PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung mobiteli - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275486)

coconut 27.12.2018. 18:17

Na linku kojeg je postao schetz piše da će novi sistem biti ograničen na 5 appsa, a sa Dexom može hendlati 20 appsa.

Dottore 27.12.2018. 21:35

Evo S7 edge dobio i upravo december update. Iaaa iaaaa.
Sreća mi se osmjehnula nakon mog posta gore. :)
Citiraj:

Autor zvonac (Post 3261249)
A onda, ak je tak, ovo ćeš morat sam odlučit, onda gledajući realno, uzmi N8 i kaj ostane love kupi kaj ti još treba (uredske gluposti:D).

S druge strane, mob buš imal dvije godine, i bit će N9 još kolko tolko IN a i baterija će bit još ok, po tom pitanju, N9 nosi pobjedu.

Kupiš sad N9, taman ti izdrži dvije godine i opet u nabavku po flagšip, i Bog te veseli:goood:

Treća opcija, ak ne prođe, zadovoljit ćeš se i s N8, jedino bi batka mogla bit kritičnija pred kraj dvogodišnjeg ugovora, doduše ni ovak nije nekaj sa mršavo sramotnih 3300mAh na tu veličinu ekrana od kolko ono, 6.3".

Baterija N8 nije problem sa tim kapacitetima. Da je kao propali Note 7 onda bi raspravljalo a i u revievima gledaju konkurenciju koliko daje.
Ako može S7 Edge izdržati više 2 godine i može bez problema Note 8.
Velim, baterija je potrošna roba. Nema ono to bum, ono bum.

Prosječno punim max 1-2 puta na dan. Pod time stalno je uključen 4G, dva maila sinkronizira, social network, slikanje. Iskreno, rijeđe punim doma a i nekad zaboravim napuniti pa me podsjeti. Najmanji problem i nije smak svijeta.

Powerbankove koristim kad idem na put (autobus)

Pitanje je koliko kolega Iv@n puni svoj mobitel i što koristi.
Citiraj:

Autor xlr (Post 3261265)
Imho, N8 je sasvim konkurentan mob u usporedbi s N9, ako ti ne treba remote olovka i ako smatras da ce ti baterija zadovoljiti potrebe. Za tu cijenu je N8 ipak no brainer pa makar morao napraviti koji kompromis (pogotovo ako pare dajes iz svog dzepa).

Meni bi ovih dana trebao doci N9 pa sam zadnjih par tjedana gledao dosta tih N8/N9 videa i usporedbi i stosve ne... Jedina i meni uzasna stvar na N8 je pozicija FP skenera i to ne bi mogao ignorirati jer face unlock ne radi tako dobro kao sto ga reklamiraju.

Zaboravi dileme položaja fingerprinta. Gle, ja uopće ne sekiram sa svojim S8+, stvar navike (pola godine). Da pređem na S9+ i više bi zbunio položaj. A opet , nemam namjeru da pređem novije osim ako mi zamjene.

Citiraj:

Autor dean225 (Post 3261283)
@Jopis to što mi nemamo novca je nešto drugo. Ali N9 je gro bolji mob od N8. Po svemu!!

Govorim to ne zato što sam to pročitao, već sam koristio obadva jedno kratko vrijeme.

S tim da N8 dobiva još jedan Update i to je to. Klasika.

Kratko si koristio i premalo da ih sudiš. Bojim da je @jopis u svemu pravu.
Iskreno, ja sam imao u rasponu 2tj do mjesec dana Note 8 i Note 9. Ne bi znao razliku ni po snagu cpu niti ni platio iz svog džepa. Isti proizvod , drugo pakovanje osim baterije.

Отправлено через SM-G935F

1v@n 27.12.2018. 23:06

Upotreba je čisto poslovna.

Word, Excel, OneDrive, OneNote, Outlook, remote access.
WiFi u uredu, 4G na terenu + hotspot po potrebi, BT spojen s autom i Deezer na random.
Kad sam u autu, onda sam cijeli dan u autu...a to je često.

Trebat će uzeti i nekakav auto punjač za brzo punjenje tog čuda. Imam nekakav stari Anker s 4 USB-a (2.1V) na kojeg mi je stalno spojen Garminov GPS, ali to puni sporo. Preporuke?
Ovo mi je zapelo za oko. Treba mi minimalno 3 porta
https://www.amazon.de/Belkin-Rocksta...SIN=B00TDUQR6Y

rak21 28.12.2018. 01:18

Radije gledaj asortiman koji nude aukey, anker ili tronsmart. AliExpress

coconut 28.12.2018. 08:56

Ja sam dobio origigi Samsungov. Puni full brzo, ali ima samo 1 utor.

Forace 28.12.2018. 09:30

Kod mene samsung sa 2 utora isto brzo napuni ...

jpasalic 28.12.2018. 11:10

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3261194)
Gledam za produženje pretplate Note 9, pa da ne gnjavim više u općenitoj temi, evo me u konkretnoj...

HT ima u ponudi i Note 8, koji je duplo jeftiniji i sad gledam razlike po GSMAreni.
https://www.gsmarena.com/compare.php...9163#n950f,*,*

#1 - Dimenzije: par mm i g razlike - nebitno
#2 - Ekran: Razlika u 0.1", a iste rezolucije - nebitno
#3 - CPU i ostalo - ne kužim se previše, ali izgleda da je u razlika u jednoj generaciji, no u performance testovima su razlike minimalne
#4 - Storage i RAM - 64/6 vs 128/6 - zasad prva konkretna prednost Notea 9
#5 - Kamere - Jedna od dvije stražnje je bolja kod Note 9, i ima više FPS u video modovima - ajmo reći da neću osjetiti razliku
#6 - Baterija - Note 9 u prednosti (97 vs 89h po endurance ratingu GSMArene)

Specifikacije na stranu, ima li Note 9 nekih prednosti koje se ne vide ovdje na papiru, da vrijedi te razlike u cijeni?

Pretpostavljam da Note 8 neće dobiti Pie kad i Note 9, ako i uopće, ali ni to mi nije problem.

Note 8...kupio sama ga u pretprodaji prije god i nesto sitno i idalje mi je mob top topova. N9 sam imao priliku koristiti pola sata i nije nista niti brzi niti bolji od 8ice...bolji je jedino po cijeni :-)

coconut 28.12.2018. 13:31

Nakon FR i selfie kamere ispod ekrana, na red dolaze zvučnici
https://www.gsmarena.com/samsung_wil...news-34848.php

goran1985 28.12.2018. 13:37

Citiraj:

Autor rak21 (Post 3261498)
Radije gledaj asortiman koji nude aukey, anker ili tronsmart. AliExpress

Ne znam ništa za konkretan model koji je 1v@n linkao ali Belkin je u rangu sa ovima što si ih ti naveo.

1v@n 28.12.2018. 17:25

Belkin je oldschool firma, daleko ispred svih tih novih kineza. Imam brdo njihove opreme doma koja traje i traje, ali ih se jako teško nabavlja kod nas. Zato sam prvo njihov web i prošešljao, jer ih se najčešće kopira.

Ista stvari s Anker i Aukey. Punjač sam morao uzimati iz Engleske, kabele iz Kine...

rak21 28.12.2018. 18:37

ti novi kinezi su tate. tronsmart direktno suraduje sa qualcommom i mjesecima prije svih imaju najnovije quickcharge standarde u svojim punjacima.

Cuky 28.12.2018. 18:50

Imam dva qc3.0 punjaca od aukeya, jedan single i jedan s 3 usb-a. Rade odlicno, non stop ustekani. Naruceni s ebaya iz kine.

Sto se kabela tice, kvalitetne usb C sam narucivao od ankera, isto preko ebaya.

Haywire77 29.12.2018. 21:44

Vezano za raspravu N8 vs N9, imao sam oba i N8 je OK samo ako nemas novaca za N9...ako novac nije problem N9 je puno bolji mob prvenstveno zbog baterije koja ga cini upotrebljivim.
N8 kada sam imao stalno sam smanjivao svjetlinu ekrana, palio stednju baterije, strahovao (opravdano) da ce mi baterija iscuriti dok se sa Note 9 uopce time ne zamaram.
Baterija je PUNO bolja i to je dovoljan razlog za preci...ostalo je manje vise slicno.
I jos nesto...Note 8 je manje otporan na grebanje (sitne ogrebotine) dok sa Note 9 nemam taj problem, a koristim ih isto.

AndroiOs 29.12.2018. 22:37

Blago samsungu,jabuci a i ostalima kada ima ovakve korisnike kojima je super napredak dulje trajanje baterije....nadam se da ce s10 biti kopija s9 samo sa boljom baterijom...i to slobodno neka naplate preko 1000€

Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk

goran1985 29.12.2018. 23:13

Hoćeš reći: "Baterija. Potpuno nova." :)

To je slogan koji ne bi imao prođu za razliku od onog lanjskog sa kamerom. Meni bi doduše bila bitnija dobra baterija nego dobra kamera. Ne vidim nikakav problem da se već odličan mobitel nadogradi boljom baterijom u nasljednika pa makar to bio i jedini napredak. Izmišljanje tople vode je pokopalo mnoge.

1v@n 29.12.2018. 23:33

I jedan i drugi su (barem prema onom što GSMArena kaže) jači na bateriji od P9 kojeg trebaju zamijeniti. Gledam samo endurance rezultate. Nije neka drama, dok ne potroši bateriju brže od P9. Prije P9 sam imao G3, e to je bio skok u trajanju baterije. Ovo će biti još veći :D
G3 < P9 <<< N9

Dok čekam da se i drugi iz firme izjasne oko mobitela koji hoće, saznao sam da Note 8 više nije dostupan, pa jadan ja, morat ću Note 9 vjerojatno uzeti :D

Forace 30.12.2018. 00:15

Citiraj:

Autor AndroiOs (Post 3262041)
Blago samsungu,jabuci a i ostalima kada ima ovakve korisnike kojima je super napredak dulje trajanje baterije....nadam se da ce s10 biti kopija s9 samo sa boljom baterijom...i to slobodno neka naplate preko 1000€

Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk

A šta da hvalim ostale funkcionalnosti od kojih nemam pretjerane koristi ili ih ne koristim često.

Nije baterija jedina stvar u razlici ali u odgovoru na postavjeno pitanje je najupečatljiva odnosno prva se primjeti.

Dakeko od toga da je N9 samo po bateriji bolji, lijepo je Haywire77 napisao ako je novac problem ne pomišljaš na N9 (od nule ne vrijedi toliko, odnosno razlike u odnosu na N8 ne pravdaju razliku u cijeni) - ali ako to nije faktor, N9 - bez razmišljanja ....

virty 30.12.2018. 09:18

Citiraj:

Autor Forace (Post 3262062)
A šta da hvalim ostale funkcionalnosti od kojih nemam pretjerane koristi ili ih ne koristim često.

Nije baterija jedina stvar u razlici ali u odgovoru na postavjeno pitanje je najupečatljiva odnosno prva se primjeti.

Dakeko od toga da je N9 samo po bateriji bolji, lijepo je Haywire77 napisao ako je novac problem ne pomišljaš na N9 (od nule ne vrijedi toliko, odnosno razlike u odnosu na N8 ne pravdaju razliku u cijeni) - ali ako to nije faktor, N9 - bez razmišljanja ....

+1

SRV 30.12.2018. 09:28

Kakva je sad batka na S9/S9+, opcenito i nakon Pie? Za Pie je mozda prerano da bi se znalo, ali je li na Oreu sta bolje stanje nego nakon release-a? Jer je Exynos bio bas los po battery life, po svim mogucim recenzijama.

coconut 30.12.2018. 09:41

Ne opažam neke bitnije razlike nakon updatea na Oreo. Doduše, nisam power user pa nije ni čudo da mi traje nekoliko dana.

Crash 02.01.2019. 13:32

Nakon ovih prosinac zakrpa (update) baterija mi nekako se dosta brze trosi? Jel to samo meni ili neko ima isto slican problem? Radi se o note 9 mobitelu, starom 2 mjeseca

coconut 03.01.2019. 05:36

Ako je suditi po coveru, S10+ će veličinom biti identičan S9+. Full sam iznenađen :D

https://www.youtube.com/watch?v=y7ysDA1L58o

JuiceBox 04.01.2019. 00:13

Citiraj:

Autor SRV (Post 3262095)
Kakva je sad batka na S9/S9+, opcenito i nakon Pie? Za Pie je mozda prerano da bi se znalo, ali je li na Oreu sta bolje stanje nego nakon release-a? Jer je Exynos bio bas los po battery life, po svim mogucim recenzijama.

S9+ dva dana bez ikakvih problema, uz dosta koristenja. Pozivi , vib, whats, inst, youtube...

Btw jel kakvih naznaka kad ce CRO csc dobiti pie ? Posto vidim da csc nije kao prije samo flashash i amen, neda mi se zaj i potencijalno sjebati telefon mjenjanjem istog.

Master_Hrc 06.01.2019. 13:52

Nudi mi pie od 1.7 giga na s9. Ali cini mi se da cu malo pricekati...da cujem dojmove od ostale ekipe...:D

panda505 06.01.2019. 18:13

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 3264066)
Nudi mi pie od 1.7 giga na s9. Ali cini mi se da cu malo pricekati...da cujem dojmove od ostale ekipe...:D

Meni još nist 😐

Poslano sa mog SM-G960F koristeći Tapatalk

amerix 07.01.2019. 15:04

Može preporuka gdje da se uzme baterija za S8?

Brko 07.01.2019. 15:40

Ovlašteni servis po meni najpametnija odluka. 100kn skuplje od raznih "majstora" po ćoškovima, a sigurno je da ide org baterija i postavljanje straznjeg poklopca kak se spada.

Sent from Usreo Mobara

JuiceBox 07.01.2019. 16:41

Citiraj:

Koji csc i gdje je kupljen?

xlr 07.01.2019. 17:44

Preživio prvi dan s Note9. Spopala me kanacka N960W Snapdragon verzija, al dobro, poklonjenom konju ne treba gledati u zube. Planiram ga koristiti jedno vrijeme pa ćemo vidjeti hoće li ostati ili ne. Očekujte brdo usporedbi sa S7. Već sad mogu reći da je mob televizor, a ako zanemarimo s-pen funkcije, ne vidim neki napredak u softveru/funkcijama. Ovo je meni ekspandirani S7, ili je problem u tome što ga još uvijek koristim kao S7icu... Ne znam. S-pen, baterija, zvučnici, ekran, to su mu najjači aduti. Kameru moram još usporediti. Neka bude malo bolja u lošijim uvjetima i svi sretni. Ako se naviknem na s-pen vjerujem da će biti teško ići nazad. Zasad mi s-pen djeluje krhko i nezgrapno. Prilično sam siguran da bi se lakše baratalo da je okruglog presjeka.

Reachability cursor majka! Ostali dojmovi kroz tjedan dana.

Citiraj:

Autor sharyn (Post 3259439)
Uzeo optishield luxx staklo za note9 s gizma. Nije teško za montirati i evo za sad je uspješno na mobitelu. Valjda ono ljepilo neće ujebat staklo koje je na mobu :D
Najveći problem u toj cijeloj priči je taj što to ljepilo smrdi pa mi muka bilo, al to pripisujem činjenici da sam se malo preračunao sinoć :D

Odmah je sjelo i ovo staklo, easy peasy. Radio sam sa svakakvim epoxyjima i smolama i ovo govno smrdi jednako. Sjelo ko šamar, postoji primjetan gap do rubova, ali ne smeta u radu. S maskom se niti ne skuži. Ako vam se stvrdne ljepilo nakon sunčanja ne bojte se, gumenasto je, sa krpicom i alkoholom se lako ostruže.

Citiraj:

Autor panda505 (Post 3259623)
Spojiš ih kablom i putem Smart Switcha sve prebaciš u roku pola čuke

Moram potvrditi da ova metoda nije ništa bolja/naprednija od restoranja preko Samsung clouda, osim što ovdje možeš lako prebaciti/označiti i mediju/fajlove. Restora mi sve kao i Cloud - bez loginova, bez postavki appova. Dobra fora za transfer multimedije.

A sada opet veselje s Adhellom. Samsung je opet nešto sjebao oko ključeva i treba malo promjeniti postupak:
Upute: https://www.androidsage.com/2018/07/...block-samsung/
Knox SDK fajlovi: https://seap.samsung.com/sdk/knox-android
Zadnji Adhell source (gore desno download zip): https://gitlab.com/fusionjack/adhell3

Buildajte svoj Adhell od zadnjeg sourcea - trebat će vam i apk.
https://forum.xda-developers.com/sho...5&postcount=24

Kod izrade ključa treba uploadati apk i tako generirani ključ (KLM09) upisujete u mob/adhell i sve radi. Ako preskočite uploadanje apk-a ključ ne radi i baca grešku.
https://www.reddit.com/r/Adhell/comm...for_error_102/

Mar 07.01.2019. 18:13

Uletija mi S9 povoljno, rozi :D

Uzeo sam ga pa mi je Note 9 na prodaju - N9 je super ali ogroman brate mili. Obični S9 mi se čini dovoljno velik i mogu komotno rukovati jednom rukom.

Oba 2 su na Oreu pa sam na brzinu usporedio i čini mi se više-manje isto što se tiče brzine i responzivnosti, N9 možda nešto sitno brži nekad u otvaranju aplikacija, ali možda zato jer je S9 friško factory resetan pa još nije sve leglo na svoje.

Ako koga zanima N9 neki mi baci PM, mogli bi se i mjenjati za S9/S9+.

Master_Hrc 08.01.2019. 12:46

Citiraj:

Autor xulos (Post 3264494)
Koji csc i gdje je kupljen?

uzi shop, G960FOXM2BRJ5

srale7 08.01.2019. 12:54

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 3264751)
uzi shop, G960FOXM2BRJ5

Sta se čeka sa updateom?:D:D

Brko 08.01.2019. 13:01

Fidbek od drugih :D

Sent from Usreo Mobara

Master_Hrc 08.01.2019. 13:03

e to to to :D. A i ak dođe do battery draina neda mi se factory reset raditi :P

erda 08.01.2019. 13:08

Citiraj:

Autor xulos (Post 3263322)
S9+ dva dana bez ikakvih problema, uz dosta koristenja. Pozivi , vib, whats, inst, youtube... .

Moja traje točno 1 dan, uz prosječno korištenje. Intenzivno surfanje, fejs ju brzo iscrpe i onda traje do podneva :)
Više me muči punjač, koji je spor do bola...

panda505 08.01.2019. 16:38

Citiraj:

uzi shop, G960FOXM2BRJ5

Onda nije ni čudo da je već došlo kad je švapska verzija :D
Ja ću se kod ovih debilčeka iz HTa načekat :kafa:

coconut 08.01.2019. 18:14

A1 (ex VIP) verzija - 0 bodova

Brko 08.01.2019. 18:18

Ne kužim, ako toliko čekate i očekujete Pie, što preko Updato ili SamFirma ne skinete Pie firmware za svoj model od neke druge regije/telekoma i ne flešate Odinom? 10 minuta posla.
Nećete izgubiti garanciju time, bez brige. Po meni, bolje tako ako se nemrete strpit.

Sent from Usreo Mobara

srale7 08.01.2019. 18:21

Citiraj:

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3264852)
Ne kužim, ako toliko čekate i očekujete Pie, što preko Updato ili SamFirma ne skinete Pie firmware za svoj model od neke druge regije/telekoma i ne flešate Odinom? 10 minuta posla.
Nećete izgubiti garanciju time, bez brige. Po meni, bolje tako ako se nemrete strpit.

Sent from Usreo Mobara

NItko nije nestrpljiv, vidis da ovi koji imaju ota čekaju:D:Di

JuiceBox 08.01.2019. 19:13

Citiraj:

uzi shop, G960FOXM2BRJ5

Da, OXM csc je "global", u 9 zemalja je vec izasao. Mi sa CRO cemo se jos nacekati ohoh...

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3264852)

Sent from Usreo Mobara

Nemozes vise s amo tako. Procedura za zamjeniti CSC na s9/s9+ je malnereko znanstvena fantastika : https://forum.xda-developers.com/sho...postcount=2011

A to raditi zbog 2-3 tjedna nestrpljenja i potencijalno syebat mob od par k kuna, ne isplati se.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:45.