PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   Koji 23" monitor? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=201523)

geronimo_2 14.02.2012. 18:43

Citiraj:

Autor xlr (Post 2100779)
Dell U2311H A02 - Da li itko od vas (i vaših ukućana) čuje zujanje ovog modela u kutu pored tipke za paljenje i na istom tom dijelu otraga kod naponskog kabela? Ako čujete, da li isto to zujanje prestane ako malo pristisnete donji desni okvir monitora (taman toliko da plastika zaškripi)?

Možete vidjeti moje prethodne postove u ovoj temi unazad 4-5 stranica gdje sam pisao kako mi monitor lagano zuji kada se zagrije. Zujanje prestaje kada je brightness iznad 80, ali to nije opcija.

Lagano razmišljam da na svoju ruku otvorim monitor i probam skužiti što zuji jer očigledno je nešto što je fizički labavo čim prestane kada stisnem okvir monitora... Ni sam naponski dio ne izgleda komplicirano. Mišljenja, netko to već radio ili sluti što bi mogao biti problem?

Rado bih slao monitor i na servis, ali jebemu. Monitor je savršen i ispravan i nemam ga namjeru prodavati u sljedećih 2-3 godine. Tad će i ovako koštati 500kn na crnjaka. Ovako riskiram da mi ga oni gore zamjene za novi, pitaj boga ima li mrtav piksel il dva, a to ne želim. Zvao sam ih već i pitao za taj problem, kažu da bi trebalo poslati i onda provjeriti uživo (???).

edit: jezik brži od pameti, moderator, možda bi ovo moglo pod zasebnu temu ili u hardverske probleme. Sorry.

mislim da je moguce da isto tako ne cuju svi tu freq. ja recimo cujem jako dobro i vecinu tih freq koje ja cujem ljudi oko mene ne cuju, i onda me cudno gledaju kad ih pitam dali cuju zujanje/pistanje.
moj 40" LCD TV samsung kad ima otvoreno nesto odredeno na ekrano npr. excel tablicu pocne odjednom pistat lagano. nemam pojma zasto, mozda zbog boja/svjetla koji su u tom trenutku. srecom jako rijetko mi se to desi, bar za sad.
:chears:

Mihael 14.02.2012. 19:19

Normalno je da zuji. Događa mi se na LG LCD tv-u, Samsung LCD monitoru, sve kad je brightness ili osvjetljenje ispod 80%

dekky 14.02.2012. 22:03

Citiraj:

Autor xlr (Post 2100779)
Dell U2311H A02 - Da li itko od vas (i vaših ukućana) čuje zujanje ovog modela u kutu pored tipke za paljenje i na istom tom dijelu otraga kod naponskog kabela? Ako čujete, da li isto to zujanje prestane ako malo pristisnete donji desni okvir monitora (taman toliko da plastika zaškripi)?

Možete vidjeti moje prethodne postove u ovoj temi unazad 4-5 stranica gdje sam pisao kako mi monitor lagano zuji kada se zagrije. Zujanje prestaje kada je brightness iznad 80, ali to nije opcija.

Lagano razmišljam da na svoju ruku otvorim monitor i probam skužiti što zuji jer očigledno je nešto što je fizički labavo čim prestane kada stisnem okvir monitora... Ni sam naponski dio ne izgleda komplicirano. Mišljenja, netko to već radio ili sluti što bi mogao biti problem?

Rado bih slao monitor i na servis, ali jebemu. Monitor je savršen i ispravan i nemam ga namjeru prodavati u sljedećih 2-3 godine. Tad će i ovako koštati 500kn na crnjaka. Ovako riskiram da mi ga oni gore zamjene za novi, pitaj boga ima li mrtav piksel il dva, a to ne želim. Zvao sam ih već i pitao za taj problem, kažu da bi trebalo poslati i onda provjeriti uživo (???).

edit: jezik brži od pameti, moderator, možda bi ovo moglo pod zasebnu temu ili u hardverske probleme. Sorry.

Imam ti ja čepiće za uši viška pa javi na pm ako hočeš :)

xlr 15.02.2012. 23:15

Jasno da zuji, svaki trafo zuji, ali to ne objašnjava zašto prestane zujati kada pritisnem plastični pokrov panela. Očigledno ne mora nužno zujati :)

Zanimalo me mišljenje nekoga tko se malo bolje kuži u tu elektroniku, mišljenja oko suzbijanja/izolacije takve buke... Čepići i namjerno oštećenje sluha nisu opcija.

JuiceBox 17.02.2012. 12:27

Sto kazete na ovo :

http://www.emmezeta.hr/multimedija/i...d-lcd-monitor/

(23" ips) trgovina mi je blizu , a monitor nije uopce skup.Imam taman na knap ovoliko love ali me brine ghosting ?mogu se i strpiti ako nije dobar izbor ali moj benq s vga izlazom je koma :/

mrva_zg 17.02.2012. 12:47

daj 100 kn više za dell

http://www.svijet-medija.hr/p/Monito...9-10143/34017/

Wolverine 17.02.2012. 12:54

Citiraj:

Autor xulos (Post 2103105)
Sto kazete na ovo :

http://www.emmezeta.hr/multimedija/i...d-lcd-monitor/

(23" ips) trgovina mi je blizu , a monitor nije uopce skup.Imam taman na knap ovoliko love ali me brine ghosting ?mogu se i strpiti ako nije dobar izbor ali moj benq s vga izlazom je koma :/

Taj se monitor nađe i po 1200 kuna u trgovinama.
Za 1400 kuna imaš LG IPS231P koji nudi puno bolju ergonomiju.

Brko 17.02.2012. 13:21

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2103125)
Za 1400 kuna imaš LG IPS231P koji nudi puno bolju ergonomiju.

ja sam ga naručio sebi u firmi, stiže mi u ponedjeljak. Pa ako bude dobar, će zamjeni mog veterana 2343NW doma :D

doky 17.02.2012. 14:10

@xulos

Za tu lovu IPS231P zbog pivota, fina stvarčica.
Bez brige, neće biti ghostinga na LG-u, provjereno jer igram igre i gledam filmove na njemu svaki dan, a za usporedbu mi je bio Samsungov TN s 2ms odzivom.

JuiceBox 17.02.2012. 15:52

Da ali sve moram narucivati a nemogu bit bez monitora.Znaci svoj prodam i odmah moram imati drugi :/ . Jedini LG koji je dostupan je ovaj: http://www.emmezeta.hr/multimedija/i...d-led-monitor/

Wolverine 17.02.2012. 17:46

To je ista stvar ko i onaj AOC.

JuiceBox 17.02.2012. 18:45

A nis, uzet pare prije vremena isporuke svog i narucit ovaj IPS231P a :)

Zaggy111 17.02.2012. 18:48

TN vs. IPS, što je bolje za oči

Zanima me da li osjetite neku razliku zamora očiju kada radite dugo sa TN ili IPS monitorom. Trebao bi mi neki monitor 22-23" za 1000kn i glavna namjena je CAD i Excel, tri godine građevinskog faksa mi je sjebalo vid i sad tražim što "blaži" monitor za oči.

coconut 17.02.2012. 19:44

IPS je bolji, ali za tu lovu ćeš ga teško naći. Ovdje se vodi prilično živa diskusija o tome zadnjih par dana.

darkijas 17.02.2012. 20:07

Kad surfam netom na tn-u imam osjećaj da fali pola sadržaja na stranici,biće valjda zbog lošeg vidljivog kuta. Ips je jednostavno puno bolji.

1v@n 17.02.2012. 21:19

Pod kojim ti to kutem surfaš netom. 170°?

Za oči ti jedino pomaže da si prilagodiš brightness svjetlosnim uvjetima u sobi ili nađeš neki s ambient senzorom, ako uopće ima nešto osim Apple Cinema Displaya. IPS nije za oči bolji od TN-a ili obratno. Oba imaju osvjetljenje rješenjo istim lampama ili LED-icama.

Uber Gosu 17.02.2012. 21:40

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2103560)
Pod kojim ti to kutem surfaš netom. 170°?

Vjeruj mi da web pogotovo tamnije stranice na TN-u i IPS-u a pogotovo PVA ne izgledaju isto, jednostavno TN nema dubinu tamnih nijansi i to je tak, u biti za izradu weba po meni je nužan jedan TN da vidiš proizvod onak kak će ga 90% ljudi vidjet (TN kramama)...ovo zna bit vrlo zajebano ako nešto radiš sa laganim nijansama na kalibriranom monitoru, zna šokirat kad dođeš negdje pa se čudiš kaj je ispalo i kaj fali :beer:

domis 17.02.2012. 21:44

udaljavate se od teme.
ono sto zanima autora je koja matrica manje zamara oči, a obje identicno zamaraju oci...

darkijas 17.02.2012. 22:25

Ovdje se ne radi o manama crt tehnologije kao što je treperenje slike ili loša oštrina i fokusiranje što je najčešće bio uzrok problema sa vidom kod ljudi. Predpostavka je da svaki lcd ima dovoljno dobro oštrinu i da ne treperi.
Sada su druge stvari u igri, a najčešći problem je pretjerano svijetla slika koja gotovo uvijek tvornički dođe nabrijana a ljudi često idu linijom "ak su ga tak u tvornici naštimali onda je tak valjda i najbolje". Dakako taj problem nema veze sa ugrađenim panelom.
Na vid kod lcd-a još može negativno utjecat nepravilan prikaz na ekranu (tako da to nije udaljavanje od teme) te spori odaziv matrice. Na svom inače solidnom LG-u ips235 primjećujem taj spori odaziv kod jako brzih scena u filmovima a pogotovo dok igram pro evolution soccer (kod tn monitora bi trebalo biti puno manje problema radi zamućenja prikaza) i to prilično smeta. Ipak u većini situacija zbog toga nema problema

JuiceBox 21.02.2012. 13:37

Uzeh onog aoca i sad imam iduci "problem" .Upalim gom player i on pokrece video u rezoluciji samog videa, kad kliknem enter da mi opali full screen pokazi mi prvo crni ekran na pol sekunde-sekundu i onda mi digne full screen, isto tako je i kad obrnuto radim.Monitor je spojen sa DVI-HDMI kablom.

EDIT : probao sa VGA kablom i to se ne dogada. E sad dali je to znak da je krepao kabl, da monitor ne radi kako treba ili nesto trece ili je to normalno :D

coconut 21.02.2012. 14:32

Jesi probao sa DVI-DVI kabelom?

JuiceBox 21.02.2012. 14:40

Nisam, nemam ni jedan pri ruci :/

Z-man 22.02.2012. 09:42

Samo da pohvalim, cimer je jučer kupio LG IPS236V-PN i monitor je stvarno izvrstan. Istina, nisam vidio ostale IPS-ove u tom cjenovnom rangu ali boje su naspram mojeg TN-a puno više izražene i baclight bleeding je jako jako mali. Čini mi se da je Wolverine (ako me pamćenje dobro služi) gore rekao da bi radije neki drugi model uzeo zbog ergonomije. Ovaj model se može zakretat napred nazad (mislim da je je raspon -5 do 20 stupnjeva što je po meni dovoljno. Ako je nekome potrebno visinko podešavanje onda će naći nešto drugo. :chears:

JuiceBox 22.02.2012. 11:58

Problem rijesen kod mene, kabl dvi - hdmi je zajebavao.Neznam jel samo taj kabl ili je mozda HDMI ulaz na monitoru ali preko dvi - dvi sve radi savrseno :)

mskvorc1 26.02.2012. 09:16

Kupio jučer Dell U2312HM. Izuzetno sam za sada zadovoljan. Navozio se jučer NFS-a, slika odlična. Imate kakvu ideju za postavke brightnessa/boja itd., odnosno postoji li kakav alat da si namjestim to?

coconut 26.02.2012. 09:42

Imaš hardverske tipke na desnom rubu pa si podesi postavke kako ti se sviđa.

flameseeker 02.03.2012. 17:23

Kupiti ovaj monitor?
Mislim da je to best buy za tu cijenu

http://www.gor-info.com/shop/informa...v-designer-ips

Brko 02.03.2012. 18:31

Citiraj:

Autor flameseeker (Post 2113993)
Kupiti ovaj monitor?
Mislim da je to best buy za tu cijenu

http://www.gor-info.com/shop/informa...v-designer-ips

kupuj.

njuskalo 13.03.2012. 01:45

Što se desilo da nema više Dell-a U2311H u dućanima uopće? Koja je alternativa?
Ili sam ja retardiran pa ne mogu naći (nabava.net ne nalazi baš)...

Rista 13.03.2012. 04:13

Umm, alternativa je Dell U2312HM ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:23.