PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Battlefield 3 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=201263)

Michel 23.12.2011. 19:58

Ajd bogati ako bi me ko dodo MichelGTX ali ko igra iskljucivo hardcore mod.
Dosadilo protiv potpuno nepoznatih a od obicnog mi se iskreno povraća.

VandaL.pr! 23.12.2011. 21:37

Ja uvjek igram normal... sto je bolje/gore kod hardcorea?

EDIT:

to je ovo i suppose:
Citiraj:

1) 3d spotting
2) minimap
3) too little weapon dmg
4) killcam
5) no ff
6) health regen

Alph4Dawg 24.12.2011. 10:37

Ovdje je softcore skoro pa hardcore. ^^

Michel 24.12.2011. 11:16

Ma samo da rečem ovo za hardcore..... Ne da sam ja neki igrac nego sam ziva katastrofa u ovoj igri.... ali softcore mod me izluđiva od ciljnika, mape i svega
ali najvise me smeta sto treba jednostavno previse metaka za nekoga ubit u hardcore a kamoli normal.
To je samo moje mišljenje o ukusima se ne raspravlja. (Osim kod Ane) :beer:

Btw kupio sam karkand i ono..... ovo su napokon solidne mape iako iskreno destruction je shit :D Ubija mi atmosferu da se nesto melje u milijun komada
a drugi dio zgrade ni mrvicu. Ali dobro nema veze.

Jedno pitanje... kako ispravno koristiti javelin? Jučer sam skinuo avion s njim, valjda ga je soflam locko bilo mi cudno jer nemogu ja rucno letjelicu.....
Mogu li mijenjati modove s njim tipa direktno pucanje ili ono odozgor ?
:chears:

thesekiman 24.12.2011. 13:42

Sa Javelinom mozes lockati i gađati samo ground vozila, osim ako avion ili heli nije lockan SOFLAM-om, onda možeš gađati i leteće mašine.

A koliko znam, nemožeš mijenjati kako da ti ispucava raketu, ali mislim da ako je nešto lockano soflamom (tenk, heli, nije bitno) onda ispucava raketu u zrak, a ako sam lockaš, onda ti ide direkt. Mada i tako kad lockaš nešto možeš dignut javelin na brzinu u zrak i ispucati raketu.

Cartmann 24.12.2011. 14:42

Citiraj:

Autor Michel (Post 2056977)
Ma samo da rečem ovo za hardcore..... Ne da sam ja neki igrac nego sam ziva katastrofa u ovoj igri.... ali softcore mod me izluđiva od ciljnika, mape i svega
ali najvise me smeta sto treba jednostavno previse metaka za nekoga ubit u hardcore a kamoli normal.
To je samo moje mišljenje o ukusima se ne raspravlja. (Osim kod Ane) :beer:

Btw kupio sam karkand i ono..... ovo su napokon solidne mape iako iskreno destruction je shit :D Ubija mi atmosferu da se nesto melje u milijun komada
a drugi dio zgrade ni mrvicu. Ali dobro nema veze.

Jedno pitanje... kako ispravno koristiti javelin? Jučer sam skinuo avion s njim, valjda ga je soflam locko bilo mi cudno jer nemogu ja rucno letjelicu.....

Pridružujem se pitanju, jučer sam dobio taj jevelin kojeg sanjam noću jer me uneredio bezbroj puta. Rekli su mi na ts da nije baš učinkovit jer mu treba dugo da locka, pretpostavljam da je nakon locka s soflamom to ide trenutačno?

Hardcore igram isključivo na metrou jer mi se sprey and prey u softcoreu ne sviđa iako je i to bezveze bez teamspeaka (i uigrane ozbiljne ekipe) jer mi se mnogo puta dogodilo da se 20min kolje u tube-u kod b (spamanje granatama), dopizdi mi pa uletim gore i nasreću ubijem trojicu, a onda me ubije moj igrač iza leđa. Al jbga, čovjek puca ispred sebe prema prostoriji gdje su protivnici, to da ću ja izletit ispred njih ili da se nalazim tamo ne može znat bez dogovora i/li teamspeaka. I velika mana HC-a su cheateri, nema kill cam pa se valjda nadaju da ih neće skužit, ali srećom na ovom serveru gdje igram su ih počeli kickat.

Danko86 24.12.2011. 14:51

jevelin ne locka instant sa soflamom. locka isto kao bez samo radi duplo veci dmg.

JuiceBox 24.12.2011. 14:56

I ne leti ravno nego ide prvo u zrak kako bi i trebao bez obzira tko locka.

ivan77 24.12.2011. 16:04

lol ovo mi je lakše na HC :D Conquest mode , jedino nemogu spotat.

hammer_of_thor 24.12.2011. 16:11

Citiraj:

Autor Michel (Post 2056977)

Na bližoj udaljenosti možeš lockati bilo koje ground vozilo, a "pravilnog" korištenja nema.

Kad SOFLAM designate-a air ili ground metu ostaje isti locking time, ali tada možeš lockati na većoj udaljenosti i projektil 100% pogađa metu i tu ne pomažu nikakve protumjere kao flaresi, ECM ili smoke.

Inače nakon patcha stvarno pretjeruju igrači kao inžinjerija. Do patcha nitko Javelin nije ni koristio, sad više nema ni assaulta ni supporta, svi sa Javelinima trčkaraju.
Vrlo iritantno kad me četvorica odjednom pokušavaju lockat.

IMO patch je jako promjenio balans u igri i bio mi je puno bolji prije.

jopis 24.12.2011. 17:02

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 2057107)
Na bližoj udaljenosti možeš lockati bilo koje ground vozilo, a "pravilnog" korištenja nema.

Kad SOFLAM designate-a air ili ground metu ostaje isti locking time, ali tada možeš lockati na većoj udaljenosti i projektil 100% pogađa metu i tu ne pomažu nikakve protumjere kao flaresi, ECM ili smoke.

Inače nakon patcha stvarno pretjeruju igrači kao inžinjerija. Do patcha nitko Javelin nije ni koristio, sad više nema ni assaulta ni supporta, svi sa Javelinima trčkaraju.
Vrlo iritantno kad me četvorica odjednom pokušavaju lockat.

IMO patch je jako promjenio balans u igri i bio mi je puno bolji prije.

Not true.
Ako te je netko lockao sa soflamom i gađa te javelin, a ti letiš avionom, možeš pobjeći sa afterburnerom ako si na dovoljnoj udaljenosti da odmah počneš bježat. Javelin ima ograničen domet, a ne beskrajan, nakon čega eksplodira u prazno. To bi trebao znati sa svojom količinom sati u avionu (mada ti je očito svrha letaranje bzvz jer kolko vidim nemaš baš neki kpm s avionima, a i destroyed vehicles je mršav:D).

Balans je sasvim ok i sada, ništa teže nije igrat, samo je malo više zgubidana po mapi koji ne rade ništa korisno nego se skempaju i pokušavaju skidati nas letače u avionima i chopperima. No zato je lakše pobijediti kad je takvih puno u protivničkom timu:goood: A i kad me jednom skine, drugi puta neće, jer dođem po njega:roller: (rocketpodsima, tenkom, i sl. artiljerijom:D)

hammer_of_thor 24.12.2011. 17:58

Nisam primjetio da je velik broj uspješnih bježanja od Javelina navođenog SOFLAM-om
Em neznam otkuda me locka sam Javelin (SOFLAM-e obično uništavam čim vidim crveni odsjaj), em ako letiš prema njemu nečeš sigurno uspjeći pobjeći, a nagli climb je obično prespor za lock, pogotovo ako si se tek spustio iz dive-a sa rocket podsima.

Ne, ja nisam casual anti-air letač sa heat seekerima. Igram sa rocket podsima ili guided missile-ima, a SPM u avionu je bio vrlo dobar do patcha, nakon toga naglo opao čim su fixali Javelin pa ga sad svaka šuša ima.
Večinom igram na vehicle destroy ali obično salva iz rocket podova nije dovoljna za disable (pogotovo kad te netko drugi lovi pa moraš i manevrirati) pa se zadovoljim kad ga neko drugi disable/destroy a ja dobijem assist

Ecips Dlo 24.12.2011. 18:40

dobro da nije kao u beti da stinger,a i javelin (iako nije radio) imaju neogranicen domet

Cartmann 24.12.2011. 20:03

Ne igram intezivno, ali se ne mogu sjetit da mi se prije patcha dogodilo da upadnem u team koji cijelu partiju pokušava srušit heli i ne uspije. Nakon patcha je to skoro pa svakodnevna pojava (min jedna od 10 partija na letačkim mapama).

Bishop 25.12.2011. 00:35

Ja i frend imamo taktiku, obicno smo udaljeni oko 150 metara jedan od drugoga (na tim mapama nema pretjerano potrebe za squad play tipa ko na metro) i kad treba skinut heli, obojica ga lockamo s iglama/stingerima ali ne pucamo, cekamo da rokne flerove, onda obojica rokamo, u 75 posto slucajeva uspije, ako ne, try again. S avionima ne uspijeva pretjerano jerbo su brzi pa pobjegnu, ali i to je dobro, barem nam ne smetaju i fino zauzmemo flag

ivan77 25.12.2011. 11:59

kako se ispaljuju rakete iz aviona? Idem na switch weapon , 1,2, F i ne mijenja mi onaj top?

mamutarka 25.12.2011. 12:27

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 2057523)
kako se ispaljuju rakete iz aviona? Idem na switch weapon , 1,2, F i ne mijenja mi onaj top?

ti bi bio lvl 4 i već rakete puco, nemože tako.

bluefluid 25.12.2011. 13:11

hammer_of_thor 25.12.2011. 15:15

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 2057523)

Moraš prvo otključati heat seekere killovima i asistencijama iz aviona (prvi unlock su flareovi a onda heat seekeri)

Citiraj:

Autor Bishop (Post 2057374)
Ja i frend imamo taktiku, obicno smo udaljeni oko 150 metara jedan od drugoga (na tim mapama nema pretjerano potrebe za squad play tipa ko na metro) i kad treba skinut heli, obojica ga lockamo s iglama/stingerima ali ne pucamo, cekamo da rokne flerove, onda obojica rokamo, u 75 posto slucajeva uspije, ako ne, try again. S avionima ne uspijeva pretjerano jerbo su brzi pa pobjegnu, ali i to je dobro, barem nam ne smetaju i fino zauzmemo flag

Protiv kakvih vi to pilota igrate koji ispucavaju protumjere čim se lock-aju? :D

Svako normalan će čekati da projektil postane air-born odnosno da se ispuca (visoki titrajući zvuk nakon locka) prije bacanja ECM/flare-ova

ivan77 25.12.2011. 15:35

jel uopće moguće sletit sa avionom ili je skok sa padobranom jedina opcija? Glupo pitanje al ono nisam primjetio da je netko sletio:D

I kako da dajem asistenciju iz aviona s onim strojnicama kad pri onoj brzini sve izgleda isto nema šasne da naciljam u nešto?

Visitor Q 25.12.2011. 16:00

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 2057651)
jel uopće moguće sletit sa avionom ili je skok sa padobranom jedina opcija? Glupo pitanje al ono nisam primjetio da je netko sletio:D

I kako da dajem asistenciju iz aviona s onim strojnicama kad pri onoj brzini sve izgleda isto nema šasne da naciljam u nešto?

ja obavezno sletim svakih 7-8 min. prelakiram ga, i onda nazad u lov :cool: :D

Rudy 25.12.2011. 16:22

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 2057642)
Svako normalan će čekati da projektil postane air-born odnosno da se ispuca (visoki titrajući zvuk nakon locka) prije bacanja ECM/flare-ova

:nono: ispravi se

Neo-ST 25.12.2011. 16:38

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 2057642)

Osim ako triumph leti, onda ništa ne pomaže :D

hammer_of_thor 25.12.2011. 16:45

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 2057651)

Prilično lako, uz malo prakse.

Citiraj:

Autor Visitor Q (Post 2057664)
ja obavezno sletim svakih 7-8 min. prelakiram ga, i onda nazad u lov :cool: :D

Ja nemam baš neke afinitete prema slijetanju. Ako nisam disable-an sam će se popraviti samo ću letati na periferiji zračnog prostora dok se ne popravi, a ako sam pak disable-an slijetanje je poprilično teško jer me baca vamo-tamo

Citiraj:

Autor Rudy (Post 2057673)
:nono: ispravi se

Zašto?
Svatko će čekati da protivnik ispuca projektil prije ispuštanja/bacanja/aktiviranja ECM-a ili flare-ova

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2057682)
Osim ako triumph leti, onda ništa ne pomaže :D

:D

Neo-ST 25.12.2011. 17:00

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 2057686)
Zašto?
Svatko će čekati da protivnik ispuca projektil prije ispuštanja/bacanja/aktiviranja ECM-a ili flare-ova

Ne uvijek.
Ti bar letiš često, trebao bi znati...

hammer_of_thor 25.12.2011. 17:17

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2057690)
Ne uvijek.
Ti bar letiš često, trebao bi znati...

Ma pitam njega što da ispravim u postu. :)

E da, letim često, pa ću parafrazirati :)
Zašto bi itko ispucavao flare-ove za vrijeme lockanja kad postoji mogučnost da pobjegne Stingeru/Igli i sličnome i sačuva flare da ne mora čekati reload i riskirati death ako ga netko drugi počne loviti :)

Logično da češ ispucavati flareove kad protivnik opali, a ne panično ispucavati protumjere čim netko počne lockati :)

Rudy 25.12.2011. 17:45

ECM koliko znam nema nikakvog ucinka nakon sto te lockao/ispalio, sluzi da sprijeci lock, nakon toga radje bjezi ak imas samo ECM Jammer :D

tigerija 25.12.2011. 20:03

Ja sam probao par puta letit u helikopteru i katastrofalan sam :D.

Razorim se uvijek ili letim jako sporo haha. A ovi moji frendovi to lete ko profesionalci.

Makar si nisam uzeo niti vremena da naučim letjet heličem.

Bishop 26.12.2011. 00:03

poanta cijele price je, ne znaju svi koristit taktiku, nama ova funkcionira za sad, mozda kad ljudi pocnu drugacije, i mi cemo nesto drugacije. Jedino imam filing, ako uletim u njihovu bazu i ispostavljam c4 po letjelicama da ce me neko nazvat njubarom :D mada, i to je taktika

sinisa1989 26.12.2011. 00:09

Mislim da se ni nećeš moći približiti bazi.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:00.