PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Kako izgleda vaše "radno mjesto" (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=39360)

tun3 24.01.2024. 12:40

Citiraj:

Autor microsoft66 (Post 3724367)
haha...bilo bi tu još svega ali izgleda da mi prvo treba veći stan :D

kad bi krenuo sa svim hobijima ne bi mi kuća dosta bila, nemam di sve autiće izložit a kamoli što drugo :roller:

Citiraj:

Autor nick praskaton (Post 3724374)
točno sam i ja to pomislio kad sam ugledao, zadnji put sam je imo prije 20 godina u sobi ko djete.

bas sam je isao tražit i naručio maloprije ovdje za dječju sobu

Ovo je top info :chears:

Nekako se sjećam da su imali neke detalje fosforescentne pa su svijetlili u mraku, ili je to bilo na nečem drugom?

blackshtef 24.01.2024. 13:11

Citiraj:

Autor tun3 (Post 3724410)
Nekako se sjećam da su imali neke detalje fosforescentne pa su svijetlili u mraku, ili je to bilo na nečem drugom?

Na tim kartama je to bilo, da, i mene su ove karte baš bacile 20ak godina unazad :D

Bile su naljepnice koje si naljepio oko tih planeta ili detalja nekih na karti svijeta, pa je to svijetlilo.

xlr 24.01.2024. 13:40

Ove karte sam imao u osnovnoj skoli i ful su bile dobre. Dolazili bi nam u razred trgovacki putnici i prodavali te karte, super ravnala, periodne sustave i te pizdarije. Pa zicas mater da ti kupi, pa se upises na listu i cekas covjeka da opet dodje u razred. I kad je dobijes, cijeli dan je drzis u kutu razreda da je neki bully ne pokida :D ah

X-Plosiv 24.01.2024. 13:51

Pitanjce, koja je ona stolica i koliko ti je ugodna?

tun3 24.01.2024. 14:18

Citiraj:

Autor blackshtef (Post 3724416)
Na tim kartama je to bilo, da, i mene su ove karte baš bacile 20ak godina unazad :D

Bile su naljepnice koje si naljepio oko tih planeta ili detalja nekih na karti svijeta, pa je to svijetlilo.

Pa to me zanima ako ove nove imaju isto, nick pliz javi kad dođe ima ili nema :fala:

microsoft66 24.01.2024. 15:36

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 3724425)
Pitanjce, koja je ona stolica i koliko ti je ugodna?

to sam dobio na poklon al neka kineska i začudo udobna je..

bitno mi je da nema sastrane zadebljanja jer kad sjedim volim se raširit na sve strane...imao sam prije te brendirane pa prodao jer sve imaju "mesa" sastrane i forsira me da sjedim sa skupljenim nogama

Disco 26.01.2024. 06:03

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3687363)

Vidim čitaš. :chears::goood:

Ali zašto držiš te knjige tako na stolu?

I preporučam ti neki Kindle ili koji god već želiš e-reader, ja, a i žena smo se preporodili.

Inače sam i stripaš, i tu sam mišljenja da je papir naj (a i neki su veliki i po 34 cm), ali za knjige su e-čitači jednostavno bolji po svim pitanjima.

Mommistake 26.01.2024. 07:46

Citiraj:

Autor Disco (Post 3724769)
Vidim čitaš. :chears::goood:

Ali zašto držiš te knjige tako na stolu?

I preporučam ti neki Kindle ili koji god već želiš e-reader, ja, a i žena smo se preporodili.

Inače sam i stripaš, i tu sam mišljenja da je papir naj (a i neki su veliki i po 34 cm), ali za knjige su e-čitači jednostavno bolji po svim pitanjima.

Off-topic malo, ali nakon 5 godina Kindle-a sam se vratio pravim knjigama i tek sada vidim da sam se preporodio.

Kindle je super, ali knjiga je knjiga.

Kindle je super, ali ne daje mi takvu volju čitati kao pravi papir i miris knjige.

Disco 26.01.2024. 08:01

Ma meni je top, imam ovaj paperwhite 11, dva komada. Ne umara oči, ima svijetlo sa regulacijom topline i može ići od bijele do narančaste(ovo ej super navečer, jer ne gnjaviš onog drugog ako hoće spavat ;)). Baterija traje nenormalno dugo, mj dana baš sa puno čitanja ili čak i duže. Lagan je u ruci i lak za držanje jer je malen, a opet možeš regulirat font i čitati kao čovjek sa 1 rukom. Ne moraš se kao sa knjigom borit da se ne zatvaraju stranice i slično. Ugl, ja sam baš osjetno povećao čitanje otkad smo ih uzeli i oduševljen sam, otkrio sam toplu vodu.

Što se težine tiče, knjige su tu još i super, stripovi su npr A4 i ima 300-500 strana, debeli mat papir, tvrde korice...cca 2,5-3,5kg. Ostanu mi urezane crte na prsima jer čitam ležećki.
Ali tu mi nema zamijene za papir, ipak je tu crtež u pitanju. A miris koji spominješ je kod stripova baš onako fino toksičan, tako da ti ja u svojim policama imam ubačene mirisne svijeće da mi bacaju na vaniliju i slično (nije bolest sve što boli :D :D) ;)

Nećem više OT. :D

A što se tiče mog radnog mjesta, nedam slije, ali kada sam od doma, onda je to cijeli stan jer ionako koristim bilo što na čemu radi RDP...a radi na svemu. :P

The Exiled 26.01.2024. 11:55

Citiraj:

Vidim čitaš. :chears::goood: Ali zašto držiš te knjige tako na stolu? I preporučam ti neki Kindle ili koji god već želiš e-reader, ja, a i žena smo se preporodili.

Knjige su s godinama postale dio inventara, a ostatak je raspoređen diljem stana po policama, ali ove na stolu su se već toliko udomaćile da uopće više ne razmišljam da ih maknem. Nedugo nakon kaj sam okinul onu prijašnju sliku krenul sam u potragu za novim stolom, radi novog monitora i kak god sam kombiniral, pazil sam da dimenzije stola (160x80cm u odnosu na prijašnjih 140x70cm) budu dovoljne za sve knjige i ostatak skalamerije.:):D Ne znam, nisam baš normalan po tom pitanju, ali nekak mi je ljepše imati knjige na stolu, nego recimo kućište, a obzirom da su oba moja ionak skroz crna bez ikakvih RGB čuda tehnike i kaljenog stakla, IMHO bolje da su na podu. Kaj se stripova tiče, imam ih isključivo u digitalnom obliku, dok su mi sve knjige u fizičkim/papirnatim izdanjima, tak da bi za stripove mogel razmisliti o nekom e-reader modelu.
:frend:
https://i.postimg.cc/VNJ96C9D/WFH-preview.png

Disco 26.01.2024. 12:19

Sad tek snimo, jel ti to imaš i GN-ovu podlogu? :D

Inače i ja, ne da nisam ljubitelj prozora i RGB-a, nego to baš mrzim i zakonom bih zabranio.
Čujem i da to kaljeno staklo oće puknut samo od sebe, a masu novih kućišta više uopće ne možeš kupit bez toga.
Kod trenutnog me zeza max veličina grafe koja ne smije biti veća od 30cm. :(

The Exiled 26.01.2024. 12:32

Da, ova GN podloga i bome da bi reč rekel, po pitanju kvalitete, a dostava od nekih sedam do deset dana je IMHO bila relativno brza, jer mislil sam da bude putovalo mjesec-dva.:chears:

Kaj se kućišta tiče, RGB, kaljeno staklo i sve kaj ide u kompletu, meni super izgleda u dućanu ili općenito izloženo u bilo kojem obliku, ali bojim se da to nije za mene i za po doma.

mamutarka 26.01.2024. 12:39

IMG-2274 IMG-2278 IMG-2286 IMG-2316

nemojte gledajt kablove, to ću riješit :D

općenito je malo sterilno trenutno, tek složio sobu pa pomalo

i ne, neću dva monitora, nevolim to, probo sam :D

Disco 26.01.2024. 13:14

Ćeš mijenjat i stolicu?
I ja imam tako neku koja nikako ne paše...

mamutarka 26.01.2024. 13:16

neću, nova je :D

X-Plosiv 26.01.2024. 16:33

Citiraj:

How about no.
I to kažem kao netko tko ima xxx knjiga i Kindle i gleda kupiti još jedan Kindle :D

EDIT:

Mamute jedan, jel se isplati secret lab?

mamutarka 26.01.2024. 17:04

okej je, malo na početku tvrd, al kad se navikneš čisto ok, vidjet ćemo durability, imam ga cca godinu dana

Disco 27.01.2024. 13:58

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 3724918)
How about no.
I to kažem kao netko tko ima xxx knjiga i Kindle i gleda kupiti još jedan Kindle :D

EDIT:

Mamute jedan, jel se isplati secret lab?

A dobro, onda je očito individualno. No dobro, ja sam prezadovoljan. :chears:

X-Plosiv 28.01.2024. 12:30

Ima knjiga čar, makar moram reći da je jednostavnije sa e-kindle jer stane u džep/torbu, a bogami dobro dođe kada si na otoku..

murina 29.01.2024. 20:28

Modularno radno mjesto sakriveno u sobnom ormaru, u izradi

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0ca349496e.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...580346bdf6.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3c2044b221.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...aeb40e19fd.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...61a5bc2f0c.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mommistake 29.01.2024. 20:29

Prozor je top!

murina 29.01.2024. 20:37

Kako izgleda vaše "radno mjesto"

Je, to smo prvo kupili, pred rušenje, da se kasnije nebi rezao sa budžetom :D

Na malom modulu će biti nastavak radne plohe, a desno u ormar mi komodno stane Dell 24" 16:10 koji imam, a bit će taman za zaspat u krevetu uz njega. Ormar je podijeljen: veliki - odjeća; srednji - posao i razonoda; mali - sport. Širina modula 60cm, dubina 80cm, šta stane, stane :D

Moduli su na kotacima i mogu se vozit po sobi

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...bcf52217a4.jpg

adaksinjo 29.01.2024. 21:02

nisi javio kako si očistio ovaj plastični stolac :D

2 die 4 29.01.2024. 21:44

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 3725537)

Tako što ga je kupio :D
:goood:

murina 29.01.2024. 23:24

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 3725537)

Taj je još sakriven, moram probat polirat. Ukupno ih je 4, slažu se jedna na drugu, pa je ta na dnu do daljnjega. Bit će mi RIP 100%
Ovaj isto ima par točkica, bio je u blizini nesreće, nije ih još vidjela..

Disco 30.01.2024. 05:38

Pločice na podu?
Pitam zbog kotačića...bilo što drugo će ti satrat s vremenom.

Super ideja, izgleda baš fora.

murina 30.01.2024. 10:15

Na podu je parket jasen, ne znam kako ga je točno zabijelio i lakirao, pitat ću meštra. Sve mi radi jedan čovjek, ja mu asistiram koliko stignem.
Ne muči me ako se lagano izliže lak ali razmišljam da bi mi bilo mudro u ovoj fazi nabavit šta bolje kotače. Nismo bili 100% sigurni hoće li koncept funkcionirati jer je soba mala, gornja kota prozora je na nekih 200cm, sve dalje kreće saginjanje. Stavit ću kasnije tlocrt da vidite situaciju

Disco 30.01.2024. 11:04

Citiraj:

Autor murina (Post 3725598)
Na podu je parket jasen, ne znam kako ga je točno zabijelio i lakirao, pitat ću meštra. Sve mi radi jedan čovjek, ja mu asistiram koliko stignem.
Ne muči ako se lagano izliže lak ali razmišljam da bi mi bilo mudro u ovoj fazi nabavit šta bolje kotače. Nismo bili 100% sigurni hoće li koncept funkcionirati jer je soba mala, gornja kota prozora je na nekih 200cm, sve dalje kreće saginjanje. Stavit ću kasnije tlocrt da vidite situaciju

Ja sam za stolicu davnih dana uzeo gumene kotače, tj gumirane, ali i nisu neka sreća. Mislim da su tada bili 100kn komad.

Redline 01.02.2024. 14:17

Kad vidim ove Hackere (oba prva imam) i sunčev sustav, dođe mi da kod svojih prekopam cijeli tavan :D

Citiraj:

Autor nick praskaton (Post 3724374)
točno sam i ja to pomislio kad sam ugledao, zadnji put sam je imo prije 20 godina u sobi ko djete.

bas sam je isao tražit i naručio maloprije ovdje za dječju sobu

Vidim ima i sunčev sustav :D mada nije verzija ista kao nekad...

xlr 01.02.2024. 14:48

Citiraj:

Autor Redline (Post 3726182)

Vidim ima i sunčev sustav :D mada nije verzija ista kao nekad...

Naravno kad Pluton vise nije 9. planet naseg sustava :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:37.