PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   PES 2009 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=111355)

manki 21.10.2008. 09:34

Citiraj:

Autor tomifish2002 (Post 1169623)
@manki
ne igram turnire zbog obaveza i nisu me nikad privlačili već sam samo pes 08 igrao online na pc-u
@Thoroughbred B
i tako ja igram pes 08 i pes 09 znači ukupno godinu dana i skužim da iako dobro igram sam full živčan i koliko me igra živcira. pes je jednostavno prestao biti simulacija. više je kao fliper. u pesu 6 sam uživao i baš sam se guštao ali to nikako nemogu reći za pes 08 ili 09

evo usporedbe mojih master liga:
pes 06 cca 140-170 zabijenih golova po sezoni , 5-8 primljenih
pes 08 cca 220-240 zabijenih golova po sezoni , 35-40 primljenih
pes 09 ne želim ni saznati. igra nit je simulacija , nit uživam igrajuči več psujem

ove brojke pokazuju da se gameplay drastično izmjenio i da je napadačima dano previše prednosti. da ne mislite da imam bilježnicu sa statistikama brojke pamtim samo zato jer sam odigrao puno puno sezona

nhf, ali igra protiv kompa nije neki izazov bio ni na 6 ni na 2008, nisam josh isprobao na 2009....
ali evo ti moj stat za jednu sezonu na 2008, dodushe nisam zabijao kao ti, ali sasvim solidan rezultat brijem (opaska: niti jedan gol nije bio povratna u 16m)...
Real Madrid 38odigranih 36pobjeda 2nerijeshena 151zabijen 8primljenih
to je u master ligi (koju sam startao sa default timom i nakon 6 sezona ovo mi je bio zadnji rez jer vishe nije bilo smisla igrati ML) koju sam postavio da igraju svi najjachi klubovi na svijetu....
mislim da osim legende niti necu halati protiv kompa, jer mi je to izgubilo drazh....veci je gust halati prek neta ili sa kompicima :D

MasaKrisT 21.10.2008. 10:33

strpljenja:)

Baja 001 21.10.2008. 11:22

Evo dobio igru.
Malo doživaljaja (nisam igrao PES ima pola godine)
  • znatno prži od PES2008, sve (izvođenje, video, udarci)
  • bolji AI (dinamo me naguzio :D)
  • igrači su neki bolje napravljeni, neki nerealni
  • ima novi mod, koji je po meni odličan
To je to zasada, puno bolje od PES2008, moram se malo naviknuti, jer sam zahrđao :kafa:

shrek00 21.10.2008. 15:39

Ja imam problem sa "become a legend" modom i master ligom...
Dodem do polovice prve sezone i pojavljuje se send/dont send...

Vidio sam da i drugi imaju takav/sličan problem...
A neznam kako mogu izdat takovu/nedovršenu igru...
Čekamo neki fix.....ajmo žuti..

alan_poh 21.10.2008. 19:57

Citiraj:

Autor Hamm (Post 1170134)
vi ste nekaj govorili da je bug s ligom prvaka...meni sve ok..

jesi sve odigrao ojdednom? ili si snimio pa nastavio dalje? ja još nisam odigrao ali čitam nan etu masa njih ima problema recimo sa champions league u četvrt finalu lige prvaka uzvratna tekma izbacuje van svaki put....

Futura IT 21.10.2008. 20:12

kaj je izašo pes 09 za ps2? kaj nebi trebo negdi za 2tjedna izać??

darQ 21.10.2008. 20:18

ev ja to jušer instalirao, sve ok, ali, neš to štucka...pogotovo je izraženo na dugim dodavanjima...
onak, ne znam, nije jako očito al opet ne ide glatko...
2008 sam igrao na high detaljima i na rezi 1024*768 i sve ok
ovo sam prvo krenuo igrat sa istim postavkama, ono, učita, sve pet, al štuca...
i krenuo malo po malo smanjivati, i sad to sve kockasto izgleda ali štucanje je i dalje primjetno...
sad sam primjetio da ima ovo neš sa wait 4 v-sync, kod mene to nema, ali, hmh, pa nije valjd da ću morati mjenjat refresh rate svaki put prije igre ???
konfa iz profila...

skyman 21.10.2008. 21:11

Evo instalirao sam igru i nakon par sati igranja mogu reći da je igra solidna, po meni sigurno poboljšanje od pes 2008, ali imam par primjerki najviše me smeta ovo štuckanje igre koje se osjeti kad lopta brzo prelazi teren, imam osjećaj kao da je framrate na 27-29 fps i tako ja uključih fraps da vidim da nije do kompa i ono leži na 60 fps-a stalno i to na na high postavkama, pa mi nije jasno od kud to štuckanje jer meni to osobno ide dosta na živce, jel ima neki fix da se makne taj 60 fps limit?? jer igrica bi trebala letiti na e8400 na 4.0 Ghz i HD4850 toxic oc na 750 Mhz, samo se nadam da će se to nekako ispraviti, i druga zamjerka mi je zvuk odbijanja lopte koji zvuči ko da je lopta poluprazna, uglavnom zvuk katastrofa, moram reći da me i igra na veliko podsjeća na fifu pogotovo zbog ove nefluidnosti po kojoj je fifa poznata...

darQ 21.10.2008. 21:14

Citiraj:

Autor skyman (Post 1170778)
Evo instalirao sam igru i nakon par sati igranja mogu reći da je igra solidna, po meni sigurno poboljšanje od pes 2008, ali imam par primjerki najviše me smeta ovo štuckanje igre koje se osjeti kad lopta brzo prelazi teren, imam osjećaj kao da je framrate na 27-29 fps i tako ja uključih fraps da vidim da nije do kompa i ono leži na 60 fps-a stalno i to na na high postavkama, pa mi nije jasno od kud to štuckanje jer meni to osobno ide dosta na živce, jel ima neki fix da se makne taj 60 fps limit?? jer igrica bi trebala letiti na e8400 na 4.0 Ghz i HD4850 toxic oc na 750 Mhz, samo se nadam da će se to nekako ispraviti, i druga zamjerka mi je zvuk odbijanja lopte koji zvuči ko da je lopta poluprazna, uglavnom zvuk katastrofa, moram reći da me i igra na veliko podsjeća na fifu pogotovo zbog ove nefluidnosti po kojoj je fifa poznata...

ev kažu da treba spustit refresh rade na 60 ?!?!?
ja sam na poslu pa ne mogu probati... :D

alan_poh 21.10.2008. 23:37

Citiraj:

Autor Zagy-ni-me (Post 1170674)
kaj je izašo pes 09 za ps2? kaj nebi trebo negdi za 2tjedna izać??

izašao je danas...

manki 22.10.2008. 07:16

Citiraj:

Autor darQ (Post 1170780)
ev kažu da treba spustit refresh rade na 60 ?!?!?
ja sam na poslu pa ne mogu probati... :D

tako je, morash spustiti refresh da bi mogao u settingsima se igrati sa tom opcijom (Vsync)..

e-one 22.10.2008. 10:15

Citiraj:

evo usporedbe mojih master liga:
pes 06 cca 140-170 zabijenih golova po sezoni , 5-8 primljenih
pes 08 cca 220-240 zabijenih golova po sezoni , 35-40 primljenih
pes 09 ne želim ni saznati. igra nit je simulacija , nit uživam igrajuči več psujem

ove brojke pokazuju da se gameplay drastično izmjenio i da je napadačima dano previše prednosti. da ne mislite da imam bilježnicu sa statistikama brojke pamtim samo zato jer sam odigrao puno puno sezona

uff kod mene je situacija potpuno obrnuta.... u 06 sam trpao ko manijak.....slobodnjaci s 18-25m na 5 udaraca 4 gola. rijetke su bile tekme di nije bilo bar 3-4 gola s moje strane.U 08 to se smanjilo na možda 2-3 gola po tekmi. Za 09 još nemam neki utisak jer nisam stigao odigrati dovoljno utakmica da bi mi sjeo kako treba. Btw zašto se žališ na odbijanje lopte od golmana.....pa realno je kad mu rokneš bombu da boksa tj. izbija loptu, a ne da mi ko robot ćopi sve kaj mu ide blizu ruku. U 08 je golman odbijao više manje sve, al u 09 kolko sam stigao primjetit slabije udarce u većini sličajeva lovi.

P.S. 2 all - da li ste primjetili da je dobar dio igrača napravljen jako trljavo. mislim da će neki pošteni OF napravit popriličan pomak u igri. Ne mislim da igrači trebaju imat sve karakteristike na 99, al mi je jadno da mi cijeli Arsenal izgleda ko Dinamo.

alan_poh 22.10.2008. 12:38

pa ljudi vi niste normalni....pamtite golove koje ste primili i dali za prethodne pes-ove...iz aviona se vidi da je od pes 6 pa na ovaj pes 2009 teže dat gol....konami zna zasrat, ali ovaj put je poboljšao stvar što se tiče golova, teže ih je dat...puno teže nego na 2008...

Gjurovski 22.10.2008. 12:54

Ja jucer potrosio cijelo popodne na net-u igrajuci, nema vise ispadanja obrambenih igraca kada protivnik naglo krene u kontru pa zakasnis stisnes x i obrambeni zapliva, takoder nepamti vise ako slucajno dva puta stisnes x, proigravanja po podu i ne prolaze bas cesto kao na 2008 bar ne naduzim udaljenostima...
Uglavnom zamjerki nekih nemam, osim na online mod koji je blazeno receno katastrofa...
Proveo sam skoro dva sata na nekom njemackom serveru kreirajuci preko 50 soba ali ma kakvi sa nekim iz moje okoline je bilo nemoguce odigrati tekmu...
Kompic uleti u sobi i odma ga izbaci nekakav error pa ja pokusam uci u njegovu sobu pa se meni javlja greska, probali sa pass-ovima i bez njih, ma kakvi...
Cak smo i u solo diviziju usli i quick match sa istim postavkama ma kakvi svakoga prespojio na neku drugu diviziju....
Jel postoji kakav drugi nacin??

COD-fan 22.10.2008. 13:33

DALI SE MOZE PES 2009 IGRATI PREKO HAMACHIJA ??????????

sn4zni 22.10.2008. 13:44

nemoze

Lihto 22.10.2008. 13:56

Toliko mi se svidio novi PES da sam samo zbog njega otišao danas i uzeo Logitech Rumble 2 Cordless :D isplatilo se :)

Hamm 22.10.2008. 16:45

Citiraj:

Autor alan_poh (Post 1170641)
jesi sve odigrao ojdednom? ili si snimio pa nastavio dalje?

ma tekmu dvije dnevno..znaci sejvano nekoliko puta :D

darQ 22.10.2008. 16:52

Citiraj:

Autor manki (Post 1170996)
tako je, morash spustiti refresh da bi mogao u settingsima se igrati sa tom opcijom (Vsync)..

sinoć čim sam se vratio s posla spustio na 60hz, pokrenuo, kad ono, leti ko blesavo, ono, prebrzo, nemoš igrat, bokteLOL
:lol2:

niš, uključio vsync, opet isto, napravio overrajd u nvidijinom panelu, tam podesi, i sad sve fino radi...

igram na 1024x768, sve na high, af i aa x16, svi filtrovi i pizdarije, i rad ko blesavo, a sa 2008 nije bilo tak, mislim ono, ovo mi se čini da je manje zahtjevno od "starog" pes-a, da je puno bolje optimizirano...

kik es, još sam da naučim driblat i to je to :D

vedro91 22.10.2008. 17:17

stigo pes jucer,predobar je po meni.. samo steta sto nema licence u engleskoj ligi...

srale7 22.10.2008. 18:59

Pa imas patch za to, bilo je na par stranica prije..

vramba_rtf 22.10.2008. 22:44

PES Special Controls..

Evo zanima me znate li koju kombinaciju tipki za neki potez. Recimo, cuo sam da treba stisnuti XY tipke da igrac simulira prekrsaj, pa me zanima ako znate neke da napisete pa da svi zajedno uzivamo u nesvakidasnjim potezima...:D:D

thuNdeR 22.10.2008. 22:46

pes topic imaš več

vramba_rtf 22.10.2008. 22:46

jel bi netko htio napisat kako zabiti slobodnjak u PES 2009...vidio sam da mi AI trpa golove ko od šugai to onak ladno, samo prebaci živi zid...pa me zanima šta bi trebalo da se i ja malo frajerišem golovima iz slobodnih u PESu..ono što gore prije piše da treba do kraja i tipku nazad...mauna...igrac prepuca sjevernu tribinu...dakle...

i jos nesto: skinio sam s neta neke dresove...to su oni fajlovi sto izgledaju kao slike...di bi njih trebao kopirati da bi mi šljakali..

vramba_rtf 22.10.2008. 22:53

ma znam, ali to je topic di ljudi raspravljaju o igri a kad bi ovo pitanje postavio u tom topicu odma bi se izgubilo...

srale7 22.10.2008. 23:11

dobra je tema, ali pitanje je kako ce ovi gore reagirat na nju..

1v@n 22.10.2008. 23:15

Ako igra tko become legend, gdje se pobogu dobivaju bodovi koji se mogu koristiti u "strenghten" opciji??

shrek00 23.10.2008. 00:04

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 1171778)
Ako igra tko become legend, gdje se pobogu dobivaju bodovi koji se mogu koristiti u "strenghten" opciji??

kolko znam nedobivaš ih više.
njih raspoređuješ kako hoćeš(nijh 12 mislim)

neka me netko ispravi ako sam u krivu

alan_poh 23.10.2008. 02:09

Citiraj:

Autor Hamm (Post 1171369)
ma tekmu dvije dnevno..znaci sejvano nekoliko puta :D

eto...mene kao i hrpu drugih...izbacuje u četvrtfinalu lige prvaka uzvratna tekma....spika send dont send i izbaci iz igre....tapija

betlmaster 23.10.2008. 08:35

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 1171778)

Mene je za to zbunila ona nula gore i cekal sam cijelu prvu sezonu da dobijem tam neke bodove za rasporediti. Kad se nisu pojavili na kraju sezone (spor sam, kaj sad :) ) konacno krenem prckat po tome i, gle cuda, radi.
Dakle, imas ukupno 12 "bodova" za rasporediti na onih 6 karakteristika, odnosno, po defaultu su ti stavljeni po 2 na svaku. Skines s neke koja ti je manje bitna i stavis na neku drugu, ovisno o tome koju poziciju igras. Dakle, mozes neke skroz smanjit na nulu, a neke druge postavit na svih 6, ili bilo koju kombinaciju izmedju. Ogranicenje ti je "samo" to kaj ih imas ukupno 12 za postaviti. To mozes mijenjat za svaku novu tekmu i tak si prilagoditi kak ti odgovara. To je onaj dio kaj se zazhuti kad ti nakon svake tekme raste postotak na karakteristikama. Onaj dio koji se zacrveni si zasluzil na samoj utakmici, dakle, ako imas vise driblinga, to ti raste, ako vise pucas, onda pucanje, dodajes... kuzish

Nadam se da je pomoglo.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:50.