PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kineski mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=249250)

pokra89 12.03.2014. 15:24

Rucno, ota nije moglo.

mate81 12.03.2014. 15:26

Kod mene na HongMi-u je zadnja stabila sluzbena verzija. Radi dobro ali ima nekoliko svojih mana, recimo kad se napravi reboot, izbrise plaćene aplikacije, imam doduse samo jednu pa mi nije problem, iako nemam potrebu za rebootom. Druga stvar je recimo problem sa obavijestima npr. facebook messenger, tapatalk... kasne, ne dodju na vrijeme. Ovo bi trebalo sljedecim updateom biti rjeseno. Ima jos par sitnica na koje su upozoravali na sluzbenom forumu, ali sve u svemu, radi odlično na slulžbenoj verziji, je da nema hrvatski jezik ali meni nije bitno.

c-shadow 12.03.2014. 15:39

Citiraj:

Autor pokra89 (Post 2561632)
Rucno, ota nije moglo.

Ručno, preko SP flasha?
Verzija s onog xiaomi foruma?

pokra89 12.03.2014. 15:53

aha, nikako nisam preko recoveryja uspijevao, izgubio sate na to, na kraju preko sp-a za 2 minute sve bilo gotovo.

eKICh 12.03.2014. 15:56

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 2561528)
Kako to da imaš 2 verzije MIUI, to su došli tako ili si dizao verziju?

Imam dva Hongmija jedan je od žene i taj je na 4.0 jer je 5.0 još tad nije bila potpuno stabilna kad sam ga dobio, a taj prvi sam dobio s orginal tvorničkim softverom tak da sam morao sve sam raditi, drugi je odmah došao s 5.0 verzijom

Citiraj:

Autor pokra89 (Post 2561535)
Vjerojatno su mu oba dosli s četvorkom, pa je jedan dizao a drugi ne. I ja sam prijatelju digao na peticu, i ekstra je, s cetvorkom je bilo problema s kamerom a i nekoliko je puta zablokirao, s peticom evo vec treci tjedan sve ekstra i bez greške

To u 4.0 nisam primjetio samo sam primjetio one tipke koje vibriraju koje se nemogu isključiti ali u 5.0 je to promijenjeno

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 2561552)
Jesi dizao preko OTA updatea ili flashao ručno?
Moj je danas došao poštom, navečer kjad se vratim s posla ću ga raspakirati pa da niti ne aktiviram gmail acc dok ga ne updateam. Root me za početak ne zanima, može biti virgin ROM za početak. HR jezik mi nije bitan, sve radim na EN.
Pitanje za sve vlasnike, na koji ROM preporučate updateati?

Pa ni nema HR jezika za MUIU, ručno se flasha ako želiš stabilnu multilanguge verziju za sve ostalo pogledaj xiaomi.eu forum imaš tamo kako dignuti, ako ti treba na obije kartice 3g onda imaš tamo jedan drugi rom ultimate piše, ma naći češ sve tamo od romova do objašnjenja na tom forumu

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 2561645)
Ručno, preko SP flasha?
Verzija s onog xiaomi foruma?

SP flash koristiš samo ako nešto zezneš i ako moraš ponovo staviti orginal verziju roma koji dolazi tvornički. Ovako moraš ručno preko CWM ili TWRP recovery-a, uglavnom pogledaj si na tamo na xiaomi.eu pod sekcijom Xiaomi/Redmi sekciju, ali prvo provijeri da ne bi bila kopija :)

c-shadow 12.03.2014. 16:05

A CWM ili TWRP ću dobiti kako?
SP flashom valjda, tako mi je bilo do sad na svim MTK, osim ako nisu došli rootani :)

MASVA 12.03.2014. 16:30

SP flashom flešaš samo recovery
ili ako je rootan onda mobileuncle.apk
njime flešaš recovery

eKICh 12.03.2014. 17:00

Citiraj:

Autor pajopajo (Post 2561525)
gdje kupiti red rice minideal ili to2c tko je pouzdaniji

ja sam ih nabavio na Alibabi tj pronašao sam par firmi tj njihove agente preko chata sve dogovrio, uglavnom nisu ko ovi što lažu o stanju ako imaju imaju ako ne ne, uglavnom prošli tjedan su oba agenta od kojih sam nabavio imali cijena je cca 200 usd s singapurskom dostavom odnosno cca 210 s DHL-om.

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 2561663)
A CWM ili TWRP ću dobiti kako?
SP flashom valjda, tako mi je bilo do sad na svim MTK, osim ako nisu došli rootani :)

Ne prvo, provijri koju verziju si dobio možda ti je kinez stavio zadnju verziju pa nije potrebno ništa raditi. Uglavnom onaj tvornički rom s kineskim i engleskim jezikom ovako, prvo rotaš mobitel s Vrootom (možda treba updejt preporučam ujutro) pa onda instaliraš mobileuncle i s njim staviš CMW i onda dalje restartaš u recovery dalje ali pošto ne slušaš što ti velim da odeš na xiaomi.eu evo ti link pa slijedi upute.
S time da ako ideš 5.0 tj zadnji rom instaiirat oprezno jer gubiš root i nemoguće je poslje vrootem napraviti root pa malo prolistaj cijelu tu temu što sam stavil link da znaš kako možeš napraviti da imaš root u 5.0 verziji.

pokra89 12.03.2014. 17:18

s tim da nije svima uspjelo tako, nije ni meni, ali ni nekim ljudima na drugim forumima, pa da citiram: "Pratio sam postupak na xiaomi forumu za Hongmi i sve mi je islo ok do dijela kad u MobileUncle toolsu dolazi recovery, kliknem na ovaj koji sam skinuo, on ga prihvati, i pita me da napravim reboot u recovery modu, kliknem OK i on se restarta, i ukljuci se, i to je to, nista dalje, ne mogu pratit dalje upute...
Ne boota se u recovery, samo se ugasi i opet upali. U jednom trenutku se kao gore u vrhu ekrana pojavi kao ono par nekih crtica al to je sve, dodje MI logo i normalno se pokrene...
probao ponovno u MU, i sad skinuo jednu reboot recovery aplikaciju, ista stvar, kad se ugasi, pojavi se u vrhu neka kao naznaka da se nesto pokusava, ne znam kako da opisem, u vrhu ekrana kao crte ono kad je na televiziji loša slika, traje par sekundi i onda normalno nastavi dalje i upali se mobitel. Jeli moguce mozda da je do recovery.img fajla? ucitao sam taj fajl preko MU, ovaj koji se nudi u ovom tutorialu, i jos sam jedan nasao isto na sluzbenom forumu u jednoj temi. Oba puta ista stvar.
"

stipe1771 12.03.2014. 18:19

Ne radim nikakvu reklamu nego sam naisao na ovo
http://www.njuskalo.hr/ostali-mobite...oglas-10758691

I izgleda da pruzaju garanciju 12 mjeseci i jos je moguce platiti pouzecem. Mislim ako je 200 kn skuplje nego iz kine da je meni osobno puno isplativije ovako narucit.

c-shadow 12.03.2014. 21:03

Moj je došao rootan s kineskim CWM-om i ovim ROM-om:
http://www.pohrani.com/t/X/to/2NkcHH...-03-13-02-.jpg

http://www.pohrani.com/t/3n/v5/22vUD...i-cwmforum.jpg

http://www.pohrani.com/t/W/Dl/2QGOEgre/kutijaforum.jpg

Po onome što sam vidio u antutu i sličnim programima trebao bi biti origigi.
Ne uspijevam više naći, bili su tu neki linkovi za provjeru IME i gdje je onaj broj koji se provjeri na xiaomi siteu?

n E v E n 13.03.2014. 09:12

Citiraj:

Autor WraGG (Post 2436370)
Desava mi se cudna stvar sa Lenovom. Stavim media volume na cca 20% i upalim da gledam film, igram neku igru i slicno, ali mi se nakon nekog vremena, bez ikakvog razloga i pravila media volume digne na 100% sam od sebe. Any ideas?

@WraGG

I meni se moj ThL W100 poceo sam pojacavati i smanjivati. Jesi upsio to kako rijesiti???

Marko_mk 13.03.2014. 09:19

Evo nešto zanimljivo:
http://www.racunalo.com/one-plus-one...mah-iz-kutije/

Prvi model s cyanogenmodom out of box

WraGG 13.03.2014. 09:21

Kod mene konkretno je bilo do aplikacije koja prepoznaje caller id i povezuje ga sa imenom iz operaterovog online imenika. Ta aplikacija koristi text to speech pa je iz nekog razloga pojacavala media volume na max.

n E v E n 13.03.2014. 10:09

Ja sam na svojem napravio i factory reset pa nije pomoglo. To pojacavanje/stisavanje me mucilo nekih 2 tjedna i sad je odjednom prestalo.
Iako imam osjecaj da ce se opet problem vratiti.

kasandro 13.03.2014. 13:23

Mislim da One Plus One nije baš prvi... Oppo s N1 ima opciju da ti ga isporuče s CM

coconut 13.03.2014. 13:33

Tako je. Oppo N1 dolazi u 2 okusa - jedan model sa njihovim standardnim Color OS-om i drugi sa CM-om, a postoji opcija da na model sa Color OS-om staviš CM i obratno.
Evo reviewa
http://www.gsmarena.com/oppo_n1_cyan...eview-1034.php

Ovi iz 1+1 očigledno znaju kao napraviti hype i mora im se priznati da im je marketing vrhunski. Kako će to izgledati u praksi ćemo još vidjeti. Koliko god želio da to bude dobar mob, nije mi baš realno da se za 400$ može očekivati sve ono što najavljuju - Snapdragon 800, 3Gb rama, 5.5" ekran, KK, LTE, metalno kućište,... Na nečemu su morali smanjivati cijenu.

Brko 13.03.2014. 13:37

Na kameri su uštedili, bez brige budi.

coconut 13.03.2014. 13:59

Će da vidimo. Još mi je neobičnije čuti da su uspjeli strpati stereo zvučnike i 5.5" ekran na veličinu manju od 5" XZ1.
Ono što me pak oduševljava je da su rekli da će ga prodavati i u EU pa ćemo ga lakše moći nabaviti.

Brko 13.03.2014. 14:28

Ak bu 400-450 eura u EU, onda bi radije uzeo XZ2 za 100 eura više nego to, al dobro, to je sad za neke druge teme...

coconut 13.03.2014. 17:39

Hongmi 2 će biti veći od prethodnika i imati će 2 verzija - 1.7GHz MTK octa core i 1.4 GHz Snapdragon nepoznatog broja jezgri. U istom članku se najavljuje i Mi3S.
http://www.gizchina.com/2014/03/12/5...atek-flavours/

gregory 13.03.2014. 18:52

Citiraj:

Autor coconut (Post 2562264)
Hongmi 2 će biti veći od prethodnika i imati će 2 verzija - 1.7GHz MTK octa core i 1.4 GHz Snapdragon nepoznatog broja jezgri. U istom članku se najavljuje i Mi3S.
http://www.gizchina.com/2014/03/12/5...atek-flavours/

Baš sam ciljao na 2, ali mi je 5.5 inča definitvno preveliko. :-(

lutherus 13.03.2014. 19:36

Nije kao octa 8 pa ako je octacore onda osmerojezgreni uređaj?

locks 13.03.2014. 19:55

mi3s jedine razlike su podrška za LTE i 3GB RAM...već se priča i o Mi4, Snapdragon 805,2K ekran,a pretpostavka je i veći ekran...

eKICh 13.03.2014. 20:10

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 2561805)
Moj je došao rootan s kineskim CWM-om i ovim ROM-om:
http://www.pohrani.com/t/X/to/2NkcHH...-03-13-02-.jpg

http://www.pohrani.com/t/3n/v5/22vUD...i-cwmforum.jpg

http://www.pohrani.com/t/W/Dl/2QGOEgre/kutijaforum.jpg

Po onome što sam vidio u antutu i sličnim programima trebao bi biti origigi.
Ne uspijevam više naći, bili su tu neki linkovi za provjeru IME i gdje je onaj broj koji se provjeri na xiaomi siteu?

Ovdje dolje u desnom kutu gdje je sivo (zadnja slika) ostruži i ispod ti je odmah ona stranica chaxim.xiaomi.com koneska ti bude a na ovome sivome ti mora biti 20 znamenkasti borj koji upišeš i provijeriš.

Meni pod ovo MUIU version piše MUIU-JHBCNAL 5.0 dali imaš samo kineski i engleski ili ti je multilanguage??

dabomba 13.03.2014. 20:22

Poslije Mi4 ide Mi5 sa 4k ekranom i 16Gb rama,bez veze ti kinezi divljaju a nikakavih velikih pomaka i koristi od takvih napuhavanja hardvera.

c-shadow 13.03.2014. 20:37

Citiraj:

Autor eKICh (Post 2562331)
Ovdje dolje u desnom kutu gdje je sivo (zadnja slika) ostruži i ispod ti je odmah ona stranica chaxim.xiaomi.com koneska ti bude a na ovome sivome ti mora biti 20 znamenkasti borj koji upišeš i provijeriš.

Meni pod ovo MUIU version piše MUIU-JHBCNAL 5.0 dali imaš samo kineski i engleski ili ti je multilanguage??

Samo kineski i engleski, pitao ekipu na xiaomi.eu i vele da je to seller nešto kemijao i da stavim stalbe s njihovog sitea.
Sad mi se isto događa kao i pokreu, nakon flasha recovery iz mobileuncle, mob više ne ulazi u recovery nego se normalno restarta :-)
Ima neki zajeb tamo na tom tutorialu.

EDIT: izleda da nije u multi romu zajeb nego u smeću koje je seller gore stavio.

pokra89 13.03.2014. 22:06

evo ti, 2 minute posla
http://xiaomi.eu/community/threads/r...sh-tool.23188/

Brko 13.03.2014. 22:12

Citiraj:

Autor dabomba (Post 2562337)
Poslije Mi4 ide Mi5 sa 4k ekranom i 16Gb rama,bez veze ti kinezi divljaju a nikakavih velikih pomaka i koristi od takvih napuhavanja hardvera.

Yes l agree, sir. Umjesto da porade na bateriji i da daju sourceove da se romovi mogu kuhati, oni filaju 2K ekran sa 5" dijagonalom di se skoro pa ne vidi razlika između 720 i 1080...

rodriguez 13.03.2014. 22:14

Svi počinju sa trendom ogromnih ekrana od preko 5 inča, jel ima neki kinjez da radi 2-3 gb RAM-a i octa core u maximalno 4.5incha?

Brko 13.03.2014. 22:16

Možda bude kakav Jiayu na 4,7" takav. Oni barem do sada nisu filali tolike inče u ekrane.

rodriguez 13.03.2014. 22:19

kad bi pustili te sourceve za mediatek chipove+xda bio bi dernek s tim kinezima, ovako se još ne isplate po meni..

Ag008 13.03.2014. 22:21

Cubot X6 si i mislim uzeti jer nije velik a octa core je. Ne volim ekrane veće od 5"

c-shadow 14.03.2014. 00:31

Citiraj:

Autor pokra89 (Post 2562384)

Ne radi, flashao već 2x. Sve ok, taj stari stock rom radi, stock E3 recovery radi. Mogu rootati s vroot ili s framaroot. Međutim, kad napucam preko mobileuncle onaj cwm recovery, ista priča - tanka traka zbrčkane grafike na vrhu ekrana sekundu-dvije i onda nastavi s normalnim bootom.
Meni se čini da taj recovery nešto ne štima. možeš provjeriti da li je isti koji si ti stavljao?
Sad se mob flasha 3x, idem probati puknuti TWRP iz sock recoverya.

eKICh 14.03.2014. 15:17

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 2562343)
Samo kineski i engleski, pitao ekipu na xiaomi.eu i vele da je to seller nešto kemijao i da stavim stalbe s njihovog sitea.
Sad mi se isto događa kao i pokreu, nakon flasha recovery iz mobileuncle, mob više ne ulazi u recovery nego se normalno restarta :-)
Ima neki zajeb tamo na tom tutorialu.

EDIT: izleda da nije u multi romu zajeb nego u smeću koje je seller gore stavio.

Nema zajeb, ja sam radio po tom tutorialu ali ti je prodavač sjebo nešto pitaj boga kakav ti je to stavil rom gore, a sp flas toolsom si probal i onda moraš puknuti gore orginal rom potraži tamo gdje je ta tema imaš i orginal tvornički rom to moraš staviti i onda po onom tutorijalu s CWM ili TWPR recoverijem staviš zadnji multilanguage rom.

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 2562456)
Ne radi, flashao već 2x. Sve ok, taj stari stock rom radi, stock E3 recovery radi. Mogu rootati s vroot ili s framaroot. Međutim, kad napucam preko mobileuncle onaj cwm recovery, ista priča - tanka traka zbrčkane grafike na vrhu ekrana sekundu-dvije i onda nastavi s normalnim bootom.
Meni se čini da taj recovery nešto ne štima. možeš provjeriti da li je isti koji si ti stavljao?
Sad se mob flasha 3x, idem probati puknuti TWRP iz sock recoverya.

probaj flashati onaj rom ultimate rom koji podržava oba sima 3g s time twrp recoveryem

c-shadow 14.03.2014. 16:03

Dogodilo se sra*nje.
Onaj CWM kojeg nude s multi romom je izgleda neki prastari, meni nije prolazio. Valjda novija revizija moba.
Nakon toga po uputi ekipe tamo s foruma flashao sptoolsima onaj stari origigi rom.
Nakon toga ponovno CWM ne prolazi, ali se TWRP može staviti iz origigi recoverya.
Stavio sam TWRP, on radi bez problema, nakon toga s njim multi rom.
I sad dolazi sranje - kod razgovora čujem u zvučniku pucketanje, lagano visokofrekventno klik...klik...
Drugo, ne mogu prekinuti razgovor, ekran kad se ugasi kod razgovora više se ne upali i nijedna tipka ne reagira.
Kad druga strana prekine razgovor, onda je sve ok.
S onim sfušanim kineskim romom koji je shop stavio gore je sve radilo ok.
Sad me frka da nije spflash nešto sjebo, navodno je i ta verzija gore stara i mogla bi čak i brickati mob.
Ima gore moj thread na xiaomi.eu pod nazivom "Which MIUI version do I have?"
Sad se lupam po glavi, išao skidati kinesko smećea, a likovi na xiaomi.eu izgleda baš nisu u toku.
Help, koji rom da napucam gore da radi, očito je softverski problem?

fora 14.03.2014. 16:15

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 2562658)
...kod razgovora čujem u zvučniku pucketanje, lagano visokofrekventno klik...klik...

To s pucketanjem kod razgovora sam i ja imao na Hongmiju. Na bilo kojem romu. Zato sam ga i vratio na Minideal.

Brko 14.03.2014. 17:52

Samo mali update. Frend kojem sam nedavno kupio Hongmija iz njemačke sa androidfiguren.de, je danas popodne crknuo. Usred razgovora se ugasio i nema palenja na bilo koji način. Probao sve moguće kombinacije vol i power tipki, punjač, ma ništa. Cigla da mrtvija ne može biti.

frulex 14.03.2014. 17:54

Evo, vratio se mobitel (Star S9920) s popravka od Geekbuyinga, moram ih pohvaliti, nisu popravljali stari već su bez pitanja poslali novi sa svom opremom (iako sam im vratio samo mob i bateriju). Ovaj je proizveden 1/2014. i ima 4.2.2 Android gore dok je stari imao 4.1 verziju... Svakako plus za Geek budući da sam im vratio mob nakon 4 mjeseca urednog korištenja i ništa nisu previše zavlacili osim što su mi u prva dva maila savjetovali Reset pa Reflash što je ionako standardna procedura...

eKICh 14.03.2014. 18:03

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 2562658)
Dogodilo se sra*nje.
Onaj CWM kojeg nude s multi romom je izgleda neki prastari, meni nije prolazio. Valjda novija revizija moba.
Nakon toga po uputi ekipe tamo s foruma flashao sptoolsima onaj stari origigi rom.
Nakon toga ponovno CWM ne prolazi, ali se TWRP može staviti iz origigi recoverya.
Stavio sam TWRP, on radi bez problema, nakon toga s njim multi rom.
I sad dolazi sranje - kod razgovora čujem u zvučniku pucketanje, lagano visokofrekventno klik...klik...
Drugo, ne mogu prekinuti razgovor, ekran kad se ugasi kod razgovora više se ne upali i nijedna tipka ne reagira.
Kad druga strana prekine razgovor, onda je sve ok.
S onim sfušanim kineskim romom koji je shop stavio gore je sve radilo ok.
Sad me frka da nije spflash nešto sjebo, navodno je i ta verzija gore stara i mogla bi čak i brickati mob.
Ima gore moj thread na xiaomi.eu pod nazivom "Which MIUI version do I have?"
Sad se lupam po glavi, išao skidati kinesko smećea, a likovi na xiaomi.eu izgleda baš nisu u toku.
Help, koji rom da napucam gore da radi, očito je softverski problem?

Koja verzija CWM-a si stavio kinesku ili englesku (engleska ima s touch da radi ili bez toucha). Koji multi rom si stavio? 5.0?? Jer po meni ovo nešto ne štima s softverom. Ništa opet sp tools i vrati orginal rom i ponovi postupak, vidim sad su CWM tamo u tutorialu zamijenili s TWPR-om. Probaj s tim orginal romom da vidiš kak funkcionira jer pucketa dok razgovaraš i dal blesira ekran??
Iskreno meni je zvuk fantastičan kad telefoniram, nisam imao ni na jednom tako dobar zvuk, ko da razgovaram s čovijekom do sebe.
BTW gdje si ga kupio? Jel bio na akciji možda kad si ga kupoval??

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2562710)
Samo mali update. Frend kojem sam nedavno kupio Hongmija iz njemačke sa androidfiguren.de, je danas popodne crknuo. Usred razgovora se ugasio i nema palenja na bilo koji način. Probao sve moguće kombinacije vol i power tipki, punjač, ma ništa. Cigla da mrtvija ne može biti.

Možda baterija? Jer sam isto negdje čitao da je nekom baterija crkla.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:55.