mi ide sa bandere u kucu.Stalno mi 500 brzina
https://images.app.goo.gl/U7edejSyjxYBmoiA9 Poslano sa mog Galaxy S10 |
Citiraj:
|
Neznam za taj ruter jel valja ili ne.Ja imam Q2 ruter i s njim nikakvih problema.
I ja imam 8245 Q2 i puca veza nonstop. Mada mislim da je u WIFIju glavni problem, ponekad se zablesira skroz, ponekad je spojen na mrežu, ali bez interneta. Kabel radi skoro bez problema.
|
Mene HG8145V5 zeza, više puta dnevno na 15-30 sekundi prestane propuštati promet na LAN portovima.
Nije preopterećen jer samo handlea VoIP i IPTV zbog bridge modea. |
@theo
Uzmi neki AP ili Router da ti odrađuje samo WiFi dio ili uzeti "dobar" WAN WiFi Router pa složiti bridge mode za Internet na origigi + novi router. @robimarko-bug Tebi igra servis / zamjena origigi ili druga opcija gore navedena. |
Mislim da ne pomaže zamjena jer ima hrpa primjedbi baš na switch driver, jednostavno switch prestane raditi određeno vrijeme i onda proradi.
Uzeo UFiber Nano G da zamijenim tog Huawei-a potpuno, no ne radi multicast kroz njega te time ne radi mi IPTV. Internet i VoIP bez problema šljakaju i eto problema |
Dobio danas novi router. Isto 8145V5.
Kaže mi tehničar da taj 8245 ima dva WiFi, jedan na 2.4GHz a drugi na 5GHz. Ja sam mislio da je to jedan koji radi na dva frekvencijska područja. Tako da sam ostavio po defaultu isti naziv i šifru mreže za oba. Navodno ga to zna zbuniti i onda se zblesira i izgubi mrežu na kratko... Sad imam dvije WiFi mreže. Vidjet ćemo ima li promjene kakve. Poslano sa mog ONEPLUS A6003 koristeći Tapatalk |
q2 ima isto tako na 2.4 i 5ghz.Stavio isto ime i pass na oba i nikakvih problema.
Citiraj:
Poslano sa mog ONEPLUS A6003 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Pa možeš mu namjestit da ih "spoji"(onaj band steering), imat ćeš vidljivu samo jednu mrežu, a router ovisno o mogućnostima uređaja će ga prihvatit na 2.4 ili 5Ghz mrežu. |
To je ideja i tako bi "trebalo" raditi, ali često to ne radi ...
Zavisi o pameti ap / routera. |
8145V5
kako namjestit pool u dhcp serveru? uopce ne dopusta da na primarnom ip-u dodam raspon recimo x.x.x.10-x.x.x.50 |
Možda nemožeš dodati (u istom nizu) nego treba edit postojećeg.
E sad, trebalo bi da to može user vulgaris. |
Kako ima primarnu i sekundarnu adresu routera, ispada da se primarni raspon ne moze editirati.
Sent from my SM-A520F using Tapatalk |
Molba - grupiranje A1 usluga za popust
Ljudi trebam uslugu/pomoć - da ne postam istu molbu na više tema - evo o čemu se radi: http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=2448
Unaprijed hvala :chears: |
Citiraj:
|
Pozdrav, moežte mi reći vi koji imate optiku koja dva modela Huawei routera dijele ?
|
8145V5 i 8425Q2
|
Citiraj:
|
Krivo sam natipkao, drugi je HG8245Q2.
Taj je bolji Sent from my MIX 3 using Tapatalk |
Citiraj:
|
HW i SW.
Manje je zakljucan i lakse se dolazi to admin accounta Sent from my MIX 3 using Tapatalk |
Zanima me kakva vam je brzina da li ima padova vidim da imaju shemu od do ili je stalno brzina kolka bi i trebala biti.
|
Meni je konstantno 500/120 a imam q2 ruter.Prezadovoljan
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:31. |