![]() |
Rucno, ota nije moglo.
|
Kod mene na HongMi-u je zadnja stabila sluzbena verzija. Radi dobro ali ima nekoliko svojih mana, recimo kad se napravi reboot, izbrise plaćene aplikacije, imam doduse samo jednu pa mi nije problem, iako nemam potrebu za rebootom. Druga stvar je recimo problem sa obavijestima npr. facebook messenger, tapatalk... kasne, ne dodju na vrijeme. Ovo bi trebalo sljedecim updateom biti rjeseno. Ima jos par sitnica na koje su upozoravali na sluzbenom forumu, ali sve u svemu, radi odlično na slulžbenoj verziji, je da nema hrvatski jezik ali meni nije bitno.
|
Citiraj:
Verzija s onog xiaomi foruma? |
aha, nikako nisam preko recoveryja uspijevao, izgubio sate na to, na kraju preko sp-a za 2 minute sve bilo gotovo.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
A CWM ili TWRP ću dobiti kako?
SP flashom valjda, tako mi je bilo do sad na svim MTK, osim ako nisu došli rootani :) |
SP flashom flešaš samo recovery
ili ako je rootan onda mobileuncle.apk njime flešaš recovery |
Citiraj:
Citiraj:
S time da ako ideš 5.0 tj zadnji rom instaiirat oprezno jer gubiš root i nemoguće je poslje vrootem napraviti root pa malo prolistaj cijelu tu temu što sam stavil link da znaš kako možeš napraviti da imaš root u 5.0 verziji. |
s tim da nije svima uspjelo tako, nije ni meni, ali ni nekim ljudima na drugim forumima, pa da citiram: "Pratio sam postupak na xiaomi forumu za Hongmi i sve mi je islo ok do dijela kad u MobileUncle toolsu dolazi recovery, kliknem na ovaj koji sam skinuo, on ga prihvati, i pita me da napravim reboot u recovery modu, kliknem OK i on se restarta, i ukljuci se, i to je to, nista dalje, ne mogu pratit dalje upute...
Ne boota se u recovery, samo se ugasi i opet upali. U jednom trenutku se kao gore u vrhu ekrana pojavi kao ono par nekih crtica al to je sve, dodje MI logo i normalno se pokrene... probao ponovno u MU, i sad skinuo jednu reboot recovery aplikaciju, ista stvar, kad se ugasi, pojavi se u vrhu neka kao naznaka da se nesto pokusava, ne znam kako da opisem, u vrhu ekrana kao crte ono kad je na televiziji loša slika, traje par sekundi i onda normalno nastavi dalje i upali se mobitel. Jeli moguce mozda da je do recovery.img fajla? ucitao sam taj fajl preko MU, ovaj koji se nudi u ovom tutorialu, i jos sam jedan nasao isto na sluzbenom forumu u jednoj temi. Oba puta ista stvar. " |
Ne radim nikakvu reklamu nego sam naisao na ovo
http://www.njuskalo.hr/ostali-mobite...oglas-10758691 I izgleda da pruzaju garanciju 12 mjeseci i jos je moguce platiti pouzecem. Mislim ako je 200 kn skuplje nego iz kine da je meni osobno puno isplativije ovako narucit. |
Moj je došao rootan s kineskim CWM-om i ovim ROM-om:
http://www.pohrani.com/t/X/to/2NkcHH...-03-13-02-.jpg http://www.pohrani.com/t/3n/v5/22vUD...i-cwmforum.jpg http://www.pohrani.com/t/W/Dl/2QGOEgre/kutijaforum.jpg Po onome što sam vidio u antutu i sličnim programima trebao bi biti origigi. Ne uspijevam više naći, bili su tu neki linkovi za provjeru IME i gdje je onaj broj koji se provjeri na xiaomi siteu? |
Citiraj:
I meni se moj ThL W100 poceo sam pojacavati i smanjivati. Jesi upsio to kako rijesiti??? |
Evo nešto zanimljivo:
http://www.racunalo.com/one-plus-one...mah-iz-kutije/ Prvi model s cyanogenmodom out of box |
Kod mene konkretno je bilo do aplikacije koja prepoznaje caller id i povezuje ga sa imenom iz operaterovog online imenika. Ta aplikacija koristi text to speech pa je iz nekog razloga pojacavala media volume na max.
|
Ja sam na svojem napravio i factory reset pa nije pomoglo. To pojacavanje/stisavanje me mucilo nekih 2 tjedna i sad je odjednom prestalo.
Iako imam osjecaj da ce se opet problem vratiti. |
Mislim da One Plus One nije baš prvi... Oppo s N1 ima opciju da ti ga isporuče s CM
|
Tako je. Oppo N1 dolazi u 2 okusa - jedan model sa njihovim standardnim Color OS-om i drugi sa CM-om, a postoji opcija da na model sa Color OS-om staviš CM i obratno.
Evo reviewa http://www.gsmarena.com/oppo_n1_cyan...eview-1034.php Ovi iz 1+1 očigledno znaju kao napraviti hype i mora im se priznati da im je marketing vrhunski. Kako će to izgledati u praksi ćemo još vidjeti. Koliko god želio da to bude dobar mob, nije mi baš realno da se za 400$ može očekivati sve ono što najavljuju - Snapdragon 800, 3Gb rama, 5.5" ekran, KK, LTE, metalno kućište,... Na nečemu su morali smanjivati cijenu. |
Na kameri su uštedili, bez brige budi.
|
Će da vidimo. Još mi je neobičnije čuti da su uspjeli strpati stereo zvučnike i 5.5" ekran na veličinu manju od 5" XZ1.
Ono što me pak oduševljava je da su rekli da će ga prodavati i u EU pa ćemo ga lakše moći nabaviti. |
Ak bu 400-450 eura u EU, onda bi radije uzeo XZ2 za 100 eura više nego to, al dobro, to je sad za neke druge teme...
|
Hongmi 2 će biti veći od prethodnika i imati će 2 verzija - 1.7GHz MTK octa core i 1.4 GHz Snapdragon nepoznatog broja jezgri. U istom članku se najavljuje i Mi3S.
http://www.gizchina.com/2014/03/12/5...atek-flavours/ |
Citiraj:
|
Nije kao octa 8 pa ako je octacore onda osmerojezgreni uređaj?
|
mi3s jedine razlike su podrška za LTE i 3GB RAM...već se priča i o Mi4, Snapdragon 805,2K ekran,a pretpostavka je i veći ekran...
|
Citiraj:
Ovdje dolje u desnom kutu gdje je sivo (zadnja slika) ostruži i ispod ti je odmah ona stranica chaxim.xiaomi.com koneska ti bude a na ovome sivome ti mora biti 20 znamenkasti borj koji upišeš i provijeriš. Meni pod ovo MUIU version piše MUIU-JHBCNAL 5.0 dali imaš samo kineski i engleski ili ti je multilanguage?? |
Poslije Mi4 ide Mi5 sa 4k ekranom i 16Gb rama,bez veze ti kinezi divljaju a nikakavih velikih pomaka i koristi od takvih napuhavanja hardvera.
|
Citiraj:
Sad mi se isto događa kao i pokreu, nakon flasha recovery iz mobileuncle, mob više ne ulazi u recovery nego se normalno restarta :-) Ima neki zajeb tamo na tom tutorialu. EDIT: izleda da nije u multi romu zajeb nego u smeću koje je seller gore stavio. |
evo ti, 2 minute posla
http://xiaomi.eu/community/threads/r...sh-tool.23188/ |
Citiraj:
|
Svi počinju sa trendom ogromnih ekrana od preko 5 inča, jel ima neki kinjez da radi 2-3 gb RAM-a i octa core u maximalno 4.5incha?
|
Možda bude kakav Jiayu na 4,7" takav. Oni barem do sada nisu filali tolike inče u ekrane.
|
kad bi pustili te sourceve za mediatek chipove+xda bio bi dernek s tim kinezima, ovako se još ne isplate po meni..
|
Cubot X6 si i mislim uzeti jer nije velik a octa core je. Ne volim ekrane veće od 5"
|
Citiraj:
Meni se čini da taj recovery nešto ne štima. možeš provjeriti da li je isti koji si ti stavljao? Sad se mob flasha 3x, idem probati puknuti TWRP iz sock recoverya. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Dogodilo se sra*nje.
Onaj CWM kojeg nude s multi romom je izgleda neki prastari, meni nije prolazio. Valjda novija revizija moba. Nakon toga po uputi ekipe tamo s foruma flashao sptoolsima onaj stari origigi rom. Nakon toga ponovno CWM ne prolazi, ali se TWRP može staviti iz origigi recoverya. Stavio sam TWRP, on radi bez problema, nakon toga s njim multi rom. I sad dolazi sranje - kod razgovora čujem u zvučniku pucketanje, lagano visokofrekventno klik...klik... Drugo, ne mogu prekinuti razgovor, ekran kad se ugasi kod razgovora više se ne upali i nijedna tipka ne reagira. Kad druga strana prekine razgovor, onda je sve ok. S onim sfušanim kineskim romom koji je shop stavio gore je sve radilo ok. Sad me frka da nije spflash nešto sjebo, navodno je i ta verzija gore stara i mogla bi čak i brickati mob. Ima gore moj thread na xiaomi.eu pod nazivom "Which MIUI version do I have?" Sad se lupam po glavi, išao skidati kinesko smećea, a likovi na xiaomi.eu izgleda baš nisu u toku. Help, koji rom da napucam gore da radi, očito je softverski problem? |
Citiraj:
|
Samo mali update. Frend kojem sam nedavno kupio Hongmija iz njemačke sa androidfiguren.de, je danas popodne crknuo. Usred razgovora se ugasio i nema palenja na bilo koji način. Probao sve moguće kombinacije vol i power tipki, punjač, ma ništa. Cigla da mrtvija ne može biti.
|
Evo, vratio se mobitel (Star S9920) s popravka od Geekbuyinga, moram ih pohvaliti, nisu popravljali stari već su bez pitanja poslali novi sa svom opremom (iako sam im vratio samo mob i bateriju). Ovaj je proizveden 1/2014. i ima 4.2.2 Android gore dok je stari imao 4.1 verziju... Svakako plus za Geek budući da sam im vratio mob nakon 4 mjeseca urednog korištenja i ništa nisu previše zavlacili osim što su mi u prva dva maila savjetovali Reset pa Reflash što je ionako standardna procedura...
|
Citiraj:
Iskreno meni je zvuk fantastičan kad telefoniram, nisam imao ni na jednom tako dobar zvuk, ko da razgovaram s čovijekom do sebe. BTW gdje si ga kupio? Jel bio na akciji možda kad si ga kupoval?? Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:55. |