PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

xlr 23.06.2022. 12:33

Citiraj:

Autor Guls (Post 3607763)
I fakat su mi ovi moji iz servisa jako digli tlak jer nije fora da tako varaju ljude. Veli on meni mijenjaj kompresor, a kompresor ispravan... Dobro da sam pitao ovdje što i kako i uštedio si masu novca, a i vremena. Hvala vam svima.

Kod mene na 308ici je Denso kompresor, i ako sam dobro zapamtio rijeci mehanicara, spula se isto nije mogla uzeti kao odvojen dio pa mi je isto slozio kombinaciju od 307ice. Uglavnom, kombinacija koju je vec radio i imao je iskustva s njom. Evo vec 3 godine sljaka.

Koliko sam kasnije istrazio i ako sam dobro upamtio, u Zgu je spule reparirao jedan stariji gospodin na Tresnjevci (?). Samo taj info imam, nisam istrazivao dalje... Mozda ce ga netko ovdje prepoznati pa potvrdi pricu.

Bitno da si rijesio!

murina 23.06.2022. 18:06

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3607750)
...
p.s vratiti ću se opet. :) Fakat se ima kaj za vidjeti, zemlja je predivna, ljudi su fakat ok ovak u kontaktu, vino je brutalno dobro kao i hrana. Pivo isto nije loše. :)

Sve točno, trebaju posebne mentalne pripreme za voziti po Italiji. Dobro je šta u tom ludilu nisu agresivni kao naši ljudi i neće se naljutiti ako mu se ubaciš, računaju ko se bolje snađe, bolje i prođe :D Vozio sam po sjeveru Ita, a vozilo me po Rimu puno puta. Sjever je mila majka prema Rimu, a bojim se iti zamisliti kako je u Napulju, tamo nisam bio :no2drug: Gospođa i ja idemo početkom 7. mjeseca u Trst i Firencu na par dana, izubijana Giulietta idealno vozilo :goood:

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 3607767)
Mislim da su oko 100 kn, nisam 100% siguran.

Super informacije :fala:

1v@n 23.06.2022. 18:15

Ako vam je auto drag, izbjeći Napulj. Najgore od cijele Italije na jednom mjestu. Uz sve ostalo već navedeno, možete biti sigurni da će netko od sudionika u prometu mahnuti pištoljem.

zkljaja 23.06.2022. 19:08

Citiraj:

Prva slika je Samobor - Montecatini, a duga Montecatini - Samobor.

photo-2022-06-23-06-33-51 photo-2022-06-23-06-33-38

Koja su kola u pitanju? Potrošnja vrhunska

Miriše na Octaviu mk3, sam ne znam dal 1.6 i 2.0 oboje imaju časovnike do 260

Kod mene prvi roadtrip sa Octaviom mk2 vRS PD170

ZG-Udbina stara cesta pa autoput do Splita

Split-Sinj-Karlovac stara cesta pa od Karlovca do Zagreba autoput.

Starom cestom umjerena vožnja, gdje ima prilike 100+

Hamm 23.06.2022. 19:34

O3 FL 1.6 / 116hp.

Steta kaj nije 2.0 ali tada mi je to bilo previse love za dati.

Da, potrosnja je smijesno mala s obzirom na konstantni autoput i brzine od 90 do 150 kmh. U autu zena i ja i pun gepek stvari prema tamo, a nazad vina i ostatka kaj smo pokupovali. :p

De5tr0yer 23.06.2022. 19:35

Citiraj:

p.s vratiti ću se opet. :) Fakat se ima kaj za vidjeti, zemlja je predivna, ljudi su fakat ok ovak u kontaktu, vino je brutalno dobro kao i hrana. Pivo isto nije loše. :)

Kod mene friško, a donekle suprotno mišljenje :D

Doduše ja sam se peljal po Dolomitima, odsjeli smo u Arabbi i 5 dana šamarali po okolnim cestama.
Generalno, sve je ok, ljudi su normalni, najviše prometnih sranja rade motoristi koji nemaju pojma voziti serpentine. Domaćini su superchill, nema još previše turista jer je još predsezona.

Kvaliteta benzina je katastrofa. Na putu nazad natočim 95icu u Sloveniji, auto kao da je dobio četvrtinu snage. Talijanski super+ (98) je također koma, a cijena goriva je, kao što sam iskusio i 2015., previsoka, i to u manjim mjestima, gdje je sve još malo jeftinije.

Puno ljepše i za uživanje i za oko su slovenske Alpe ali i mnoga ostala slovenska brda, o Alpama u Austriji i Švici ne moram onda trošiti tipke.

Htio sam u Dolomite dok još nisu počeli stavljati na sve ceste ograničenje 60 i uvoditi zabrane i za aute (pored motora s upisanom razinom buke >95dB).
Nije mi žao što sam otišao, ali ne planiram u skorije vrijeme opet doći. Ak Slovenija i Gorski Kotar nisu dovoljni, radije potegnuti prema Großglockneru, Nockalmu, a još bolje, prema Goms arealu (CH).

Morat ću špur popraviti idući put, preveć mi je vanjski dio ripne na prednjim gumama patio. :D

Ganjao sam svoj ostvareni san, M(odel)3 E46. :goood:

Hamm 23.06.2022. 19:41

Cekam da mi zena posalje filmice kaj je snimala dok sam se vozio planinskim cestama. Bogom dane ceste za voznju. Predivni zavoji, pa ravno za razvuci auto pa sepertinice onako predivno blage ali osjecas zavoj...ma predivno.

Generalno su po tim lokanim cestama ljudi vise chill nego na autoputu ili gradu.

zkljaja 23.06.2022. 19:42

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 3607900)

Čestitke! :goood:

lajchi 23.06.2022. 19:43

Kod mene slicna potrosnja kao gore, samo je ruta bila Turku - Helsinki - Tallinn - Riga, sve manje vise lokalne ceste uz voznju od 60 do 120, a ponekad 180+ kod preticanja poduzih kolona kamiona bez autoputa... :roller:

3.0 TDI:
https://i.ibb.co/Xt8g4wd/potrosnja.jpg

Do sad mi je samo gore bilo voziti u Palermu naspram Rigi... Katastrofa kako se vozi :)

Hamm 23.06.2022. 19:50

Eh da to je motor. :) I tata bi sine. :p

De5tr0yer 23.06.2022. 20:01

Citiraj:

Autor papčić (Post 3607903)
Čestitke! :goood:

Hvala, doduše, nisam se ništa hvalio dosad, imam ga već petu godinu i nadrukao sam preko 30Tkm. Uživam :)

Nije jedini auto u ergeli, ali nećemo sad sve otkriti odmah :D

Wolverine 23.06.2022. 20:25

Citiraj:

Lijepo lijepo, Laguna Seca ili mi se samo čini?

murina 23.06.2022. 20:53

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3607878)
Ako vam je auto drag, izbjeći Napulj. Najgore od cijele Italije na jednom mjestu. Uz sve ostalo već navedeno, možete biti sigurni da će netko od sudionika u prometu mahnuti pištoljem.

Nemam još želju ići u Napulj, idemo na sjever među normalnije.
Destro vjerojatno ima najjaču kolekciju vozilica na forumu :respekt:

the-rider 23.06.2022. 20:56

Citiraj:

Autor Guls (Post 3607763)
Samo da javim da smo tast i ja našli problem. Špula je krepala, trebali smo naći istu (ili sličnu) takvu, pa srećom imam doma stari 307 koji ima skoro identičan kompresor klime pa smo iskoristili tu špulu, kućište i to uklepali na 508-icu. Špula ima nešto lufta jer je ipak malo tanja od ove s 508, slabije je magnetsko polje tako da ću morati ipak naručiti original negdje iz EU (ne znam uopće odakle) no zasad klima dela i hladi ko avion.

I fakat su mi ovi moji iz servisa jako digli tlak jer nije fora da tako varaju ljude. Veli on meni mijenjaj kompresor, a kompresor ispravan... Dobro da sam pitao ovdje što i kako i uštedio si masu novca, a i vremena. Hvala vam svima.

za neke kompresore imas za kupiti spulu, za neke ne, a ponekad ide samo komplet sa remenicom i kvacilom

i onda stavis dio od 1000+ kuna i kompresor ne radi, i tko ce to platiti, klijent kojem auto i dalje ne hladi sigurno ne :)

De5tr0yer 23.06.2022. 21:08

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3607920)
Lijepo lijepo, Laguna Seca ili mi se samo čini?

Ne čini, jest. Ne znam kak sam to uspio naći jer za razliku od NA, ovdje ih je na kapaljku. Pogotovo u zero-spec opciji. :D

Citiraj:

Autor murina (Post 3607924)
Destro vjerojatno ima najjaču kolekciju vozilica na forumu :respekt:

Najjaču kolekciju kosilica :beer:

webstartm 23.06.2022. 21:18

@Dest jel kabrio il kupe? anyway, veri najs!

sinisa1989 23.06.2022. 21:36

Viđao sam prije 3-4 godine M3 u toj boji u Crnatkovoj kod onog dječjeg igrališta. Nije to valjda tvoj? :D

De5tr0yer 23.06.2022. 23:47

Citiraj:

Autor webstartm (Post 3607936)
@Dest jel kabrio il kupe? anyway, veri najs!

Coupe.

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 3607938)
Viđao sam prije 3-4 godine M3 u toj boji u Crnatkovoj kod onog dječjeg igrališta. Nije to valjda tvoj? :D

Nije, nikad nisam tamo parkirao.
Po mojim saznanjima, samo je jedan laguna seca blau u HR/ZG, taj je donedavno bio u Novom Zagrebu, Sloboština/Sv. Klara.
Koliko sam čuo, našao je novog vlasnika nedavno. Koga, nemam pojma.

Mojeg možeš prepoznati po njemačkim tablicama, egzodus bio i ostao. :D

---

Fotke:

Delam sam na njemu.

OEM+ modifikacije.
Vince bar (preventiva za RACP).
Blenda stražnjeg bumpera ala CSL.
Eisenmann lonac.
Stock suspenzija, više mi ne treba.
Obnovljeni svi dijelovi stražnjeg ovjesa. Odgovarajući seleni zamijenjeni sa PU varijantama.
Čvršći lageri motora i getribe.
Revizija VANOS-a.
Leteći obavljeni prije nego sam ga kupio.

Karbonius CSL-style airbox. Bio na dyno, uštimao sam VANOS-e očito vrlo dobro (stock motor), auto čupa 377 konja na kuplungu (stock 343). Bitan je bio zvuk, ali ovakav performance upgrade nije za baciti.

Isprobao sam jednomaseni i short shifter. Short shifter je nakon 2 mjeseca letio van, a uskoro će i jednomaseni. Neviđena buka u kokpitu, izuzetno teško startanje sa 0km/h, zvučna rezonancija ala motorsport iznad 5k rpm. Nesnosno na dužim turama (1000km+).
Mislim, super je za impresionirati neznalice, ali nije moj đir, ne trackam auto.

Hamm 24.06.2022. 06:00

Citiraj:

Kvaliteta benzina je katastrofa. Na putu nazad natočim 95icu u Sloveniji, auto kao da je dobio četvrtinu snage. Talijanski super+ (98) je također koma, a cijena goriva je, kao što sam iskusio i 2015., previsoka, i to u manjim mjestima, gdje je sve još malo jeftinije.

Za dizlo ne kužim nikakvu razliku između slovenskog, rvackog i talijanskog. Auto ide isto...

Cijene su u manjim mjestima 2,03 € po po litri, grad 2,10 €, a autoput 2,50€. :D

Lijepo sam točio negdje između Pise iz Montecatinija pa opet tamo negdje u brdima oko Bolonje prije izlaska na autoput.

Elven 24.06.2022. 08:33

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 3607954)
Coupe.

Nije, nikad nisam tamo parkirao.
Po mojim saznanjima, samo je jedan laguna seca blau u HR/ZG, taj je donedavno bio u Novom Zagrebu, Sloboština/Sv. Klara.
Koliko sam čuo, našao je novog vlasnika nedavno. Koga, nemam pojma.

Mojeg možeš prepoznati po njemačkim tablicama, egzodus bio i ostao. :D

Laguna Seca cabrio (sa plavom kožom) prvi vlasnik je živio na Kajzerici, nakon razvoda ga je mislim odmah prodao liku iz Dugava, ne znam gdje je kasnije završio, u Sloboštini ga baš nisam viđao (tamo samo viđam žutog mustanga i odnedavno Maseratija, wtf...)

Dok me prvi vlasnik vozio u tom autu, 2006. (ide vrijeme...) znam da sam bio u šoku kako nas apsolutno svi gledaju, mi spušteni krov, dva balavca (ok on par godina stariji, ali opet ispod 30 tad)... prokomentiram mu to, a on samo kaže "u ovom autu, bi ti i pop dao :lol2:"... ne znam zašto bih htio da mi pop išta da, ali OK :D

Ali tad sam iskusio koliko je grozno voziti se na zadnjem sicu cabria... jednom prilikom me vozio doma, ali je bio sa ženom, pa sam morao sjediti iza... na 50kmh mi je već smetao vjetar, a kad je potegnuo cestom prema rotoru (smjer jug), nakon semafora na Selskoj, mislio sam da će mi glavu otpuhati

De5tr0yer 24.06.2022. 09:32

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3607964)
Za dizlo ne kužim nikakvu razliku između slovenskog, rvackog i talijanskog. Auto ide isto...

Cijene su u manjim mjestima 2,03 € po po litri, grad 2,10 €, a autoput 2,50€. :D

Lijepo sam točio negdje između Pise iz Montecatinija pa opet tamo negdje u brdima oko Bolonje prije izlaska na autoput.

Dizlo i prst u uvo.
Osjetio bi razliku da staviš čisto suncokretovo ulje nutra, al vrijeme isplativosti tih eksperimenata je iza nas :D

Citiraj:

Autor Elven (Post 3607971)
Laguna Seca cabrio (sa plavom kožom) prvi vlasnik je živio na Kajzerici, nakon razvoda ga je mislim odmah prodao liku iz Dugava, ne znam gdje je kasnije završio, u Sloboštini ga baš nisam viđao (tamo samo viđam žutog mustanga i odnedavno Maseratija, wtf...)

Dok me prvi vlasnik vozio u tom autu, 2006. (ide vrijeme...) znam da sam bio u šoku kako nas apsolutno svi gledaju, mi spušteni krov, dva balavca (ok on par godina stariji, ali opet ispod 30 tad)... prokomentiram mu to, a on samo kaže "u ovom autu, bi ti i pop dao :lol2:"... ne znam zašto bih htio da mi pop išta da, ali OK :D

Ali tad sam iskusio koliko je grozno voziti se na zadnjem sicu cabria... jednom prilikom me vozio doma, ali je bio sa ženom, pa sam morao sjediti iza... na 50kmh mi je već smetao vjetar, a kad je potegnuo cestom prema rotoru (smjer jug), nakon semafora na Selskoj, mislio sam da će mi glavu otpuhati

Heh, tko zna koliko je popova, ouvaj, ženski izgubilo gaće u tom autu. Mene te fore "gore bez", cabrio, ne zanimaju. Šiber i cabrio :no2drug:

Mislio sam inače da će biti većih problema oko znatiželjnika, ali zasad minimalno. Valjda zato jer napravim vrlo malo kilometara u urbanim sredinama.
Doduše, u planinama ima ljudi koji valjda misle da dolazim sa 150km/h kad čuju airbox, najčešće su to neke sredovječne biciklistice. Gaće im padnu, al od straha :D

mitja 24.06.2022. 10:07

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 3607954)
Coupe.

lijepa kolica, i svaka čast na diy! dal je auto imalo prikladan za daily?

Elven 24.06.2022. 11:20

Citiraj:

Autor mitja (Post 3607984)

Ovisi koliko godina imaš (čitaj koliko te leđa muče), dal ti se teško sjest u auto... npr sad sam uzeo Giuliu i rekoh frendovima "morat ću zbog auta smršavit :D", ali takav legendarni auto se danas, 20 godina nakon što je napravljen, ne bi smio voziti kao daily... čak i da ti nije preskupo stalno ga reparirat i restaurirat, preskupo... joy drive only bi to trebalo biti.

coconut 24.06.2022. 11:50

Onda, hoćete uzeti koji auto na poticaje? Gledam ponudu PHEV-a i zaključujem da veliki broj modela imaju najskuplji proizvođači (Sv. Trojstvo, Volvo i Porsche) gdje tih 40k poticaja ne znači ništa.
Bijah u Renou da upitam šta oni imaju. Nemaju ništa. Jedini PHEV koji su imali (Captur) su prestali proizvoditi jer 'nije opravdao očekivanja' i prebacivanje pogona struja/ICE baš nije ferceralo kako treba.

CatKiller 24.06.2022. 12:05

Raspitaj se za 508 PHEV, vidjam jednog cesto na uticnici (mora puniti svaki dan). Auto izgleda solidno i ocito se covjeku toliko svidja da se smuca svaki dan do punjaca.

De5tr0yer 24.06.2022. 12:13

Citiraj:

Autor mitja (Post 3607984)

Vrlo prikladan pod uvjetom da ne staviš poput mene jednomaseni zamašnjak nutra. To mi je ubilo auto za moje pojmove, zato će letiti van.

Pogotovo kad je auto na tvorničkim selenima, možeš ga voziti i po grabama u ZG bez problema. Vrlo komforan auto s tvrđom suspenzijom.

Doduše, klasificirao bih ga prije kao GT, ne kao sportski coupe, zbog težine (1520kg) i zbog prilično dugih brzina (2. skoro 110km/h).

Citiraj:

Autor Elven (Post 3608001)
ali takav legendarni auto se danas, 20 godina nakon što je napravljen, ne bi smio voziti kao daily...

Takve aute treba upravo što više voziti, stavovi poput tvojeg stavljaju aute pod ključ u kojekakve kolekcije i dižu im cijene u stratosferu, te sve manje "realnih entuzijasta" dobivaju priliku voziti nešto.

Osim toga, ekipa koja ima stariji "vikend auto" se nikad ne usudi otići bilo gdje na par dana s njim jer nema pojma dal će mehanički izdržati.

Svog ne vozim kao pravi daily, ali bome kad je lijepo vrijeme idem do posla u rošadi tri auta koja spadaju u kategoriju "ne smiju voziti ko daily".

Jedino kad ih svjesno ne vozim je po posoljenoj cesti, za to imam drugi E46 :)

vga killer 24.06.2022. 12:14

Predo bas danas papire u Reno za Twingača, naravno da je auto poskupio između moja dva izleta do salona.
Puna cijena sa srednjom opremom, dodatnim setom felgi i par gluposti je 228 hiljada....bog te ****

Plan je pričekat Twinga, prodat onda Insigniju i uzet Cupru opet jer me onda nece bit briga dal troši 10 ili 20 za tih 200km mjesečno kaj cu napravit s velkim autom.

zwer54 24.06.2022. 12:29

Citiraj:

Autor coconut (Post 3608008)
Onda, hoćete uzeti koji auto na poticaje? Gledam ponudu PHEV-a i zaključujem da veliki broj modela imaju najskuplji proizvođači (Sv. Trojstvo, Volvo i Porsche) gdje tih 40k poticaja ne znači ništa.
Bijah u Renou da upitam šta oni imaju. Nemaju ništa. Jedini PHEV koji su imali (Captur) su prestali proizvoditi jer 'nije opravdao očekivanja' i prebacivanje pogona struja/ICE baš nije ferceralo kako treba.

pogledaj mitsubishi outlander phev, jeftiniji je od konkurencije, a generalno nije los i nudi dobru opremu...

Inovator 24.06.2022. 12:40

Citiraj:

Autor vga killer (Post 3608019)
Predo bas danas papire u Reno za Twingača, naravno da je auto poskupio između moja dva izleta do salona.
Puna cijena sa srednjom opremom, dodatnim setom felgi i par gluposti je 228 hiljada....bog te ****

Plan je pričekat Twinga, prodat onda Insigniju i uzet Cupru opet jer me onda nece bit briga dal troši 10 ili 20 za tih 200km mjesečno kaj cu napravit s velkim autom.

A mogao si se voziti kao covjek u Cupri za tih 228000+trosak struje ;)

Mene je bas to kokosarenje salona odvatilo od te price, neke modele su dignuli za iznos poticaja, a neke i vise cak. Nekako imam dojam da je to balon kao s APNom.

Elven 24.06.2022. 14:01

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 3608018)
Vrlo prikladan pod uvjetom da ne staviš poput mene jednomaseni zamašnjak nutra. To mi je ubilo auto za moje pojmove, zato će letiti van.

Pogotovo kad je auto na tvorničkim selenima, možeš ga voziti i po grabama u ZG bez problema. Vrlo komforan auto s tvrđom suspenzijom.

Doduše, klasificirao bih ga prije kao GT, ne kao sportski coupe, zbog težine (1520kg) i zbog prilično dugih brzina (2. skoro 110km/h).

Takve aute treba upravo što više voziti, stavovi poput tvojeg stavljaju aute pod ključ u kojekakve kolekcije i dižu im cijene u stratosferu, te sve manje "realnih entuzijasta" dobivaju priliku voziti nešto.

Osim toga, ekipa koja ima stariji "vikend auto" se nikad ne usudi otići bilo gdje na par dana s njim jer nema pojma dal će mehanički izdržati.

Svog ne vozim kao pravi daily, ali bome kad je lijepo vrijeme idem do posla u rošadi tri auta koja spadaju u kategoriju "ne smiju voziti ko daily".

Jedino kad ih svjesno ne vozim je po posoljenoj cesti, za to imam drugi E46 :)

Super je kad imaš 3 odlična auta, pa ih rotiraš :D meni bi služio kao weekend getaway car. Iskreno očekivao sam od svoje Giulije da će bit i weekend getaway i daily, i iako je auto fantastičan, nije ni odličan daily, ni odličan weekend auto... za gušt auto mu fali puno više feeling na volanu (iako ja jesam uzeo neresponzivne gume, PS5, svjesno, ali opet i auto je tu jako kriv).

Da imam E46 M3 (bilo kakav), svaki drugi vikend bi ga vozio, dok bi između 1.11. i 1.4. bio konzerviran negdje. I usudio bih ga se voziti jer ne bi on predugo stajao, naravno da bi tu i tamo i nešto po ZG-u odradio s njim, ali to nije daily auto.. daily je onaj s kojim ideš po klince u vrtić, u shopping, tegliš ležaljke iz Bauhausa (skoro nemoguće u Giuliji, ali jedva nekako uspio)...

To što ga ti provozaš na kavu na drugi kraj grada nije klasični daily :)

De5tr0yer 24.06.2022. 14:19

Ma kakva kava :D
Auto se ne pali ak se ne misli voziti kak spada.
Dođem na posao, pauza za ručak je vožnja po okolnim vinskim bregima dostojna zamjena za hranu, nakon posla još jedna duplo duža. Nema labavo.

Ležaljke mi nisu ni na kraju pameti, puno ljepša pozicija za uživanciju je u zicu iza volana i sijaset zavoja na cesti ispred mene.

Malo sam vudren na tu stranu, kaj moreš. :D

Elven 24.06.2022. 14:30

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 3608050)
Ma kakva kava :D
Auto se ne pali ak se ne misli voziti kak spada.
Dođem na posao, pauza za ručak je vožnja po okolnim vinskim bregima dostojna zamjena za hranu, nakon posla još jedna duplo duža. Nema labavo.

Ležaljke mi nisu ni na kraju pameti, puno ljepša pozicija za uživanciju je u zicu iza volana i sijaset zavoja na cesti ispred mene.

Malo sam vudren na tu stranu, kaj moreš. :D

Ležaljke su za terasu, ak uspiješ tamo sparkat E46, svaka čast :)

E lako kad ti imaš oko posla vinske brege i ceste, onda bi i meni bio daily. Ali za ZG sigurno nije.

vga killer 24.06.2022. 14:45

Citiraj:

Autor Inovator (Post 3608029)
A mogao si se voziti kao covjek u Cupri za tih 228000+trosak struje ;)

Mene je bas to kokosarenje salona odvatilo od te price, neke modele su dignuli za iznos poticaja, a neke i vise cak. Nekako imam dojam da je to balon kao s APNom.

Bilo je drugih razloga zakaj je Cupra morala letit, al slazem se.
Ovo je vise do tvornice, ali da.....nisam siguran ni da je ovo zadnja cijena.

mitja 24.06.2022. 16:15

Citiraj:

super! vjerojatno ni ti tvrđi nosači motora ne pomažu baš, ali ako je količina napora prihvatljiva, dobro je.

Citiraj:

Takve aute treba upravo što više voziti

svakako! samo se treba potrudit nalazit prilike za vozanje. i najbolji auto je otužan dok stojiš na zelenom valu. :(

coconut 24.06.2022. 16:37

Pežo ne dolazi u obzir. Izvana izgledaju odlično, ali unutarnja ergonomija je kao da ju je radio neki retard - volan ne možeš dignuti, ventilacijom upravljaš putem toucha, ako bočne otvore za zrak okreneš full lijevo/desno, oni ne pušu prema bočnom staklu nego zaustavljaju protok zraka,...

Elven 24.06.2022. 16:52

Citiraj:

Autor coconut (Post 3608076)
Pežo ne dolazi u obzir. Izvana izgledaju odlično, ali unutarnja ergonomija je kao da ju je radio neki retard - volan ne možeš dignuti, ventilacijom upravljaš putem toucha, ako bočne otvore za zrak okreneš full lijevo/desno, oni ne pušu prema bočnom staklu nego zaustavljaju protok zraka,...

O da, to s otvorimo za zrak je grozno. Ne znam kakva si imao iskustva s elektronikom, ali recimo blind spot, pa čak i parking senzori imaju bugova, i još gore, JAKO kasne... znači blindspot na 508-ici (2019.) nije pokazivao kad je netko u mrtvom kutu, nego kad me prošao, ako taj auto ubrzava tj prestiže me.

Slično i parking senzori, prođem prepreku (stupić) i on odjednom poludi i vrišti kao da sam praktički pred sudarom, izađem van, nema ničeg, samo stupić stoji, relativno daleko s lijeve strane i već sam ga odavno prošao.

Očito su imali stare zalihe 386 SX 25Mhz koje su trebali negdje ugradit...

Igorr 24.06.2022. 21:02

Citiraj:

Autor coconut (Post 3608008)

Ja predao papire za EV6, na kraju uzeo plavu, iako sam slinio za onom mat sivom...

Ali ajde, ako prođe natječaj, svejedno prst u uho i pjevat :D

1 2 3 4

GreenLife 24.06.2022. 23:54

@Igorr čestitam, auto izgleda top. Nadam se da ćeš dobit potporu.
Gledao sam ga i ja, ali ipak odlučio ostat još na klasičnom motoru.

Inače da napravim update vezan za svoj :D , 4000km su iza mene
Ovo je pisalo nakon što sam se vratio s godišnjeg
https://images2.imgbox.com/2f/7b/zlezgrKj_o.jpg

Lepo lepo, nek pije on kad već ne pijem ja :D
Nažalost nisam stigao (sjetio se, točnije) napravit fotosešon, ali bude krajem srpnja kad idem na druga dva tjedna godišnjeg :Da (ako tko što treba iz DE, može mi se javit, pa ako mogu pomoći...rado)

Evo jedna kad sam ga preuzeo, ništ posebno

https://images2.imgbox.com/99/95/h8TdaAaU_o.jpg

Auto ide nebitno imao pun gepek, pun auto il' bio sam. Isprobao ga po zavojima slavonskih brežuljaka, milina za vozit.
Prevezao i 300kg težak kameni roštilj :D , amortizeri samo malo legli kad ga je utovario.
Iznenadio sam se koliko su dobra sjedala i koliko auto može bit komforan u Comfort modu, bez problema odvezao 600km u komadu.

Hamm 25.06.2022. 07:28

Fino pije bog i bogme. Mislio sam da će manje cugati na otvorenoj cesti. :D

Baš sam obračao pozornost na roadtripu kaj talijani voze. Gotovo da nema strujića kao ni chargera za iste.

Vidio sam na cesti možda 2-3 tesle ali zato ima jako puno toyota hibrida.

Večinom se voze Fiati i to pande :D Ima jako jako puno PUG suvova.

Na žalost sreo sam samo jednog ferkana i to je još bio sparkiran.

20220617-122919794-i-OS

Od ostalih "super carova" nula lamboa ali zato masratija i porševa koliko hoćeš. :D

coconut 25.06.2022. 08:59

Autodileri su totalno prolupali. U RI, lokalni Renault diler prodaje 2g. i 13k km starog Captura PHEV za 220k kn. Novi je koštao 230k kn prije te 2g.
Ono što je zanimljivo je da za 3k € više možete kupiti novog novcatog hibrida sa full opremom i boji po vašoj želji. Koja bi budala išla kupovati polovnjaka za toliku malu razliku?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:54.