PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex B.net (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80697)

Cilim 13.05.2016. 22:51

Evo ponovo proceprkao i pustio da trazi i digitalne i analogne u kabelskoj i u ZG pronasao 18 otkljucanih digitalnih programa - HTV1,2,3,4, RTL, RTL2, RTL kockica, RTL Living, Mini TV, Nova TV, Doma TV, Z1, Jabuka TV, Mreza ZG, N1, Sportska TV, Infokanal i Mozaik.
+ jos cetrdesetak analognih TV programa i 96 radijskih programa.

@Firecracker: Ni da dubis na trepavicama nemres ju dobiti.

Stipest 13.05.2016. 23:24

Citiraj:

Autor Nikky (Post 2925764)
Znači da nešto nisi dobro odabrao, uzmi manual i pročitaj kako ćeš odabrati pretraživanje na DVB-C (Cable) + Analog.

@Cilim:Na mom starom Samsungu je bilo moguče odvojeno pretraživanje. Bitno da analogni kanali ostanu spremljeni. Ako nije moguće pogledaj jeli možeš spremiti listu analognih na USB. U svakom slučaju treba skenirati digitalne kanale u antena sustavu ( ne kabel) i u tom slučaju bi trebao naći onih 244 tv i ne znam koliko radio kanala. Odmah je posloženo da su prvih 8 naši kanali i oni su otvoreni.

Stipest 13.05.2016. 23:25

Citiraj:

Autor Firecracker (Post 2925765)
Jel uopće moguće dobit još karticu za Conax ?

Na žalost NE!!!

Cilim 14.05.2016. 00:35

Citiraj:

Autor Stipest (Post 2925788)
@Cilim:Na mom starom Samsungu je bilo moguče odvojeno pretraživanje. Bitno da analogni kanali ostanu spremljeni. Ako nije moguće pogledaj jeli možeš spremiti listu analognih na USB. U svakom slučaju treba skenirati digitalne kanale u antena sustavu ( ne kabel) i u tom slučaju bi trebao naći onih 244 tv i ne znam koliko radio kanala. Odmah je posloženo da su prvih 8 naši kanali i oni su otvoreni.

Stipest upravo je obrnuto, kad sam pustio da trazi "kabel + analogna", dobio sam ovo ispod napisano, prvo su slozeni ovih 18 otkljucanih digitalnih programa pa zatim ostali digitalni programi koji su zakljucani, zatim 96 radijskih programa i na kraju 39 analognih TV programa.
Citiraj:

Autor Cilim (Post 2925779)
Evo ponovo proceprkao i pustio da trazi i digitalne i analogne u kabelskoj i u ZG pronasao 18 otkljucanih digitalnih programa - HTV1,2,3,4, RTL, RTL2, RTL kockica, RTL Living, Mini TV, Nova TV, Doma TV, Z1, Jabuka TV, Mreza ZG, N1, Sportska TV, Infokanal i Mozaik.
+ jos cetrdesetak analognih TV programa i 96 radijskih programa.

Ovako sam imao kad sam bio pretrazivao preko "antene", prvo su bili ova 4 digitalna, a zatim ovih 39 analognih.
Citiraj:

Autor Cilim (Post 2925387)
Kod mene samo HTV 1, 2, RTL i Nova TV, ostali koje ti nabrajas su medju 40 analognih programa.

Stipest 14.05.2016. 02:10

@Cilim: Ma bitno da si ih pronašao :goood:!!

Cilim 14.05.2016. 10:31

@Stipest: Je sad je OK, da nije bilo ovih vasih postova (Stipest, CROcodile20, Garro. Nikky itd.) u zadnja par dana jos bi gledao samo 4 digitalna i lose analogne (neki imaju sum - zrnati su) kad je pretrazivanje namjesteno preko "ANTENA". :fiju:
Jedin sto sad moram izvrsiti preslagivanje tako da mi i analogni idu po redu iza digitalnih od 19 mjesta na dalje na daljinskom od TV-a.

Citiraj:

Autor Garro (Post 2925087)
Nažalost, normalno je. Digitalno mogu gledati samo 4 programa, analogno dosta (broj ne znam, ne gledam jer je slika blago rečeno užas).

Udji u meni TV-a i postavi kod pretrazivanja umjesto "ANTENA" na "KABEL"(digitalno + analogno) kako vidim da si iz ZG naci ce ti 18 digitalnih TV programa a i analogni ce ti na ovaj nacin biti bolje kvalitete.

Stipest 14.05.2016. 10:56

Svaki TV ima svoj način pretraživanja. Ja imam doma tri LG TV-a i kod njega je sigurno ovako kako sam napisao. Jednom sam prijatelju namještao jednu Toshibu i jedva dobio da prikaže zaključane kanale. Čudno je da su ti se i složili na prva mjesta ti otključani programi. To LG ne radi, ali je očigledno u Samsungu negdje u postavkama pretraživanja.

Cilim 14.05.2016. 11:14

Na moja dva Samsunga UE46H7000 i UE32J5572 slozi po redu, a kaj da velim pametni TV-i, jedino kaj onda poslje moram sebi sloziti onako kao meni odgovara (po redosljedu gumbi na daljinskom) a i to se da vrlo jednostavno kroz meni TV-a srediti.

alen.s 15.05.2016. 12:03

evo danas zaključali
brava hd
classica hd
d jazz hd
kiss tv
kerrang
smash hits
magic
sve do juce san moga gledat ove kanale (nije da san ih baš gleda...)
uz ovih standardnih 8 free kanala sad imam još Sportska TV

btw, u Splitu se nađe 328 dig radio & tv kanala (bez analogije)

Cilim 15.05.2016. 14:48

Cudno je da su ti iz Glazbenog i HD paketa bili otkljucani samo po nekoliko programa.

Mate666 15.05.2016. 15:17

Meni brzina skidanja vec tjedan dana 300-200kb, preiritantno. Prije neki dan mi bezicni panasonic telefon "otisa", on je ukljucen i prikazuje datum vrijeme no pozive ne prima a kad idem zvat s njega otipka broj i onda javlja da je zauzeto, a zovem sebe na mob.:hitthewal: U njihovom servisu kazu samo da je telefon jeftino kinesko smece. :D Spojio sada stari telefon i radi ok, no opet mi nije jasno zasto se bezicni odjednom "pokvario" ?

Cilim 15.05.2016. 15:46

Ukljuci i isprobaj taj telefon kod prijatelja ili susjeda koji su na nekom drugom provajderu.

Stipest 15.05.2016. 16:24

Citiraj:

Autor Mate666 (Post 2926261)
Meni brzina skidanja vec tjedan dana 300-200kb, preiritantno. Prije neki dan mi bezicni panasonic telefon "otisa", on je ukljucen i prikazuje datum vrijeme no pozive ne prima a kad idem zvat s njega otipka broj i onda javlja da je zauzeto, a zovem sebe na mob.:hitthewal: U njihovom servisu kazu samo da je telefon jeftino kinesko smece. :D Spojio sada stari telefon i radi ok, no opet mi nije jasno zasto se bezicni odjednom "pokvario" ?

Da nije problem u fer-use pravilu?

tomislav_sb 16.05.2016. 10:26

Kod mene u Novom Zagrebu ima puno manje analognih programa... Mislim 6-7...
Digitalno sve kao i ostalima

Mate666 16.05.2016. 10:52

Probao kod susjeda, iskon, takodje telefon ne reagira na pozive. Koristim sada stari telefon i nema problema, a i brzina skidanja se vratila u normalu.

Cilim 16.05.2016. 14:17

Citiraj:

Autor tomislav_sb (Post 2926493)
Kod mene u Novom Zagrebu ima puno manje analognih programa... Mislim 6-7...
Digitalno sve kao i ostalima

U NZ ima ravno 39 analognih TV programa.

vedran031 18.05.2016. 12:29

Moze li se placati racun online? ne zelim vise placat bagri u fini naknadu od 5kn

tilurium 18.05.2016. 12:37

Ja plaćam m-bankom. Koliko vidim nemaju mogućnost plaćanja na stranici kao što VIP ima, bar ne još. Todorić i banka splitsko dalmatinska imaju manje provizije. BSD uzima 3ipo kn ja mislim sada, Todorić ne znam, ovisi o akciji... isto tu negdje.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Stipest 18.05.2016. 15:19

Ja imam HPB internet bankarstvo i nema provizije, jer je njihov račun isto u HPB-u. Po logici bi bilo da se na šalteru HPB-a isto ne plača.

Ag008 18.05.2016. 15:27

Nevjerujem. Šaljem upit da mi se odobri popust (isprobaj i kupi) koji mi ne želi dati prodajni predstavnik i za 3 dana dobijem ovaj genijalni odgovor;
Citiraj:

Poštovani,
jedini ispravni način na koji možete iskazati svoje nezadovoljstvo je pisanim prigovor na pravovaljani način, a ti načini su:
- faksom na broj: 01/6566-372 - (obavezan vlastoručni potpis)
- poštom na adresu: VIPnet d.o.o. - za B.net, Vrtni put 1, 10000 Zagreb - (obavezan vlastoručni potpis)
- e-mailom - skeniran u privitku na: sluzba.za.korisnike@bnet.hr<mailto:s...isnike@bnet.hr> - (obavezan vlastoručni potpis)

Bez pravovaljanog prigovora, isti ne može biti proslijeđen nadležnom odjelu.

Biljana Manojlović
Odjel korisničke podrške
VIPnet d.o.o.
Znači ja tekst u mailu trebam staviti u pdf i potpisati se na dnu da oni obrade moj zahtjev/email. Genijalno, prava birokracija.

tomislav_sb 19.05.2016. 09:10

Citiraj:

Autor Cilim (Post 2926562)
U NZ ima ravno 39 analognih TV programa.

Ja imam samo 7. Možda filtriraju ostatak ako nemaš TV paket.

Limeni 19.05.2016. 14:23

Bnet mi je kao dugogodišnjem korisniku njihovih usluga promijenio STB za neki noviji koji ne prima karticu, te mi uzeo karticu za conax. STB i TV (LG 55UF852) su spojeni preko HDMI i koristim daljinski od STB (paljenje -gašenje oba uređaja itd.), no ja želim koristiti za sve daljinski od TV-a - Magic remote, kao što mi je bilo dok sam imao karticu.
Ima li tu kakvog lijeka.

Cilim 19.05.2016. 16:33

Citiraj:

Autor tomislav_sb (Post 2927461)
Ja imam samo 7. Možda filtriraju ostatak ako nemaš TV paket.

Ako imas ugovoren "Osnovni digitalni paket", onda automatski imas i kompletan Analogni paket.

xpsp1a 19.05.2016. 18:07

Molim savjet, preći ili ne?

Živim u Zg, Dubrava i evo danas vuku kablove po zgradi, kaže lik optika je tu ispred zgrade, oni provlače coax, dobro to je poznato

Sada imam Amis 25/5, telefoni net i to plaćam 200KN

Cijene na webu su mi opako prevelike ali čitanjem topica vidim da se to može spustiti

Sada bih uzeo neki paket 50/10 + tel + TV, od TV me interesira sport i dokumentarci

Dali ima šanse da se nekako cijenkam da to bude tu negdje 200KN mjesečno

Ili da preformuliram, što najviše mogu izvući od njih za 200KN mjesečno?

Tnx

tomislav_sb 19.05.2016. 21:45

Citiraj:

Autor Cilim (Post 2927602)
Ako imas ugovoren "Osnovni digitalni paket", onda automatski imas i kompletan Analogni paket.

Imam ugovoren samo internet :D

Stipest 20.05.2016. 10:05

Citiraj:

Autor Limeni (Post 2927563)
Bnet mi je kao dugogodišnjem korisniku njihovih usluga promijenio STB za neki noviji koji ne prima karticu, te mi uzeo karticu za conax. STB i TV (LG 55UF852) su spojeni preko HDMI i koristim daljinski od STB (paljenje -gašenje oba uređaja itd.), no ja želim koristiti za sve daljinski od TV-a - Magic remote, kao što mi je bilo dok sam imao karticu.
Ima li tu kakvog lijeka.

Na žalost, nema :hitthewal:.

bertone 20.05.2016. 11:57

Citiraj:

Autor Stipest (Post 2927805)
Na žalost, nema :hitthewal:.

Za sad nema... no kako sam još uvijek na starom paketu (jer ne želim dati karticu, a njihova prodaja je gluha na želje korisnika), idem sporijim i zaobilaznim putem, no blizu sam da dođem do jednog od njihovih tehničkih direktora pa kad mi (određene osobe bliske njemu) dogovore kavu i kad malo popričamo... tko zna :fiju:

simpleplan 20.05.2016. 12:25

Apsolutni bogovi su. Kod njih smo zadnjih 8, 9 godina jos od xneta i nude za produljenje neki ZTE mobitel ili tri mjeseca po 100 kn pa onda dalje redovna cifra.
Nedavno im posaljem mail da je ponuda sramotna i da je najmanje sto mogu napraviti dati 3 mjeseca besplatnog paketa, a oni odgovore
Citiraj:

Poštovani,
zahvaljujemo na Vašem upitu.
U međuvremenu se ponuda za produljenje ugovorne obveze postojećim korisnicima promjenila.
Niže Vam šaljemo trenutnu ponudu:
Super+ 3D (TV + internet + telefon) paket uključuje:
  • Osnovni TV paket (više od 40 TV programa)
  • Usluga Mrežne snimalice (10 sati snimanja)
  • Neograničen Internet promet brzine od 35/5,00 do 50/10,00 Mbps
  • Bežični wlan modem/ router s 4 portswitchem
  • Jednu telefonsku liniju s jednim brojem
  • Neograničeno telefoniranje prema fiksnim, nacionalnim mrežama i prema Vip i Tomato mobilnim korisnicima uz naknadu za uspostavu poziva 0,20 kn
  • Prikaz broja pozivatelja
  • Detaljan ispis poziva
Cijena Super+ 3D (TV + Internet + telefon) paketa iznosi 269,00 kn mjesečno.
Sukladno promociji usluge, postojeći korisnici Superbrzog 3D (TV + internet+telefon) paketa koji mijenjaju paket na Super+ 3D (TV + internet+telefon) paket tijekom 24 mjeseca plaćaju mjesečnu naknadu za paket u iznosu od 230,53 kn mjesečno.
Sto bi bilo sasvim ''super'' da meni osnovna cijena na racunu nije 186 kn plus pdv sto iznosi 230 kn :D

Ako produzim ugovor dobit cu istu cijenu koju imam :D

Odgovorio sam im da je nekorektno jer placam tu cijenu i ovako, cekam odgovor...

CROcodile20 20.05.2016. 13:22

Ja isto imam sad opciju za produljenje ugovora. Produljiti ili ne produljiti? :stoopid:
veliku ulogu mi igra "multivizija" (da mogu s jednim prijemnikom gledat TV na više televizora). Kolko znam, samo Bnet ima tu opciju.

Stipest 20.05.2016. 15:29

Citiraj:

Autor bertone (Post 2927842)
Za sad nema... no kako sam još uvijek na starom paketu (jer ne želim dati karticu, a njihova prodaja je gluha na želje korisnika), idem sporijim i zaobilaznim putem, no blizu sam da dođem do jednog od njihovih tehničkih direktora pa kad mi (određene osobe bliske njemu) dogovore kavu i kad malo popričamo... tko zna :fiju:

Ajde sredi i meni jednu. Cijena po dogovoru :goood:!!!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:15.