![]() |
Ajde vidjet ćemo baš kad dođe zamjenska kako će se ponašati.
Imate neke preporuke za pastu i padove? :) |
Malo o zamjeni padova i paste mozes vidjeti na mom primjeru u postovima 6307 i 6308. Ukratko, nisam dobio nista znacajno, ali je kod mene ta ista kartica (MSI doduse) hladna ko led ako smijem usporediti s tvojom. Moja je undervoltana, ali je power i temp limit dignut na maks. Vratio na kraju sve stare padove nazad i ne diram je vise nikad (nadam se).
Vjerojatno ne bi imao probleme s padovima da sam isao na soft padove koji kostaju 2 ili 3x vise. U mon slucaju mogu komotno reci da se sve to nije isplatilo. Pasta na chipu je bila skorena, ali ocito eto radila svoj posao. |
Citiraj:
To je umjesto paste, za padove ne znam, ali sam 90% siguran da ih nema smisla mijenjati. |
Citiraj:
Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Kratki update - danas je stigao i7-7700K pa je bila prilika za očistiti cijelu kantu - i cooler od procesora, zamjena paste itd., i grafička.
Rastavio sam ju i evo što sam našao: https://imgur.com/a/qOvrN9d Uglavnom, odlučio sam padove za sad ostaviti kakve jesu (malo su se potrgali ovi neki na memoriji, ali sam ga lagano pridignuo pincetom i stavio na mjesto na hladnjaku), samo sam pastu pobrisao i stavio novu. Zatvorio, spojio i evo je, ne mogu je dobiti iznad 80°C :D Možda je i to visoko, ne znam, ali kad sam prije pokrenuo Furmark, digne se na 80-90 samo tako. Sad se vuče dok dođe do 70 i nešto i relativno stabilno stoji tamo, a ventilatori nisu ništa specijalno bučni. Večeras ću još odraditi sat-dva u igrama, pa ću znati konačno jel to to. I ovo je sve bez Afterburner postavki, dakle default samo kartica. |
Previsoka temperatura i dalje, iznad 70° nebi smjela ići
|
Moja se tako drži oko 68-70 i sporo dosegne 75 u furmarku i ne ide preko toga.
Gore su original padovi, a na GPU sam stavio MX-4. Moja je i undervoltana, tako da su mu te temp vj OK. Samo što mislim da njegova grafa ima dosta bolji kuler od moje. |
Moja se sa UV drzi na 65 (core) i 75 (hotspot) u furmarku sto je po meni vise nego dobro. Sa starom skorenom pastom sam imao svega par stupnjeva vece temp tako da ne mogu opravdati taj PTM na chipu, ali neka ga
https://imgur.com/a/TACrrAN |
Dečki, stari termalni jastučić gubi svojstva kada ih kao drugi put rastavljate. Na taj način više ne nasjeda na hladnjak.
PTM7950 nije zamjena za memorijske čipove. @xlr PTM7950 najviše stavljali na laptope, nisam puno čuo na vanjske GPU. |
Hmm citao sam da ga ljudi bas stavljaju na GPU, samo chip, jasno.
Stavio sam ga i na CPU, a cak i na chip od NAS-a. Nema efekta, al kgj. Budem ga metnuo i na android box ovih dana, nek se nadje |
Citiraj:
Ali da, da se osvrnem na ostalo, pa kome bi palo na pamet da stavi PTM umjesto pad-ova. Dve potpuno različite stvari. A što se tiče aplikacije PTM, koliko sam skužio po testovima i upisima na netu, odličan je za bilo koji čip koji ima golu jezgru, za IHS je neprimjetno bolji. Dakle grafe, chipseti, laptopi....tu je odličan.:chears: Ali...vidio sam upisa i gdje ljudi kažu da se temp počnu dizati i sa TPM nakon cca godinu dana ili kraće...dok većina ipak tvrdi da je superioran po tom pitanju. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:33. |