![]() |
Kod mene je trenutna situacija: (pod ugovorom na internet i brzinu do 18.05.2018)
Neograničen internet: 149,00Kn Superbrzi 60mbit: 80,00kn ------------------------------------- Ukupno: 229,00kn mjesecno Brutalno nepovoljno u razliku na ostale, sto mi je činiti? Pročitao sam zadnjih 10tak stranica i ne kuzim jer sam ih zvao i glatko su me odbili da se nista ne moze napraviti. |
Citiraj:
|
imam jedan problem sa port forwardom na technicoloru tc7200. Napravio sam NoIP account, dodao ga pod DDNS i uredno su se izsinkronizirali.
Na laptopu sam dopustio RDP i u port forwarderu sam slozio da port 3389 puca na IP laptopa po TCP i UDP protokolu. Kad sa laptopa se pokusavam RDP-om spojit na adresa.ddns.net to uredno funkcionira, tj on nesto izresolva jer me dovuce do mog laptopa, ali kad izvana (mobitel ili sa posla) pokusavam se zakacit na tu istu adresu kaze da nezna sta se krije iza nje. Inace ne radi ni adresa.ddns.net:3389. https://s10.postimg.org/59v9my7sp/step2.jpg https://s10.postimg.org/awrmkfabd/step1.jpg U postavkama routera je uključen ping, i on uredno prolazi kad se pinga ddns adresa. Inace port forward ne radi ni za VNC na mac-u (port 5900) pa mi nije nista jasno. Jel ima iko ikakvu suvislu ideju di je zapelo :o p.s. e da win 10x64 je host |
Probaj izgasit firewall na laptopu/routeru.
|
Što se port forwarda tiče, slično se događa i meni. Rekao bih da je do nekog usranog updatea u windowsima. Sasvim identične postavke na Win7 rade normalno, a na Win10 nema šanse. Isti antivirus i isti firewall i iste postavke.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
firewall je ugasen, AV (kaspersky) disable-an.... al papak nece ppustit promet vani |
@chuspy.st
Svakako probaj sa drugim kompom / lapom sa XP ili W7, imaš web port check - er za viditi jeli prolazi odr. port. Šta se tiče Firewall - a nekad mora ostati aktivan / upaljen i u njemu propušteno šta treba, a kad se ugasi onda ne prolazi. Slična stvar je sa AV kao Kaspersky ... Jeli na tom kompu postavljena fiksna ip adresa .12 ? Promijeni u routeru da DHCP počinje od .20 ... EDIT: Još jedan detalj, jesi li napravio reboot ili ugasi > Čekaj 5 sec. > pali nakon podešavanja PF u TC7200 ? |
Citiraj:
|
To se lako provjeri usporedbom ip adresa koju otkrije neki what is my ip i trenutne wan ip adrese,
a može i po tome jeli trenutna wan ip adresa iz niza javnih ili privatnih. |
Stigao SMS:
Speedtest --> žica 116/15; ping 8; wifi 80/15 ping 7 :D |
Meni jos nisu digli...trazio u cetvrtak
|
Citiraj:
Jer na stranici i u pravilniku im piše da je za sve postojeće i nove korisnike, izuzev onih Mega paketa. Ja sam prije cca godinu dana potpisao novi ugovor, mislim da je paket onaj Super brzi 3D, ili kako se već zove, 50Mbit. Sutra ću ih zvati, ako ne ulazim u promociju nema problema, ali želim znati zašto i koji su kriteriji. |
Zovi 0800 13 12
|
Ja sam prekjučer poslao preko weba upit i jučer popdne zove frajer i kaže da naravno nema problema ugovor se raskida i nova cijena vam je 159kn,
Nisam mu naravno ništa spominjao prethodne odbijenice sa strane ostalih djelatnika :D Živi bili pa vidjeli,čekam neki mail i poruku, @poltergeist ima kod tebe kakvih pomaka,jesi zvao? Ja i ti smo ostali jedini koji nisu dobili 120mbit :lol2: |
|
danima odbijam kliknuti na ovu temu jer sam korisnik H1 (30/5 max po parici) i znao sam da ću ovdje pročitati nešto od čega će se iz mojih usta idućih par minuta čuti sam prostote.
ostvarilo se :D |
Ekipa, uzeo sam i ja tu akciju za 10 kn. Prek žice imam maksimalnu brzinu a prek wifija (iPhone 6s), imam do 80 Mbps, i to mi je super. Komp mi je također spojen preko wifija, ali tu mi je puno lošija brzina, max 20-22 Mbps. Imam ustekan na komp onaj D-link usb. Jel u njemu problem..? Imate nekakav prijedlog što napraviti ili kupiti da dobijem što bolju brzinu na kompu..? :fala:
|
Napravi radnu akciju i provuci Lan kabel do kompa, jedino pravo i najjeftinije rješenje.
Da sad ovdje ne "širimo" priču oko WiFi imaš na mrežama x primjera šta i kako, vjerojatno te "zeza" šroteks mali D-Link sa internom antenom + "kvalitetan" chipset na njemu + zbuksan negdje iza kompa + interne antene u TC7200 + udaljenost + ... |
Za znalce, može li se na TC7200 u bridge modu ugasiti NAT-iranje? MIslim mogu taj upit poslati njima ali ne znam radi li usluga bez NAT-a.
Malo mi stvara problem sa VPN-om. |
Citiraj:
|
|
|
Evo i mene ukljucili na 120 :)
115.99 down i 15.28 up ... preko wifia 5ghz :) Kabel jos nisam uspio testirati, nemam nijedan uređaj koji ima gigabit LAN :) |
Citiraj:
Zvao u petak ujutro i još ništa, hmhm :banned: edit: upravo ih zvao, navodno mi je trebalo biti aktivirano, ali netko nije napravio svoj posao. dobro da sam ih zvao :D edit1: http://beta.speedtest.net/result/6356454538.png |
Citiraj:
ja sam u cetvrtak i danas mi digli, tako da ces ti vjerojatno sutra doci na red |
Citiraj:
|
U četvrtak zvao, danas popodne digli brzinu.
116,59 down / 15,24 up / 8ms. |
Jedan offtopic.
Vidim da skidate preko bit torrenta i ostvarujete bolesne brzine. Imam u bnetu 30 mbps i nikako ne uspijem skidati više od 700 -800 kB/s. Nije mi jasno zašto. edit: Malo proguglo i uspio dobit 3.1 MB/s :) |
Citiraj:
|
Koliko često?
Hvala |
Citiraj:
Uglavnom stavljena je staticka adresa virualke .17, DHCP pocinje od 30 jer na mrezi je jos NAS, printer i par stvari koje moraju imat statiku, a TC nema rezervacije po MAC-u ili nemogu nac, al nije bitno. Zanimljivo je da no-ip refresa sa IP adresom 100.194.xx.xx, a kad idem na whats my IP adresa je 213.194.xx.xx :o WTF bnet izvodi, jedino da nije sprasio iza NAT-a sve pa nemoze izresolvat i doc izvana di treba, a po lokalu radi? |
Znači da si iza CGN NAT - a šta smo naveli, trebaš zatražiti da te skinu sa toga ..
|
poslao sam zahtjev mailom pa cemo vdit ujutro budu li odgovorili ili zovem
|
Citiraj:
|
Jebote tito.
Nikako nać opciju da preko moba stavim rezultate brzine neta. |
http://www.speedtest.net/android/2933797733.png
Ajme meni nije mi dobro... Valjda sam uspio, ovo je preko WiFija. |
I sada kada cu nam dali 120mb ce izbaciti neke divlje brzine pa cemo opet plakati :D
|
Teško da će ikad ići više na kabelu.
|
Može preko 200 bez beda.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:15. |