PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung mobiteli - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275486)

Crash 10.02.2019. 23:07

Jel kome dosla pita na note 9 kupljen u t coma?

Isto tako kasne mi na whats appu poruke tj notifikacije za poruke non stop. Stime kad udjem random u whats app onda ih uredno odma dobijem. Ima ko slicnih problema? Znam da se ekipa zali za iphone. Ali na samsungu isto sranje barem meni. Iko ideju kako rijesit? Zadnji verzija je aplikacije i sve dopustenja su stavljena :)

JuiceBox 11.02.2019. 00:15

Citiraj:

Autor xlr (Post 3274752)
Kod mene na S7 i N9 ne sejva postavke melodije zvona, alarma i notifikacija. Isprobano sa stock i custom melodijama. Bilo preko kompa (Switcha) bilo preko clouda... Ma ima masu tih sitnih stvari koje ne sejva, a spadaju pod postavke moba, dok neke druge stvari uredno pamti. Cudno da to malo ne dorade, pa makar za backup/restore na istom mobu i romu gdje je kompatibilnost najveca i imas najmanje problema za brinuti.

Meni je SVE vratio, doslovno. Sat ,alarme, melodije, wifi mreze i lozinke, sve uparene BT uredaje, listu poziva, poruke.Apsolutno sve sto sam oznacio je vratio. nisam htio da mi vrati appove i njihove postavke, nakon factory reseta to uvijek snimam iz 0.

xlr 11.02.2019. 01:01

Bome bas te potrefilo da ti je vratilo sve sto trebas :D Sve nabrojano vraca i kod mene, ne znam samo zasto melodije zezaju al oke. Za appove je isti vrag dal ih restora ili rucno instaliras s marketa - u jednom i drugom slucaju cekas neko vrijeme da se instaliraju i nisu podeseni. Olaksa samo sto ne moras rucno instalirati (na istom principu radi i Android backup).

Citiraj:

Autor Forace (Post 3275610)
Mislim da smart switch manje vraća preko wifi načina u odnosu na spajanje sa kablom i adapterom....

@Forace:
Wifi me strah i probati koliko bi moglo trajati. Nisam stekao dojam da ima razlike preko kabla ili clouda. Testirano:
S7 -> S7 backup/restore preko clouda, dva odvojena slucaja
S7 -> S7 backup/restore preko PCa (kabel), dva odvojena slucaja
S7 -> N9 transfer podataka preko adaptera
N9 -> N9 backup/restore preko PCa (kabel)

Kolicina prenesenih podataka je bila ista, tj nije preneseno nista vise nego inace, neovisno o nacinu backupa/transfera. Wifi ne zelim testirati :)

Forace 11.02.2019. 01:01

Mislim da smart switch manje vraća preko wifi načina u odnosu na spajanje sa kablom i adapterom....

Ne mogu reć da sam do sad imao ikakvih problema oko nadogradnje, radio OTA bez ikakvih factory resetova. Prvih par dana mi se činilo da malo više draina bateriju, ali se to smirilo i sad baterija drži normalno ....

Note 9, a selidba je bila prije iz Notea 8 preko kabla zbog velikih 360 videa to bi trajalo prek wifija :D.

rak21 11.02.2019. 09:09

Neka solidna maska za A7? Bratko navikao na CAT.ove pa mu treba solidna (gumena) zaštita, inace će ga razbiti isti dan :D

Master_Hrc 11.02.2019. 10:30

@Golf
Kad podesiš taj edge lig. vrlo brzo zaboravis da si ga podesio i onda se normalno covjek zapita zasto nema te notifikacije preko cijelog ekrana....i meni se dogodilo :)))

A taj edge zapravo overrajda "normalne" notifikacije. S tim da ponekad i ne napravi 100% overajd pa ti se dogodi da vidis notifikaciju preko cijelog ekrana.

Newmie 11.02.2019. 12:12

Nikako ne uspjevam natjerati notifikacije da mi dolaze instantno na S9. Ima netko sličan problem?

Isključio sam optimizaciju baterije na tim aplikacijama, ali nema pomaka, kasne i dalje.

thunder11 11.02.2019. 12:33

Vidim da nas ima po tom pitanju.

Meni uredno dolaze notifikacije na Whatsapp-u tek kada otključam mobitel, ili ponekad dođu ali bez zvuka i tako u krug. Za sada nisam ništa našao što pomaže oko toga.

Niti znam da li je to operatera, aplikacije, mobitela, mreže ili što god. Facotry reset sam napravio već dva puta, razne optimizacije i tako.

Jedino što sam siguran jest da npr. na dekstop aplikaciji Whatsapp radi uredno.

Newmie 11.02.2019. 13:48

Ako mi instant poruka ne dolazi instantno onda mi je mobitel beskoristan. To što lijepo izgleda mi je najmanje bitno...

HONDA type R 12.02.2019. 02:50

Dali sa pie na note 9 dolazi samsungov snimac razgovora integriran u call settings?

Silvestrus 12.02.2019. 06:12

Citiraj:

Autor HONDA type R (Post 3275986)
Dali sa pie na note 9 dolazi samsungov snimac razgovora integriran u call settings?

Koliko znam, samo na određenim tržištima. Kod nas ne.

Poslano sa mog SM-N960F koristeći Tapatalk

HONDA type R 12.02.2019. 19:46

uf, onda moram ostati na oreu, jer cini se da ne radi nijedan eksterni snimac. dali se mozda moze calls apk skinuti drugi ili samo kompletan firmware koji podrzava snimanje?

xlr 12.02.2019. 19:55

Afaik, prisutnost call recordera je definirana u csc-u, znači treba ti određeni rom s regijom koja aktivira recorder. Ako je to neki indijski rom onda gubiš volte i te fore vezane uz operatera/regiju.

Ivo_Strojnica 13.02.2019. 09:18

ja koristim automatic call recorder pro

Bez greške, na svemu radi.

srale7 13.02.2019. 11:24

Citiraj:

Autor rams (Post 3275138)
Meni je jedan od najvećih zasera kod P to što su u camera appu razdvoijili video i photo.

Osim što sada moraš posebno prebacivat na video snimanje, ne može se više za video snimanje koristit opcije dostupne pod pro način rada.

Dizajn je sranje, O je bio bolji, meni osobno. Ostalo otom potom.

To je samo jedna od nelogičnosti na P i u cameri opcenito.

Jednostavno ne kuzim, jel ne bi svi trebali teziti toj ergonomiji i jednostavnosti koristenja (iz generacija u generaciju). Sad u Camera app-u za sve cest koristene opcije treba napraviti 1-2 "klika" (photo/video, auto/pro mode, Flash on/off/auto) vise nego na O, sto mi je retard žešći i to od Googlea u 2019. godini.
A ono sto me najvise plodi, (uz sat na lijevoj strani) sto se sve manje mjesta ostavlja personalizaciji određenih stvari, jbte android postaje ajfon:D
Citiraj:

Autor thunder11 (Post 3275711)
Vidim da nas ima po tom pitanju.

Meni uredno dolaze notifikacije na Whatsapp-u tek kada otključam mobitel, ili ponekad dođu ali bez zvuka i tako u krug. Za sada nisam ništa našao što pomaže oko toga.

Niti znam da li je to operatera, aplikacije, mobitela, mreže ili što god. Facotry reset sam napravio već dva puta, razne optimizacije i tako.

Jedino što sam siguran jest da npr. na dekstop aplikaciji Whatsapp radi uredno.

Probaj se odlogirat sa swih whappweb-ova pa onda vidi jel ti i dalje kasne.

srale7 13.02.2019. 11:26

Šoiću brisi ovaj duplić

coconut 13.02.2019. 11:40

Ja koristim ACR, ali su mi nedavno javili da će nešto u njemu promijeniti jer je Google promijenio svoje uvjete koje moraju poštovati.

xlr 13.02.2019. 11:57

Citiraj:

Autor srale7 (Post 3276397)
To je samo jedna od nelogičnosti na P i u cameri opcenito.

Ova tetka je dosta stvari skupila na jedno mjesto. Parada od nelogicnosti unutar One UI-a. Mozda v2.0 to sve dovede na razinu koju su iz Samsunga zamislili.

https://youtu.be/KptBndWmvqY

Ivo_Strojnica 13.02.2019. 12:09

Citiraj:

Autor coconut (Post 3276406)
Ja koristim ACR, ali su mi nedavno javili da će nešto u njemu promijeniti jer je Google promijenio svoje uvjete koje moraju poštovati.

Uvik možeš ostati na verziji koja radi.
Skinija sam sa apkpure stranice i boli me njoko.

HONDA type R 13.02.2019. 17:08

i ja sam na acr pro ali od pie nadalje nije vise podrzan call recording, a od 4. mjeseca call recording aplikacije za ostale androide nemaju pristup imeniku pa treba rucno unijeti svakog koga se snima

V.I.P 14.02.2019. 08:34

stigao je update na N9 na t-mobile

xlr 14.02.2019. 23:55

Screen 100%, ajde dobro :D

https://i.imgur.com/X552Ydi.jpg

Joza_Seraf 16.02.2019. 23:38

Pitanjce za ljude s s8. Pred 4 dana bio neki update. Puni mi bateriju 5 sati nakon update. Nikako ne uspjevam to skratiti. Upaljeno je i brzo punjenje i sve. Probao i drugi punjac. Baterija i dalje normalno traje i sve

Mar 17.02.2019. 13:11

Napokon nakon mjesec dana mi je sa Mall.hr stigla Alcantara maska za S9. Cijena je bila snižena s 340 na 140kn. Maska je vrhunska, izvrstan osjećaj pod prstima. Jedino šteta što donje strane isto nije punog profila već ima izrezani dio cijelom dužinom od kuteva.

AndroiOs 17.02.2019. 13:52

Kako snižena.. na aliexpress je ispod 100kn
Upravo taj izrezan dio je dobar jer bi bio prevelik pritisak na mali prst

Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk

Mar 17.02.2019. 20:08

Nisam gleda na Aliexpress, pitanje je da li je originalna jer ljudi govore kako nije. Inače je cijena oko 30-40€ tako da mi je upitno da je to original za 13 dolara.

Dottore 17.02.2019. 20:57

Citiraj:

Autor Mar (Post 3277728)
Napokon nakon mjesec dana mi je sa Mall.hr stigla Alcantara maska za S9. Cijena je bila snižena s 340 na 140kn. Maska je vrhunska, izvrstan osjećaj pod prstima. Jedino šteta što donje strane isto nije punog profila već ima izrezani dio cijelom dužinom od kuteva.

Kakav je osjećaj po rucima? Zna li upijati znoj?

Mar 17.02.2019. 21:10

Osjećaj mi je vrhunski, kao fina brušena koža, vjerojatno upija znoj ali nisam se znojio baš, ali lako se pere sapunom tako da mislim da je neće biti neki problem održavati.

Silvestrus 17.02.2019. 22:49

Citiraj:

Autor Mar (Post 3277879)
Osjećaj mi je vrhunski, kao fina brušena koža, vjerojatno upija znoj ali nisam se znojio baš, ali lako se pere sapunom tako da mislim da je neće biti neki problem održavati.

Alcantara mi je najbolja maska za Samsunge. Ova sa Alija nije original. Naručio za N9 i spremio u ladicu. Jedino što ima rok trajanja. Meni se obično nakon pola godine već izliže na kutu. Osjećaj je odličan. Može se prati. Preporuka topla voda i običan tekući sapun.

Poslano sa mog SM-N960F koristeći Tapatalk

Rista 18.02.2019. 07:27

Ja sam sa S8 dobio origigi alcantaru i meni je to bio uzas. Stavio ju jednom i nikad vise ali ne mogu zamisliti da traje dugo.

HONDA type R 19.02.2019. 12:06

nakon pie updatea na note 9, zvuk je dosta slabiji, nebitno dali je atmos upaljen ili ne, je cist, samo je tiše

The AC 19.02.2019. 19:21

ja imam oriđiđi alcantaru za s9+ već godinu dana i kad ju operem izgleda ko nova. al je treba prat svako malo. :D

Dottore 19.02.2019. 19:33

Citiraj:

Autor Mar (Post 3277879)

Tooo, tako se kaže. Hvala ;)

Citiraj:

Autor The AC (Post 3278576)
ja imam oriđiđi alcantaru za s9+ već godinu dana i kad ju operem izgleda ko nova. al je treba prat svako malo. :D

E to me zanima. Da li nekada zapinje u zadnji džep?
Orginalni silikonski case zna zapinjati.

Отправлено через SM-G955F

The AC 19.02.2019. 19:44

ne nosim u zadnjem džepu nikada mobitel, uvijek me je strah da ne sjednem na njega pa dobima 2 mobitela od jednog. :D
edit: nosim ga u džepu naprijed u hlacama/trapericama i nikada mi nije zapeo (mobitel) :)

Poggiali 20.02.2019. 17:24

na oreo sam imal javljanje jednim pritiskom na ekran, sad kad je pie moram povuci za odgovor, jel se moze to opet namjestit, je ne nalazim opciju :/

Dottore 20.02.2019. 18:37

Citiraj:

Autor The AC (Post 3278589)
ne nosim u zadnjem džepu nikada mobitel, uvijek me je strah da ne sjednem na njega pa dobima 2 mobitela od jednog. :D
edit: nosim ga u džepu naprijed u hlacama/trapericama i nikada mi nije zapeo (mobitel) :)

Dočepao sam i oduševljen. Briga me ako pukne jer dobijem novi ;)

Отправлено через SM-G955F

dean225 20.02.2019. 19:56

Stigao je Pie i na S8. Strahota koliko se dugo mora čekati na novi Soft.

Brko 20.02.2019. 19:57

Citiraj:

Autor dean225 (Post 3278969)
Stigao je Pie i na S8. Strahota koliko se dugo mora čekati na novi Soft.

Ko čeka taj dočeka. Na S8 novo više nema. Kao što smo mi na S7 lani dobili Usreo :) sad po S10 za koji tjedan.

Sent from Usreo Mobara

dean225 20.02.2019. 20:25

Ostaješ vjeran Samsungu? Ja ću promjeniti dobavljača. 70% Iphone i 90% Huawei.
:goood:

panda505 20.02.2019. 20:35

S10 novosti sa reveala

- Headphone jack OSTAJE (FTW)
- prvi ultrasonic FPS
- Galaxy Buds (sluške, wireless charging)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:00.