![]() |
Evo da javim malo dojmove, na Samsung Ativ S sve radi kako treba. Jedino sto sam primjetio je malo vece trosenje baterije, i tu i tamo koji bug ali pretpostavljam da ce to uskoro biti popravljeno.
P.s. Imam Vipovu pretplatu i apnovi su mi bili sjebani, od kada sam ih manualno namjestio sve radi super i aplikacije i internet u 3gu Sve u svemu vrlo sam zadovoljan i ostajem na wp8.1 :) |
Ja nisam ni očekivao da će update produžit trajanje baterije. Preoptimistično je mislit da će dodat xy novih dodataka i poboljšanja, pogotovo u pogledu notifikacija i ažurnosti istih i mislit da će baterija trajat duže. A zna se kako notifikacije utječu na bateriju. S tim da ja nisam primjetio da mi traje kraće.
A za Lumiu 520, frend ju ima i koliko god baterija bila jadna po nekima na tom mobitelu, čovjek se naprosto nemože načudit koliko ista traje. |
Citiraj:
|
Meni na Tomato, žestoka tarifa, sve uredno radi.
|
Meni T-mobile VPN pretplata sve šljaka ok.
|
Spominjao se duble tap i za gašenje moba,jel to funkcionira odnosno ima li ta opcija na novom 8.1,
|
nema te opcije.
|
Jel itko uspio Project to screen upogoniti? Mislio sam da se radi o Miracastu, ali me zbunilo što traži da se prikopča na komp, projektor ili monitor USB kabelom, no kod spajanja...ništa.
|
Brijem da to nije za sve mobitele.
|
Citiraj:
Citiraj:
A Miracast će raditi samo na novijim modelima, od Lumie 1520, Icon, 930 pa nadalje |
Na mojoj Lumiji 520 osjetno kraće traje baterija. 30% kraće od oka.
|
Svi "čačkate" non-stop na novom os-u, pa zato se baterija "topi".
|
Lumia 625 u teletini. Ima tko i kakava je?
|
Kakva su vam iskustva sa Cortanom?Ja sam je instalirao na svoju 520-icu.Instalacija je jednostavna,samo treba promijeniti jezik u usa eng,regiju u usa i jezik regije u usa eng.Kako Cortana ne radi na hrv.jez. dolazi do zescih provala sa izgovorom i sl,:)).Smijesno je cuti kad tetka cita sms:))
|
Citiraj:
Prije je idle discharge speed bio: 3,81%, a sada je 4,71%. :) |
Citiraj:
Iskreno, pomiril sam se s tim i sad mi je dobro:D |
Nadam se da će to srediti kad će biti službeni release.
|
Android treba mocan hardver da pokrene OS bez trzaja, a wp 8 treba znatno vecu bateriju radi rastrosnosti OSa..
|
Nije ni to, prijatelj ima Note3, nakon Kitkat updatea mu trza. S5 trza tvornički, itd.
|
Haha, kako sam se danas iznenadija.
Odete na ovu stranicu (mobilnu). http://www.samsung.com/uk/consumer/m...s/galaxy-note/ Izaberete galaxy note accesories i malo skrolate po stranici. Na 1020 sve leti bez traga lagu ili trzanju, a na N2 i N3 trza i laga za popizdit, kasni, nekad uopće ne registrira pomak itd. :D Događa se na stock browseru i Chromeu. Stvarno je taj Android u žešćoj banani. Imam N3 koji je ono - top of the line smartphone/phablet sa najnovijim softverom i svako toliko malo zatrza iako sam ubija sve suvišne aplikacije. Taj Android nikad neće biti pošten OS :D |
Citiraj:
Drugo, WP8.1, iako je core dio OS-a RTM-ao, ipak treba dorade da radi kako spada. Nadoveži još na to aplikacije koje, iako rade, trebaju biti nadograđene da budu kompatibilne sa 8.1 i mislim da će na kraju potrošnja baterije biti jednaka ili nešto jako sitno veća nego na WP8. Citiraj:
Ipak, računaj da će Android gotovo uvijek trzati bez obzira na snagu hardvera i softverske optimizacije zbog načina na koji renderira UI. Dok primjerice iOS i Windows Phone imaju rendering "podešen" kao proces sa najvećim prioritetom Android rendering stavlja u isti koš sa ostalim procesima pa zbog toga nema onu responzivnost i fluidnost koja je kod iOS-a i WP-a. |
Al cudi me, ove zesce stranice bi s800 trebal otvarat s lakocom, dok lumie s krait jezgrom sporije, naravno i do OSa je stvar, al opet s druge strane, ni OS to nemre sredit ak hardver ne prati "zahtjeve".
Zato bu lumia 930 ove teze stranice otvarala ko iz sale.. Edit: @Mario92, izgleda da wp treba dost dugo vremena da bude user friendly prema bateriji.. A to jos ni dan danas nisu sredili da baterija potraje... Sto se tice androida, na N5 je KK radil preodlicno i iza tog stojim, lag je bio nepostojeci.. Ne sumnjam da dok srede 8.1 da ce na nadolazecim lumijama OS radit zvijerski |
Osjetno mi je veća potrošnja na 8.1, daily ispadne 4.6 a bila je oko 3 do 3.5, a mob nisam koristio kako ga inace znam koristiti. Nadam se da ce ovo popraviti jer sada ne mogu izdrzati jedan dan koristenja bez punjaca :(
|
Što vam battery saver govori, koje se aplikacije vrte u pozadini?
Meni na 1020 danas od 10-23h se potrošilo cca 55% sa relativno laganim korištenjem i možda uru vrimena browsanja sve skupa. Kad sam pogleda šta mi je trošilo bateriju vidim da su glavni potrošači bili Skype (kojeg nisam koristija uopće) i TVShow i obe dvi aplikacije su 95% potrošnje radile u pozadini. Sad sam im onemogućio rad u pozadini pa ću vidit koliko će baterija potrajat sutra. |
WhatsApp, Music i IE su najveći potrošači što bi u principu i bilo točno. :)
|
15h na bateriji i jos mi je ostalo 15%. Cijeli dan upaljen 3g, lagano koristenje IE, a sad u zadnjih 1.15min surfam prek wifi... Lose je, al mislim da bu to resili u razumnom roku..
|
1020 ujutro u 8 skinuta s punjača i stavljen grip.
U 17:50, grip više nema snage, a baterija je trenutno na 85%. Wi-Fi, data i lokacija uključeni non stop, glance i double tap to wake također, 3 maila se automatski ažuriraju, kamera je spojena s OneDrive. Standardno korištenje. Malo poziva, poruka, fotkanja s blicem, surfanje, bilješke u OneNote. Zadovoljan gripom. |
Odlično. Imaju ih još u Mobisa ?
|
Ostala im je još samo žuta kad sam ja uzimao. Ako netko slučajno ima bijeli grip i želi se mijenjati za crnu, nek slobodno javi. Isto vrijedi i za 1020 :D
|
Citiraj:
Družio sam se neki dan sa xperiom Z1 i sve leti,mob ne zaostaje za wp što se fluidnosti tiče ni malo,tak da ono....WP je nešto novo i naše pa neznam koliko objektivnosti ima u tvojim tvrdnjama,i nebi stavljao iOS uz bok WP,barem ne još,jer je iOS trenutno miljama ispred WP. U budučnosti neznam,ali sigurno Google nebude mirovao što se tiče androida i MS mora biti jako brz ako želi popularizirati svoj OS,za sada mislim kaska za ovim dvojcem. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:17. |