![]() |
Citiraj:
Imam L460 (i3) već godinu dana, od kad mi je umro T460, i služi me za moje potrebe sasvim ok.. S vremena na vreme mi odvali BSOD, ali sve je to ok :lol2: Ali u pravu si...sad je prilika za malu lovu kupit TP...evo dečko tu za 3 soma prodaje T480 koji mi se čini u baš dobrom stanju i stvarno ok prilika...nekom drugome :goood: |
Lenovo ThinkPad kutak
T460p/T470p koje osobno imam su prilično dobri i čvrsti laptopi ali su cigle za današnje pojmove. Potrebno je zamijeniti CPU hladnjak za onaj koji je dolazio sa modelima s dediciranom grafikom jer ima dva heatpipea pa bolje hladi.
I jednom od njih imam 64GB RAMa. |
Kakva su iskustva sa P70?
Imam trenutno P50 i mogu ga zamijeniti za P70 malo boljih karakteristika. Da li je zbilja toliko ogroman i težak kako ljudi govore? Jer ni P50 nije baš napravljen od perja :D |
Ja ih zovem prenosivim računalima. Nisu prijenosna ali mogu se prenositi 😄
|
Da, tako se i meni čini.
Iako, privlači me 4K 17.3'' ekran u usporedbi sa 15.6'' FHD jer ponekad cijeli dan gledam u njega... |
Zbilja thinkpadi tako pali s cijenom?
Ja baš dobio novi prijenosnik i sad lifram svoj E480 kupljen u travnju 2018, no ako ne mogu baš ništa dobiti za njega bum ga predao tastu za auto dijagnostiku. |
Kolege, vrijeme je došlo za kupnju novog laptopa, tj. napokon je T14s Gen3 AMD dostupan za konfiguraciju u Njemačkom lenovo shopu.
Na sadašnjem koji koristim godinama tipkovnica je bila klasični američki English layout (ANSI) i za tipkanje hrvatskog pola simbola nije odgovaralo. Sve je to navika, ali ponadao sam se da ću konfiguracijom moći doći do nečeg najsličnijeg našoj tipkovnici. Prilikom konfiguracije novog u Njemačkoj se nudi: Njemački Talijanski Francuski Finski Švicarski Engleski (GB - ISO) Engleski (EU - ANSI) Ikakva mišljenja o tome što odabrati? Može li se negdje kupiti par zamjenskih tipki s hrvatskim naljepnicama pa raditi makljažu tipkovnice? |
Njemački raspored je najsličniji našem.
|
Ja bih provjerio i švicarski jer mi je on bio najbliži našem kad sam kupovao tipkovnicu za Surface.
|
1 privitaka
kakav nered
|
Citiraj:
|
Citiraj:
pa da nešto stavim |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Lenovo ThinkPad X1 Carbon 30th Anniversary Edition is a $3000+ laptop with a classic logo
https://liliputing.com/lenovo-thinkp...-classic-logo/ |
Heh, a jučer-prekjučer je bio na popustu 40%, cijena tad je bila $2063
|
Citiraj:
So there's no reason to buy it. |
Bok ljudi.
Imam jedan za moje pojmove bizaran problem. Radi se o Lenovu T540p sa Win 10 pro. Danas nakon dužeg vremena upalim navedeni laptop i utvrdim da mi ne radi Touchpad. One dvije gornje tipke rade ali dolnji dio koji bi trebao pomicat strelicu ne reagira. Tražio sam po biosu i sve je uključeno za moje oko. Probao sam ubaciti druga dva diska sa već od ranije instaliranim Windowsima (na jednom je W10 na drugom W11) i sa oba diska strelica radi nosmalno. Probao sam na prvotni disk koji je radio probleme instalirati friške Windowse 10 ali se ni na taj način nije situacija promjenila odnosno, Touchpad ne radi. Ima li netko sličnih iskustava ili neku ideju za riješavanje navedenog problema. |
Jeli ima onu opciju da se nekom kombinacijom tipki pali - gasi touchpad ?
|
https://i.postimg.cc/9rxm3sYZ/20221008-222543.jpg Ovo je slika tipkovnice ali ja ne mogu naći kombinaciju.
https://i.postimg.cc/F7FrBh3h/Lenovo...ad-problem.jpg Ovako mi to izgleda u postavkama |
|
Citiraj:
|
Tnx na ponudi. Ali zanima me misljenje pucanstva u vezi onog oglasa tj cijene..
|
Citiraj:
Po meni i nije neka prilika za te novce |
Citiraj:
|
Citiraj:
i3 je preslab , za lagane uredske poslove. Da je i5 u igri, možeš obaviti bez problema youtube, browsanje. Malo mi je neobično "novo" kad je star model jer poslije njega izašlo pet generacija. Evo, ja na poslu imam i5 + 16gb. Uredno radi. Radije pingaj @calypso za ponudu. |
I3 L serije zaobiđi
|
Citiraj:
|
Ok. Jasno mi je, preskacem taj laptop:D
Tnx na misljenjima. |
Nemam se kome pohvaliti pa moram ovdje barem ;_;
Nadogradio sam T440p kupljen ovdje pred par godina, jucer stigao 1080p panel, cime sam vise manje skompletirao neki standardni upgrade proces (osim trackpada :D) i7-4700MQ 16GB RAM 2x512 GB SSD 1080p IPS panel Ne isplati se naravno, ali ima nesto u toj upgradeabilnosti, prilicno sam si kvalitetno pocesao taj svrbez :D Sad tek mogu igrati AoE2: DE kako spada :D |
Koji panel?
Ako je Innolux N140HCG-GQ2 onda bi ti se automatski trebala otključati tajna (skrivena) podtema u ThinkPad temi :D |
Da li se meni čini li Lenovo T460 ne prepoznaje M.2. SSD na utoru.
|
Citiraj:
Nije nazalost, sad gledam compare bas i opet me svrbi :D LP140WF3-SPD1 sam uzeo, popratio reddit postove samo :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
T460p podrzava 2242 M2 T460s podrzava 2280 M2 https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPa...c/td-p/2247417 |
Je li netko imao doticaja s najnovijom generacijom serija T14 ili P14, kakvi su LCD paneli unutra? Kvaliteta izrade kućišta, baterija, zvuk i ostalo? Razmišljam o zamjeni T480 jer me neopisivo nerviraju loši zvučnici, bez slušalica ili BT zvučnika praktički nigdje ne mogu, i brzina habanja tipkovnice i plastike.
|
Lenovo ThinkPad kutak
Citiraj:
T460p podržava samo SATA SSD u m.2 slotu, recimo Transcend 430S. NVMe ne radi. Navodno M.2 caddy od T470p može u T460p pa se može staviti normalni NVMe umjesto SATA SSDa. |
Ovo me malo rastužuje. Koliko sam sada čitao zeknuli su na isti način i X260. :(
Zašto su seriju 6 morali tko sjebat. |
SSD-ovi su tada bili skupi, a NVMe enormno skupi i rijetki. Cijene su počele padati tek negdje na prijelazu 2017-2018, a serija 6 je izašla krajem 2015. Ima smisla zašto su tako odlučili.
|
Citiraj:
https://www.newegg.com/insider/m-2-a...nefit-your-pc/ |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:09. |