![]() |
Citiraj:
Ne mogu se vise sloziti s tobom, onaj prvi dio do stepenica mi je genijalan, a i onaj rocky garden iza stepka je fora :) Btw, zvao sam te, dao mi destro neki broj da se zaletis s nama, trebao bi imati 2 propustena poziva :D |
Citiraj:
skuzio sam dosta kasnije da imam 2 fulana. jos se budala mislio dal da zovem natrag, ma reko.. necu. sve i da jesam, sigurno ste vec bili gore ! drago mi je da si zvao ! kao i da sam bio s vama ! :respekt: :fala: :beer: |
Citiraj:
a jednu popodnevnu bi mogli bacit ovaj tjedan, si za andro? |
Citiraj:
ja i frend se sinoc vozali po nasipu. ja s lampom on bez icega. probao ga potjerati ispred, ali ne valja. onda niti ja ne vidim :D inace cijeli nasip (gornju stranu) obasja skroz po sirini, duzinu baca isto fino. da se voziti ! :beer: |
a cuj, marauder se po bikcevicu spustio bez lampe, samo je frend iza njega svjetlio, tako da... :D jest da je tesko :)
ja cu sigurno 2 sljemena vozit ovaj tjedan. |
Jucer sam zalutao u Cisalfu u King Crossu, velika su snizenja pa je biciklisticka obleka i kacige vecinom na 50% (Briko i jos neke meni nepoznate marke).
Dosta je toga rasprodano pa su ostale male velicine ali da se naci jos pokoja majica ili bicke M i L, kaciga ima od malih do L (Limar, Rudy Project) i na 50% su pa ako nekom stogod treba neka skokne. Ja sam utrzio kratke biciklisticke hlace s postavom koja se da izvaditi pa se mogu nositi i kao obicne hlace za 146kn tako da sam dobro zalutao :) Taman ostale jedne moj broj. |
a XL ništa?
|
XL nula bodova.
Ja sam uzeo zadnje XXL hlace (to je realno XL, jer su taman moja velicina) |
a jbmu...onda opet naručivat iz kine...a ništa hvala :)
|
Pozz
Mislim se o kupnji nove bicikle, a moglo bi se komotno reći i prve, pošto sam zadnji put vozio biciklu prije 20-ak godina, a ta bicikla je sada hrpa ruzine. S obzirom da je ne bih prodavao, volio bih da je malo kvalitetnija i da me dugo i dobro služi, ali opet ne pre skupa, recimo da se vrti cijenom oko 4000kn bez opreme. Uglavnom bih vozio po gradu, ali sigurno će se desiti i da skrenem koji put s puta, šta znači da se izbor svodi na mountain bike, ali koji ? Meni je za oko zapela ova: http://www.bicikla.com/index.php?pag...=1&Itemid=63#s http://www.youtube.com/watch?v=67ZyCzD8udc Pošto se apsolutno ne razumijem u današnje bicikle, marke, modele i slično, svaki savjet je dobrodošao (jbga, prije 20 godina jedino bitno je bilo da vozi :D). Hvala! |
|
Ili npr. neka fina meridica (dučan u ZG)
Deore oprema + hidra diskovi http://www.ciklus.hr/katalog/view/996/ http://www.ciklus.hr/katalog/view/1042/ http://www.ciklus.hr/katalog/view/1132/ http://www.ciklus.hr/katalog/view/993/ Na nekim modelima možeš nadoplatiti 200kn za Dart2 - to bi bila bolja varijanta.... |
OK, a što ne valja sa onom Fuji ?
Po čemu su ove što ste vi stavili bolje od nje? Pitam jer se ne razumijem... |
Citiraj:
Super je to bicikl ako ti se sviđa isprobaj ga pa vidi. |
Citiraj:
npr. staviš bolju vilicu i hidraulične kočnice. Dart2 je neka ulazna vilica za XC dok kod hidrauličnih kočnica lakše doziraš i manje se umaraš kod kočenja. Da li to tebi treba to je druga stvar:beer: @Gile nemam nikakvih predrasuda prema Fuji-u čisto gledam opremu. Rama ili ti odgovara ili ne bez obzira na proizvođača. A to koliko je koja rama teška mislim da ga to trenutno ne zabrinjava (bar dok ne zagrize:)) |
Citiraj:
to sam i ja na pocetku mislio, sta ce mi lock out, sta ce mi hidraulika... sad vidim, da su te stvari bas ono najbitnije sto zelim i sto moram imati. :D:D osobno bi u tom cijenovnom rangu i iz tog ducana gdje je taj fuji uzeo authora. a, i moram priznati da mi smrad od pakni sa V brakea na spustu ne uljeva povjerenje. a, mozes sad i sebi prodavati pricu ja se necu spustati itd. ali ces vidjet :D to je jedino sto ce te veseliti. osim ako nemas 70god :D:D :beer: |
Ajde molim te napiši ti meni lijepo od svega ovoga šta je najbolje, znači gdje dobijem najbolju opremu, taj Dart2, lock out (meni su to španska sela) i slično...
Hvala:chears: |
Neo, ovo bi bio moj favorit, odlična baza za eventualne kasnije upgradeove, a sam po sebi je bajk već odličan.
http://dsg.hr/proizvod.asp?Sifra=2622 |
Citiraj:
Pocevsi od shitera (alivio/acera vs deore XT :fiju:), obruca, kazete (deore koja ide i na dobar dio skupljih bikeova vs opet alivio). glavcina...jesam li nes zaboravio? NEO-ST, ak ne patis za diskovima, ovaj FUJI ima, uz navedene Meride i poneku Konu na snizenju, trenutno najbolju opremu za tu lovu. Jedino kaj ces htjeti mjenjati i to cim "sidjes" sa asfalta je - vilja (koja je isti drek kao kod Authora, kad smo kod toga :D). P.S. ak se mozes protegnuti za 400 :) kuna i zelis izbjeci promjenu vilje u startu (koja ce te ionako polovna doci 400-500 kuna), ovo je odlican bike: Gary Ribic + neke Koolstop pakne sa Avidovim SD kocnicama su premija u odnosu na onaj Tektro bulšit :beer: EDIT: ili ovo kaj je distrojer linkao. Sasvim nelose. Jedino ne znam koja je razlika izmedju Darta 2 i 3; to nek ti Vuco objasni :D |
E da vi znate koliko ja slinim nad vašim bajkovima... dva škafa tjedno.... kriminalno.
|
Citiraj:
|
@ NEO evo mali bazni popis za pomoć
Od lošijeg prema boljem: RockShox (vilice za xc): Dart, Tora, Reocn, Reba, Sid od vilica imaš još FOX (odlične ali skupe), Manitou, Marzocchi... Shimano (mjenjači, šifteri, pogoni) : Acera, Alivio, Deore, Deore SLX, Deore XT, Deore XTR ili Sram: x3, x4, x5, x7, x9, x0 Kočnice tu je dosta šarena situacija od "tvorničkih" do brendova: avid, hayes, shimano itd... V-brake- dosta dobar sa pravim gumicama (po meni bolja varijanta od mehaničkih diskova) mehaničke disk kočnice- slabije doziranje i podložnije temperaturnim promjenama hidraulične disk kočnice- na sve ide plus osim na težinu u odnosu na v-brake (ali to je zanemarivo) |
sad mi je pala napamet izvrsna ideja : pa trebali bi mi koji put snimiti spuštanje niz sljeme...recimo ja uzmem akmeru...otperjam 100-200 m nizbrdo i onda se neko spusti :D
i od toga napravit filmić :D |
Vjerojatno bi se našao i koji kreš za jubito :D
Stavio sam volan od 700mm. Koje olakšanje u odnosu na baby volan od oko 610mm koji sam do sad imao |
Citiraj:
Bajkovi su mekaniji kad su ženskog roda... A nakon 40ak tisuća kilometara zadnjih par godina svaka mekanoća je dobrodošla! Užasno me svrbe kotači da odem na Sljeme, al bez kacige i bez vas luđaka, s nekim utreniranim penzićem lol :) |
Ha čuj, Ladybug, jedna pivica gore i od najbržih napravi penziće :D ;). Tako da, ne treba ti niti kaciga, samo jedan cener u novčaniku :D
Dečki se srame te pozvat gore, da ne bi bila još brža od njih :D |
@murina
Di si uzel volan. Ja bi sebi uzel neki širi. Bum ga i sprobal dok se vidimo :D |
Citiraj:
Uostalom nije mi zavraga ime Red "kočnice su po defaultu stisnute" Dwarf :D |
Citiraj:
Ništa, čula si dwarfa, a nije da sam i ja nešto brži. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:49. |