![]() |
|
Topla preporuka za XFX-icu.
Mnogo su se uozbiljili sa hladnjakom i odabirom komponenti sa ovim novijim grafičkama :) Čak je hladnija/tiša od Vapor-X 7950 što me zaista ugodno iznenadilo, jer Vapor-X slovi kao jedan od najboljih hladnjaka. Izgleda da su se ti high density fins heat sinks pokazali kao dobra stvar... Iako generalno, ne možeš fulat ni sa jednom, nijanse su to... |
Htio sam kupit kolegi jednu HD7770, pa se sad gledam, sta mislite zar nije bolje kupit to vani (npr u njemackoj) preko ebay-a dosta jeftinije ako se saceka pravi deal.
|
ljudi, samo još jedna provjera, dakle koliko sam ja skužio, moj CX 400 W
je dovoljno sanžan da gura "moj komp" i ovo ? R7 260x Brine me malo : "Minimum Power Supply Requirement : 500 watt XFX Recommended Power Supply : XFX 650W PSU " |
Da, mogao bi i jos jednu gurati :)
|
Ta grafa trosi doslovno par wata vise nego ova HD 5770 koju imas.
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=2340 Tvoja cijela konfa vuče u full stresu negdje 200w možda nešto malo jedva preko |
Citiraj:
Mislio sam uzet XFX R9 280A,i vidio sam da je TDP 200W. Sapphire R9 290 serija ima TDP od 250W ili 275W,ovisno o modelu. Zanima me kako stoji Sapphire 280 serija? Isto 200W ili više? EDIT: Nakon brdo kopanja po netu,našao sam. Sve su 250W. Ipak ostajem na XFX od 200W. :) |
Sad je u kompu 6950, obzirom da nije 100% ispravna treba mi
zamjena. Vidim da je ova 7770 relativno ok za te novce (ne igram više igrice kao nekada) a i "blizu" 6950. Bitno je da može tjerati HD rezoluciju, da je manja i manje struje troši + tišina. Ako neko ima bolji prijedlog u tom cjenovnom rangu + -. thx |
Citiraj:
postat ću ko syss:D |
Citiraj:
Ja tak mogu reć da mi je nVidija zadavala same probleme, dok AMD/ATI kod mene radile bez problema. On topic. 7770 su stvarno ok kartice, ne trose skoro nist struje, rabljene se mogu nabavit za 500kn, u pravilu su tihe. |
Citiraj:
ja koju sam god nvidiu imao, slika je bila losija. ko zna da li je jos uvijek to tako. |
Citiraj:
kad izađe maxwell to bi trebalo bit još puno bolje |
Citiraj:
|
Klincima crkava grafička ati 4670 pa molim preporuku za nabavu nove. Kanta je već polako za otpis pa nebi išao preko cca. 700 kn. Ploča je Gigabyte MA790X-DS4 , proc. Athlon x2 5600 black, ram 4gb ddr2 , napajanje Coolermaster 600W. Monitor je Philips 19" rez. 1366x768.
Igra se uglavnom Sims 3, Lego serijal, Tomb Raider možda počnu i nešto sada zahtjevnije s godinama. Tnx |
Osobno sam imao i imam jos uvijek, i AMD/ATI i nvidiu. Kroz 10ak godina koliko prtljam po kompovima vise mi je crknulo nvidija nego ovih prvih. A sto se tice drivera rekao bih da su podjednaki. Vecinom je ok i sa jednim sa drugima. I tu nvidia nije nista bolja.
No, bilo kako bilo, uvijek gledam sto je isplativije. Btw, to je prozvakano x puta pa predlazem da prestanemo o tome i vratimo se na temu. |
Citiraj:
nvidia gt740,amd r7 250...gddr5..iz dućana |
Izbijaju artefakti po ekranu npr?
|
Citiraj:
ali ako bi uskoro novi pc uzimali i prebacili gpu u novi pc može do 700kn i R7 250X |
Hvala dečki, uzet ću onda R7 250X, pa kad kihne kanta iam barem startnu grafu.
|
Hvala svima na odgovorima :)
Vidim da ste preporučili čovjeku R7 250 koja je oko 700kn. To je novija generacija od HD. Da li je bolja od 7770? |
ne, 7770 je osjetno bolja..R7 250 se baš nikako ne isplati po meni bez obzira na proc i ostatak konfe..pogotovo ako se išta igra, a kaže da se i zaigra nešto
|
Pa slična je lova pa sam mislio da je R bolja :)
OK, thx, znači 7770 je best buy za tu cijenu! |
Citiraj:
|
Poz ekipa.
Malo se spremam na nadogradnju svog sistema pa samo glasno razmišljam i da vidim kako vi gledate na ovo. Prešao bi sa intela na amd ubrzo, ali za sada recimo da samo mijenjam grafu. Ići ću na komp koji je orijentiran, kako na dugotrajnost(i performanse donekle) tako i na tišinu. Iz tog razloga gledam trenutno Sapphire R9 280X VaporX TRI-X E sada me zanima nekoliko stvari. Dali će mi biti dovoljno moje napajanje sa trenutnim setup-om (vidi moj komp) i dali će mi to napajanje biti dovoljno kada pređem na AMD (FX-8350)? Dakako, ako imate prijedloge za neku drugu varijantu grafičke sa sličnim i istim specifikacijama i temperaturama i tišinom, otvoren sam za slušanje. Hvala. |
Citiraj:
za stock hoce,ako mislis clockati grafu i proc ,uzmi jace,moze i 450 ,ali onda gold! |
VX je star 6 godina, i da se mene pita nikada ga nebi mijenjao, ali znam da će mi za bezbrižan rad sa AMDovim procom i ovom grafom (dakako da mi je namjera OC-ati) trebati malo jače napajanje za budućnost.
Ali veliš, za stock i za sada bi trebalo dostajati. Super. Hvala. Nego, eventualna alternativa grafičkoj ili je to to (gledao bi ja 290x vaporX ali $$$$) |
Malo ću OT, ako misliš samo gejmat (od ovih "ozbiljnijih" stvari) dosta ti je i 6 jezgreni FX-6300.
I ja sam tija ubost AMD "osmaka", a kad sam vidija gaming testove (jer ništa zahtjevnije od toga ne radim), osta sam :eek: kolika je mala razlika u performansama, a razlika u cijeni poprilična u korist FX-6300. Inače za priko 1100-1200kn bi radije iša npr. na Intelov i5-3330(bez obzira na "samo" 4 jezgre), pogotovo ako ne misliš clockat, a integrirani GPU je dodatni + (bar za mene). EDIT Vidim da si u međuvremenu posla post o clockanju - dakle FX-6300 :p (a razliku utuci u odličan cooler ako "gremlin" nije dovoljan) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali ipak, u loadu, kad proc i grafa povuku struje, ne očekuj baš tišinu od VX-a. Moj 550 je gurao clockani Phenom II 1090T X6 @ 4Ghz + 2X HD5850 clockane do iberlaufa, i znao je zagalamit kad su ga počele cuclat :) |
Hvala svima na inputima i sugestijama.
Možda i pričekam 285icu. |
Hm, neće ta tonga biti performansama baš blizu R9 280X.
Imat će smisla u tom performance razredu ako će biti osjetno štedljivija i hladnija... |
Stvarno? Mislio sam da će biti jača!
|
Citiraj:
U igrama koje su skroz multicore ima pristojne razlike (a u budućnosti, ovisno kako igre budu optimizirane, razlika može samo rasti) http://www.tomshardware.com/reviews/...ce,3833-8.html http://techreport.com/forums/viewtopic.php?f=2&t=86637 2 die 4 - ako toliko misliš 280X platit - ja bi radije išao na gtx 770 za te novce (više featurea i navodno manje reklamacija, snaga ista) |
Ne mislim toliko platiti ;) I želim tihu karticu.
|
Citiraj:
FX-8320 (3.0Ghz) ima nešto manji score i nek korisnik sam vidi da li je skoro 300kn više opravdano u odnosu na FX-6300 (također sam gori napisa ako je samo gaming u pitanju). U svakom slučaju mnogo isplativiji od FX-8350 i zalog za budućnost (šta se tiče 2 jezgre viška) i ako bude ozbiljnog rada u programima koje iskorištavaju šta više jezgri. |
FX-8320 ima base clock od 3,5Ghz.
Ne treba zaboraviti ni OC potencijal tih proceva, uz malo bolje hlađenje u globalu dobro potežu. (4,5Ghz+) Moje mišljenje je da je FX-8320 svakako best buy... |
Citiraj:
Samim time 8350 se uopće ne isplati pored jeftinijeg 8320 koji je po meni apsolutni best-buy cpu današnjice. |
čitam nebuloze po netu pa ni sam više nisam siguran.
http://www.iqcentar.hr/48099-msi-r7-260x-oc-2gb-ddr3 http://www.iqcentar.hr/47703-sapphir...r5-dvi-dp-hdmi Znači meni zdrava logika nalaže da je brža/bolji izbor ova sa 1 gigom meme . ISpravite me ako griješim što prije da se ne zaletim dns i uzmem krivu :D |
Uzmi Sapphire, MSI je cijenom dosta blizu bržoj kartici (100 kn više za MSI R7 265).
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:43. |