PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Matijac 23.08.2022. 14:58

Nama su frendovi preporučili cybex pallas jer ima onaj naslon za ruke/glavu i lakše je staviti dijete, ali je naš bebo premali za tu pa smo uzeli maxi cosi titan. Btw. pogledaj na amazonu, ja sam uzeo novu za 199€ s poštarinom, kod nas su od 2400kn.

Isofix ti svi imaju, sjedalica je na mjestu ne miče se, a pojas ti se koristi dok su veća djeca.

Edit: baš vidim da je maxi cosi titan 166€ na akciji na amazon.de.

tomek@vz 23.08.2022. 15:13

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3618913)
Ima tko preporučiti sjedalicu za auto? Grupa I/II/III ili II/III

Htio bi isofix, odnosno da nemoram prtljat s pojasom svaki put kad vadim malog iz auta. Gledam ADAC test, al nisam ništa pametniji :D

1. Maxi-Cosi (+1 iz osobnog iskustva)

2. Cybex

sinisa1989 23.08.2022. 15:41

Citiraj:

Htio bi isofix, odnosno da nemoram prtljat s pojasom svaki put kad vadim malog iz auta. Gledam ADAC test, al nisam ništa pametniji :D

Ja imam Chipolino SPS sa 360 sistemom. Čvrsta i robusna. Ako gledaš te testove, uzmi u obzir da ti je veća sigurnost = manja vidljivost iz sjedalice = veća nervoza bebe :D
Moja je ko race car sjedalo, ali su dulja putovanja "užitak" :D

nick praskaton 23.08.2022. 15:44

Citiraj:

moja preporuka za Britax Römer, Advansafix ili Trifix...

mala voli u njoj sjediti, ne zauzima puno mjesta...kvalitetne izrade

Tumor 23.08.2022. 15:45

Moja je zena dok je mali bio kikic pregledala milion testova i tada je po svima najbolje prolazio Romer.

Imali smo najprije onu za fakat malu djecu sto je zapravo sjedalo u jednom komadu (skoljka), a nakon toga i onu za nesto vecu djecu (lifter sa naslonom).

Kako smo ih nakon prestanka upotrebe davali kasnije rodbini/prijateljima koji su imali mladju djecu obje sjedalice su "othranile" po 3 djeteta (za 3 se sjecam):D

CatKiller 23.08.2022. 16:14

Citiraj:

Imamo dobra iskustva sa Cybex za kategorije ||/|||

Odlicna u testovima i lako se cisti. Bitno jer ce se kad tad ili nesto zavuci medju elemente sjedalice ili ce biti rigoleto. :D

Za one najmanje bi ti preporucio neku koja rotira jer je puno lakse ubaciti bebu u auto.

xlr 23.08.2022. 17:42

Mi smo isli na rotirajuce rjesenje s isofix bazom od 0 do 4 godine i tu nismo radili kompromis (Cloud Z i Sirona Z). Jednom smo probali, zaljubili se u koncept, a i nasa ledja lajkaju (jbga, nemamo suv). Dalje je bilo samo uskladiti jaje s kolicima, kolica s lajfstajlom... U principu, sve smo bazirali prema jajetu koje nas je osvojilo
https://cybex-online.com/en-us/z-line

Renesis 23.08.2022. 20:30

Mi smo uzeli sa Maxi Cosi Pebble 360 za prvu, na Cybexu mi je rotirajuca baza imala malo neergonomske rucke, koje se nisu toliko lako stiskale.

Pupo 23.08.2022. 20:40

Nije vise mali, jaje smo prerasli i trazim sljedece u nizu :) Nesto s cim cemo zatvoriti tu pricu sa sjedalicama.

Renesis 23.08.2022. 21:14

Malo si optimistican ako mislis da ces sa drugom sjedalicom odmah zatvoriti pricu :)

Cybex mi ima dosta ekipe i nisam jos nasao da se zale. naravno, ne bi lose da ti klinac isproba...

Hamm 23.08.2022. 21:26

Nekako sumnjam da ne registrira klince…

https://www.jutarnji.hr/autoklub/vid...eteta-15234209

The Exiled 23.08.2022. 22:10

Registrira, ali daleko je to od savršenstva kakvim se preCtavlja.
Citiraj:

Tesla Deaths: Every Tesla Accident Resulting in Death
  • Tesla on Autopilot Kills Motorcyclist Dead at the scene
    - a motorcyclist in Utah was killed over the weekend after a Tesla driver crashed into him from the back — while the car's Autopilot system was turned on
  • Tesla Fanboys Want to Throw Kids in Front of Cars on Autopilot to Prove a Point

• Tesla Mistakes Horse and Buggy for Murderous Semi Truck

• California Wants Tesla to Stop Calling Half-Finished System "Full Self-Driving"

• Tesla's Jacking Up the Cost of Its Unfinished Self-Driving Feature Again
    - the company will hike the price of the controversial software add-on from $12,000 to $15,000
  • Head of Tesla's Self-Driving Abruptly Leaves Company as Efforts Sputter

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3613640)
Nažalost ključni ljudi za daljnji razvoj tzv. FSD i Autopilot funkcionalnosti - polako, ali sigurno odlaze iz Tesle, tak da ko zna kaj bude na kraju iz svega ispalo.

Lako moguće da bude ovo još jedno dulje vrijeme u probnoj fazi, a za to vrijeme i konkurencija sa svojim rješenjima može realizirati varijaciju na temu.
Citiraj:

Tesla Autopilot chief to depart, adding to upheaval in executive ranks:kafa:
Citiraj:

Tesla Inc.’s top artificial intelligence executive and a key figure behind its driver-assistance system Autopilot is leaving the electric-car maker after a months-long sabbatical. Andrej Karpathy, who joined Tesla in 2017, announced his departure in a series of tweets Wednesday. He was senior director of AI and led the Autopilot computer-vision team that’s tried for years to render the company’s cars capable of driving autonomously. The departure adds to a long line of turnover atop the Autopilot group, which has struggled to realize Elon Musk’s autonomous ambitions.

The chief executive officer raised billions of dollars in 2019 after telling Wall Street Tesla would have 1 million robotaxis on the road the following year. The shared network of driverless cars Musk described still doesn’t exist, and the systems Tesla markets as Autopilot and Full Self-Driving, or FSD, require fully attentive drivers to keep their hands on the wheel. The change in Tesla’s executive ranks also follows a move to scale back part of the Autopilot group. Last month, Tesla laid off roughly 200 data-annotation workers and closed an office in San Mateo, California.
Izvor: Bloomberg

Elven 24.08.2022. 07:10

Citiraj:

Autor Renesis (Post 3618997)
Malo si optimistican ako mislis da ces sa drugom sjedalicom odmah zatvoriti pricu :)

Cybex mi ima dosta ekipe i nisam jos nasao da se zale. naravno, ne bi lose da ti klinac isproba...

II/III sjedalica, zasto ne?

Britax Romex Advansafix
BeSafe iZi Flex

Te dvije smo mi koristili, najvise smo gledali da je od poznatog branda s dobrim ocjenama i padding spuzve, da dijete ne sjedi na plastici.

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

salvarez 24.08.2022. 07:46

Za malu imam Britax Romer Advansafix i nisam zadovoljan kak ima složen sistem za zaključavanje i sjedalica dosta škripi.

Imam još jednu MaxiCosi 2way pearl koju sam uzeo jer smo imali već bazu od jajeta (maxicosi pebble plus), sjedalica je odlična - pilotske naramenice koje se ne petljaju i super sistem zaključavanja. Jedina mana joj je kaj je do 18kg.

Najbolje je otići u trgovinu i pogledati prije kupnje - sa Besafe, Cybex ili Romer nemreš fulat.

coconut 24.08.2022. 08:10

Htjedoh jučer vidjeti kako se kreću cijene Renaulta. Iskonfigurirao auto, ali od cijene ni C nego stoji dugmić 'Zatražite ponudu'. U arhivi još uvijek imam ponude s kraja 06/22 sa cijenama.

chief_wolfinjo 24.08.2022. 08:40

dali bi vozili ovakav auto ?

:D

MIK 24.08.2022. 12:30

Citiraj:

Po kvaliteti top marka ti je BeSafe, osobno sam je koristio za oba klinca - preporuka.

Citiraj:

Nije vise mali, jaje smo prerasli i trazim sljedece u nizu Nesto s cim cemo zatvoriti tu pricu sa sjedalicama.
Dobro kaže Renesis malo si optimističan:D
Meni mali napunio 7g. a viši je od skoro svih u vrtiću i još ga vozim u sjedalici. Sad će na buster.
Velika prednost sjedalice je kad djete zaspi glava mu ne klapara po autu već mu ostaje u naslonu za glavu.

zkljaja 24.08.2022. 16:35

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 3619050)

dali bi vozili ovakav auto ?

:D

Yugo je remek djelo za odrone tog doba

CatKiller 24.08.2022. 19:29

Citiraj:

Autor papčić (Post 3619174)
Yugo je remek djelo za odrone tog doba

Kad smo kod modernog Yuga, jučer zapalio od Vegasa do Arizone u Dodge Charger R/T.

Znaci, Yugo s V8 motorom je prvo sto mi je palo na pamet. Plastike, materijali, sicevi, ergonomija... zlo i naopako.
Ali, ima nesto u zvucnoj kulisi, bar prvih par sati.

X-Plosiv 24.08.2022. 19:37

Citiraj:

Autor Elven (Post 3619034)
BeSafe iZi Flex

Mislim da imam 2 takve, izvrsne. Jedino mi jedna malo škripi, morati ću vidjeti što točno :lol2:

Elven 24.08.2022. 20:09

Citiraj:

Autor CatKiller (Post 3619210)
Kad smo kod modernog Yuga, jučer zapalio od Vegasa do Arizone u Dodge Charger R/T.

Znaci, Yugo s V8 motorom je prvo sto mi je palo na pamet. Plastike, materijali, sicevi, ergonomija... zlo i naopako.

Ali, ima nesto u zvucnoj kulisi, bar prvih par sati.

Hahaha da potvrdjujem, ali svejedno sam gledao kako da ga dovezem u RH jer je tamo kostao 24,000 dolara... naravno, bilo je neisplativo.

Moja ruta je bila kraca, ali po brdima, kanjonima i uz more... uglavnom uzivao sam, iako katamaran lakse skrece od tog kljuseta

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

1v@n 24.08.2022. 23:02

Stellantis sam sebi jamu kopa :lol2:

https://www.carscoops.com/2022/08/al...an-believe-it/

GreenLife 25.08.2022. 00:40

Amerika je Amerika, oni će uvijek uzet ili dodže ili mustang, ali po meni Alfa izgleda puuuuuno bolje od Horneta.

To što radi Stellantis je definitivno pucanje samom sebi u nogu, gledaju samo da maksimiziranje prodaje, ne razmišljajući o mogućim posljedicama.

coconut 25.08.2022. 08:28

Ako bude imao legendardnu Alfinu pouzdanost, brzo će se predomisliti :D

lowrider 25.08.2022. 08:39

Bit će pouzdanije ko rebrandirani pežoji i citroeni ccc..

Elven 25.08.2022. 09:45

Citiraj:

Autor coconut (Post 3619270)

a Ameri su poznati po pouzdanosti :)
motori su im bili vječni zbog niske turaže i velike zapremnine, ali ostatak, pogotovo elektronika

Exomaniac 25.08.2022. 10:04

Citiraj:

Autor coconut (Post 3619270)

Nije Alfa kriva kaj su naše budale uvažale najrasturenije rabljene talijanske odrone pa su se kvarili :lol2:

1v@n 25.08.2022. 10:05

Jedan od komentara kaže

Actually in Europe base Tonales are FWD and have 1,5 l 130 hp engine. Base Dodge has 2,0 l turbo and AWD. And yes, Dodge is better equipped. For instance it has rear camera in base version and Alfa doesn't.

I uz to je Dodge jeftiniji.

lowrider 25.08.2022. 10:09

Dođiju bi se mogla reputacija dići, bolja oprema, konačno bolja tehnika i kvalitetniji materijali

webstartm 25.08.2022. 11:25

Da sam u US and A bi bez problema uzea taj Dodge. Bolji motor, awd, za manje para. Ma da ima sad tu u EU izbor izmedju ta dva, isto Dodge. Ne treba robovat znački ako se dobije bolja stvar za dosta manje pare.
Ovaj potez će samo sahranit Alfu jos malo dublje. Osim ako se ne istaknu nekako, po premium materijalima/feelingu i slično.

coconut 25.08.2022. 11:37

Eto je i kod nas
https://net.hr/auto/u-hrvatsku-stiga...a-fafc4f6bf2c0

1v@n 25.08.2022. 11:53

Dugo nisam vidio više napisanih besmislica. Kao da im je Appleov PR pisao članak. Stvari koje su godinama standardne kod nijemaca, ovdje su kakti ljepše (osobno mi se ne sviđa) zapakirane i odmah revolucionarne.

Hamm 25.08.2022. 12:09

Odustao sam odmah na naslovu. "najiščekivaniji auto godine" :D Kako da ne. :)

Exomaniac 25.08.2022. 12:14

Motociklist na Pacifičkoj autocesti naguzio Rimac Neveru od 2 milijuna dolara

https://i.postimg.cc/BjWS17Tw/mzzele9bppj91.jpg

Motociklist je na koljenima ne od ozljede već od boli kad je čuo koliko će mu premije osiguranja skočiti :D

lowrider 25.08.2022. 12:31

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3619320)
Dugo nisam vidio više napisanih besmislica. Kao da im je Appleov PR pisao članak. Stvari koje su godinama standardne kod nijemaca, ovdje su kakti ljepše (osobno mi se ne sviđa) zapakirane i odmah revolucionarne.

Kad od najave novog modela do predstavljanja prođe 10 godina :lol2:

coconut 25.08.2022. 12:50

Baš i nije tako. Gledam Alfu na DE stranicama. Kamera je serijska tek u TI paketu opreme (slabiji su paketi Super i Sprint). A za 360 kameru treba nadoplatiti 1.500 EUR u svim paketima.

cane 25.08.2022. 14:26

Citiraj:

Autor coconut (Post 3619336)
Baš i nije tako. Gledam Alfu na DE stranicama. Kamera je serijska tek u TI paketu opreme (slabiji su paketi Super i Sprint). A za 360 kameru treba nadoplatiti 1.500 EUR u svim paketima.

Citiraj:

As a result, beginning May 1, 2018, all new cars in the U.S. must come equipped with backup cameras.
U USA mora imati kameru, da je obavezno u EU ne bi mogli uvaljivati u skuplju opremu.
BTW u USA npr. već od 1986 bilo obavezno treće stop svjetlo:

Citiraj:

As a result, in 1986, NHTSA began requiring all new cars to have a third brake light.

medo 25.08.2022. 20:57

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3618984)
Nije vise mali, jaje smo prerasli i trazim sljedece u nizu :) Nesto s cim cemo zatvoriti tu pricu sa sjedalicama.

Mi smo uzeli Peg Perego 360. Može do 18kg, ništa ne škripi i čini se dosta kvalitetna. Rotacija je super stvar. Ima navlaku koja se skine i opere, a košta papreno 🥴

Meni nekad zapne remen kod zatezanja ali mislim da sam tu ja nešto zeznuo. Moram pogledati ovih dana.

Gledao sam nešto do 36kg ali mi se činilo da to nije to. Previše improvizacija s tim umetcima i sl.

Juice 26.08.2022. 16:57

Izgleda da Impex više ne drži Sonax, a imali su zimsku tekućinu 5l po 36 kn. Shebali su me u ideji da se sad već opskrbim za zimu :D
Ima gdje još povoljno ta tekućina? Sve kaj sam našao je 80-90 kn za 5l.

medo 26.08.2022. 18:19

Automobili

Ja sam prošle godine uzeo u Tokiću u Sesvetama Sonax ljetni koncentrat (onaj crveni).

Bilo je i u Intersparu.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:26.