![]() |
Ak je to službeni proizvod i bit će relativno normalne cijene, to ću si kupit za tipkanje na poslu o svojem trošku. Firma ima ograničen izbor tipkovnica i zadnju koju sam uzeo je žalost, a košta 70€: https://www.dell.com/en-us/shop/dell...pc-accessories
Nemogućnost podešavanja nagiba, užasan miš. Morali smo se prebaciti sa Logitech Unifyinga zbog propusta kojeg imaju, tak da sve OK tipkovnice u tom cjenovnom rangu ne naručuju. Meni je bitno da ima USB Dongle jer je Bluetooth onečišćen zbog broja korisnika. Punjiva baterija, nemrem vjerovat. lenovo.com/de nema nikakvih informacija o dvojki. :( |
Ja isto cekam da vidim hoce li izaci DE/UK verzija sa velikim enterom, ako bude, uzimam isto za ured o svom trosku. Otkako radim od doma zbog korone, preporodio sam se jer radim na svom laptopu (T440P sa trackpointom od T450) i vec se sad jezim na pomisao da se vracam u ured na tipkovnicu koju tamo imam.
|
Citiraj:
|
|
Ok je cijena, trebalo bi i u EU biti ispod 100€ po tome. :)
|
EU da, ali kod nas, ako je uopće bude, 1k kuna minimalno :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Manje količine se daju i preko gastarbajtera naručiti. ;) Neka prvo dođe, da ima ISO layout (ili bilo koju podvarijantu istog) i da je cijena u tom rangu, ostalo se sve dade dogovoriti. Citiraj:
|
Još da je backlight bilo bi super no morali su nešto ostaviti za verziju 3. :)
Uglavnom, kad dođe kod nas (sa velikom enterom) kupujem :D |
Citiraj:
https://i.postimg.cc/bDW5nZHR/image.png @Destro Samo sam predvidio cijenu kod nas, ako je bude. Ovo drugo je sve jasno :) :chears: |
Kad već spomenu:
Backlight - postoji li opcija da kad jednom ugasim pozadinsko osvjetljenje da mi trajno zapamti laptop da sam ga ugasio? Nakon svakog restarta mi opet upali osvjetljenje, imam tik na to :D |
Pa tak bi i trebalo biti - kad ugasiš backlight, pri restartu/ponovnom uključivanju kratko blicne kod POSTanja i onda se opet trajno ugasi.
Kad upališ backlight, radi sve do idućeg restarta/gašenja ili se sam ugasi nakon nekoliko minuta neaktivnosti. Želiš reći da je kod tebe obrnuto? :D |
Ako ova tipkulja koristi usb dongle, kako onda koristiti za miš?
Na svom thinkpadu koristim preko bluetootha Logitech MX Master Отправлено через SM-N960F |
Citiraj:
Palim laptop, backlight stoji ugašen sve dok se ne pojavi log-on screen, tad se backlight upali na medium jačinu. Nakon toga sam slobodan ugasiti backlight, 2xFN-Space, jednom za max jačinu i nakon toga gašenje. Nakon ponovog restarta ista priča. Čim se windowsi "ugase", backlight se isto tako gasi i tek se upali kad dođe do welcome screena. Nisam našao opciju za to. Može i heftanje po registryu. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Na redditu gro korisnika pita baš kako trajno uključiti backlit jer je po defaultu, barem na svim ThinkPadima koje sam koristio, ugašen. Citiraj:
|
Citiraj:
Ima vlastiti mozak, pali svjetlo sama, sama instalira windowse. Apsolutno nemoguće sve dok se meni nije dogodilo. :D |
Nisam siguran jel bi te trebalo veseliti ili brinuti :D
Nego, jesi zamijenio bateriju? |
Citiraj:
Garanciju nisam imao na bateriju, zvao i provjerio. Za 3 dana mi istječe trogodišnja garancija, dokupiti godinu garancije košta 140€, dvije godine 240€. :no2drug: |
|
Slashgear najavio tipkulju za 99.99 usd
https://www.slashgear.com/thinkpad-t...hase-29618656/ Отправлено через SM-N960F |
Nemojte se opterecivati s tim mali/veliki enter. To su stvari na koje se naviknete za koji dan.
Isto tako HR znakovi. Pogotovo ako puno tipkate. Ergo tipkovnice sa razdvojenom lijevom i desnom stranom su super upgrade ako imate volje koji dan potrositi za privikavanje. |
Citiraj:
Nažalost, tipkovnice sa normalnim (don't @ me) velikim enterom su dosta rijetke (mislim na mehaničke) pa kad sam našao Cherry MX Red sa hrvatskim znakovima i velikim enterom uzeo sam obje koje su bile na lageru u ADM-u :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ima tko za prodat
Lenovo lap + dock Ssd must have Da leti a opet da je normal prajs Molim ponude na pm |
Citiraj:
Citiraj:
Kak kupite bilo sto novo onda? Auto, mobitel, tenisice? Mislim, sve OK, al da pretjerujete - pretjerujete. Citiraj:
|
Ma ne, meni enter sam po sebi ne predstavlja problem, ujedno tipkam napamet i koja su slova otisnuta na tipkovnici mi ne smetaju. Varmilo koju koristim doma niti jedan znak na keycapsima nema.
Međutim, nedostatak tipke između lijevog shifta i tipke Y, "<>" te razne kerefeke na ANSI layoutu gdje Ž zna biti smješteno u red pored brojki, a viđao sam i još svakakve gluposti, to ne dolazi u obzir. Puno PCeksperata misli da je to zbog malog entera, malo ih shvaća da nije samo enter različit. Dakle, na kraju, upravo sam uvijek za ISO layout i pošto je izbor tipkovnica s tim layoutom ogroman, jednostavno mi je otkantati tipkulju koja dolazi isključivo u ANSI layoutu. |
Kvaka u velikom enteru (i HR rasporedu znakova na tipkovnici) je u tome kaj tipkovnicu (barem kod mene doma) koriste i klinci i žena, a sad ti njima objasni zašto je na UK ili US rasporedu zagrada odštampana/ugravirana na brojevima 9 i 0 i da ako hoće dobiti zagradu moraju lupiti po 8 i 9 (da sad ne spominjem ostale znakove) :D
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:34. |