![]() |
Citiraj:
Taj APU košta 500kn, ili ti ga duplo više no G3930, sveukupno bi bilo preko 1000kn sa pločom i ramom. Zbog čega bi trebao ići na FM2+ mrtvi socket pored 1151 ? Možda zato jer će FM2+ procevi vriejditi više za 5 godina od kaby i5- ice ? Možda jer će imati više izbora za upgrade no sa 1151 ? Možda jer si ti isto na mrtvom socketu pa mora i on ? Zašto se praviš pametan oko nečega o čemu očito nemaš pojma, koji su tvoji motivi za to ? |
Citiraj:
Razmišljao sam i ja o A8 ali je mrtva platforma, nema više nadogradnje a i igre se uopće ne spominju nego surf i multimedija. EDIT: nisam vidio idući odgovor :) |
Citiraj:
Citiraj:
|
Ja sam slozio u centro.hr, to je okvirno sto mozes dobiti u rangu oko 3.000kn a ti uzimaj gdje te volja
|
Citiraj:
|
Mrtav je socket ali ima kakvu takvu mogućnost nadogradnje, na FM2 nema ni to. A da i5 neće biti bolji od A8 to zbilja teško, pa i5 rastura A8 u svakom pogledu
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
O čemu mi tu raspravljamo, čovjeku je fm2+ socket više future-proof no 1151. :wtf2: Mora da smo pijani obojica. Ti jer lupaš neboluze, a ja jer se pecam na te nebuloze i ulazim u raspravu koja je nepotrebna jer je sve jasno. Ček još jednom. fm2+ više future-proof no 1151 ako gledamo 5 godina u budućnost. :wtf2: |
Lol ti mora da si slijep ili stvarno ništa nekužiš. On sada dobiva više sa A8 nego tim G3930, a kasnije pogotvo ako govorimo 4-5godina kasnije, upgrade sa tog G3930 na i5 će biti najgluplji potez šta je ikad napravio. Za 4-5 godina imat će "Pentiume X560 sa 4c/8t" koji će se prodavat za 400kn ko šta se g4560 prodava i razvaljivat će njegovog i5. Tako da vidiš, taj tvoj "future-proof" šta si naveo kao plus ništa neznači.
|
Citiraj:
Šta će to za 5 godina taj APU od igara vrtiti ??? Koju to single grafu već danas iz low segmenta može izgurati taj usrani i bilo koji drugi fm2+ procesor, a kamoli za 5 godina ? fm2+ proc će razvaljivat i5 7500 za 5 godina HA HA HA HA Ja ne vjerujem o čemu mi raspravljamo. Odošmo u debeli :offtopic: i zamolio bih te da mi više ne odgovaraš na post, jer smo rekli šta smo imali. |
Ti ko da pola teksta pročitaš a pola ne..ja iopet neznam kako si ti došao do zaključka da sam ja negdje spomenuo da će A8 razvaljivat I5 za 5 godina al ok štagod..Sa A8 ima mogućnost da sada igra neke igre ako želi tako da je svestraniji proc od G3930, a i pošto njemu gaming nije toliko bitan tvoje pitanje za to guranje grafickih je nebitno a ionako ni taj G3930 neće ništa gurat.
I nije offtopic ako ja navodim razloge zašto bi bilo bolje da uzme moj prijedlog preko tvojeg. |
Citiraj:
tu provjeri cijene komponenti |
Citiraj:
Sve i da ima nove 4C procesore za 400kn ne znači da će i5 bit neupotrebljiva krama. Štoviše - u tom slučaju će vrijediti 100kn i bit će odlična kupnja. Pogledaj malo razvoj hardvera - ljudi su na Sandy Bridgeu koji je izašao prije pet godina i dan danas ima sasvim pristojne performanse. Dan danas se kupuju Xeoni za 775 platformu staru DESET godina i ljudi su zadovoljni performansama. Ako uzme G ima solidne performanse za surfanje i multimediju danas, a za 3-4-xy godina ako mu zatrebaju bolje performanse uzme za neveliku lovu i5/i7 i podupla si performanse i miran je još par godina. Da ne govorimo kako će lakše naći DDR4 nego DDR3 itd. |
@NoneSoVile
Naporan si već lagano. Neka uzme Athlon II x4 620 i am2 ploču i gotovo, i tako će 1151 socket biti mrtav za 2 godine. :hitthewal: G procesori su u tom cjenovnom rangu najbolje što se može dobiti. Nikakav AMD. Jedino što valja od AMD-a je Ryzen, koji je daleko iznad budžeta. Kupiš sky/kaby na njuskalu za 1500kn (sada), za godinu dana i za manje i dalje imaš jako dobru konfu. Pričaš o nečemu što će eventualno biti za 2-3 godine. Pa čemu uopće onda kupovati tehniku? @mprtalkpmbat Uzmi nešto od navedenog što ti je ekipa složila, naravno G procesor. |
malo sam se isključio iz rasprave jer nisam baš kužio o čemu pričate, ali mislim da ste me nagovorili na prelazak na intel nakon15ak god amd-a... malo sam tužan, al jbg :D
i još jedno pitanje, hoće li mi postojeće komponente (hdd, kućište i napajanje) biti kompatibilne s novima (H110M+g3930) |
A koje su točno te komponente?
|
Citiraj:
|
Kućište i napajanje su ti s*anje, 1. hard nećeš moći spojiti na tu ploču jer nema IDE/ATAPI/ATA konektora na njoj. Ili ćeš nabaviti PCI karticu s tim konektorima ili ćeš zaboraviti da taj disk uopće postoji.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Za 2-3 godine neće postojat 4/4 procevi :wtf2: Igre su sve više GPU bound i npr. i7 7700 će bit dovoljan za gaming sigurno još godinama, pogotovo kad 4k bude neki standard kao što je sad 1080p, a ti kažeš da nema razloga za upgrade i da će morat mijenjat cijelu platformu za 2-3 godine. :wtf2: Stvarno imaš jebene argumente za ići na FM2+ socket pored "mrtvog" 1151 intela :lol2: Dugo ne vidjeh tako tvrdoglavog i nedokazanog čovjeka. Gledaj pametni |
Ma nije tvrdoglav nego je troll.
Ne vidi dalje od AMD-a, pričao kao da je razvojni tim u Intelu jednostavno stao od pojave Ryzena. Ryzen će biti tako dugo aktualan do kad intel ne izda nešto novo, što će biti bolje ponovo i tako u nadogled. Pričati o periodu za 2-3 godine kod samog razvoja informatike je suludo i da ne kažem naivno. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Ovo je tema vezana uz pomoć ljudima pri odabiru konfiguracije od 1000 - 3000kn. Kako si ti pomogao nekome ovdje na bilo koji način? Osim što si proširio ovu temu za nepotrebnih stranicu i pol. |
Pa da, negovorim za budućnost čovječe nego ove koje su dosada izašle. Svi ti njihovi 4c procesori za 2 generacije će biti nula teška. Nisam je ja proširio nego vaša nerazumnost.
|
Čekaj ti fakat ne vidiš problem u tome da pričaš kako će procesor biti slabi za 2-3 generacije? A što neće biti?
Ne bi vjerovao, ali ddr2 memorija je svojevremeno bila jaka, najjača. Ali sada, nakon 2 generacije više nije... Hmm... Čudno. Nerazumnost? Pa ako te nitko ne razumije, onda mislim da nije problem u nama. |
Vratite se na temu jer ću početi brisati besmislene postove.
|
Citiraj:
Zamolio bih te da pobrišeš sve postove koji nemaju veze sa slaganjem konfiguracija od 1000-3000kn, bespotrebno smo naspamalai temu, prvenstveno zahvaljujući kolegi "NoneSoVile" pa onda svima nama koji se upuštamo sa njim u raspravu. Inače ima tema za predviđanja o budućim novotarijama što se hardwera tiče pa tko voli gledati u budućnost može tamo nastaviti. Ja se ispričavam svima na :offtopic: |
Možeš mi molim te, kopirati gdje si složio konfu od 1000 - 3000kn? Ja gledam i ne vidim.
Hvala |
Citiraj:
Revolver3844: Koji monitor bi koristio sa tim kompom koji bi kupio ? Pročitao sam za šta bi komp koristio i definitivno g4560+h110m+4-8gb rama. To ti dođe 1600-1800kn i imaš integriranu grafičku i mogućnost upgradea u budućnosti, definitivno to nije puno para za ono što dobiješ. Bolje dati 1800kn za to nego za neku skalameriju 1000kn koju ćeš moći samo baciti u smeće u neko dogledno vrijeme. NoneSoVile: Da baš ima, hoće li za 5 godina stavljat 7700K pogotovo na h110 matičnu.. Sa boldanim je počelo. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:10. |