PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

buljo 06.05.2022. 19:20

Takodjer se prikljucujem onima koji kazu da nakon prelaska na automatik vise ne zele na manualac, iako moj ima samo 1 brzinu :D

Vise mi se ne gade guzve kao prije :)

Visage 06.05.2022. 20:37

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3599061)
Ovo nikak nemrem shvatit. Čak sam i dvaput pročitao jel sam mislio da sam prvi put krivo shvatio. :D

:D

Kolega, kaj da ti velim, obozavam rucni, u svakoj prilici.

Citiraj:

Autor zwer54 (Post 3599059)
Znaci zagreb - split vremenski te dode na isto, sjedil ko idiot u cekaoni i avionu ili u autu na autoputu, ne vidim previse razlike osim kaj s autom stanes di i kad hoces, a na kraju kad stignes na odrediste imas svoj prijevoz za dalje...

Ako bi isao nekome u posjetu, mozda bi i dosao. Ali ako se radi o posjetu/poslu za koji sat, onda mi se sigurno ne da to vozikati u dva smjera.

Citiraj:

Autor zwer54 (Post 3599059)
Samo je meni u danasnje vrijeme za obicne potrebe naglasit manuala isto ko da velis da ti je gust s rucnom pumpom vadit vodu iz bunara umjesto otvorit pipu u kupaoni... But that's just me...

Naci vodu bez opreme je vjestina, moj prijatelj iz Kapucinske to radi, te ne bi vjerovao, koliko ljudi placa da upravo ima to sto ti se cini mrsko usporedbom.

Netko hoda po ulici, uopce ne gleda gdje hoda, ne spusta glavu s ekrana. Meni je zanimljivo pogledati sto se novo izgradilo, kakvo je raspolozenje ljudi, upijam atmosferu grada/ulice/trenutka. Netko i rucni i automatiku vozi kao sredstvo prevoza. I rucni se moze voziti izvan okvira "sportske voznje" ako se udje u zadovoljstvo koje pruza.

Sad sam se sjetio, prva Honda Insight je u prvom modelu imala bas rucni s pet brzina. A Toyotina zelja (sada patent) je spominjana jos u prvoj verziji 86/BRZ suradnje, jer su naglasili da zele rucni, sto god buducnost i regulacije donesu.

...

Pupo 06.05.2022. 20:48

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3599069)
Sve stoji, naravno da gas do poda i kickdown rješavaju to, ali mijenja brzinu po brzinu. Ne preskače dvije ili tri.

Ručno ćeš ga iz 5. prebaciti u 3. brže.

Nije stvar u tome da se ne može, ali netko tko prvi put dolazi s ručnog na automatik i očekuje čuda prema ovim hvalospjevima ovdje, možda se može neugodno iznenaditi.

BMW je uzet kao dobar primjer automatskog mjenjača, nisu svi na toj razini, i nisu svi modeli jednog proizvođača jednako dobri/loši.

Eo maloprije, vozim u D6 jedno 70 po zagrebackoj. Gas do poda, dok sam trepnuo je bio u trecoj i salta u 4. Sta glupi svabo nece napravit :D

WraGG 06.05.2022. 20:49

Upali danas u auto kucu, provozali Fiata 500 strujica i potpisali papir. Isporuka za 4 mjeseca.
Sta da kazem, mene, vozaca BMW-a 5ice koji se pokajao sto nije uzeo X5 je ovaj mali autic odusevio. Nisu nas trebali puno nagovarati :)

Gesendet von meinem SM-G991B mit Tapatalk

Renesis 06.05.2022. 21:25

Reko ti je lijepo Catkiller ^^

CatKiller 06.05.2022. 21:31

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3599096)
Upali danas u auto kucu, provozali Fiata 500 strujica i potpisali papir. Isporuka za 4 mjeseca.
Sta da kazem, mene, vozaca BMW-a 5ice koji se pokajao sto nije uzeo X5 je ovaj mali autic odusevio. Nisu nas trebali puno nagovarati :)

Čekaj, tko kod vas odlučuje? Kako se gospođi svidio auto? ;-)
Koji ste uzeli tj. s kojom opremom/baterijom?

Nakon isporuke i registracije odmah zatraži BAFA (6000€) i možes se prijaviti za THG Quote (250-350€ godišnje).

Citiraj:

Autor Renesis (Post 3599102)

Ne samo ja, lijepo ovdje piše: jednom elektro - uvijek elektro

https://newsroom.mobile.de/einmal-el...e-autofahrern/

WraGG 06.05.2022. 21:41

Citiraj:

Autor Renesis (Post 3599102)

Jeste, znam.
@catkiller, zeni smo uzimali auto, njoj se svidio na prvu. Ja sam dosao potpuno ravnodusan, bez ikakvog ocekivanja a izisao odusevljen. Vozim tu i tamo strujica na poslu (e-kangoo) i nisam bio bas odusevljen. Ovaj je nesto potpuno drugo. Jos cu se i na Teslu dati nagovoriti kroz koju godinu 😄
Uzeli smo onog od 95 konja i 23kWh baterijom i to je vise nego dovoljno. Moci ce sa jednim punjenjem tjedan dana njenog koristenja auta.
Ovo sa poticajima cu naravno rjesiti cim dodje auto.

Hvala na preporuci, castim burekom kad se vidimo :)

Jelc 06.05.2022. 21:52

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3599106)
Ovo sa poticajima cu naravno rjesiti cim dodje auto.

Mah
Pravi DE uhljeb bi to već davno rješio:p

CatKiller 06.05.2022. 21:58

Može, bilježim se za ćevape na sljedećim DE Žderonjama / Elektro-meetu. ;-)

WraGG 06.05.2022. 22:15

Citiraj:

Autor Jelc (Post 3599107)
Mah

Pravi DE uhljeb bi to već davno rješio:p

Nemre dok ne bude zugelassen, dzaba uhljebnistvo 😄😄

Jelc 06.05.2022. 22:24

Citiraj:

Autor CatKiller (Post 3599109)
Može, bilježim se za ćevape na sljedećim DE Žderonjama / Elektro-meetu. ;-)

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3599112)
Nemre dok ne bude zugelassen, dzaba uhljebnistvo 😄😄

A da se vi mladež dotepete malo dalje od Stuttgarta na Žderonje? :p

Da ne bude OT
Drugi tjedan se pošteno vozilo u RH rega kao oldtajmer.
Godište đesbijo
Benzin
Duja
Valjda jedna od tri u RH koja nije dizel:D

WraGG 06.05.2022. 22:45

Citiraj:

Autor Jelc (Post 3599113)
A da se vi mladež dotepete malo dalje od Stuttgarta na Žderonje? :p

Samo javi, znas da sam ja uvijek za zderanje :D

Lewis 06.05.2022. 22:55

Citiraj:

Sve stoji, naravno da gas do poda i kickdown rješavaju to, ali mijenja brzinu po brzinu. Ne preskače dvije ili tri.

Vidis bas ovo mi je cudno jer nisam to primjetio.

Ja prve godien kad sam isao sa mojim Automatikom (ZF 8 brzina) na godisnji isao sam usput do jednog prijatelj au Novigrad (u Istri) i reko idem kroz unutrasnjost preko Pazina (krenuo iz Crikvenice).
Ljeto je bilo ceste u tom djelu nisu bile naguzvane (svi valjda idu obalom :)) i bio sam odusevljen kako salta i kako se da brzo vozit.
Na nekim djelovima gdje sma naiso na promet/kamione mi je bilo jos bolje jer uvijek si u "pravoj" brzini. Nema onog navirivanja iza kamiona u trecoj cekajuci da se oslobodi mjesto pa da krenes po gasu ili jos gore kad spustis iz 4 u 3 taman prije zavoja pa mislis sad cu iza ovog zavoja kad ono banana kolona i s druge strane pa vrati u cetvrtu i ponovo cekanje ili drzanje u trecoj na visim okretajima u nadi da ce se kolona iz suprotnog smjera rascisti na vrijem do slijedeceg zavoja/puen crte.
Ovako je uvijek u dobroj brzini i samo kickdown kad treba preticat i to je to, U sport modu je jako brz ali ovo je bilo 90% u comfort modu i nisam imao problema sa delayem kojeg spominjes (ti sad imas Jedinicu FWD? to je Aisin mjeanjc ako se nevaram?)).

Brze je to odradio ZF nego sto bi ja mogo rucno zasaltat nizu (treba i kvacilo stinsuti nije saltanje samo mjenjac ;)).

A kad mi se bas da onda saltam sa "pedalama" na volanu cisot malo za gust i zabavu.

MadBoY 06.05.2022. 23:59

Citiraj:

Tako ti je radio i DSG na Golfu?
Nemam previše iskustva s DSG-om, vozio sam Golfa 7.5 1.6 TDI DSG i A6 2.0 TDI DSG i oba su bez problema "preskakali" brzine. Iz 7. u 3. (ili 4. ne sjećam se točno) i obratno.

markecSMB 07.05.2022. 00:09

Koji je ovo kurac. Tesla model 3 standard range je prošle godine došao 311k, sad 400. model y je došao 400 i nešt sitno, sad 520k (4WD).
Otkad sam se prošle godine vozio po bliskom istoku s amerčkim pickupima s 4wd 4wd mi je must na auto. Gledam hyundai 5, ono preko 500k. Koji faking kurac

fanATIk 07.05.2022. 00:09

Citiraj:

Autor Jelc (Post 3599113)
Benzin
Duja
Valjda jedna od tri u RH koja nije dizel:D

Svetogrđe! :D

Lewis 07.05.2022. 00:16

Citiraj:

Autor markecSMB (Post 3599123)
Koji je ovo kurac. Tesla model 3 standard range je prošle godine došao 311k, sad 400. model y je došao 400 i nešt sitno, sad 520k (4WD).
Otkad sam se prošle godine vozio po bliskom istoku s amerčkim pickupima s 4wd 4wd mi je must na auto. Gledam hyundai 5, ono preko 500k. Koji faking kurac

Od nedavno (ako nisi znao ;)) ispada da se sve na ovome svijetu proizvodilo u Ukrajini ili Rusiji pa tako stoga sad sve mora poskupit 20, 30, 50%....

Neznam samo zasto kod mene na svemu sto pogledam od hardwarea oko sebe pishe "Made in China". Ocito nas lazu i to je sve UK/RUS zapravo....

Inovator 07.05.2022. 01:07

Prilika je. Nikakve regulacije cijena nema. Kažu da se u travnju prodalo značajno više auta nego u ožujku, znači ljudi su optimisti i po pitanju cijena goriva.

syss 07.05.2022. 01:14

Nego ajmo na bitnije teme :D

Imam Osram NB Laser kao H7 kratke... pozicije nemam već ne znam koliko jer su krepale i sada pitanje je da li netko zna iz prve ruke koje bi pozicije bile barem približne kelvinaže :D

Extra points: jel u Clio mk2ph4 idu H1 ili H11 kao maglenke?

1v@n 07.05.2022. 01:25

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3599095)
Eo maloprije, vozim u D6 jedno 70 po zagrebackoj. Gas do poda, dok sam trepnuo je bio u trecoj i salta u 4. Sta glupi svabo nece napravit :D

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 3599121)
Tako ti je radio i DSG na Golfu?
Nemam previše iskustva s DSG-om, vozio sam Golfa 7.5 1.6 TDI DSG i A6 2.0 TDI DSG i oba su bez problema "preskakali" brzine. Iz 7. u 3. (ili 4. ne sjećam se točno) i obratno.

Jel pričamo o sport modu ili defaultnim postavkama? Na defaultnim postavkama mislim da ni ne pokazuje u kojoj si brzini, samo piše D. Ne mogu se sjetiti jel kod Golfa bilo tako, ali na F40 ne piše ništa osim D. Ne mogu ni procijeniti u kojoj sam brzini, jer ih bmw šalta skoro neprimjetno.

Nisam doživio da mi je preskočio brzinu. Prešalta jako brzo 2-3 brzine za redom, ali nikad preskočio nije. Ne znam ni je li ikad toliko brzo prešaltao u normalnom režimu vožnje.

Dakle, o normalnom pričamo, bez prebacivanja na sport mode.

zwer54 07.05.2022. 01:48

Uopce je nebitno jel salta po jednu il preskace, stisnes gas i on vuce... Definitivno odsalta brze nego bi manuala presaltao taman da iz pete u drugu bacas... Delay ima taman tolko kolko mu treba da se turbina zavrti, a kome smeta turbo lag nek ga drzi u sportu... Taj lag od kad okines pedalu pa dok ne pocupa ne dolazi zbog getribe nego u comfor modu kruza na vrlo niskim okretajima pa ne moze odma povuc... Naravno i to ovisi o kojem motoru se radi, ja pricam o turbo dizelu jer je to najcesca pojava na cesti..

Inovator 07.05.2022. 01:51

I u D i u S pise brzina. Doduse, ovisi o SWu u mehatroniku.

chief_wolfinjo 07.05.2022. 08:40

https://i.ibb.co/bmT3hhr/2022-Lexus-...iew-scaled.jpg

lowrider 07.05.2022. 08:45

Zanimljivo

https://www.dnevno.hr/auto-moto/na-p...vodom-1955057/

Lewis 07.05.2022. 08:54

Pa neki mehanicari tvrde da mi i danas imao gorivo mjesano sa vodom :D.

Hamm 07.05.2022. 09:17

Citiraj:

Autor syss (Post 3599131)
Nego ajmo na bitnije teme :D

Imam Osram NB Laser kao H7 kratke... pozicije nemam već ne znam koliko jer su krepale i sada pitanje je da li netko zna iz prve ruke koje bi pozicije bile barem približne kelvinaže :D

Extra points: jel u Clio mk2ph4 idu H1 ili H11 kao maglenke?

Kaj ne piše u knjižici od vozila? Mislim internet je čudo fakat...

https://www.autobulbsdirect.co.uk/ca...s/renault.html

lowrider 07.05.2022. 09:54

Citiraj:

Autor Lewis (Post 3599155)
Pa neki mehanicari tvrde da mi i danas imao gorivo mjesano sa vodom :D.

Je, jer su preslabo pomiješali :roller:

Zanima me koji je to princip miješanja gore navedenog goriva, a da se s vremenom voda ne izdvoji, ako nema aditiva (emulgatori :lol2:)

coconut 07.05.2022. 13:56

Jel' netko vozio nekog e-Tech Renaulta? Uskoro ide novi natječaj za električne (70k kn) i pluginove (40k kn) pa si razmišljam uzeti hibridnog Captura. Često vozim kratke rute do 50km pa bi mogao se mogao dosta voziti na batku. Nemam ga gdje puniti doma pa mi treba verzija sa ICE-om.

Full opremeljen sa poticajima bi me izašao nekih 200k kn.

Jelc 07.05.2022. 13:58

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3599124)
Svetogrđe! :D

Da.
I katalizator ima:D

fanATIk 07.05.2022. 14:31

https://i.postimg.cc/QVr2BjMw/giphy-1.gif

Jelc 07.05.2022. 14:36

I pet brzina:p

fanATIk 07.05.2022. 14:50

Ma da, i klimu ziher... :D

Jelc 07.05.2022. 15:01

Drito ovakav:p

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...4-1d8debb5875a

Hamm 07.05.2022. 15:27

Citiraj:

Autor coconut (Post 3599207)
Jel' netko vozio nekog e-Tech Renaulta? Uskoro ide novi natječaj za električne (70k kn) i pluginove (40k kn) pa si razmišljam uzeti hibridnog Captura. Često vozim kratke rute do 50km pa bi mogao se mogao dosta voziti na batku. Nemam ga gdje puniti doma pa mi treba verzija sa ICE-om.

RaneZ ima klija. :)

Inovator 07.05.2022. 21:36

Citiraj:

Autor coconut (Post 3599207)

Kako ce ici to s poticajima za elektricne? Koje razine iznosa?

MadBoY 07.05.2022. 21:37

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3599133)
Jel pričamo o sport modu ili defaultnim postavkama? Na defaultnim postavkama mislim da ni ne pokazuje u kojoj si brzini, samo piše D. Ne mogu se sjetiti jel kod Golfa bilo tako, ali na F40 ne piše ništa osim D. Ne mogu ni procijeniti u kojoj sam brzini, jer ih bmw šalta skoro neprimjetno.

Nisam doživio da mi je preskočio brzinu. Prešalta jako brzo 2-3 brzine za redom, ali nikad preskočio nije. Ne znam ni je li ikad toliko brzo prešaltao u normalnom režimu vožnje.

Dakle, o normalnom pričamo, bez prebacivanja na sport mode.

Golfa sam vozio možda 10 minuta u Sport modu, ostatak je bio normalni. U oba slučaja je preskakao brzine, čim bi stisnuo gas, iz sedme bi prebacio u 3. ili 4., i ne prebacuje u višu brzinu sve dok ne dođe skoro do limita ili ako pustim gas. U tom slučaju opet preskoči brzine i odmah prebaci u 7. Uvijek piše u kojoj je brzini.

Visage 08.05.2022. 00:34

Ljudi ostavite se praznih prica o vozilima, dok se na drugoj strani nudi investicija stoljeca:

Ako u postoječem stanju tehnike ima samo jedan ovakovi centripetalni inercijski motor , ne možete dobiti patent na POSTUPAK PROIZVODNJE POGONA PROMETALA , več samo patent na neku vrstu centripetalnog inercijskog motora .

Uz izvijesne tehnološke i financijske napore ova tehnologija vrlo brzo može postati tehnologija budučnosti pogona vozila , letjelica u svemiru .

Ovaj oglas nije nikakova prevara , laž , suluda luđačka tlapnja ili ideja več ozbiljna poslovna ponuda , i objavljen je u najboljoj namjeri , pa bih Vas molio da me kontaktirate , samo ako ste ozbiljan kupac ili suradnik , Hvala .

PATENT CPPPP , TEHNOLOGIJE POGONA LETEĆEG AUTA

https://www.njuskalo.hr/image-w920x6...-103645678.jpg

;)

...

syss 08.05.2022. 00:53

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3599158)
Kaj ne piše u knjižici od vozila? Mislim internet je čudo fakat...

https://www.autobulbsdirect.co.uk/ca...s/renault.html

Za ovo prvo pitanje fakat nemaš odgovor osim ako je netko match-ao boje.

Za drugo mislim da piše uputite se u ovlašteni servis, a možda i piše koje su ALI TREBA NAČ MENJUAL :D

coconut 08.05.2022. 05:36

@inovator
Uvjeti, cifre, način prijave i sl. će biti isto kao lani. Jedina promjena se može očekivati na polju vremenskog roka za realizaciju kupnje. Lani si imao 9 mjeseci za kupnju auta, a ove bi godine to trebalo biti više zbog krize sa proizvodnjom i dobavom novih automobla.
Isto tako, lista automobila će dobiti update jer je trenutna zastarila iako na njoj imaš i nekih novih modela (npr. Formentor).

Hamm 08.05.2022. 07:41

Citiraj:

Autor syss (Post 3599303)
Za ovo prvo pitanje fakat nemaš odgovor osim ako je netko match-ao boje.

Za drugo mislim da piše uputite se u ovlašteni servis, a možda i piše koje su ALI TREBA NAČ MENJUAL :D

Ma za ovo prvo nema šanse da piše u manualu. skini žaruljicu. Možda na njoj ima nekaj. :D

Manual bi ti trebao biti u pretincu za rukavice kao i kod svih ODGOVORNIH VOZAČA! :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:03.