![]() |
|
Citiraj:
Znaš naravno koji ljubitelj skoro oldtajmera je imao prigovor na cifru :D Naravno gledao sam cifre pojedinačnih dijelova i ono to je sve tu negdje... neš sad na disku štedit 50kn, a oni dobro znaju koja komba disk/pločica ne buči, trese i sl. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Evo, red je da napišem epilog :)
Odvezao auto do frendovog poznanika, radi u jednom drugom servisu (da ja ne petljam po kotačima), čovjek pogledao i odmah rekao (bez skidanja) da uopće ne dvoji kako su diskovi novi. Popili cugu, i to je to... :beer: |
Citiraj:
i taman kazu da su prednji diskovi 100% potroseni :D ali to znam i vec sam narucio aftermarket. |
Citiraj:
|
Od popularnijih tu su jos textar, brembo i bosch.
|
Citiraj:
https://i.postimg.cc/1gyJbFnX/20220511_122440.jpg |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
Mrtvi :D |
tu je problem hrđa i blokirane plocice u svom nosacu, dosta cesta pojava na zadnjim diskovima
|
Citiraj:
Mogu si misliti kako te ozenio negdje. Diskove kupio po 200kn komad i apsolutno najjeftinije tq plocice. :D Good job. |
Citiraj:
|
sta fali abe-tu, meni clio koci ko velik, manje od 400 kn p. diskovi i plocice :D
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ovisi o vožnji, ABS za nekog može biti dobar ovisno o vozaču. Inače puno poznatijih brandova u pločicama pakira isto što i ABS. |
|
Sitnica 218000 eur.
|
S tom cijenom neko tamo izgleda nije bas Lucidan :D.
|
Citiraj:
abe, ne abs abe sam i starom na alfu stavio, za penzionera sasvim dobre, normalno se vozi, povremeno znaju zaskripiti, mozda jer se auto pere jednom godisnje :D |
Citiraj:
Dosta njih onda ima i posebno kalibriranje kada se stave nove pakne/diskovi da zna koliko hoda ima po novome (neki jednostavno pri prvoj aplikaciji rucne naprave 2-3 "kruga" pa se sami kalibriraju). Ima jos jedan problem kod automobila koji imaju elektro-mehanicke brake-boostere, tu takoder treba preko dijagnostike na auto i za prednje diskove. Ako se radi odzracivanje kocnica, to nazalost prakticki ne ide bez dijagnostike, a ako se radi krivo, moze se unistiti brake booster. Cisto oprez kome dajete u ruke auto novijeg godista za servisiranje... |
Jedna matematicka blesava za ljubitelje struje i nas koji smo zaboravili formule :)
Da li je moguce izracunati pravi trenutni kapacitet baterije u hibridu? Sto imam (nesto preko auta, nesto preko OBDa): • Postotak napunjenosti (obd + auto) • Max kapacitet (specifikacija na autu, 1.2kwh) • Voltazu (trenutnu, mjenja se u sec no cca ostaje, varira 230-260v) • EV system current (u A, mjenja se u sec. obd, ovisno o gasu, klimi, potrosacima) • EV potrosnju od zadnjeg taho reseta (u kwh/100km, varira od 4,5 do 6,5) Cisto da jednog dana znam (posto kazu da je garancija za do xx% ukupnog kapaciteta) kada otici po novu "free" bez da trebam servis da mi kaze na koliko je :lol2: |
Citiraj:
Isprazni do neke minimalne upotrebljivosti, ne znam kolko je to nemam elektricni auto, recimo 5%. Vidi koliko stotina kilometara imas npr 427. Onda ako ti je potrosnja 22.2kWh/100km ti je kapacitet 4.27 * 22.2 = 95kWh. Ili ako hoces matematicki preciznije: 427 km * 22 kWh / 100km = 95kWh I tu cifru sad podijeli s 0.95 da dobijes ukupan kapacitet, ako si ga ispraznio do 5% Onda odi na pumpu i vidi koliko kWh ces ubaciti u njega. Opet podijeli s 0.95 ako je bio na 5%. Ako ti se da vodit Excel napravi isto to al ga isprazni na razlicite postotke (80%, 50%, ...) pa vidi jel se brojevi razlikuju. Dobar pokazatelj bi bio i pad napona na odredjenom kapacitetu ali to bus morao pitati nekoga tko se kuzi, a to nisam ja :D |
Citiraj:
|
To je onda hibrid ko i frendov A6 S-Line 3.0 TDI. :D Ima neki slababašnu bateriju koja mu pomaže kod kretanja. :D Dobro dođe za popuste kod rege. :D
|
Citiraj:
https://i.postimg.cc/87NYQNK0/Screen...t-10-03-29.png |
Za sve hejtere
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1b16d41f3f.jpg |
Citiraj:
|
Bolje na aparatima nego u daćiji. :D
|
1 privitaka
Naravno da sam ga odmah krstio...
Gdje najbolje to ic reparirat? Privitak 25153 Sent from my SM-G996B using Tapatalk |
Daj si mira. Živcirat će te prvih tjedan dana jer znaš da je tamo. Kad se nakupi toga (a bude) kroz par mjeseci ili godinu dana, onda to riješi. Ovako možeš svaki par tjedana ić to popravljati
|
Evo isao do ducana pa se sjetio snimit...
https://youtu.be/tAWefYj8kMA Di su ovi kaj to na zgance brze odrade? :D |
Citiraj:
Jos gledam kaj te tocno muci al reko napisat cu, imam 2 minute. Zajeb :D |
Citiraj:
Malo je rec da sam impresioniran... prebaci na 50 kmh u 5. da bi kickdownao u 3. da bi se vratio do 5. da bi kickdownao u 2... mi koji volimo manualce bi gledali malo ispred sebe, i ako se planiramo zaletavat iz bilo kojih razloga, ostali bi u 2./3. i postedili se delay-a kickdowna i silnog saltanja :p Jokes aside, fino radi, i nemozes bit brzi od toga i kuzim komfor po gradu etc. etc... al dok god mogu, kupovat cu manualce :) |
Svaki automatik ima manualno šaltanje osim sto nema kvačilo.
|
Jesi siguran? Kako misliš šaltati CVT automatik?
|
Pravi puni automatik, na njega sam mislio
|
Automobili
A kako bi na njemu ručno prebacio direkt iz 5. u 2. :)
|
Citiraj:
Citiraj:
Ali doduše, desilo se možda jednom još mrvicu srećom :fiju: |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:37. |
|