PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

B3mt1 07.09.2010. 02:25

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1724967)
Pa kad su onda ispitni rokovi? NA svim faksevima koliko ja znam, ispitni rokovi su u 9. mjesecu, znači cjeli 9 mjesec i onda predavanja počinju početkom 10. mjeseca.

nemas tamo rokove, imas medju ispite (dva komada u semestru i u vrijeme odrzavanja njih nema predavanja tkzv. dva tjedna medju ispita) i u 6. mjesecu ili pocetkom 7. zavrsni ispit

srale7 07.09.2010. 02:57

A to su te neke Bolonjske sheme, ja sam po starom programu, pa mi je onda to malo cudno ;)

De5tr0yer 07.09.2010. 09:29

Citiraj:

Autor B3mt1 (Post 1724976)
nemas tamo rokove, imas medju ispite (dva komada u semestru i u vrijeme odrzavanja njih nema predavanja tkzv. dva tjedna medju ispita) i u 6. mjesecu ili pocetkom 7. zavrsni ispit

Skoro.

Postoje 3 međuispita od kojih se onaj treći zove završni ispit. Rokova nema, a to su kao kolokviji na drugim fakultetima (ili barem slično tome).

Semestar je podijeljen u 5+4+4 tjedna predavanja a između prva dva bloka je 2 tjedna ispita, te nakon zadnjeg 3 tjedna. Tako da su prvi završni u prvom mjesecu a za parni semestar u sedmom. Eto :p

Štaš, život je takav :D

Nije vrag da se nikom ne ide prek vikenda? :stoopid:

EDIT: max, lakši je ako učiš redovito i ako samo imaš faks. Nažalost, ovo nepostojanje rokova nije naročito sretno rješenje, npr. koncentriraš se samo na one predmete koji ti pašu a ove koji ne ne možeš riješiti na drugim rokovima nego tek dogodine onda...

zgmmax 07.09.2010. 09:45

Ide se meni prek vikenda al jos ovaj ne stignem, a i alergija me jos uvijek drzi.

I jel laksi FER na bolonji ili po "starom"?

Fakat su vas zajebali sa tom bolonjom :D

kian 09.09.2010. 21:11

Natrag na temu...

Jackson Run Bike to kindergarten
Big Col's videos

murina 09.09.2010. 21:26

Mali Jackson je čudo!!

Hamm 10.09.2010. 10:10

Pozdrav,

našao sam na ebayu tool za skidanje lanca. Klik. Isti bi kupio iz razloga što će uskoro sezona ne vožnje (kiša/hladno/snijeg), a i fax mi počinje pa neću imati nešto previše vremena. Prije nego što bi ga ostavio da dugo miruje počistio bi ga u potpunosti što uključuje lanac i prijenose.

Valja li čemu ovaj gore tool ili možda imate kakvu preporuku? :)

Sam Fischer 10.09.2010. 14:19

Citiraj:

Autor murina (Post 1727437)
Mali Jackson je čudo!!

Mali je prejak, ali je netko dolje napisao komentar da će imat "mangina" ako mu netko ne nabavi neke pedale uskoro :D

Nik 10.09.2010. 14:24

Posto je vani vrijeme ocajno, jucer sam, napokon, krenuo zakrpati prednju gumu - dozlogrdilo mi stalno nadopumpavanje iste...i tada otkrih jednu jako zanimljivu stvar, da na bajku od 13k kn seriski broj nije ukucan na okvir vec otisnut na naljepnici i zalijepljen s donje strane.

Pa to je stvarno smijesno, da nisu mogli ukucati broj...ukrade li netko bajk i odlijepi naljku, nema sansi da dokazem da je moj.

murina 10.09.2010. 15:45

Teški dani za bicikliste...

@Nik, sad sam i ja pogleda na svog scotta i curinog ghosta, na oba je ukucan broj, stvarno čudno za taj tvoj.

Pitanje za iskusnije: Dali sad kad završi sezona biciklizma padaju cijene polovnih djelova? sve trebam mijenjati u 3pm....s vremenom sam skužio zašto su neki bicikli skuplji u startu..

hash 10.09.2010. 15:45

mozda je negdje drugdje ukucan da se ne kuzi na prvu?
a mozda nije orginal :D

kad sam vec tu, kakva je situacija sa zimskom robom? kupio bi si neke windstop rukavice i hlace, a mislim da bi mi i neka zastita za nos dobro dosla, al to mogu rijesit salom pa nije tako hitno

Željac 10.09.2010. 15:50

Citiraj:

Autor murina (Post 1727983)
Dali sad kad završi sezona biciklizma padaju cijene polovnih djelova? sve trebam mijenjati u 3pm....s vremenom sam skužio zašto su neki bicikli skuplji u startu..

ja bi rekao bas suprotno.
da su skuplji !

planiram vec duze vrijeme prijeci na hidrauliku... ali...
skiskanac je i 600kn mamne :D:D
mozda uleti nesto dobro i povoljno, ali vec sam puno puta ostao usranih gacha, tako da se ne nadam nicemu.
:stoopid:

:beer:

murina 10.09.2010. 15:53

Ne kužim zašto su skuplji?

hash 10.09.2010. 16:00

jeftinije je kupit komplet bajk nego u dijelovima, ista oprema

edit:
sad sam skuzio da je tema godisnje doba kupovine, a ne dijelovi komplet :D

murina 10.09.2010. 16:11

Točno :D

Nekako mi je logično da ljudi kojima treba trenutno lova i odluče prodati nešto, prvo strada ono šta ne koriste (u ovom slučaju bajk :))

Vuco 10.09.2010. 16:34

Citiraj:

Autor Hamm (Post 1727668)
Pozdrav,

našao sam na ebayu tool za skidanje lanca. Klik. Isti bi kupio iz razloga što će uskoro sezona ne vožnje (kiša/hladno/snijeg), a i fax mi počinje pa neću imati nešto previše vremena. Prije nego što bi ga ostavio da dugo miruje počistio bi ga u potpunosti što uključuje lanac i prijenose.

Valja li čemu ovaj gore tool ili možda imate kakvu preporuku? :)

Ja kupio kod nas po 49kn u Keindlu. Isti vrag, samo kaj je mene moj skuplje izašao :). Ajde, moj ima gume malo na držačima, ali skinuo lanac normalno.

Tak da ono, go for it.

MIK 10.09.2010. 21:10

Od 7mj. slabo bicikliram sad još i ova kiša, kad se kam ide. :nuts:

crocro25 10.09.2010. 23:17

bok
ajmo ljudi preporuku neku
trebam mtb bicikl a da ima disk kocnice i da je neka marka
do 2600kn

fisher,kona,trek,giant,gt,scott, nesto 15-to ?
pliz, disk i kvaliteta a da nije preko 2599kn
thanks

dUG1 11.09.2010. 12:57

Citiraj:

Autor crocro25 (Post 1728346)
bok
ajmo ljudi preporuku neku
trebam mtb bicikl a da ima disk kocnice i da je neka marka
do 2600kn

fisher,kona,trek,giant,gt,scott, nesto 15-to ?
pliz, disk i kvaliteta a da nije preko 2599kn
thanks

:care:

Kona Fire Mountain
Jamis Durango 1.0
Haro Fightline 3 DX

Kocnice su smece, ali za koju namjenu ce se korisitit (sminka aka "imam diskove buraz ono e"), mislim da ce posluzit svrsi. :)
EDIT: I kao sto vidis, prva 2 su PREKO 2600 SA 30% POPUSTA. Razmisli zasto.

murina 11.09.2010. 13:23

crocro, prelistaj malo temu u rikverc

Nik 11.09.2010. 15:32

Jel ima interesenata za sutra na Sljeme?
Vrijeme bi trebalo biti OK, trebalo bi to iskoristiti.

Vuco 11.09.2010. 15:37

Kad si mislio krenuti ?

Nik 11.09.2010. 17:30

Ujutro, 9-10h da se krene s usponom na Sljeme.
Meni odgovara cim ranije tim bolje.

De5tr0yer 11.09.2010. 17:33

Ja sam za sljeme, više bi mi pasalo vrijeme koje teži ka 11h, jer moram biti dokasna budan, ne pitajte zašto :D

Ili me pitajte sutra kad se vidimo :P

Sam Fischer 11.09.2010. 20:54

I ja bih rado na Sljeme, ali večeras treba nakupljeni stres od faksa sastavit sa zemljom, tako da napišite kad se nalazite, i ako se nekim čudom dignem ujutro, idem putem Sljemena :)

Nik 12.09.2010. 00:43

Kod mene ima neplaniranih promjena tako da sutra moram biti u 09h na Veterinarskom faksu, i tek nakon toga mogu na Sljeme pa i meni pase vrijeme blize 11h.

Recimo 11h Trg, pod Sljemenom u 11:30, ja sam uobicajeno kod one stracare od 11:30 na dalje.
Daklem, tko ide?

De5tr0yer 12.09.2010. 09:28

Citiraj:

Autor Nik (Post 1729119)
Kod mene ima neplaniranih promjena tako da sutra moram biti u 09h na Veterinarskom faksu, i tek nakon toga mogu na Sljeme pa i meni pase vrijeme blize 11h.

Recimo 11h Trg, pod Sljemenom u 11:30, ja sam uobicajeno kod one stracare od 11:30 na dalje.
Daklem, tko ide?

Ja idem. :) Valjda ni kasno, došo sam ujutro doma u 4, pa nisam stigo odgovorit.

Ide i Željac sigurno, za pol sata budim fischera pa ako bude za...

Željac 12.09.2010. 09:51

na släme na släme na släme....
nörkec vec säm gaziiiii,
pöglej me pöglej me kak leeepeeee,
Nik me öbilaziiiii !

sija mučačos !
:beer: :beer:

De5tr0yer 12.09.2010. 09:52

Citiraj:

Autor Željac (Post 1729174)
na släme na släme na släme....
nörkec vec säm gaziiiii,
pöglej me pöglej me kak leeepeeee,
Nik me öbilaziiiii !

sija mučačos !
:beer: :beer:

AHAHAHA :respekt::roller:

Sam Fischer 12.09.2010. 21:56

Valjda vas nije kuša ulovila :)
Ja sam se u 14h probudio :S

De5tr0yer 12.09.2010. 22:02

Citiraj:

Autor Sam Fischer (Post 1729709)
Valjda vas nije kuša ulovila :)
Ja sam se u 14h probudio :S

Nije, gore je doslovce cijeli vrh bio u oblaku, ideš bajkom i baš osjetiš mikrokapljice po sebi :)

Dolje je bila devetka, jurcao sam dolje i poljubio zemlju pri kraju šume, kanal krivo ugrabio i otrgnuo mi je volan :p

Al sam čitav, bio malo blatnjav, čak niti krvario nisam :D

murina 12.09.2010. 22:07

Gledam polovne (jeftinije) vilice za kupit i zagledao sam se u dva Marzocchija:

EXR Pro Air
, 120mm, zrak u obe noge, Dual Open Bath SSV System
izgleda da je malo poznata vilica:
http://www.mtbr.com/cat/older-catego...3_1539crx.aspx

Drop Off 4, 2006 godina, 130mm, zrak u jednoj-opruga u drugoj nozi
http://www.marzocchi.com/template/de...Oggetto=28049#

Može li me koja dobra duša savjetovati i u kratkim crtama (ili dugim, još bolje) reć prednosti i mane oba sistema. Trenutno sam na Dart3 koja radi savršeno ali htio bih više hoda za niz brdo, do gore ću već izgurat nekako. Vuco?:D Znam da si ti Rock Shoxer ali sigurno znaš koju pametnu i o ovima:goood:

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1729711)

Al sam čitav, bio malo blatnjav, čak niti krvario nisam :D

kakvi je to pussy pad :D

Željac 12.09.2010. 23:01

distro se fino zavaljao....

ja sam uspio sje*** lezaj pogona. definitivno je on !
doslovno puca u njemu kod svakog okretaja i osjetim kako preskoci... dugo je izdrzao hahahah :D
cca 900 km i 4mjeseca voznje :D
pedale nisu jer sam ih rastavljao i slagao nedavno, frke nije bilo dok se nisam spustio dolje danas.... ehhhhh

:beer:

Sam Fischer 13.09.2010. 13:09

Citiraj:

Autor murina (Post 1729717)
Gledam polovne (jeftinije) vilice za kupit i zagledao sam se u dva Marzocchija:

EXR Pro Air
, 120mm, zrak u obe noge, Dual Open Bath SSV System
izgleda da je malo poznata vilica:
http://www.mtbr.com/cat/older-catego...3_1539crx.aspx

Drop Off 4, 2006 godina, 130mm, zrak u jednoj-opruga u drugoj nozi
http://www.marzocchi.com/template/de...Oggetto=28049#

Može li me koja dobra duša savjetovati i u kratkim crtama (ili dugim, još bolje) reć prednosti i mane oba sistema. Trenutno sam na Dart3 koja radi savršeno ali htio bih više hoda za niz brdo, do gore ću već izgurat nekako. Vuco?:D Znam da si ti Rock Shoxer ali sigurno znaš koju pametnu i o ovima:goood:

kakvi je to pussy pad :D

Moja preporuka, pusti sve to, RS Tora 318 U-turn 85-130mm hoda :)

murina 13.09.2010. 15:01

a znam da je Tora U-turn pojam ali je vjerojatno duplo skuplja od ovih. Jako mi je ograničen buđet, za ove gore bih dao 400, max 450kn

Gdje se može povoljno dati isplest kotač? kupio sam neki Am/Fr obruč za staviti zada jer sam svoj satrao

Vuco 13.09.2010. 16:00

Murina, malo sam istraživao oko ovih vilica koje si naveo. Obje imaju jednak damping (prema nekom francuskom vodiču), no Dropoff ima veće stanchionse (32mm naprema 30mm kod EXR Pro-a). Dropoff je za freeriding, a EXR za XC/Marathon.

Znači, sve isto, samo što je drop puno čvršća i teža.

murina 13.09.2010. 16:47

Za damping ne znam (da budem iskren, nisam 100% ni siguran šta je to :)) Razlika je i šta je na EXR zrak u obje noge, a drop off - opruga,ulje+zrak (povrat). Koje su prednosti i mane te razlike?
Također i to šta je jedna FR, a druga XC/Marathon jeli bi to značilo ovo: Drop Off se teže sabije i nije baš naj za preko korjenja i sl jer izbija volan iz ruke ali teško botomira, a EXR bolje upija manje neravnine ali se lakše botomira pri jačim doskocima? njub, jebiga :D

Destroyer, vidim da prodaješ rebu :) Nabavio sam jednog Racing Ralpha sad mogu na Sljeme i u jesenskim uvjetima :D

De5tr0yer 13.09.2010. 16:49

Tražim više hoda. 100 je malo. Ako ne ode za 2 tjedna ju nosim na servis pa da ju bar na 120 dignu po mogućnosti :)

Renesis 13.09.2010. 16:57

ne bi ti preporucivao dizanje rebe na 120, prodaj to i kupi recona ili toru, 85-130

Vuco 13.09.2010. 17:22

Citiraj:

Autor murina (Post 1730184)
Za damping ne znam (da budem iskren, nisam 100% ni siguran šta je to :)) Razlika je i šta je na EXR zrak u obje noge, a drop off - opruga,ulje+zrak (povrat). Koje su prednosti i mane te razlike?
Također i to šta je jedna FR, a druga XC/Marathon jeli bi to značilo ovo: Drop Off se teže sabije i nije baš naj za preko korjenja i sl jer izbija volan iz ruke ali teško botomira, a EXR bolje upija manje neravnine ali se lakše botomira pri jačim doskocima? njub, jebiga :D

Destroyer, vidim da prodaješ rebu :) Nabavio sam jednog Racing Ralpha sad mogu na Sljeme i u jesenskim uvjetima :D

Damping ti je sustav prigušenja u vilicama. Kad se vilica kompresira, ona sadrži energiju. Da nema npr. rebounda, vilica bi se vraćala nazad brzinom metka (karikirano, ali you get it).

Ne znam kakve su to vilice sa zrakom samo, mora biti ulja unutra, kako god okreneš.
Ako je jedna vilica za FR, a druga za XC, sama ta podjela nema veze kako će raditi. I jedna i druga mogu raditi super na bilo kojoj podlozi, jer tu taj damping sustav igra najveću ulogu, tako da to nemoj tako gledati. Jednostavno je dropoff čvršća i teža, a da imaju jednake opruge, vjerojatno bi i jednako radile (ako im je damping prilagođen različitim konstrukcijama).

Mislim, ti si do sada imao realno gledajući low end vilice. Neke su bile čvršće, neke su se fleksale, pa su neke radile mekše, neke ne baš tako glatko.

Kad bi kupio vilicu od npr. Manitou-a sa TPC+ damperom, prilagodio ga svojoj težini, vidio bi što je damping. Neovisno jel vilica sa 28, 32 ili 40mm nogama (naravno da bi se trebala konstrukcija dampinga prilagoditi veličini noge, jer nije isto kad imaš veću vodilicu koja gura više ulja, a rupe za prolaz ulja su jednake kod 28 i 40mm stanchionsa).

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:53.