![]() |
"Uz ugovoreni Iskon.NET.TV.TEL paket u Elipsu , iskoristi 1000kn Elipso poklon bon "
treba nakon potpisivanja ugovora tražiti od iskona kod sakojim u elipsu podižete poklon bon od 1000kn kojeg treba potrošiti unutar godine dana,koliko vidim na stranicama vrijedi za većinu stvari koje koštaju iznad 1000kn. |
Iskon se raspada...prebacili nas na sporiju i udaljeniju centralu (valjda tcom stišće)...sad ukinuli i neke TV programe. NEt mi puca aprije nikad nije. Sad smo to kao riješili ali mi wifi ne ide preko 10Mbps. Ne žele zamijenit modem. Jedva čekam da raskinem ugovor.
A napisat ću u ovo iako nisam htio ranije....Restrukturira se firma. Ugasili su neke odjele dosta ih je dobilo otkaz (nažalost)...Tcom ih jede...tako stoje stvari..seka se gasi. Prelazim na Tcom jel sad su i oni spustili cijenu a nude mi optiku do stana (kablovi su davno spojeni i provedeni) dok iskon ide samo do ulaza....jebiga... |
...ako imaš 10Mbps na wifi znači da je ruter ispravan .....i normalno da za tu brzinu nisu oni krivi ni dužni već tvoja okolina i udaljenosti sa wifi uređajima.
|
baš da si si uvjek sam kriv ili okolina unajmanju ruku je upitno,ali očito je došlo vrijeme
da si ljudi uz opremu koju dobiju od operatera moraju kupiti i dodatnu svoju, ako žele imati uredan internet i to kod svih operatera. |
Citiraj:
Korisnička im je inače bila ok, javljaju se ljudi, pokušavaju al eto...raspada se sistem... |
sa 8 puta manjom brzinom žičnom da,bežičnom ne ,bežično ti se čak neračuna pod uslugu zakonski ,to ti dođe kao dobra volja operatera za koju baš u krajnjem slučaju netrebaju brigu voditi,ako misliš da bi ti novi modem popravio stanje,budi malo lukav - uz česte prekide veze recimo desetak puta dnevno u različita doba dana, ti mora tehničar izići van i u pravilu mu je najlakše zamjeniti router,ako me razumiješ što ti hoću reći.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
iskon upravo po zgu spaja korisnike na G.fast, toliko o raspadu. |
Citiraj:
|
ak sam dobro skuzio imas u zgradi iskonov fttb i htov ftth.. ne vidim razlog zbog kojeg bi u tu zgradu usli s gfastom.
|
Citiraj:
|
kolko prati u njemačkoj je pušteno 100 preko bakra ,a kod nas je u pripremi kolko sam čitao vjeruje se da je 500 granica ali to ćemo pričekati još koju godinu
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ja sam poslao mail korisnickoj da sam dobio ponudu od 190kn mjesecno od drugog providera za Net.TV i oni su mi omogucili net.tv20-50 za 180kn mjesecno. s tim da treba uzeti u obzir da sam u onoj skupljoj zoni gdje sam do sada morao to placati 280kn tel.net.tv iako nisam uopce htio telefon. optike i slicnoga nece biti nikada vjerojatno :) tako da sam zadovoljan na kraju p.s. koliki upload postizete na navedenom paketu, pise kao max 10Mbit..da li dodje do 10? |
Evo g.fasta konacno ..doduse s "obicnim" brzinama :)
http://www.speedtest.net/result/7081104741.png Ide sad sve vise zgrada u Zgbu na G.fast. |
Vau, to je iz FTTC-a ili FTTB?
|
FTTB 50m
|
Mislim da koristi bas i nema g-fast na FTTC-u zbog velike udaljenosti veceg dijela korisnika.
Sad ce toga biti sve vise jer iako je mozda dugorocno bolje uloziti FTTH u zgrade, zbog velikog problema sa starim zgradama koje nemaju opticke instalacije instalirane u gradnji i teskih predstavnika stanara oko radova na kraju im FTTB ostaje prakticniji. A ako misle do 2020. zadovoljiti zahtjeve Brusselsa da 50% korisnika ima min 100mbps na vise morat ce se iskoristiti ono s cim im je najlakse postici ciljeve. Tako je i HT krenuo polako sa testiranjem FTTB/FTTDP. VIP/Bnet jedino sto imaju je uloziti u DOCSIS 3.1 s obzirom da imaju dosta rasirenu HFC infrastrukturu. |
I ja bi se osvrnuo na Iskon uslugu koju koristim zadnjih 6 mjeseci. Uzeo sam 80/40 FTTB i nakon inicijalnih problema radi to više manje ok. Problemi su pucanje veze koji kada prijavim problem random nestanu pa se vrate nakon par tjedana. Dodatno, wifi na zyxelu je baš jako loš.. Iako uređaj ima 802.11n, 5GHz spektar je onemogućen, nema vanjske antene, a ako dobiješ 20/20 na wifiju, čudo.
Iskreno, tražim na netu neispravan takav ruter da mu izbušim kućište i napravim kao kolega Lobo: http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=341 |
što neuzmeš ovu novu akciju 200/100 dat će ti bolji router a i slično češ plačat?
|
Ovo mi je 110kn/mj, ostalo mi se sve čini puno skuplje, a i svjež je još ugovor
|
Nema veze ako je "svjez" ugovor na istom si operateru i ides na jaci paket.
|
Citiraj:
vjerojatno češ riješiti problem za sitne novce i makni iskonov router iz upotrebe,ili nazovi iskon i treži brzinu 200/100 i koštat će te 20kn više mjesečno trenutno i dobit ćeš novi router,bez obzira na ugovor što kaže kolega na više možeš uvijek prelaziti. |
Citiraj:
|
Citiraj:
https://thumb.ibb.co/hF3Wan/iskon.jpg nazovi ih piše ti -platiš 20 dobiš 200 i da možeš nadogradit svoj paket |
To je samo za neke lokacije, tipa Rastočine 7, Rijeka
|
ako si na t-comovoj infastrukturi nevidimrazloga zašto bi kod tebe bilo drugačije nego kod drugih,jer sad i na njihovim stranicama isto piše kao službena ponuda
|
Ako pricamo o FTTBu..
Stare FTTB lokacije ne mogu imat pakete od 200mbit jer su na VDSLU a on je ogranicen profilima. Zato je max 100/50. Za više treba drugaciji profil tj veca freknvecija..promjenit FTTB opremu. Dakle G.fast bi trebalo stavit za vece brzine do tada samo 100/50. Osim ako vec nije promjenjeno u što sumnjam :D Btw ..ja imam bolji popust nego ovo sta se nudi ..-40kn :) Evo bakra malo.. mislim moze i bolje http://www.speedtest.net/result/7086742573.png |
@Viper. Lijepo lijepo. Imas li uvid u parametre linije?
Kad je takva brzina na FTTB/G.fast kakva ce li tek biti ako na FTTDP stave g.fast. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:35. |