![]() |
E ljudi, znate mozda gdje mogu najjeftinije kupiti procesor Intel Core i7?
Čuo sam da je to najbolji procesor današnjice... :respekt: |
|
http://www.magazinrs.hr//artikl.asp?...623I72600SR00B
za one koji ne misle clockati. lijepo je vidjeti kako pada prema 2000 |
ATI Radeon HD 6870- koji CPU?
Znači kao što stoji u naslovu... Trenutno imam C2D E6400 koji mislm da je malo slab :) Otvoren sam i prema Intelu i AMD-u. Najjeftinije riješenje?!?!
Unaprijed hvala. |
Ako ti ploca podrzava 45nm quadove, onda mozes ici na Q9550, to je dobar LGA775 procesor, dakle bez promjene ploce i memorije.
Uz zamjenu ploce, procesora i memorije bi ti bilo najjeftinije ici na Athlon II X4 i AMD 880G plocu. |
Mislim da mi ploča ne podržava taj procesor; revizija 1.0 je :(
|
Onda najbolje idi na ovu Athlon X4 kombinaciju. Imas recimo Athlon X4 635 ili 640 za 700-750kn, te Asrock 880G-Extreme maticnu (isto oko 750kn), to je super combo za malo love.
|
Mislim da ću tako i napraviti... btw gledao sam Phenom II X4 955 BE i taj proc mi se čini kao best buy... Griješim? Jel se isplati dati cca 300 kn više za njega?
|
Trazio si nesto jeftinije, zato nisam ni racunao na Phenome X4/X6. Imas i X6 1055T za 1350kn ako cemo tako. :)
|
Uuu malo mi je previše to... :) Jel bi Phenom II X4 955 BE bio ok za HD 6870? Jel bi Athlon X4 635 bio dovoljno dobar?? :fiju:
|
Taj Phenom II 955BE je sve samo ne best buy. :D
Uzmi ili Athlon X4 ili Phenom X6 |
Da, mada je X6 u prosjeku jos uvijek slabo iskoristen, pogotovo u igrama. Tek je par igara koje koriste sve jezgre, sto je najgore bas one koje su gladne procesora ne koriste vise od 4 jezgre (cak ni njih).
Razlika izmedju Athlona X4 i Phenoma X4 je premala da bi opravdala razliku u cijeni, zato je Phenom X4 neisplativ, sve sto moze on moze i Athlon X4. X6 ima pak vise sirove snage... :D Ali combo 880G+X6 je i dalje dosta jeftiniji od kakvog i5+P55/P67 ploce. |
Hvala na pomoći!! Na kraju ću uzeti AMD Athlon II X4 640 i ploču MSI 790XT-G45 AM2+ tako da bar mogu memoriju iskoristiti :( ...
|
Radije pitaj da li je raspoloživa Gigabyte 790X-UD3P u MagazinRS-u
|
Uzeo sam već MSI-a polovnu za 350 kn. Nadam se da će poslužit...
|
Posluzit ce, Wolv ti je preporucio ovu Gigabyte-icu jer je bolja, ali ok je i ta MSI-ca ako ne trazis previse od nje. :)
|
Koji bi bio najisplativiji proc za moju matičnu? koji je uopće trenutno najjači proc za socket 775?
zanima me jer sam negdje pročitao da je čak bolje uzimat e8xxx seriju nego quadove. što mi malo smrdi |
Citiraj:
EDIT: je, sad i ja vidim :D |
kolko ja vidim taj linkani je socket 771 tak bar piše...:)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
450x8 = 3600GHz i tu ćeš osjetiti porast performansi, pogotovo u igrama. |
Ja sam presao sa E6750 na E8500 (C0 stepping, posto maticna ne podrzava E0).
Performansno gledano, cca ~20% brze. Da li je isplativo? Ovisi o tebi :) |
E8500 ili Q6600
Znaci,danas sam nabavio sve sta se moze,na stolu mi stoji Gigabyte EP45-UD3LR s GTX 460 MSI 1 GB 256 bit,znaci situacija je ovakva,imam oba procesora na stolu,E8500 i Q6600,zanima me koji da ostavim a koji da prodam,tko ce biti najslabija karika? Komp se NECE koristiti za neke inzinjerske stvari nego nesto normalno + neke igrice (to slazem komp za mladeg brata)Hvala
|
Q6600 i naravno klokat ga uz adekvatno hladenje .
|
Arctic Freezer 7 Pro je na polici,znaci donekle je ok cooler u pitanju
|
Pa nemaš se šta puno mislit, to je ipak Quad, tako da ... kao što ti gori rekoše Q6600 u komp, E8500 bubanj, klokaj qvada i miran si ..
|
Citiraj:
|
B3 nazalost,ali do 3.4 GHz cu ga dignuti ako ce ici (trebao bi) i tako cu ga drzati
|
A temp. će biti bolje da ne znaš s tim coolerom.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:14. |