PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

Dawar 18.09.2010. 10:58

Citiraj:

Autor kian (Post 1733045)
Kome su se svidjeli Zegeisti, dobro je pogledati i The Zeitgeist Movement - Activist Orientation Guide.

A ako imate 3 i pol sata vremena viška, onda The Money Masters, na kojem se baziraju Zeitgeisti

Dr.Cooler 18.09.2010. 16:37

Ljudi trebao bi nekoliko psiholoških horora, pa tražim preporuke!

Drvoje 18.09.2010. 19:49

Machete - zanimljiv Rodriguezov trash solidne glumacke postave. Galoni krvi, gomila oruzja, zenska mesina, ponesto zahodskog humora i tako..
Nelose za pogledat.

borny 18.09.2010. 20:10

Ovaj tjedan pogledao Butterfly Effect 1, 2, 3.
Ne znam kako to do sada nisam pogledao... Prvi dio odličan, drugi dio katastrofa, treći tak-tak.

kasko 18.09.2010. 21:18

Preporuka nekog filma klasika i jako kvalitetnog , must watch filma tipa Shining, One flow over the chukos nest...
Zanimljivi su mi bili i Inception, shutter island, unthinkable pa recite nekaj u tom rangu...

kian 19.09.2010. 13:06

Citiraj:

Autor kasko (Post 1733682)
Preporuka nekog filma klasika i jako kvalitetnog , must watch filma tipa Shining, One flow over the chukos nest...
Zanimljivi su mi bili i Inception, shutter island, unthinkable pa recite nekaj u tom rangu...

Pada mi na pamet 12 Angry Men, Southern Comfort, Misery, i nesto novije Revolver, Ink.

Bravo 19.09.2010. 16:43

Jel izašao titanic 2?

Alph4Dawg 19.09.2010. 16:46

Je, ali nema veze sa Titanicom.

EDiT: @Bravo - Pa dobro, pogledaj ti...meni je najveće smeće što sam ikada pogledao.

Pogledah Pontypool - Odličan film, zaista odličan.Nemam nekih zamjerki.Moja preporuka.

Orphan - Pogledah po treći put.Ajme, impresivno.Po meni naj film 2009.

Bravo 19.09.2010. 16:50

Citiraj:

Autor Mansky Hunt (Post 1734110)
Je, ali nema veze sa Titanicom.

Pogledah Pontypool - Odličan film, zaista odličan.Nemam nekih zamjerki.Moja preporuka.

Kak nema veze, pa cijela radnja se događa na titanicu:D upravo skidam, jao nema titlova, jel ima ko?

Majko mila koji je ovo apsurd od filma, katastrofa od A-Ž..totalni amaterizam.Nekužim kako su tak nekaj mogli snimiti, stari brod u suvremenom svijetu i plus još tome sve katastrofalno izrežirano, od specijalnih efekata do zvuka..

Ocijena
1/10

9800pro 20.09.2010. 12:08

Joj, šta mi je to trebalo, pogledali MacGrubera, bože oprosti filma. KATASTROFA...ko nije gledao ni nemora, neznam šta im je trebalo snimati takav film.

Z-man 20.09.2010. 14:34

Ovih dana pogledao:

Robin Hood - Većina vas ste kritizirali film jer kao predugo traje, a ima malo akcije. Uopće se ne mogu sjetiti starih Robin Hood filmova (jer sam bio jako mlad kad sam ih gledao :D) no mislim da oni prikazuju njegove odmetničke borbe dok ovaj novi prepričava kako je on postao odmetnik i baš zbog toga mi se sviđa - jer je nešto novo. Ispravite me ako griješim.
Iron Man 2- Ni blizu dobar kao prvi nastavak ali vrijedno gledanja, Starkov karakter mi je nenadmašiv + mislim da ga Jr. jako dobro glumi. Isto tako sviđa mi se lik kojeg Rourke glumi (no oni dijelovi kad nešt mrmlja na Ruskom su glupi). Nažalost nema puno akcije u filmu.
Cargo - ne mogu vjerovat da sam se natjerao pogledat švicarski film :D ali to je zato što sam fan sf filmova i mogu reć da nisam uopće razočaran. Nema film Bog zna kakvu priči niti efekte i nije ekstra pametan, ali nije ni žešći treš koji sam očekivo :D. Kraj mi se ne sviđa (neću davat spoilere).
Paycheck - film ima neke glupe sf ideje i opremu i to mi s euopće ne sviđa mi se kako je glavni lik pametan i kako se "izvlači" kroz cijeli film.

Prcko Prcić 20.09.2010. 23:17

Expendables - Pogledao do pola i prekinuo. Stekao sam dojam da su glavne glumačke face u holivudu same platile za ovaj film samo zato da bi se sprdali. Smeće.

A-Team - Uživancija. Najzabavnijih dva sata u mom životu u zadnjih godinu dana. Da je bilo pinku humora više, čista petica. -5

Ironman 2 - gledljivo, prolazna ocjena

Fatal 20.09.2010. 23:18

The great escape, The birds, (neko je trazio preporuku klasika)

Ovo ljeto se gledalo, a da je vrijedno spomena: Yes man, Watchmen, Transsiberian, The producers :D ,

Swimming with sharks , Stranger than fiction, Metastaze, Adaptation,

Crash, El dia de la bestia, Gone baby gone, Hot fuzz, The commintments, Das leben der anderen, The great debaters

Alph4Dawg 23.09.2010. 10:16

Machete - Kakva Rodriguezova bomba! The Expendables je mačji kašalj za ovo.Nabrijano, totalni adrenalin i konstantno se nešto događa.Preporuka!

Lud76 23.09.2010. 17:45

Citiraj:

Autor Mansky Hunt (Post 1736946)
Machete - Kakva Rodriguezova bomba! The Expendables je mačji kašalj za ovo.Nabrijano, totalni adrenalin i konstantno se nešto događa.Preporuka!

Slazem se, film prava uzivancija, dobro neke scene su mogle biti malo ''lakse'' al eto uzivio se Rodriguez :D

Michelle i Jessica rasturaju :Machineg:

S duge strane ne znam sto je bas De Niru trebala uloga u ovakvoj vrsti filma, novaca mu ne fali, valjda je htio probat nesto ludo :D

Dr.Cooler 23.09.2010. 21:42

Citiraj:

Autor Mansky Hunt (Post 1736946)

Jedan od najdebilnijih filmova ikada. S obzirom na glavnog glumca te segala i de nira očekivao sam kvalitetan akcić a dobio sam sam debilan film sa prelošim doziranjem humora, totalno debilnim scenama i radnjama. Žali bože para i vremena.

I eto kako neki autori iz svega moraju napravit loš humor, ko da trolaju. I nadam se da u karakterizaciji filma piše comedy.

Dawar 23.09.2010. 22:28

Get Him to the Greek, fora filma za opuštanje, nije ko Hangover ali ok
7/10 :)

syss 23.09.2010. 22:30

ako nije ko hangover onda ću mu dat šansu :D

Lud76 23.09.2010. 22:53

Citiraj:

Autor Dr.Cooler (Post 1737582)
Jedan od najdebilnijih filmova ikada. S obzirom na glavnog glumca te segala i de nira očekivao sam kvalitetan akcić a dobio sam sam debilan film sa prelošim doziranjem humora, totalno debilnim scenama i radnjama. Žali bože para i vremena.

I eto kako neki autori iz svega moraju napravit loš humor, ko da trolaju. I nadam se da u karakterizaciji filma piše comedy.

Tvoj komentar je totalno nebitan jer se vidi da nisi bas gledao previse filmova od Rodrigueza, da jesi ocekivao bi tako nesto. A ako ne volis Rodrigueza (sto je ok jer mnogi ga ne vole) zasto si onda gledao film

Dr.Cooler 23.09.2010. 23:25

Kad gledam film onda gledam film, a ne onog tko ga je radio. Onda kad je već tolko poseban nek i u trailerima navede taj svoj humor i neka za film napiše da je akcijska komedija a ne čista akcija.

Isto kao što napravi film di ženskoj odstrane ekstremitet na koji si ona na kraju zabije pušku sa kojom puca i takav film nazove čistim hororom.

Upravo takve besmislice od filmova i mrzim jer se terete po svakakvim žanrovima a nisu ništa drugo nego smeće.

Ako vi neki uživate u takvim filmovima onda svaka čast.

Drvoje 23.09.2010. 23:30

Citiraj:

Autor Dr.Cooler (Post 1737741)
Isto kao što napravi film di ženskoj odstrane ekstremitet na koji si ona na kraju zabije pušku sa kojom puca i takav film nazove čistim hororom.

Upravo takve besmislice od filmova i mrzim jer se terete po svakakvim žanrovima a nisu ništa drugo nego smeće.

Ako vi neki uživate u takvim filmovima onda svaka čast.

Planet terror je odlican i da uziva sam u njemu, sta rec na to - volim dobar trash :D
Bio je svojevrsno osvjezenje :p
Ima puno gorih filmova tj. smeca kako ti tvrdis od ova 2 gore (Machete i Planet terror), ali dobro svatko ima pravo na svoje :fiju:

Amos 23.09.2010. 23:32

stvar je u tome da taj film spada u trash kategoriju...
nije ti to neki hi tech film koji je nabrijan brutalnim uber napeto tehnoloskim djindama i svim tim.. toe trash i on radi trash filmove!

Lud76 23.09.2010. 23:49

Citiraj:

Autor Dr.Cooler (Post 1737741)
Kad gledam film onda gledam film, a ne onog tko ga je radio.

Pocni to pratit pa ces se lakse snalazit, i imat ces manje izgubljenog vremena i novca.

Z-man 24.09.2010. 11:01

Trick 'r' Threat - kao horror ali ništa previše strašno, tu i tamo je bila pokoja scena za uplašit se, neke stvari su neobjašnjene ali po čemu mi se jako film svidio za razliku od svih ostalih horrora je da:

...gotovo svi u filmu su na neki način negativci. Film prati neki događaj, a nešto kasnije pokaže taj isti događaj iz drugog kuta i na njega nadoveže što još slijedi da bi se na kraju sve spojilo. Jako "nespretno" rečeno, znam :/ , ali vrijedi pogledat :chears:

Dr.Cooler 24.09.2010. 13:08

Citiraj:

Autor Drvoje (Post 1737745)
Planet terror je odlican i da uziva sam u njemu, sta rec na to - volim dobar trash :D
Bio je svojevrsno osvjezenje :p
Ima puno gorih filmova tj. smeca kako ti tvrdis od ova 2 gore (Machete i Planet terror), ali dobro svatko ima pravo na svoje :fiju:

Onda bi se trebao napraviti novi žanr pod nazivom real trash koji bi bio bok uz bok punokrvnim akcičima,trilerima,dramama i hororcima.

Nemožeš mi u isti koš stavljati Planet terror ili Grindhouse sa Psihom, Alienom, the Shiningom ili nedaj Bože Stokerovom Draculom.

Takvi filmovi imaju dozu svega u sebi ali kako onda možeš napisati da film spada primarno u horor, ali ima i puno akcije i komedije pa i spada u te žanrove.

A ako čemo o smješnim stvarima u hororcima onda mogu samo reći da ni grindhouse ni planet terror nisu ni do koljenja zombielandu.

A ruku na srce 98% svih komedija sa američke scene i opčenito njihovih forsiranja humora u filmovima ne valjaju apsolutno ništa. Statistički gledano ako se na jednoj prosječnoj komediji nasmijem 5 puta puno sam rekao. A nasmijat se samo 5 puta u sat i pol i nije neka statistika.

No ameri dobro znaji da komedije najbolje prolaze kod ljudi i da su najjeftinije za napravit jer netrebaš neznam kakve efekte da bi spojio 2 tinejđera u jednoj sobi koji pričaju o sexu. Pa onda i s tog razloga sad implementiraju takav debilizam i u akciče i hororce, a nebi se čudio da polako i sa trilerima počnu.

Već vidim sljedeću scenu kako Al pacino puca iz pumperice koja je sjela nekoj životinji u šupak, pa to predstavlja prigušivać (postal like) u hebeno napetom rambo like filmu sa odlikama horora u kojem robert de niro istražuje vrlo sumnjiv slučaj.

Alph4Dawg 24.09.2010. 13:49

Ne vidim razlog zbog kojeg ti nastavljaš ovu raspravu.
Meni je film super, zabavio sam se, što mi je najbitnije.Tebi film nije dobar, nisi uživao i to je kraj priče.
:chears:

gokiSP 24.09.2010. 14:55

Jel gledao tko Restrepo? :D

McG 24.09.2010. 15:38

....

Alph4Dawg 24.09.2010. 19:47

Napokon pogledao Predators i svidio mi se.Dobra glumačka postava, Brody odradio ulogu vrlo uvjerljivo, ostali su odradili dobro.Radnja je na mjestu.Uživao sam jer ima par twistova u filmu i kraj mi je super. :chears:

Mr.Ex.President 25.09.2010. 01:07

Pogleda Cass [2008]

Istinita priča o odrastanju posvojenog crnog djeteta usred Londona pomiješana sa malo akcije, malo navijačkog huliganizma (West Ham United) i malo obiteljskih problema. Crime/drama šema bez puno akcije, meni solidan film, ali ako već uzmemo ovu tematiku (izuzev biografije) meni je osobno The football factory kvalitetniji uradak (iako je knjiga još bolja od filma, bar duplo), al sve u svemu solidan film.

ONeill 25.09.2010. 13:02

Citiraj:

Autor Mansky Hunt (Post 1738335)
Napokon pogledao Predators i svidio mi se.Dobra glumačka postava, Brody odradio ulogu vrlo uvjerljivo, ostali su odradili dobro.Radnja je na mjestu.Uživao sam jer ima par twistova u filmu i kraj mi je super. :chears:

Dobar je film, ali nekako sam više očekivao.

Sviđa mi se kako su spomenuli prvi film o Predatoru.
I ono da postoje dvije 'kaste' Predatora - ovu koju već znamo i onu jaču, koja "ima zube kao Alien" :D

Onaj dio gdje Yakuza ostaje sam i kao daje znak drugima da odu, to mi je čisti rippoff, vrlo vjerojatno namjerni :)

Alph4Dawg 25.09.2010. 14:47

Citiraj:

Autor ONeill (Post 1738695)
Dobar je film, ali nekako sam više očekivao.

Sviđa mi se kako su spomenuli prvi film o Predatoru.
I ono da postoje dvije 'kaste' Predatora - ovu koju već znamo i onu jaču, koja "ima zube kao Alien" :D

Onaj dio gdje Yakuza ostaje sam i kao daje znak drugima da odu, to mi je čisti rippoff, vrlo vjerojatno namjerni :)

Hahhaha, da, da.Slažem se sa ovim drugim.

Povezanost između jedinice i ovog nastavka, fino baš.
A ovo drugo...
Ista scena kao i u jedinici kada onaj ostane solo 1 na 1 protiv Predatora.

Sn4k3 25.09.2010. 15:38

Da, imam i ja par zamjerki ali sve u svemu film nije los za pogledati..
Moja ocjena bi bila 7/10.

rams 25.09.2010. 17:53

The Transformers: The Movie [1986]

Upravo odgledao i svakako preporuka za fanove franšize.

Pupo 25.09.2010. 18:32

Pogledao Machete il kako već, nije me se uopće dojmio, par sisa i batakova nemože izvuć film, ili sam ja fulo kontekst filma...

Citiraj:

Autor Mansky Hunt (Post 1738781)
Hahhaha, da, da.Slažem se sa ovim drugim.

Povezanost između jedinice i ovog nastavka, fino baš.
A ovo drugo...
Ista scena kao i u jedinici kada onaj ostane solo 1 na 1 protiv Predatora.

Pogledao i ja danas, napokon :) Pa solidan film, iako mi nije baš jasna uloga onog "doktora", eventualno zbog neke poante aka kad su škorpion i kornjača prelazili potok xD

Jedino nevolim baš nelogičnosti što se tiče jačine oružja, da ženska na xy metara s jednim metkom skine onog "psa" a rus se pati sa strojnicom dok nekog ubije... Pogotovo kad recimo za usporedbu glavni protagonist nožem reže vratove "pasa" kao da su od putra

kec94 25.09.2010. 21:28

Pozz svima i htio bih nesto pitat u vezi jednog filma,
dali je netko pogledo Resedent evil Afterlife i dali je heben film u 3D-u i dali je istina da ga nema u 3D-u u cinestaru i ako netko mozda zna gdje ga pustaju u tom formatu
bio sam gledo Final destination i nije bilo bas nesto posebno gledat 3D, nikakve napetosti
Hvala !

Mr.Ex.President 26.09.2010. 01:12

Onaj ko mi je preporučio Admiral (2008) je definitivno pogriješio tip filma koji ja volim...
Nekako mi je monoton i dosadan od početka pa do samog kraja koji se naslućuje već nakon 20 minuta gledanja filma. AKo baš niste fan Rusa i njihove revolucije nakon WWI, preskočite ovo...

Hamm 26.09.2010. 11:10

Ovih dana sam pogledao:

1) Machete. Solidan filmek. Baš u Rodriguezovom stilu. :)
2) Get Him to the Greek. Solidna komedija. :)
2) Predators. Ponekad sam se na ovaj film više smijao nego na Get Him to the Greek.

ona scena kad onaj zatvorenik izbode predatora s onim nožem koji izgleda ko da ga je sam napravio od četkice za zube je prekomična

buljo 26.09.2010. 13:24

Citiraj:

Autor kec94 (Post 1739182)
Pozz svima i htio bih nesto pitat u vezi jednog filma,
dali je netko pogledo Resedent evil Afterlife i dali je heben film u 3D-u i dali je istina da ga nema u 3D-u u cinestaru i ako netko mozda zna gdje ga pustaju u tom formatu
bio sam gledo Final destination i nije bilo bas nesto posebno gledat 3D, nikakve napetosti
Hvala !

Imaš ga u Movieplexu na Kaptolu.

kec94 26.09.2010. 15:43

@buljo - hvala !
Jucer pogledo Grandma's boy i vristo sam od smjeha tako da ako netko nije pogledo dobru komediju u zadnje vrijeme neka si to pogleda.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:48.