![]() |
|
Koliko vidim, osim Hyundai/Kia, Opel nudi dosta za te novce.
Nisam Crosslanda vozio, ali ako je na tragu Astre, trebao bi biti dobro zaokružen auto. Osobno mi je odvratan, i on i Grandland, ali to je stvar ukusa. Da mi je izgled presudan... Juke, Kona, pa Captur. |
A Suzuki S-Cross 1.4 sa 140 KS GL+ paket opreme za 147k kn ne zadovoljava?
|
ako je jedna od opcija Captur, onda mu ne treba S-Cross, već je dovoljna i Vitara.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kako pobogu motor može biti prejak? To je kao da netko kaže da je žena prezgodna. Mislim ovdje ne govorimo o ekstremima pa da je auto neupotrebljiv.
Ako pomaže, ja imam 430d od 250 ks i vozim ga babski da babskije ne može sad kad je poledica. Ne vidim da mi nešto luduje auto ako ga ne stišćem. Ali opet, svakome njegovo https://forum.pcekspert.com/images/smilies/smile.gif |
Citiraj:
|
Citiraj:
No ako misliš da je 1.4 i 140 KS previše onda za iste novce možeš dobiti 1.0 sa 117 KS i pogon na sve kotače pa će biti manje brige ako nam se vrate normalne zime sa puno snijega :) Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ne znam jesmo li se dobro razumjeli - on ima HR karte, naravno, ali jezik sučelja navigacije nije na hrvatskom. Na karticama su obično samo mape, koliko ja znam.
Sjedio sam kratko u autu, čist da vidim kakva je preglednost i izrada iznutra tak da nisam prčkao po elektronici. |
Citiraj:
Dosta sirov auto, ali kog to ne smeta, nudi puno za te pare. Nije valjda bezveze Vitara najprodavaniji auto (za osobne potrebe) kod nas. Motor sigurno nije prejak. Puno je ljepše voziti jak motor (i poštenih 4 cilindra... ne mogu vjerovati da smo došli u doba kad se o 4 cilindra govori ko da je redni šestak... ) smireno, nego slab motor živčano... barem meni... mene uvijek opušta voziti jaku mašinu sporo i smireno... V6 292ks i lagano cruising... sigurno bolje nego 1.0T i zujanje na 60km/h. Sad vozim 1.5T - 150ks, to je taman... može se odlično voziti lagano i smireno, a ako ti zatreba snage, tu je... ako ti ne treba, nije ništa veća potrošnja goriva ako motor voziš lagano... Ti 1.0T će ti trošiti niti 0.5l na 100kmh manje u gradskoj vožnji, ako i toliko. Pusti priče da troše 6l u gradu, niš od toga. 7+, nekima i 8. |
Citiraj:
5br manual. Usporedbe radi: Peugeot 308 HDI, mislim da je isto 1.6, 6 brzina vrti se na cca 2800. Tak da.... Octaviu na 90 km/h u 5u i vozis od 90- do koliko ide :) |
Citiraj:
150ks za ormar na kotacima je cist fajn. |
Citiraj:
Moja Kia 1.2 je oko 4000 okretaja na 140km/h. |
Citiraj:
|
Aha, ja sam mislio da je mamutarka još uvijek na 1.0 motoru.
|
Citiraj:
Hvala kolegama na informacijama |
Nećeš dobiti savršen auto od drugih ljudi, to moraš jednostavno sam prosuditi.
Nekome je BMW x5 sranje, nekome je Dacia top itd. Što god da kupio, nek te služi ;) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Vezano za izbor, ja bih se koncentrirao na Juke, Stonic, Vitaru i HR-V. Nekako mi se HR-V najviše sviđa zbog magic seats i u opciji je turbak od 180 KS, a onda Vitara jer je debeli best buy i motor obavezno 1.4 turbak. |
Citiraj:
I hvala na lijepim željama. Budući da sad vozimo prastari auto sve će, itekako, biti nadogradnja i dobar izbor. No, uvijek me goni neki osjećaj da izvučem najviše što mogu iz budgeta. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Dakle pogrijesit necete sigurno. A reviewove treba pazljivo gledati i uvijek se da procitati izmedju redaka sto ne valja s autom. Dapace, Matt uvijek ima "5 annoying things", pa moras vidjeti dal bi i tebi te stvari bile iritantne.. ako da, makni auto nize na listi... Boduj ih po nekom sustavu sto ti je bitno... |
ja u zadnje vrijeme gledam "Marek drives". neki poljak radi i na engleskom revieweove. ok je produkcija.
ugl, puno više stvari kaže koje su mu smetale ne valjaju itd. |
Citiraj:
Cisto da se ubacim jer sam se ovome divio nekidan. Seat ibiza 2003 pd130, u 6. na 2000 140kmh, 100kmh na 1500 :goood::goood: |
Citiraj:
Za razliku od većine autonovinara... |
Mene iskreno kod svih tih testova ili reviewa auta nervira jedna stvar, a to je da nitko (barem ja do sad nisam naišao na takve) ne napiše/kaže za koliko auto zakoči od 60 do 0 ili od 100 do 0 jer nedavno sam vozio Captura (ne ovog najnovijeg nego iz 2017.) i iako nisam imao mogućnosti mjeriti zaustavni, put odokativno je on bliži 40+ metara od 100 do 0 nego 35 ili manje metara, jer to je bitno no ne, svi pišu i govore za koliko dođe 0 do 100.
|
Citiraj:
Ako dobiješ za iste novce više, to je to. Osobno isto nebi te 1.0 3 cil. U Suzukiju je 1.4 turbo s indirektnim ubrizgavanjem ako se ne varam. Meni bi to bilo plus |
Rotor sa semaforima. To još nitko nije izmislio. Hrvati su uvijek bili domišljata nacija :D. Logički bi takvo nešto trebalo zvati raskršće.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:15. |
|