![]() |
Citiraj:
meni isto ne očitava konvertirani film u Dvix-u,uređaj je kupljen prije tjedan dana vjerujuči da su iskutva nekih ovdje bili dovoljan razlog za kupovinu istog,ali izgleda da nije tako ili su neki ljudi ovdje malo pretjerali u ocjenjivanju NB 4001. pa u kojem to AVI-u mora biti film da bi ga to sranje pokrenulo? možda neko zna neki link gdje je to opisano,ja sam tražio i ništa nemogu nači. |
nytrobox 4001T usb
ovako ja imam navedeni uređaj i super sam zadovoljan s njime. Za te novce bojim se da nejde bolje, kupio uređaj, stavio najnoviji firmware i radi, istina da kod snimanja na corsair voyager 8gb imam problema, ali kod snimanja na verbatim 16gb nemam niti najmanjih problema. http://www.google.hr/imgres?imgurl=h...1t:429,r:1,s:0 http://www.google.hr/imgres?imgurl=h...1t:429,r:1,s:0 Radi za svaku pohvalu, pa čak i divx!? Ne znam zbilja kaj vas muči, jer ja problema nemam... Velim, malo treba imati sreče da vaš usb ima to kaj njemu paše i sve radi super dobro...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Prije par dana sam nabavio NotOnlyTV DVB-T MPEG4 HD i oduševljen sam, vrijedi svake lipe, iako je skuplji od većine uređaja u našoj ponudi, 360 kn točnije.
Spojen je trenutno činčevima na prednje ulaze pojačala (Yamaha) koje je onda spojeno na Sony-ev CRT televizor. Slika je bolja i boje su življe nego što je slučaj kod analognog signala. Trzanja i prekidanja nema. Antena na krovu i antensko pojačalo su već godinama u upotrebi, no ovoliko kanala nisam hvatao dosad. Od analognih: standardna 4, OTV, Z1, SLO1, SLO2, A-Kanal Po novom s digitalnim : standardna 4, HDTV promo, Kapital NET, SLO1, SLO2, SLO3, Vaš kanal, A-Kanal, POP-TV, Nova HD i još 3 čijih se imena trenutno ne mogu sjetiti. Ukupno 16 digitalnih kanala. Što se tiče standardnih funkcija. EPG radi, za razliku od nekih prijemnika, i to savršeno. Ima HR menije. Čita .mkv i DivX s titlovima bez problema sa 16GB sticka (NTFS). Kvaliteta prikaza TV slike se može birati (576p, 720p, 1080p). Meni trenutno ne igra nikakvu ulogu no dobro dođe u budućnosti kad se sve to još malo razvije i kad Sony krepa pa nabavim LCD. Jedino negativno što sam primijetio zasad je to što se dosta grije. Drugih zamjerki nemam. Ako koga zanima nešto detaljnije, neka slobodno pita. |
Jel se može snimati jedan program, a gledati drugi ? Samo me još to zanima.
|
dali netko ima problem sa infinity 8000? Osobno kad hoću staviti na mute na njemu onda mi nestane slike a kada vratim unormali se!
|
Citiraj:
sto se pak tice ovog nytroboxa 4001T USB ne mogu vam sada pogledati koji su parametri da divx super radi.? Zašto jer radim. E da upozorenje! nemojte se navuci samo na taj nytrobox, naime, pogotovo ovi koji su u zg ili okolo, provjerite da ne lovite signal iz slovenije! jer ako ga lovite, sa nytroboxom te slovenske programe mozete zaboraviti, dakle, ja da danas kupujem, a ne kupujem jer sam među prvima izgubio signal, kupio bi neki best buy hd receiver, samo zbog slovenije, jer se kod mene moze uloviti i slovenski signal, kojeg ponavljam, na nytroboxu ne možete vidjeti i to je po meni največa mana nytroboxa (ove divixe, budete gledali mozda prvi mjesec, a kasnije više niti jedan, nije to to, jer ponekad kad se pritisne pauza, film krene od starta, jer ipak je to hardwerski vrlo vrlo slaba 'kutijica') :chears: |
U ovih 16 stranica manje - više sve potrebno već piše samo je ljeno potražit.
Nitro 4001 (ma di su mu samo našli to ime) može snimat jedan a prikazivat drugi pod uvjetom da su oba kanala iz istog mux - a (osim ako tu mogućnost nije izgubio naknadnim sw update - ima), nadalje da bi snimanje funkcioniralo kako spada usb stick treba biti dovoljno brz a kao alternativu možete stavit prijenosni usb hdd kojima je brzina zapisivanja dovoljna da "stvar" radi ok. Ovo zadnje vrijedi za bilo koji Set-Top Box. Također je x puta rečeno da ovi uz granicu mogu / trebaju nabavit HD prijemnike ako misle gledat susjede, jasno uz uvjet dovoljnog nivoa i kvalitete signala. U toj kategoriji trenutno najbolje rješenje je Strong SRT8110 i njegovi klonovi (Infinity 8000HD, Vivax410 i sl). Kao dodatak, naletio na info da je Strong prodao licencu Thompson brandu za distribuciju cijele linije freee-to-air set-top boxeva (satellite, terrestrial, cable, IPTV) u Evropi i nekim zemljama Middle East and Africa. Tako da možete očekivat tj. naletit na Thompson kopije. Terrestrial MPEG-2 receivers are a big success in Croatia |
Citiraj:
- nema 2 scart izlaza, - promjena programa je jako spora, - svaki put kad ugasis teletekst, trazi program - spori meniji - sporo ucitava divx-e - primjetio sam da kod izmjena scena (kod serije The Shield) svaki put se uspori film, kao da se na trenutak smrzne slika, jako cudno i iritantno. no, to sam vidio samo u toj seriji, valjda je vezano za nacin kodiranja, |
Citiraj:
Kvaliteta signala jako dobra budući da nema optičke vidljivosti prema odašiljačima, nikakvih kockanja ni trzanja nema:) PVR dela fino, stick formatiran u NTFS-snimanje i reprodukcija za 5. Samo je uvalio svoj folder na stick, snima po dvije gige foldere a pri reprodukciji nema nikakvih prijelaza između njih. Upravo sam pogledal i na kompu-izvrsna slika. Sve u svemu čisto pristojan uređaj:chears: Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Trenutno se HRT, Nova i RTL nalaze na istom muxu, ali će se to promijeniti u budućnosti (kad budu Doma TV i RTL 2 krenuli s emitiranjem u MUX-u B). MUX A će biti za nacionalnu televiziju (HRT), MUX B će biti za komercijalne (Nova, RTL i drugi), MUX D je za regionalne. |
Radi se o Strong reciveru.Problem je kad se ukopca antena koja je na zgradi i koja je dosad odlicno hvatala analogni signal,digitalni nikako nece,tj pise da nema signala.Ako prikopcam mali antenicu koja se dobije uz usb dvb reciver radi dobro i hvata signal.U cemu bi mogao biti problem?
p.s. ova antena na zgradi sigurno dobro radi jer i dalje hvata analogni signal(lokaacija je Zagreb-Utrine) |
@Jakesevic
Ako nisi u prijemniku moraš isključiti napajanje antene (5V). Ukoliko nije u tome stvar, vjerojatni problem su kanalna pojačala na vanjskoj anteni. Digitalni programi se emitiraju na drugim kanalima od analognih, a njih pojačalo ne propušta. Ukoliko se radi o zajedničkoj instalaciji morat ćete nabaviti nova pojačala, bilo kanalna ili širokopojasna. Ako je antena samo tvoja možeš probati maknuti pojačala i spojiti direktno antenu, ako imaš optičku vidljivost trebalo bi raditi, pogotovo jer kažeš da radi i sa onim malim prcmoljkom od antene. |
Citiraj:
Nakon citanja SAT. foruma i hr.rec.tv.dvb-t, ljudi se najmanje zale na Nytro Box NB-4004T HD, pa sam njega odabrao, a nepotrebni su mi pvr i divx/mkv podrska. I za sad zadovoljan, s obzirom da sam na analogiji imao pojacalo i Nova, OTV i Z1 su znali snjeziti ovisno o vremenu. Ovdje je slika ok, daljinac takodjer, lovim i slovenski MUX B, ali nije jak signal. Morati cu sutra na krov. |
Samo pazi da ne opleteš dole ko onaj iz reklame "Siđite s krovova".
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
LifeView LV5T Deluxe
Bok ekipa!
Zanima me dal se s dotičnim proizvodom (Protis) mogu kvalitetno gledati digitalni kanali. Uz njega dolazi daljinski i portable antena. PRIKLJUČCI: - 75 Ohm Coaxial OSTALO:daljinski upravljač + mini DVB-T antena. Živim u kući na 2 katu, znači nekih 8-9 m nadmorske visine u Varaždinu (mislim da je odašiljač na Kalniku, za Ivančicu nisam siguran). Pa ako ima koji Varaždinac da može potvrditi dal se može s tom malom antenom ili sličnom hvatati digitalni signal (cilj je gledanje, snimanje mi netreba, tako da i ako malo šteka nije bed, samo da se ne smrzava slika svako malo) bio bih zahvalan. Hvala ! Lp, Ivan |
uzeo sam digimax 5050T, problem je u tom da daljinski nesljaka, pa ako ima kakvu ideju da ga osposobim il da furam natrag na zamjenu?
|
Da nisi krivo / naopako stavio baterije u daljinac ?
|
posebno sam pazio na to ;) , jednostavo neragira....
|
Pozdrav.
Ima li itko iskustva i dali se uopće isplati kupiti: DVB-T TV-MAX 2010T USB ? http://mke.hr/shop/product_info.php?...roducts_id=637 |
1 privitaka
@Trnjan probaj receiver isključiti iz struje, pa opet uključiti i onda vidi da li daljinski radi.
Drugo, uzmi mobitel(sa fotićem) i okreni daljinski prema fotiću. Kao da bi slikao onu diodu. I pritišći tipke na daljinskom. Ako dioda svjetli, daljinski je ispravan. Valjda si me shvatio:). |
shvatio sam te, isprobo sam na daljinskom i nereagira tako da cu ga otic zamjenit
dok ostali daljinci reagiraju |
Citiraj:
Također imam takav uređaj i radi odlično kako treba. Kupio sam prije 4 mj. i nema buga a kamoli novi firmware. :) Ja samm baš u Dubravi i ne lovim nikakav slovenski program. Antena je preusmjerena prema Sljeme a nalazi u tavanu ( zbog groma čuvam :D ) Slika je kristalno čista , kvaliteta 98% i signal 100% |
Citiraj:
|
Ajmo brzo, gdje mogu u Zagrebu kupit SCART -> 3xRCA (iliti chinch) odmah sad odmah :)? Nemaju u CATV u Adžijinoj.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:44. |