![]() |
Citiraj:
I molim te objasni mi kak bi se ti igral 3 zahtjevne igre istovremeno? |
Svaki moj komp. je bio klokan. Od prvog pentiuma 133 na 166, i prve3dfx jedinice. Ne moraš izvuć sad zadnju mast iz kompa. Osim ovog sada 3.0, 754
|
Nisam nigsje videl, komp je samo za igre? I koja grafika ide?
|
Sve je budget, 2600xt? Komentar?
|
2600XT=promasaj :)
|
K mozes uzmi ovo puno bolja za igre:
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=28826 |
U otms hardware je stavljaju kao preporuku za tu cijenu.
|
Da malo proguglas shvatio bi sto ti pricamo...X1950Pro i 7900GS koje su starije kartice ipak prekolju zubima tu 2600XT i 8600GTS :)
|
Ma stavio sam je jer sam je vidio u klasi best card 115dolara. Normalno da sam proguglao i vidio o čemu pričate. Na nekim igrama su izjednačene, na drugima je ubija. Uglavnom ili izjednačena ili lošija, nikad bolja. Dobro ovdje govorimo od 1950 gt, bolja je i 50kn skuplja.
|
Citiraj:
Drugo, imao sam E4400 na 3,0GHz i sad imam Q6600@3GHz i vidim oooogromnu razliku jer se koristim programe koji koriste 4 jezgre pa je gotovo duplo brži od E4400 na istom taktu (rendering), a imao sam prilike isprobat puuuno drugih procesora. Kad radiš nekaj ovakvog onda ti dobro dođe C2Q a pogotovo ti dobro dođe kad ga još i klokneš ;) koliko vidiš sve 4 jezgre su na 100% već preko 1h i još oko 30min ostaje za radit.... http://www.imagesforme.com/out.php/t16332_100.jpg To kaj si ti kupio E6550 jer pušiš marketing pa ga sad hvališ na sve strane nije moja briga. Što se OC-a tiče, vjeruj mi dosta je teško spalit CPU (pogotovo kad govorimo o OC-u bez ili sa minimalnim podizanjem radnog napona).... vozio sam naklokanog Bartona godinama....prodao ga...tamo je također radio naklokan i poživio još koju godinu dok nije našao treći dom.... 3700+ mi je stalno radio na 2,8GHz i tako sve dok ga nisam prodao....zato stvarno nemoj pričat o stvarima o kojma znaš ili jaaaako malo ili gotovo ništa. LP |
Citiraj:
|
a to da ga hvalim jer sam ga ja kupio nije istina. hvalim ga u odnosu na e4500 jer je općenito gledajuči bolji. ja od svih procesora jedino hvalim e6750 i nijedan vise. a marko nikako da odgovori na pitanje za što misli koristiti kompjuter....ipak za što ga god koristio ako bude imao x1950gt procesor mu sigurno neće biti kočnica u guranju igara stoga opet preporučujem e6550, naravno bez klokanja...
|
Imam i ja takvu jednu konfu sa q6600
Znači rezime: e4500 jer e6550 ne nudi dovoljno više za veći novac Ram ostaviti 2600xt zamjeniti sa 1950 gt @wolverine: sa stock coolerom koliko bi mogao dignut q6600 |
Konfa je za bezveznu uporabu, povremeno igranje igara, filmovi, internet. Ništa zatjevno i nisam neki freak za igrama. Ne patim od detalja i visoke rezolucije. Navikao sam ja na 800*600. Ako mi treba za nešto pametno (npr. igranje) imam q6600 i 8800gt
|
@marko69
čuj ovisi o reviziji ako potrefiš B3 onda oko 3GHz tj onoliko koliko ide na def naponu jer se B3 dosta grije....no sada su većinom svi G0 koji su nešto hladniji i još se bolje klokaju. Osobno sam digo Q6600 G0 na 3,7-3,8GHz sa stock coolerom a da je bio u stanju renderirat. No to ti nebi preporučio jer je temp bila oko 70°C No na 3,2GHz ga možeš dić bez ikakvih problema (i bez dizanja napona) a boost se osjeti ako radiš nešto zahtjevnije. Također za Kentsfield ti jako igra ulogu ploča/chipset... 975 ti teško ode preko 300MHz FSB, 965 rijetko kada ode preko 400....dok sa P35 možeš postić oko 450-470MHz FSB-a BTW ako ti konfa fakat služi samo za net/mp3/filmovi/povremene igre - onda uzmi radije PentiumE tj neki E2160/E2180 manje ćeš ga platit a nećeš osjetit neki pad performansi ;) @tbradaric Još mi uvijek nisi reko u čem je on to toliko bolji od E4500? |
Imam P35 ploču
Ozc titanium 1066Mhz memorija |
Citiraj:
|
ovisno o reviziji možeš očekivat sigurnih 3,0-3,2GHz bez dizanja napona, naravno idu oni i više ali nebi to preporučio bez boljeg hlađenja jer se onda jaaaako griju
|
Citiraj:
|
Znam ja dobro o kome je riječ.... :D
Kako da to zaboravim .... pa to me proganja u besanim noćima :lol2: Pustio bi ga, al sam danas dobre volje :p No evo pustit ću ga, jer kako i ti kažeš, .... there's no point |
Citiraj:
Edit: tek sam sad videl da se to protegnulo i na drugu stranu :fiju: Citiraj:
|
Ostat će ovako:
E4500 1950gt kingmax ddr Hvala svima koji su pomogli sa savjetima. Proc. je na kraju osao isti ali smo malo poboljšali grafiku. Još jednom hvala svima na trudu i vremenu. |
Još jedno pitanje: što je s hladnjakom na northbridgeu. Mjenjati ili ne?
|
Citiraj:
ako surfate i igrate to za vas nije Citiraj:
Bartona možda i dvi godine na 230*10 1,55 evo sam ga maloprije vratia na 220*10 i 1,475 V i memu na 2,7 Znači i sa dizanjem Voltaže nije izgoria u više godina A bez dizanje Voltaže nema šanse zapalit procesor Prije če čovjeku bez kur..a narast kur..c nego skurit procesor I ja isto tek sam sad videl da se to protegnulo i na drugu stranu |
Jel taj Barton Mobile? Nije? E onda mu je default voltaža 1.6-1,65V i zato ne pričaj gluposti o dizanju...
Ako je Mobilac onda mu je default IIRC 1,45V ali s obzirom da mu je proces isto 130nm kao i običnom "kritična" voltaža će mu takožer biti ista (ona je uglavnom određena veličinom procesa prije svega ostaloga i naravno temperaturom na duge pruge) a što se tiče "trošenja" procesora bilo je u više navrata javljeno od strane korisnika da su im procevi nakon višemjesečnog/višegodišneg tjeranja pod povišenim naponima počeli pokazivati čudne simptiome kao npr da ne rade na stock naponima i sl, pa onda grežke sa mem kontrolerima i tako... Uglavnom ddizanje napona do oko 10% nebi smjelo bitno smetati jer to je ionako unutar granica tolerancije ali sve preko toga treba raditi s rezervom, barem za 24/7 rad... |
novi intelovi procevi samo u autronicu?
kolko vidim..ima li ih još negdje?
|
jedan stidljivi e2200 u vemilu, samo nije on stock... kažu očekuju svaki dan, pa kad stigne... al do uskrsa bi trebao 100%...
|
Digitech (intel qx9650)
|
u autronic dolaze kroz 10 dana,tj nemaju ih na lageru
|
Pa tek izlaze 20. ili 21., šta bi ti? Nema ih još niko.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:24. |