PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Xiaomi mobiteli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=280336)

renc 24.08.2019. 12:49

Citiraj:

Autor scarzz (Post 3331668)
Ja bi A3 uzeo ako ti 720p display na njemu nije problem, nezz kako su mogli u 2019 720p stavit...

Isto kao što je samsung stavio 15W punjenje u top seriju iz 2019te....

davidovski 24.08.2019. 13:02

Citiraj:

Autor renc (Post 3331613)
Redmi note 8 pro dolazi krajem mjeseca, sa 64mp kamerom. Imat će fingerprint senzor iza, ispod kamera. hellou 2017...

Pa bome je to puno bolje nego ovo ispred ekrana. Jednostavnije je i brže.

partwish 24.08.2019. 13:17

Meni je kod RN8 problem CPU i to mi je totalni deal breaker. Sad mi je još više drago što sam uzeo RN7.

frulex 24.08.2019. 15:44

Citiraj:

Autor davidovski (Post 3331674)

Da, i mene zanima jel kod svih in-display FR-a baš moraš prvo stisnuti gumb za paljenje ekrana pa tek onda staviti prst? Ako je tako, svakako ne želim to u svom idućem mobitelu...

Poslano sa mog MI MAX 3 koristeći Tapatalk

locks 24.08.2019. 16:21

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3331667)
Xiaomi mi A3 ili Xiaomi Note 7?

Mi A3 mi se cini bolji, no da li ima musica nekih, mozda sam nesto previdio.

Na xda spominju probleme s bluetoothom,slabo max osvjetljenje,problematičan fingerprint....

Ivo_Strojnica 24.08.2019. 16:24

Da, bas citam....ne isplati mi se biti serviser i rooter.
Redmi Note 7 ce biti.

Gabre 24.08.2019. 16:34

Citiraj:

Autor frulex (Post 3331717)
Da, i mene zanima jel kod svih in-display FR-a baš moraš prvo stisnuti gumb za paljenje ekrana pa tek onda staviti prst? Ako je tako, svakako ne želim to u svom idućem mobitelu...

Poslano sa mog MI MAX 3 koristeći Tapatalk

I mene zanima

davidovski 24.08.2019. 18:16

Ne trebaš stisnut gumb za paljenje ekrana, ali svejedno puno bolje radi senzor na leđima.

okarm 24.08.2019. 18:29

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3331730)
Da, bas citam....ne isplati mi se biti serviser i rooter.
Redmi Note 7 ce biti.

Izgleda da saomi ne zna napraviti google one mobitel, a da sve radi kak treba.. i a1 i a2 su dolazili s bugovima, a kak se cini i a3 je na istom putu..

Ja isto vec par tjedana dvoumim izmedju rn7 i a3, 72mm sirine kod a3 mi je bio najveci adut, ali ipak ce biti rn7

zalman1 24.08.2019. 19:00

Citiraj:

Autor locks (Post 3331729)
Na xda spominju probleme s bluetoothom,slabo max osvjetljenje,problematičan fingerprint....

Bullshit.

Ne postoji mobitel čiji problemi se ne spominju na xda, ako ćeš se tom logikom voditi.
Idi i u teme o Redmi Note 7, ima 150 milijuna problema, to apsolutno ništa ne znači.
Hrpa ljudi sama zezne mob, rootaju ih i instaliraju sve i svašta, nagomilaju masu crap aplikacija, neki možda i imaju defaktan primjerak koji je za reklamaciju itd.

Ako i postoji neki bug ili problem s mobitelom koji zahvaća sve uređaje, onda će se to popraviti updejtom.
Tako da, pričati da Mi A3 ima probleme s npr. bluetoothom jer to piše na xda je komično, kao da je BT tehnologija koja je došla jučer pa ju ne znaju primjeniti u mobitelu.

Ja osobno bi prije uzeo Mi A3 nego RN7.
Kompaktnije dimenzije, bolji procesor, bolja grafika, android one, noviji je...
Mana mu je eto ta rezolucija ali po recenzijama kažu da se skoro i ne primjeti.

nickross 24.08.2019. 19:06

A2 je imao ogromne probleme sa otiskom prsta.
Citiraj:

kao da je BT tehnologija OTISKA PRSTA koja je došla jučer pa ju ne znaju primjeniti u mobitelu.
Nebi me čudilo da je to istina.

zalman1 24.08.2019. 19:15

Citiraj:

Autor nickross (Post 3331770)
A2 je imao ogromne probleme sa otiskom prsta.

Koje to probleme?
Imao sam taj mob 6 mjeseci i aposlutno nikakvih problema s otiskom prsta nije imao.
Jedino što je meni smetalo je što je dosta brzo gasio aplikacije u memoriji, ali i to se možda kasnije popravilo jer sam ga uzeo čim je izašao.

Spinner 24.08.2019. 20:43

Citiraj:

Autor zalman1 (Post 3331771)
Koje to probleme?
Imao sam taj mob 6 mjeseci i aposlutno nikakvih problema s otiskom prsta nije imao.
Jedino što je meni smetalo je što je dosta brzo gasio aplikacije u memoriji, ali i to se možda kasnije popravilo jer sam ga uzeo čim je izašao.

A2 je ovisno koji si imao otisak prsta (dva proizvođača) izvlačio bateriju jer su mu sve jezgre ostajale na maksimalnoj frekvenciji.

Xiaomiju je trebalo 3 mjeseca da to isprave i to tek kad su svi veći android portali tipa Android authority objavili taj bug.

https://www.google.com/amp/s/www.and...fe-909161/amp/

I još veći je problem memorija koju su ugrađivali u određene verzije.

Sent from my POCO F1 using Tapatalk

nickross 24.08.2019. 21:30

Sve šta je kolega rekao + što kasne apdejti skoro mjesec dana a kao svaki mjesec ih trebaš primati. Pa jebote ni ne treba mi onda Android One mobitel kad je takva priča

zalman1 24.08.2019. 21:42

Nisam imao taj problem s potrošnjom baterije, ali eto vidimo da je ispravljeno.
Dalje, nisam razumio ovo za updejtove, na koje se misli, one sigurnosne?
Znači dobivaš ih svaki mjesec ali kasne mjesec dana? lol, nigdje veze.

nickross 24.08.2019. 21:46

Kako nigdje veze? Ako mi apdejt za svibanj dođe u lipnju a onaj za lipanj za 5 dana kako nigdje veze? A apdejt je 5.5. datum ili 5.6. Očekujem da dođe u neko normalno vrijeme ako je već obečanje bilo 'monthly updates'.

Taj problem s potrošnjom je jedan bio. Jedno vrijeme, isto dok nisu popravili, nije radio face unlock. Tj radio je ali nakon svakog apdejta prestane raditi i nemožeš ući u te postavke. Storage memorija na nekim modelima im je hardverski jako loša i jako spora.

U redu je taj koncept Android One uređaja ali daleko od odličnog proizvoda.

renc 24.08.2019. 21:50

Citiraj:

Autor davidovski (Post 3331674)

To si ti probao jel? Meni leti otključavanje ispod ekrana. Stavio dva fingerprinta i to je to.

zalman1 24.08.2019. 22:00

Citiraj:

Autor nickross (Post 3331811)
Kako nigdje veze? Ako mi apdejt za svibanj dođe u lipnju a onaj za lipanj za 5 dana kako nigdje veze? A apdejt je 5.5. datum ili 5.6. Očekujem da dođe u neko normalno vrijeme ako je već obečanje bilo 'monthly updates'.

A šta ti predstavlja taj updejt i kakve veze ima jel ga dobiješ u svibnju ili lipnju?

To su security updejtovi za "ispod haube", ne razumijem što ti znači hoće doći danas ili za 3 tjedna.

Cuky 24.08.2019. 22:19

Pa ako kupis android one uredaj onda ocekujes update odmah, kao i kad stizu na pixel mobitele.

zalman1 24.08.2019. 22:29

I opet ti "to je android one", ne odgovaraš zašto ti je taj updejt bitan?
Pa neće ti mobitel biti pokvaren za taj period dok ne stigne sigurnosni updejt, neki su stvarno opterećeni s time da dobiju nešto prvi ali ne znaju ni šta updejt radi.

Nisi kupio andorid one radi toga da dobiješ prvi mjesečan updejt koji ionako svi dobivaju, kupio si ga radi čistog OS-a i min. dvogodišnje podrške, a to znači i kompletan OS upgrejd.

Ove sigurnosne mjesečne updejtove ja dobivam i na neke samsunge iz 2016 koji mi stoje u ladici... who gives kad će stići.

davidovski 24.08.2019. 22:33

Citiraj:

Autor renc (Post 3331813)
To si ti probao jel? Meni leti otključavanje ispod ekrana. Stavio dva fingerprinta i to je to.

Bome ne komentiram nešto što ne koristim.

renc 24.08.2019. 22:56

Citiraj:

Autor davidovski (Post 3331822)
Bome ne komentiram nešto što ne koristim.

Ali komentirao si.

davidovski 24.08.2019. 23:12

Pa zato jer koristim to ����

Nixis 24.08.2019. 23:12

Jel probao netko onaj mod na Mi 9T gdje se sa otiskom prsta pokrene nekakav incognito mod?

Kako radi? Čuo sam dosta dobra mišljenja o istome, bez trzanja.

nickross 24.08.2019. 23:55

Citiraj:

Autor zalman1 (Post 3331819)
I opet ti "to je android one", ne odgovaraš zašto ti je taj updejt bitan?
Pa neće ti mobitel biti pokvaren za taj period dok ne stigne sigurnosni updejt, neki su stvarno opterećeni s time da dobiju nešto prvi ali ne znaju ni šta updejt radi.

Nisi kupio andorid one radi toga da dobiješ prvi mjesečan updejt koji ionako svi dobivaju, kupio si ga radi čistog OS-a i min. dvogodišnje podrške, a to znači i kompletan OS upgrejd.

Ove sigurnosne mjesečne updejtove ja dobivam i na neke samsunge iz 2016 koji mi stoje u ladici... who gives kad će stići.

A zašto ti meni određuješ šta je meni bitno? Ako je obećan monthly update onda je monthly update! A ne 'ups zaboravili smo svibanjski pa ćemo lupit dva u lipnju' update. I nisam kupio Mi A2 radi čistog OS-a jer mi više odgovara MIUI i EMUI što sam znao i prije kupnje. Kupio sam ga radi dobrog hardvera i podrške za 3 OS apgrejda od kojih se jedan već dogodio. To što je uređaj došao zbagan, što sam bio primoran x mjeseci koristiti ili zbagan face unlock ili utipkavati 100+puta dnevno 4znamenkasti pin je drugi par rukava.

Zaboli me ako ne dobijem prvi apdejt, ali ako je monthly onda ga očekujem do 15og u mjesecu jer 5og izlazi za pixele. Stvarno mi nije jasno zašto se stalno nameću vlastiti prioriteti na druge korisnike uređaja? I give a flying fuck, pajdo moj.

zalman1 25.08.2019. 09:39

Citiraj:

Autor nickross (Post 3331845)
A zašto ti meni određuješ šta je meni bitno?

To ti nitko ne određuje nego sam te jasno pitao zašto ti je bitno dobiti updejt prvi?
Ali evo ti i dalje ne znaš odgovoriti.

Android One program uopće ne obećaje da ćeš dobiti updejt prvo ti pa svi drugi, ti možeš i zadnji.
Također ne obećaje da moraš dobiti update svaki mjesec, nego je obećano da ćeš dobivati security updejtove 3 godine.
Također ne obećaje 3 OS upgrejda kako tvrdiš nego podrška od 2 godine za OS update.

Dakle, malo se upoznaj s cijelim programom pa piši.

okarm 25.08.2019. 10:49

Ma lako za te updateove, ali ovaj bug s otiskom prsta i zakucavanjem jezgri na full je sramota, a jos veca sramota je to da se mjesecima ignorirao taj bug. Pa oni general mobile su izlazili s manje bugova.

renc 25.08.2019. 11:41

Citiraj:

Autor davidovski (Post 3331834)
Pa zato jer koristim to ����

ja koristio oba nacina i under display fp mi je bolji....pogotovo kad je mob na stolu....

robik666 25.08.2019. 11:57

Evo note 8 s snapdragonom
https://www.xda-developers.com/redmi...M0YWuqoNbCjHpU

Poslano sa mog POCO F1 koristeći Tapatalk

nickross 25.08.2019. 12:09

Citiraj:

Autor zalman1 (Post 3331888)
To ti nitko ne određuje nego sam te jasno pitao zašto ti je bitno dobiti updejt prvi?

Android One program uopće ne obećaje da ćeš dobiti updejt prvo ti pa svi drugi, ti možeš i zadnji.
Također ne obećaje da moraš dobiti update svaki mjesec, nego je obećano da ćeš dobivati security updejtove 3 godine.
Također ne obećaje 3 OS upgrejda kako tvrdiš nego podrška od 2 godine za OS update.

Ja sam ti jasno i glasno rekao zašto želim. Jer je to obećano. Ako sam nešto kupio sa naznakom da je mjesečni security update

Citiraj:

With monthly security updates** and Google Play Protect integrated, Android One phones are among the most secure.

**Monthly security updates to be supported for at least 3 years after initial phone release.
onda želim monthly security update. Mi A2 je ofrlje izbačen, ofrlje održavan i ofrlje updatean.

I rekao sam za TRI os upgrejda jer je to taman 9,10 i 11, zadnji puta kada sam računao kada bi trebalo izaći. Jer se tako poklapa sa izlaskom mobitela.

Ako ti kupiš auto za koji se reklamira da ima 150kw a on po ljeti ima 100, po zimi 130, proljeće 140 i samo u jesen ima 150kw radi neke softverske greške. Jel bi ti bio sretan?

Da se razumijemo mobitel je i dalje kod mene i dalje ga koristim i tek sada smatram da radi kako treba i kako je trebao raditi otpočetka.

Nixis 25.08.2019. 12:31

Citiraj:

Autor zalman1 (Post 3331888)

Android One ima mjesečne security updateove. Opet se praviš pametan o nečemu o čemu nemaš pojma, vidim da imaš tu tendenciju provociranja forumaša bez ikakvog smisla.

Brko 25.08.2019. 12:41

Zalmane, daj brate malo popusti.

Sent from S7 Presidency Phone

elance 25.08.2019. 12:53

Jel su rijesili ono na redmi note 7 da notifikacijske ikone nestanu sa zaslona?

Badboy 25.08.2019. 13:24

Dali je na pocophoneu update određen regijom ili svi dobivaju u isto vrijeme?

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk

davidovski 25.08.2019. 14:22

Ma bome da meni update dođe 20., A ne odma prvog u mjesecu bi ga bacio u smeće. Koji je smisao koristit uređaj ako odmah prvog nema novi update ����
Stvarno se svaki put iznenadim što se sve može pročitati na forumima

nickross 25.08.2019. 14:36

A fulao si poantu 100%. Nije poanta da dobijem PRVI update vec da se desi da nekad ne dobijem monthly update kao sto je obecano. Aj malo mozak ukljucit i citat postove na koje se referiras

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

davidovski 25.08.2019. 14:50

Napisao si da dobiješ, ali da kasne. No nebitno skroz, nisam uključio mozak danas pa ne kužim poantu

partwish 25.08.2019. 15:22

Citiraj:

Autor robik666 (Post 3331918)
Evo note 8 s snapdragonom
https://www.xda-developers.com/redmi...M0YWuqoNbCjHpU

Poslano sa mog POCO F1 koristeći Tapatalk

E to je već nešto! :chears:

renc 25.08.2019. 15:58

Još kad dođe mix4 sa onom monstruoznom kamerom koju rade sa samsungom....

Buger 26.08.2019. 07:29

Zna li se koji je kamera senzor na note 7 modelu, za pro se spominje imx586, a za obični ništa ne pronalazim

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:50.