![]() |
Citiraj:
salu na stranu, evga sluzveno najavila onaj smjesni hibrid gts250 i gtx275, da ne pisem 2put isti post evo :) |
Citiraj:
|
Poanta je da physx uzme oduzme grafičkoj 30% performansi, a ovako gtx275 radi punom snagom, dok gts250 obrađuje sve šta se tiče physixa + pomaže gtxici ako joj ostane šta slobodnog vremena XD
|
pomaze? Radi samo physx, nema kod nvidie nekog SLia razlicitih GPUeva :)
|
Nema to nekog smisla, pogotovo ne uz tako malu rasprostranjenost PhysX-a u igrama. Jedino što me zanima je kolika će biti cijena takvog hibrida i koliko će biti isplativo to uzeti pored npr kombinacije odvojenih kartica koje bi mogle služiti za takvo što.
|
pa ak bude razlika u 50€ onda je ok, to je cjena za koju se moze dobir 8800gts 320, ak bude vise to je nebuloza, naravno (a biti ce vise garant, treba ubrat vrhnje na ipak "posebnom" proizvodu), heh
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
|
evo ovak ja imam jedno pitanje u vezi fiziksa :D ovak imam gtx 275 i sad kako je gore napisano neke igre jednostavno oduzmu snagu grafi kad se ukljuci fiziks moje je pitanje jel bi ja dobio kaj na performansama ako sad kraj ove gtxice u drugi utor stavim 8600 gts koju imam u ladici znaci da mi ta odrađuje fiziks a gtxica grafiku?
|
Ne bi baš jer je ta 8600 preslaba za teranje fizike. Moja preporuka bi ti bila 9600GT pa na više ako već ideš na zasebnu grafu.
Također ne kužim poantu posta u kojem pitaš bi li ti dobio nešto u slučaju da probaš upogoniti nešto što već posjeduješ. Pa kad je već imaš u ladici, upogoni je i provjeri bi li što dobio i ako bi koliko bi to bilo. |
hehe ok i dok stavim tu grafu unutra jel trebam kakve fiziks drajvere deti?ok probat cu ja to staviti pa da malo metroa 2033 rasturim...:D ajde fala
|
Evo mene opet s marsa... Pozdrav! :D
Jel bi 8800 Ultra bila ok za fiziku? Dali bi to ok delalo uz 5870? Koliko bih realno dobio s tim? Da, ne? Za, protiv? Hvala |
Citiraj:
se ponasao, ali sigurno brze nego bez ikakvog koprocesiranja CUDA |
Niš, moram vidit oće mi stan na ploču uz 5870 i XFi.
Ako ne, yebemu, vidit ću šta ću... Mijenjat ploču ili odustat od igranja s PX btw: Koje igre sve podržavaju PX? |
Batman i on ženskica kaj skaće a navodno i metro2033,Darkest of days...i zo je to kaj nekaj vrijedi čega se mogu sjetit
|
|
Ma Wolv, ovako je zanimljivije, ipak pričaš s ljudima :p
Znaš, možda dobiješ neki savjet, iskustvo, preporuku ;) Primjer: Dobio sam preporuku za Metro, i eno, sad ga skinul ;) |
|
Del sam uz 5870 GTS250 - 512MB
Pokrenul sam onaj PhsyX FluidMark i dobil sam sljedeće reze: Max: 370 Min: 5 Av: 20 To ok? Edit: Ma nije to ok :D Otišo sam u CP od Nvidie, i tamo upalio PhysX, onda je rezultat sljedeći: Max: 415 Min: 76 Av: 131 :D |
nije lose, jel to onda samo 250 obraduje? tj dal bi isti rezultat dobio da imas samo gts 250 u kompu?
|
Neam pojma :D Neda mi se sad to vrtit, neg experti odgovore :p
|
To isto sam imao prilike probati u kombinaciji HD 4850 + GTS 250, a na kraju je ispalo da GTS 250 solo dobiva čak i bolje rezultate. No, to je više iz razloga zato što je GTS 250 kao takva tu negdje po performansama u odnosu na HD 4850.
|
Upravo sam stavio GTX260, i baš i ne kužim razliku između GTS250.
Pokušat ću preko vikenda poskidati neke benčeve pa ih vrtiti između te 2 grafe |
Probaj samo CPU Physx test u Vantagu, i Batmana naravno. Baš sam gledo, uopće nema tak puno igara koje podržavaju Physx. http://www.nzone.com/object/nzone_physxgames_home.html
|
Citiraj:
Napominjem da pricamo o upotrebi za igranje. Za simulacije ili rad u CS5 bolje je skoknuti na physx rubriku i kvakicom resetirati glavnu nevidiju za fiziku (naravno, ako nije glavna Atica ;) ) |
Upravo potvrđujem sve to.
Izvrdio sam par benčeva fizike i razlika je +/- 1fps Niš, GTX260 ide na prodaju, a u kantu ide 9800GT ili GT240. Vjerojatnije GT240, manja je i koliko sam shvatio za Fiziku čak i mrvu bolja od 9800GT. |
Citiraj:
Ali evo kaze Kresimir da ne grije, ne pravi buku, netreba napajanje i naravno zauzima samo jedan slot. Bilo bi idealno da ima koja pasivka :) Ja sam za dodatne uzeo dvije 9600 gso sa nekve akcijske rasprodaje... onako, za igrice okej, ali ne za ono sto meni treba physx :( Zato sam interesent za tvoju grafu, treba mi sto vise CUDA jezgri (kvragu sto nitko nije skrekao CUDA za Ati :( ) |
Zel bum ovu, dođe me 500kn:
http://www.xfxforce.com/en-gb/produc...ies/240GT.aspx |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:57. |