![]() |
|
Mazda I ford su ti isti vrag, mašine itd. Glasam za Mazdolinu :)
|
Ford=Mazda=Citroen=Pežo
Za te novce, Clio |
Citiraj:
A nešto ću morat, kad prešalta u petu auto više nejde....5 sek mu treba 180-200 |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Jer nam je cilj očuvati ekologiju i s osmijehom ćemo kupiti 40% skuplji auto znajući da imamo nultu emisiju štetnih plinova. Brzo će balon splasnuti kad krene masovna naplata. |
Citiraj:
|
Citiraj:
a) praktičniji je (ima više mjesta) b) Ford apsolutno nikako ne drži cijenu, i mislim da će se jednog dana Clio lakše prodati. |
Meni Mazda dva nekako najbolja od ovog izbora, ali mislim da je netko komentirao da Mazde imaju poprilično skupe rezervne dijelove ?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne vjerujem ni da su Mazda i Fiesta(stara mi ima 2008.) nešto bolji. Sve su to nijanse....i razlike se trebaju gledati na drugim mjestima. |
Citiraj:
Pravi auto ima ubrzanje od 0 do 100 za deset sekundi jer mu se prvih 9 sekundi vrte kotači na mjestu. :D |
Citiraj:
Pa točiš ga doma, za cca 1kn/kWh u dnevnoj tarifi i upola manje u noćnoj. I voziš se po 15-20km/100km odnosno 7.5-10kn/100km :D Ak treba i produžni kabel s 5. kata spustiti :D |
Citiraj:
Bar kad HEP-ovce pitaš. |
Zadnjih dvije godine je situacija takva da postoji dosta veliki višak energije koja se nema kome distribuirati pa onda mrežni centar i lokalni centri proizvodnje imaju problem s previsokim naponom na dalekovodima a elektrane previsokim naponom generatora i jalovinom.
Ako se pita hepovce. |
Citiraj:
|
Po meni jako dobro. Zašto to pitanje? Misliš da kvaliteta električne energije nije ok?
|
Citiraj:
Zato kod nas sve veće gradske sredine (posebno Zagreb i Split) nisu ni približno spremne za to. Iskreno mislim da nikog iz HEP-a nisi vidio ni na slici. |
Pa nisu spremni ni veći europski gradovi da sad odjedanput nakalemiš 1000 punionica. Dok će biti potrebno tih 1000 punionica do onda će i mreža podržavati tu potrebu za energijom.
A možda i svakodnevno surađujem s nekolicinom njih? |
Citiraj:
Drugi problem je financiranje takve distribucije. Treći je ROI. Sumnjam da radiš s onim iz distribucije jer je to dosta tricky tema već godinama. |
Citiraj:
|
Dečki,
je li istina da se prilikom promjene brtve na fiksnom prozoru automobila (konkretnije na clio II 2002., stražnji desni prozor) mora uništiti guma koja prekriva tu istu brtvu ili je to samo do nestručnosti majstora? Rečeno mi je da ta guma dolazi sa staklom, a kako oni staklo skidaju žicom i samo je brtva ta koja zahtijeva promjenu, ta guma će biti uništena. |
Citiraj:
Negdje sam vidi baš taj princip, mislim u ZG,kabel sa balkona zgrade do parkinga |
Citiraj:
Kao krivac su označene klime. Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Kad smo već kod toga, nas su HEP-ovci od*ebali kad smo tražili 100 A za stan jer postojeća infrastruktura ne bi podnijela. Citiraj:
Citiraj:
|
Mislim da je najveći problem HEP-a ogromni gubitak struje po zastarjelim žicama. Nisam siguran ali mislim da je negdje pisao 40 ili čak 50% se pogubi putem, tak nešto.
Zato električni auti bi dodatno samo pokazali koliko je to istina. |
|
Citiraj:
Gubitci u prijenosu struje su par posto , gubitci u vododpskrbi su oko 50% |
I u plinoopskrbi nisu zanemarivi.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:14. |
|