![]() |
Na DB forumu je netko postavio link na jedan zanimljivi program pomocu kojega se mogu napraviti vlastite mape za neke GPS programe.
Posto ja imam nokiu i na njoj instaliran Sports tracker sam odlucio pokusati napraviti i za sebe mapu da se ne moram svaki put kada pokrenem program spajati na net da skida mape. Pa vam prenosim tutorijal koji sam posto i na DBu Prvo je potrebno skinuti program Koje sve programe podrzava za offline mape se mogu naci na linku Kada ste skinuli i otpakirali program na zeljeno mjesto pokrenite ga. Kada se program otvori pratite upute kao sto su na prikazane na slici (Postupak je za sports tracker jer imam n97mini.) Ja sam odabrao Openstreetmap cyclemap :D, vi mozete i neku drugu ali moje je misljenje da je ova najdetaljnjija sto se tice staza po sljemenu Nakon sta se zavrsi spremanje mapa na vas disk, odite do toga foldera i folder „trt“ prekopirajte u vas mobitel. Meni je sports tracker instaliran na mass memory, pa se putanja moze razlikovati od mobitela do mobitela. Znaci folder „trt“ prekopirate na vas mobitel u folder system>dana>STMaps>Street preko postojeceg foldera. Kada je kopiranje gotovo bi trebali pokrenuti sports tracker i kada vas pita da se spojite na mrezu mu odbijte i trebali bi vidjeti normalno mape. Ja sam danas tak napravio i sve mi normalno radi. Karta Zagreba sa Sljemenom do malo ispod Velike Gorice, sa levelima zooma 14,15,16 i 17 je teska oko 200mb Ak ce biti nekih nejasnoca slobodno pitajte. Uzivajte u voznji. Pozz |
O ho ho čini se da bum i ja mogel "biciklom na sljeme" :D (naravno ak dopuste i u busevima) :)
http://www.jutarnji.hr/zet-planira-u...-kartu/888370/ |
Koliko ja znam, ima dosta ljudi koji ubace bajk u bus za vrh, i to od vajkada. Sjećam se i kad su se ljudi dok je žičara još radila i u nju ukrcavali bajkovima i peglali gore :)
Nebrojeno sam puta isto tako bicikl u defektnom stanju bez ikakvih dodatnih pitanja vozio po tramvaju i busu. Naravno, to je sve bilo bez gužve, di bi sa biciklom u rush hour uletio u tramvaj? :D |
Možda odjele dio "samo za bacikle". Tipa 3-4 "parkinga". :)
|
Citiraj:
|
Nemam pojma ali ne znam kak će to zgledati. :D Ovo ovak nekak. :p http://wellingtoncycleways.files.wor...e-platform.jpg
|
Hahaha, pa to nije ni loše ukoliko se implementira kako treba (čitaj: sa nekim sigurnosnim drekima), a pošto je ispred vozača neće biti bahate dječurlije da se vozi na tome :D
|
Je već vidim kak bi bilo bežanja za tramvajem jer te vozač nije vidio pa ti nisi skinul svoj bajk. Ali opet bilo bi jako dobro da se tak nekaj može. :)
Pitanje: ima tko kakve pedale za preporučiti? Imam ovakve. http://www.pohrani.com/f/3I/uv/25eZiJ7d/dsc00333.jpg Znači samo "gazište" jer je premalo i imam filing da bi bio "efikasniji" i manje bi mi noga bježala da imam veću pedalu. :) |
Ovisi kolko para misliš dat, al neke flat bi ti bile dosta bolje od ovih gluposti... Em imaju veću površinu em bolji grip.
Preporuka ide onim flatkama kojima možeš pinove mijenjat. Kad ti se potroše samo pinove nove kupiš i to je to :) Po online cjenicima nemaju baš ponudu al odeš do dućana i pitaš :) |
Preporuka dućana? Išao bi do negdje cca 300kn. :)
|
hehehee...
koliko sam puta vidio idiotE sto se ovako voze od borongaja do glavnog :D :D tu pomaze samo tvrd pendrek :D :D http://media.photobucket.com/image/d...gr/devetka.jpg :beer: inace, jaaako mi se dopada ova platforma ! i volio bi da se tako nesko i kod nas uvede i koristi kako treba ! :beer: EDIT: Hamm vidim bio si kod nasipa (u okolici jaruna) :D am aj vrong ??? :D |
Citiraj:
Keindlsport, dsg, markoprojekt... :) |
Citiraj:
Citiraj:
|
Sava report :D :D
bio u voznjici, dosadilo mi lezat doma. podsused- jankomir- jarun- savski most- jarun- doma tridesetak km, presao za 1h 10min :D sava se fino povukla, ali ako ste upravo jeli ne idite tamo ! zemlja i sve smrdi za pop*** :D :D :beer: |
|
Ja sam bio ovo http://www.gpsies.com/map.do?fileId=...rrer=trackList i nasipom do Jaruna i nazad, do Trnja. Mrtav sam, Dotrščina je malo zaebana, umorila me. "Čuje" se Sava, pogotovo oko Sidra :D
|
Citiraj:
Još bi mi najkorisniji bio onaj do tunela da prištedim malo energije :D |
a da sad, kad ides na voznju onda vozi :p ovako za kruz po gradu da nemoras preko pol grada pedalirat oke...
|
To mi je jos oke, to je taman FAT BURNING zona, ali bas ne volim ono penjanje do tunela :D
Taman dodjem odmoran pred lojstek i gas gore :D |
Citiraj:
Inače jako hvaljene pedale i kod nas i vani. |
|
Ili tako, ako ti se čeka 3 tjedna:p
|
Kein problem. Ipak je to 110kn manje. :p
|
Citiraj:
|
Naravno, 110 kn nije tak bas premala lova da se neda pričekat. Ali kad Đu dobi svoje pedale, vise se zbog hladnoće nebude mogao vozit sa tim pedalama:D
|
Misliš? :D Za prvi snijeg odo ja na maksimir vidjeti kak ide bajk po snijegu. :p
|
A taj tvoj Giant moze po snijegu?:beer:
|
Citiraj:
:D:D Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
De5tr0yer bas prigodno objasnio kako tvoj ide po snijegu:D:beer: Citiraj:
|
Nisam ja u OT lepi moj. Ja sam fino pitao za pedale, a ti si počeo nešto đu ovo ono pa sam ja samo povukao paralelu između tvoje analogne kartice koja bi trebala hvatati digitalni signal i mog gianta koji pa sigurno ide po snijegu. :D
No kako god idem piknuti one pedale. Hvala na preporuci. :) |
Drago mi je da sam te izveo na pravi put, bar sto se tiče pedala:D:chears:
|
Danas planiram Leustekom gore i 57icom dolje...da malo utvrdim gradivo i upoznam bolje stazu.
Okvirni start - 16h na Leusteku kod one stracare. Drustvo kamikaza je dobrodoslo, pa ako ima dobrovoljaca nek se slobodno prijave :D p.s. 57icom sam se spustio samo jedanput, prateci Renesisa pa postoji mogucnost da fulam stazu he he ...i da, prema prognozi u sub. se ocekuje opet kisurina (kao i nestabilan iduci tjedan), tako da ljudovi iskoristite ovo lijepo vrijeme. |
Ja sam iskoristio i ispeglao još malo Dotrščinu :)
|
Pala je 57imca:
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=mgndayshpguzldwg Gotovo 100% je sve suho, tako da sveukupno ima 10ak duzinskih metara mokrog pri usponu. Spust suh u cijeloj duzini - pic-pic. Puuuno komotnije sam odvozio stazu nego u prvenstvenoj voznji, tako da je ona strmina odradjena ko od sale...propisno sam se izgustao - sutra idem opet :D Danas su taman ispilili ono drvo koje je preprijecilo stazu lijevo ispod Leusteka pri kraju...tako da nema neocekivanih barikada. |
Uf i ja bi možda sutra
Jesi ono na 19. kilometru promašio ili si usput vidio nešto bolje, pa se vratio :D |
Fulao sam skretanje, umjesto lijevo otisao desno...ali to je prakticno na ravnici pa nije bilo dodatnog znojenja.
Jos se sjecam tog skretanja od prosli puta kad smo dvojili kuda, i ja sam bio uvjeren da smo isli desno - a nismo, i odem krivo :) Za sutra jos neznam tocno vrijeme, jer idem s kompicem a neznam kako stoji s poslom...trebao je ici i danas pa je fino neplanirano sastancio na poslu umjesto da se vozi po Sljemenu :) |
Buraz i ja isto danas odvozili 57-icu. Tak jasno da sam fulao ono skretanje za lijevo kad se prođe onaj najgori dio, pa smo završili u zaraslom putu.
Primijetio sam da više nemam toliko muda u spuštanju dole. Danas sam par metara i prohodao na 57-ici. Ali svejedno, gornji dio je užitak. |
Ako ste na istom falili, već vidim da ću i ja :)
Prijatelj na bajku ima RS Tora SL Coil 100 mm i razmišlja o apgrejdu. Koliko bi mogao dobiti za nju, stara 3 mjeseca, pod garancijom..? |
Ma sad znam di treba. Prvo imaš jedno križanje gdje možeš ići lijevo ili desno. Tu ideš desno. Onda će opet doći Y križanje gdje ideš lijevo gdje je ljepši put (desno se penješ. Čim se penješ, nije ok, vraćaj se nazad). I na kraju, kad doletiš na onaj najstrmiji dio (Gipsova staza), na kraju nje imat ćeš lijevo i ravno. Ravno je grmlje i što sve ne - idi lijevo. Doletavaš na Lojstek tamo kod prvih klupica i od tamo mislim da bi trebao ići lijevo (a ne sredina gdje se penjemo po Lojsteku), no to još nisam ziher. Ren to zna bolje.
Burazu totalno paše ova rama. Pogodili smo veličinu odlično, uspjeva prebaciti težinu bez frke. Danas je išao drugi puta na Sljeme i odpedalirao sve u jednom komadu. Jest da smo išli sporo (1. brzina stalno, nekih 5-6kmh), ali je sve izdržao. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:13. |