![]() |
Citiraj:
Nego... da sad odlučim x470 piknuti, prvi mi treba proc trenutne generacije da mogu bios updejtati jelda? Jel to mogu zatražit da mi u dućanu naprave? Koja je procedura oko toga? |
ak uzimas u uzija nemas problema. samo pitaj.
|
Citiraj:
Izgleda da :D i :lol2: nisu bili dovoljni. Ali mora ti se priznati da stvarno imaš vremena za wall of text pisanje i izvlačenje podataka koje svi znamo :D Da da, već je i prvi ryzen prebacio sb u ipcu, je da im je trebalo 6 godina za to, ali što se može. Intel ne radi ništa zadnjih 8 godina i nudi nam 4/4 procesore većinu tog vremena a AMD se mučio i mučio i eto, trud se napokon isplatio. Ali stvarno mi je smiješno sa koliko emocija određeni ljudi ovdje reagiraju kad netko na krivi način spomene ryzena, intela ili nešto treće :lol2: |
Paze ti na svako slovo, ko u sudnici :D
|
Citiraj:
Ako ce takve cijene biti, uzet cu x470 Taichi ili Crosshair 7. 600$ za matične koje su do sad bile do 2500kn max (isti rang)... yeah right. |
Kaj nisu x470 po defaultu kompatibilne s Ryzen 3xxx bez updatanja biosa? Ili sam ovaj graf na linku krivo skužio?
|
Citiraj:
Pomalo izlaze updatei, npr. na Asrockovom siteu su se već pojavili i za prvu generaciju ploča (B350/X370). |
Citiraj:
Što se tiče brzine (za igre) već ga je 1600x pregazio arhitekturom 50% a 3600 će biti mrak za i5 2500K... i5 2500 k na 4.4 može full izgurati max gtx 1060 6 GB i tu staje, dok već s 1600x možeš voziti 1080 grafičke bez "većeg" bottlenecka... Čekam kraj godine i ode Sandy u zasluženu mirovinu.... :care: |
Ono kad imam cpu+mbo od parsto kn, a kaci se sa 10 godina novijim, duplo skupljim kombinacijama :)
|
Kad se Intel fanboysi ovako naprezu onda znas da je AMD napravio odlican posao. Ova godina ce definitivno biti AMD-ova, pa i za gaming segment. Tko bi rekao da cemo u tako kratkom razdoblju imati 16 jezgri u mainstream segmentu, svaka cast AMD-u.
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3290036 AMD je svakako pobjedio čim diže ovoliko buke. A Intel ekipa bi trebala biti sretna jer bi konačno i njihov brand trebao spustiti cijene i ne naplaćivati 1000+ kn 2c/4t procesore. Meni svejedno, za 4-5 godina ako lntel ponovno izbaci nekakav silver bullet tipa Conroe ili Sandy Bridge, bye bye AMD. Ali AMD se sad pljuje kao da je ne znam što, dok ga se nije tako pljuvalo za Bulldozer za što je neke trebalo izmlatiti. Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
Citiraj:
I na koju foru se sada to dvoje moze kaciti kako velis ? Pa ja sam zagrizeni Intelas ali to dvoje se ne moze niti ima terorije usporedjivati u bilo kakvom testu, ono... koda ides u sumu sa testerom a neko drugi sa motornom pilom pa oboriti ce trupac i jedno i drugo... :lol2: |
Citiraj:
|
@silver_tip
Hahahahaha... Šteta kaj nemamo temu za usporedbu lanaca za motorke, tu bi stvarno bio koristan :D @TheExiled Da, osobno mislim da je doktorica Lisa prava osoba na čelu kompanije. Do sada sve kaj je taknula je pretvorila u zlato, ako se vide rezultati prijašnjih CEOva i raznih boardova unutar kompanije. Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
Citiraj:
Ako sto spomenes kontra, gotovo je. Plac, prijave modovima, cupaj kablove, gasi internet. Anywaus, ja se veselim povratku na AMD nakon godina intela, a i na amd grafu. Puna kapa mi nvidie i drivera |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
bolje da ne komentiram onda tu smjenu. |
Citiraj:
|
"Full support" BIOS za 3. generaciju izašao i na x370 gigabyteicama.
|
Za ASUS C6H izašao prije nekog vremena, ali nešto čudno se događa. Izašao je novi 7003 za koji ne piše log, a 7002 koji trenutno imam je povučen/izbrisan:wtf2:. Shady shit is happening . Vlasnici C6H koji BIOS imate?
|
6201 iz lipnja 2018. Ne sjećam se kad sam zadnji put vidio BIOS :)
Budem flešao zadnji dostupni kad mi sleti R5 3600. Do tada niš ne diram :) Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
Vidio sam novi 7003, čekam da se na overclock.net netko izjasni, možda elmor iz Asusa.
Trenutno sam na nekom 6xxx. |
Ovo je changelog za 7002:
CROSSHAIR VI HERO BIOS 7002 1.Update AM4 ComboPI 0.0.7.2A for next-gen processors and to improve CPU compatibility 2.Fixed an issue with Precision Boost values lik sa reddita pitao ASUS support za changelog 7003 i dobio ovaj odgovor: 1.Update EZFlash Module. 2.Revise DRAM vendor ID for certain memory. 3.Support GPU Post function on new CPUs 4.Improve CPU USB over current protection function on newer CPUs |
Citiraj:
0.0.7.2. je imao napisano "for Athlon 200-series (Raven2) APU and further new CPU support". Ovo "further new" se nije odnosilo na 3rd gen. Inače, problem sa veličinom BIOSa i manjkom memorije na čipu su u GBu riješili tako da ovi matisse BIOSi nemaju bristol ridge APU podršku. |
0.0.7.2.a je za next-gen i već ih neko vrijeme imaju asusice (što je i naveo litra), ovo što spominješ za athlona je 0.0.7.2. (bez a)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja (govorim iz pozicije gayminga, što je jedina zahtjevna stvar za koju koristim komp) sam gledao više na situaciju recimo da ću 2020., sa konfiguracijom koju sam za razumne novce složio 2017., moći vidjeti točno što će nova generacija konzola donijeti i kada 8core cpuovi postanu standard za gayming moći ubosti nešto vrlo relevantno, a po potrebi čak i lagani overkill i voziti to kao platformu vjerojatno još 5 godina. Sa intelom bih odavno bio u banani na ovaj ili onaj način. I potrošio više para pritom. |
Također govorim iz pozicije gaminga, i5 9400f bez klokanja daje super performanse po uloženoj kuni i uopće ne sumnjam da ću ga jednog dana prodati bez problema, vjerojatno i za dobru cijenu. Iz moje perspektive to je super isplativa platforma, ne vidim isplativiju.
|
Citiraj:
To je i najveća čar ove Zen priče - dugotrajan socket i proper upgrade path. Kad prođe 5+ godina netko sa random B350 i sl. će si moći mjenjati procesore na osjetno jače za cijenu koja će tada vjerojatno biti kiki-riki. Koji ispušten fps na R5 1600 naspram i5 8400 nije vrijedan toga, jer na kraju krajeva skoro nitko neće ni uparivati takve procesore sa high-end gpu, pa ispadne da pričamo o samo nekom hipotetskom scenariju... Slična priča je bila i sa starim socketima. Npr. 2006 godine sam uzeo athlona 3500+ na tek novom socketu AM2 i tada novim ddr2 (postojali su slični cpu za stari socket). Ploča mi je nakon garantnog roka krepala pa sam uzeo AM2+/AM3 ploču (a AM2 cpu je išao na AM2+ socket). Zatim dual core, pa quad za istu tu ploču s godinama itd... Da mi je kojim slučajem krepala ta ploča, uzeo bih samo AM3+ mbo (desetljeće poslije, još nove u prodaji), kupio ddr3 rame i ubacio postojeći quad... Pa sam onda kasnije mogao i napraviti veliki upgrade na FX 83xx - sve sa minimalnim ulaganjima kroz cca sada bi bilo 13 godina. Da sam tada napravio tu promjenu ploče prije godinu-dvije-tri bi vjerojatno uzeo i FX 83xx umjesto phenoma II, te bih vjerojatno bi još do sada bio na njemu (vjerojatno bi do sad negdje upgradeao na ryzena). Čovječe koji je to life-span isprepleten sa raznim kompatibilnostima preko jednog desetljeća. Tako nešto se vjerojatno nikad više neće ponoviti. |
Je a da sam umjesto i3 8100 za 650 kn kupio neki Ryzen 1200 po istoj cijeni danas me nebi nitko ni pogledao na oglasniku :D
Ovako je taj i3 u ovom i5 bez kune gubitka uz godinu dana igranja. Meni je to sport, draži od samog igranja :D Inače g4560 je došao prodajom FX-a, dao nekaj sitno za dodatni ram jer je bez dual channela bio koma. I niš mi ne troka sa trenutnom i5-com, asve ide super glatko a vjerujem da igram modernije igre od tebe i da ih igram više. |
Citiraj:
Ako da, pa za tu lovu nemamo o čemu pričat. ;) |
U principu da, samo sam toliko trebao nadodati :D Tak vam je sa Intelom, što stariji to vrjedniji :D
|
Drugim riječima kupio si ga novog za cca 1300kn+ :D
|
Intel ne dolazi u obzir u nikakvoj kombinaciji više zbog silnih sigurnosnih propusta, a bit će ih još dosta otkriveno zbog traljavo napravljene arhitekture.
|
Bumo vidli po koliko će Ryzne 1600X za mjesec dana na tržnici :D
|
Citiraj:
Najbolji su mi bili 6201/6401 - nikad problema ni nestabilnosti. Za ovaj novi (7002) citam da neki ljudi imaju odredjene probleme, vidim da je vec 7003 izasa - vjerojatno hotfix... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:06. |