![]() |
Više manje da, osim ako baš znaš lika ili imaš preporuku
Previše je to love za zajebat se... |
Citiraj:
Ali u principu da. Jer ti ne mozes provjerit odakle je dosa. Ali cudo je koliko ima prosvercanih bez urednih papira... Ili ima baza iz BIH, da imaju kao 2 godine jamstva :D |
Da li ima tko provjernog prodavaca? Ako ima neka mi posalje kontakt na PM, da se ne igram sa ostalima, ipak nisu mali novci u pitanju
|
ja u životu nisam račun dobio prek njuškala, kupujem svake godine ajfon, dobijem tcom/vip listić i to je to
garancija ak ce zatrebat prolazi jer se na apple stranici vidi po IMEI kad je prvi put upaljen jel |
Dok ne pokuca čiko milicajac na vrata i kaže ukrade uređaj zapljena sljedi. A onda kuku lele jbg. Bilo je xy takvih slučajeva gdje su ljudi ni krivi ni dužni kupili zapakovan i nov uređaj sa čak i garancijom i računom pa se ispostavilo da je bilo ukradeno...
|
Toga je i mene strah da je ukraden, da mi ne priznaju garanciju u tmobile, kazu da nije kod njih kupljen i slicno
|
Ja sam kupio svoj od zagya tu na forumu i dobio i tcom listic i racun. A koliko vidim svi koji su od njega uzimali su zadovoljni.
|
Citiraj:
Morat cu napravit C/P svojih prica. Anyway, ne mora bit nista, ali VIP npr (agram) traze racun + jamstveni, za TCom isto (direktiva odozgor), pa je dobro imati dodatnu sigurnost. Opet racun i grancija nije nikakvo osiguranje (opet prica), tako da nije to uvjet da ce sve bit ok. Generalno moze se nac na njusci s racunom i garom (pretplata), ali zadnji godina se smanjio broj takvih uređaja jer sama cijena pretplate i aparata je prevelika, radi ovih džabaflex tarifa. Opet kazen nije pravilo, ali se smanjio broj takvih aparata. Šta se tiče prodavača, najbolje tu na forumu ako ima (nisan pratio) i mislin da je neko uzima (mamaturka?) priko njuske, raspitajte se najbolje. Opet gledajte ko ima dosta telefona, jer da je veliki zajeb neko bi mu zube proseta, tako da to ne mora biti veliki problem (ako uzimate). Dosta san nadrobio, sad je vrime za krevet i nordijske filmove. :chears: |
iPhone mobiteli
Ja gledam i uzimam uvijek one mobicro, zagy, markan, i jos slicni na njuskalu, oni ih prodaju na tonu..jos nije nitko pokucao na vrata :D
|
Citiraj:
Jesi siguran da prolazi? Sad su curu trazili racun u MESCu. Zaboravio sam ih pitat kaj ak nemas racun... |
Nisam nikad, od ajfona 3G do danas trebao reklamaciju, ali kazu ovdje momci da je samo imei bitan..sad vise neznam, ako treba racun i ja sam u banani ak zatreba
|
Citiraj:
Nikad ni pitanja nisam dobio, dapace, samo su preuzeli mobitel. |
Citiraj:
Ako bude kakvih problema, ladno na Apple support, telefon ili jos bolje chat. dobijes case number koji im samo priložiš. Situacija od prije par mjeseci: Na MB Pro iz 2011 riknula graficka kartica. Racunalo kupljeno u Hong Kongu, garancija istekla davnih dana. Kako je problem dosta bio dosta raširen kod tog modela u svezi ATI graficke Apple odobrio besplatan replacement program cijele maticne ploce onima koji zadovoljavaju odredjene kriterije: odredjen model - odredjen problem. Razgovarao sa Apple supportom prek chata, dobio case broj isprinto sve to i odnio u Store.hr Zamjenili cijelu maticnu za Đ i poslali mi laptop nazad. Kakvi računi - kartončiči i bakarači. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
I ja sam imao taj MBpro 2011, samo kaj sam ga popravljal na svoj trošak (odlemljivanje i zalemljivanje nove grafičke). Iako sam znao da će radit recall i vraćat pare, nisam htio dat 4k+ kn ovlaštenom servisu. Uostalom, bio sam mega ljut kad se to desilo pa sam slao svim Apple portalima koji su tek tad krenuli radit fuss oko toga. :D Samo kaj... Apple ne pokriva iPhone kao što to pokriva ostale uređaje, garancija za iPhone je malo specifičnija i pokušava se progurati da nije worldwide. U smislu non-Apple storeova. |
Je, trebalo bi proci bez racuna ali su i mene trazili isti. Prvi put posto nisam znao da treba sam im slao sliku racuna mailo-om a drugi put je trebao i racun i onaj papiric s garancijom od servisa (Agram servis i VIP).
|
a šta ako nemam račun nego samo taj vip/tcom papirić i važeću garanciju preko IMEI-a?
|
Citiraj:
Citiraj:
To su vjerojatno nasi lopovi od servisera pokusali progurati da iPhone garancija ne vrijedi world wide. Cuo sam za razne probleme, ali ih osobno nisam imao. Osim u vezi jedne retine kojoj je ekran crkao, a kako je kuciste bilo malo osteceno (cca 2mm ogrebotina na mjestu gdje je baterija, ekran nedirnut), nisu mi htjeli priznati jamstvo. Apple support sve rijesio u 1h vremena. Sutradan usao i dobio novu retinu. Ukratko, ne vjeruj nasim lopovima. Ako nisi siguran, ili pak mislis da si u pravu, kontaktiraj Apple. |
Citiraj:
Slazem se da Apple ima najbolji support, ali kod nas ga lokalne dase zanju zasrat (citaj Agram, MESC). Anyway, cekam povratak ovakvog telefona. http://www.iphoneforum.ro/uploads/mo...1428299735.jpg iPhone 4 style :) |
ja bi bio zadovoljan i sa iPhone 5 style (ne 5s, on je već usrani sivi)
http://mob.hr/blog/wp-content/upload...1348748219.jpg |
Citiraj:
Kod crnog mi je najveca fora, sto je i okvir oko ekrana crn, tako da kad je ekran ugasen, sve je crno i izgleda bas dobro , kao da je samo komad crnog stakla (pogotovo novi modeli koji imaju FP senzor na home tipki, pa nema vise one bijele kockice). Mislio sam si uzet 6S Plus, da zamjenim i5, ali cijene su jednostavno nenormalne (vrebam i dalje ako naleti stogod povoljno). 64gb modeli po 6,8k kn, pa onda skicao malo galaxy s6 edge+, oni su pak po 5k kn. Nije mi jasno otkuda te brutalne cijene. Ovaj i5 sam kupio mj-dva nakon sto je izasao za 3,6k kn, kako se cijena poduplala u 3 godine?! A i galaxije su vijek bili 2,5-3k kn, sad su i njima cijene nenormalne.... |
Mislim da su pojeftinile tarife, a poskupili uređaji (kad zbrojiš upfront cost + 90kn/mj u HT-u). I sad je ljudima konačno jasno kolko taj mob zapravo košta, kad više nema toliko ogromnih subvencija (koje platiš kroz iznos pretplate).
Ja sam isto gledao zamijenit i6 sa i6S, ali cijene su lude. @Mileni hvala na info. Nisam znao da je i kod nas Apple tako dobar, iako ih službeno nema. Zna se zašto kupujemo Appleove uređaje i zašto ih plaćamo toliko koliko ih plaćamo. |
Pojeftinile tarife? Baš mi se nekako čini da su tarife sada nepovoljnije nego prije npr godinu dvije...
Ja također snajpam neki 6s rose gold za ženu kao poklon za Božić, no cijene su upravo kako velite, abnormalne. Kakva je situacija u EU što se cijena tiče? Navodno je kolega svojoj kćeri kupio ip6 u Istanbulu za nekih 300€ iz dućana, mj dana nakon izlaska... Da su kod njih takve cijene. Čisto sumnjam, ali ako jesu... hm. |
samo kaj oni nisu u EU pa je tu možda caka (ako uopce ima cake)
|
|
na njuški nema 64gb ispod 6k da ga jebeš
|
Ja u ruci imam ponudu za ip6s 16gb za 5.800kn iz SD. S opcijom da uzmem npr na 12 ili 24 rate bez kamata.
Ovi s njuške nisu normalni s tim svojim cijenama. edit: sad tek vidim da pišeš za 64gb. jezik brži od pameti. |
samo kaj je ta pondua katastrofa, em skupa em 16gb..
|
Kad nemaš keš odjednom onda je sasvim dobra.
A i 16gb je sasvim ok kapacitet za mobilni uređaj. Mi smo cloud familija, a na mobu nemamo praktički ništa. |
Meni osobno komp + cloud + NAS sluze za backup. No cloud na mobitelu osim u svrhu backupa ne koristim. I zelim barem 20ak GB mjuze na mobu, ionako slabo slikam.
Radije bih uzeo 32GB 5s nego 16GB 6s. Potonji bi meni osobno bio beskoristan. Da su cijene lude - jesu. Osim tih pocetnih 16gb, cijene su ipak stvar koja me najvise odbija. Jednostavno je presmijesno koliko su cijene ustvari narasle unazad 3-4 godine. Da su tarife bolje - nisu. Jer kad na bonove imas kud i kamo bolje tarife, onda stvarno ne vidim smisla. Bolje na rate uzeti nego sa lihvarima ugovor potpisati :) |
Meni su se zamjerili radi bezobraznih cijena i onih pišljivih 16GB za tolike novce. Zato prelazim na Android jer više i nisu tolike razlike u fluidnost, a za pola jeftinije nađem flagship Android.
|
Neke stvari na koje si navikao možda nećeš imat na Androidu pa imaj to na umu.
|
Citiraj:
Plus sam sebe kasnije pilas zasto nisi cekao jos 78 dana do novog flagshipa koji ce ionako bit prigazen za 137 dana od drugog flagshipa, i tako u krug :D |
Citiraj:
Drugi dio je vazan samo ukoliko patis na to da moras biti 'najjaci' :) |
Citiraj:
|
Kada obično budu rasprodaje krajem godine? I gdje se uopće isplati gledati? Mislim, aludiram na prošlogodišnje scenarije...
|
Nadam se da će ovo ubrzo doći i na 'truli' Zapad
http://www.slashgear.com/shops-in-ch...28gb-03412907/ Tek što su prešli na veće ekrane, a već bi nazad na 4". Zašto? http://www.theverge.com/2015/11/4/9668204/apple-4-inch-iphone-6 |
Citiraj:
Citiraj:
"As there is still demand for a 4-inch iPhone, we believe Apple will upgrade this product line." Svi znamo da Apple udovoljava željama korisnika (*hint* 16GB 6s). |
Otkad je ovo postala trznica? Pa kad vas klepimo banom, onda kuknjava....
|
Citiraj:
Ako se ovo ostvari, genijalno :chears: |
Vjerovatno neće. Jer do sada su uvjeravali da 1GB je sasvim dovoljno i ne treba više, ove godine opa 2, a ak skoče na 3 bit će malo sumnjivo... A o 4'' varijanti se priča od lani, a vjerojatno će i doći nešto nalik tome, samo je pitanje kada i u kojem obliku...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:15. |