PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Red Dwarf 02.06.2010. 09:04

Je se netko vozio po maksimiru? Je valjaju tamo što rute?

tražim ovako nekakve mini vožnje po gradu a da nije baš ravnica a nemam uvijek vremena zaletiti se na sljeme

thuNdeR 02.06.2010. 09:35

maksimir ti je pljuga, prođeš ga za 5 min :D

murina 02.06.2010. 09:53

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1657959)
Nisam ni znao za ovaj site, ja imam Elixire i ove pakne koje sam dobio s njim me malo zezaju jer nekad znaju cvilit, pa me zanima jel to rijesio sa ovim paknama, tko to uopce proizvodi?

Poslije Sljemena ne cvile

Red Dwarf 02.06.2010. 10:12

a kuda bi se onda isplatilo ići? mislim dosadilo mi je iskreno voziti se po ravnom do jaruna, par đireva oko jaruna i nazad...

thuNdeR 02.06.2010. 10:14

zg je preloš za bicikle (osim sljemena) previše prometa etc.

zato ja svoj bajs držim u karlovcu :D

Red Dwarf 02.06.2010. 10:20

uglavnom na stranu što nemam kondicije i društva i vremena za svakodnevno ići na sljeme, ali eto meni je još uvijek odlazak na sljeme zabavan i ono...tome se veselim 6 dana u tjednu (a sedmi crkavam :D) pa nebi htio izabjuzati sljeme da mi dopizdi ići na njega...

a opet nemogu cijeli dan doma zjake hvatati nego eto ipak bi biciklirao koliko toliko

Nik 02.06.2010. 10:29

Citiraj:

Autor Red Dwarf (Post 1658038)
Je se netko vozio po maksimiru? Je valjaju tamo što rute?

tražim ovako nekakve mini vožnje po gradu a da nije baš ravnica a nemam uvijek vremena zaletiti se na sljeme

Ja se cesto vozikam Maksimirom, ali meni kad kazem Maksic to znaci dio od vidikovca i III jezera prema sjeveru a ne ovaj donji turisticki dio na koji svi prvo pomisle kad se spomene Maksimir.

U tom gornjem dijelu ima hrpa stazica i ekipa si je po sumi slozila jumpove i nije uopce lose tuda se vozikati samo sto ako nagazis pedale to brzo ispedaliras uzduz i porijeko - u svakom slucaju puno bolje nego nego ravna cesta, a moze se iskombinirati zanimljivih ruta.

Posto sam iz Dubrave cesto ulazim u Maksic s istocne strane, kod Agronomskog faksa ili kod policijske akademije i od tuda startam po nekakvim sumskim puteljcima uz V jezero pa po sjevernim rubovima sume (tu je fora singletrack stazica) i onda se sjurim dolje prema III jezeru ili Mogili (spomenik s raskriljenim sokolom na vrhu) pa do ulaza i onda uz I i II jezero nazad prema gornjim sumskim putovima i jezerima ili napravim uspon nekom od staza koja ide od Mogile.

Uglavnom mogu se iskombinirati zabavne rute po sumi u tom gornjem dijelu Maksica, ima dosta stazica...bike pod tur i istrazuj.

Ja sam se znao provozati i van staza i doci zaprascen od glave do pete :D
Sad nedavno kad je cura kupila bike, vatreno krstenje je bilo u Maksimiru nakon kise i to po skroz zablacenim stazama, bilo je i guranja a ona je prvi puta u zivotu vozila takav teren :D
Svidjelo joj se ;)

murina 02.06.2010. 10:36

Savica Dwarfe!!

Renesis 02.06.2010. 10:46

po maksimiru ima brdo stazica, ali ces ga relativno brzo prepedalirat cijelog. iznad maksimira ti je dotrscina koja ima isto puno staza, ukljucujuci i jedan krug od 8km(?) po kojem se voze utrke :)

MIK 02.06.2010. 10:51

Pa i nije ZG tak ravan, od Britanca jedna tura na Pantovčak prema Šestinama druga tura po Nazorovoj-Cmrok-G.Prekrižje.
Od Zvijezde se može prema Mirogoju, Bijenik,itd; Maksimir, Bukovac isto nije ravan. Od Črnomerca prema Sv. Duhu. Vinogradska isto u brdo...

Dobar dio grada je na obroncima Medvednice tako da ima rutica za ispustit dušu:)

elvis again 02.06.2010. 11:23

Citiraj:

Autor aski (Post 1657925)
Stab Deluxe.

Daj koju slikicu baci... Znaci nis od one univege AM3 (zgledala je kao solidan am bajk)?

aski 02.06.2010. 12:10

Nece slikica bit jos, ali kad sredim cijeli faks i jos neke stvari sve bude poslikano.
A posto sam u Rijeci na faksu ne znam s kim bi se vozio na AM bikeu, jer volim malo zesce. Samom mi je nezgodno jer nisam na svom terenu :) Frendovi mi ugl. voze road bike.
Pa sam odlucio da je najbolje da idem na DH, jer ima klub, ekipa i tako to :goood:

Željac 02.06.2010. 13:18

Citiraj:

Autor murina (Post 1656527)
Slikaj ga, da vidim kako mu stoje :D

evo da nebi ispao pizdek !

danas ga pokupio sa servisa, doma zamijenio gume (najebao se radi zice unutar njih), centrirao diskove i voila !
spreman za rokacinu !
jos da si kacigu negdje ubodem, prizeljkujem full face i to je to !
dalje onda polagano mijenjat sto mi se prdne. :D:D
:beer::beer:

http://www.pohrani.com/f/1n/YB/46IV00hU/norco.jpg
http://www.pohrani.com/f/3V/k7/2x9wkxjP/gore.jpg
http://www.pohrani.com/f/20/SY/207KhztL/maxxis.jpg

ne trebam spominjati kako drobe i pjevaju :D:D
za sad zadovoljan, cekam sljeme, blato itd. pa cu onda iznijeti puno misljenje !

Renesis 02.06.2010. 13:41

jest velika guma, ali mislim da po blatu ipak nece bit toliko zahvalne :) koliko su velike te ripne po sredini?

Željac 02.06.2010. 13:48

Citiraj:

Autor Renesis (Post 1658280)
koliko su velike te ripne po sredini?

izmedu 4 i 5mm

:beer:

murina 02.06.2010. 14:11

Valja li ovo šta?
http://lh5.ggpht.com/_QC7ZlQ-V8Qo/TA...28Large%29.JPG

MIK 02.06.2010. 19:35

Citiraj:

Autor murina (Post 1658314)

http://www.mtbr.com/cat/tires-and-wh...86_151crx.aspx

Vuco 02.06.2010. 19:43

SamFisher ili Catkiller, tko je ostavio SPD pedale kod mene ? :D

Danas kopao po vilici neš i vidim na stolu pedale, a znam da ste Vas dvojica trgovali pedalama kod mene :D.
Danas nabavio rezervne o-ringove za vilicu, sutra ili nakon vikenda rastavljam vilju i menjam te glavne brtve. Nadam se da će mi riješiti problemčić koji imam s vilicom :).

Momci, kad je onda vožnja preko vikenda ? Subota ili nedelja ? U subotu sam fraj, nedelja bi bilo ok da budem do 1 doma, što znači ili ranije ići gore ili biti kraće na vrhu na cugi.

murina 02.06.2010. 19:46

Hvala, mislim da ću ih kupit da budu backup za Sljeme.

Biciklisti su danas u depri radi vremena, niko ništa ne piše :D

Željac 02.06.2010. 20:04

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1658598)
Momci, kad je onda vožnja preko vikenda ? Subota ili nedelja ? U subotu sam fraj, nedelja bi bilo ok da budem do 1 doma, što znači ili ranije ići gore ili biti kraće na vrhu na cugi.

to i mene zanima. svejedno je kad se ide !
nek se racuna na mene. nisam bio duuugo ogre, jos sad s novim gumama itd..
:fiju::fiju:

:beer:

MIK 02.06.2010. 20:04

Citiraj:

Autor murina (Post 1658601)
Hvala, mislim da ću ih kupit da budu backup za Sljeme

Ma kakav backup, ako to kupiš onda ti je to glavna guma posvuduša:)

Ja sam jedno vrijeme razmišljao imati dva seta ali sam odustao od toga. Da to funkcionira dobro treba još nabaviti i dva kotača (obruče, kazetu, disk pločice) a to već košta.

murina 02.06.2010. 20:16

Ma ove table top su mi predobre za cestu i žao mi ih odbacit. Pošto se lako skidaju (a i King koliko sam pročitao na linku) nije greda tu i tamo ih zamijeniti. Skidam ih i stavljam rukama bez problema, ne treba nikakav alat..

(znam i ja da će mi jedan komplet ostat za stalno na bajku ali se malo uvjeravam u suprotno :D)

Bježi kišo s prozora!

Sam Fischer 02.06.2010. 21:14

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1658598)
SamFisher ili Catkiller, tko je ostavio SPD pedale kod mene ? :D

Hm, mislim da je svako pokupio svoje ako se ne varam :D
Eto, posrećilo ti se :D

De5tr0yer 02.06.2010. 22:19

Ja idem u subotu.

Vuco de meni pedale :D

Red Dwarf 02.06.2010. 23:46

i ja idem u subotu...ali naravno u 8 ujutro da bi odrćavao tempo...

jbte led trebalo bi forume zabraniti ako si pripit :D..,.malo je teže tipkat...distrojeru napravi onda lijepo pois kao ja za prošli put pa da se zna otprilike ko ide a ko ne

Vuco 03.06.2010. 00:03

Citiraj:

Autor Sam Fischer (Post 1658687)
Hm, mislim da je svako pokupio svoje ako se ne varam :D
Eto, posrećilo ti se :D

:D. Dobro, onda imam doma Shimano SPD M505 brijem pedale. Ipak nekako mislim da su tvoje :D. Dajte pogledajte tko god ih već trebao imati, jer ja fakat pojma nemam od kud su mi te pedale :stoopid:

Znači onda subota ? Super, paše mi čak i ujutro rano, da ne moram žurit doma.

tomiotok 03.06.2010. 09:32

pozz, koja je razlika izmedju centerlock nabe i nabe sa 6 šarafa? dali se isplati platiti razliku od nekih 200kn izmedju shimano slx i shimano xt zadnje nabe? vozim uglavnom po šumi u ravnici sto je reda veličine ko da idete s bankine na bankinu!

Renesis 03.06.2010. 09:40

centerlock naba je za centerlock diskove. 6bolt naba je za 6 bolt diskove. 6bolt su ti češći.

ne isplati.

tomiotok 03.06.2010. 09:42

Citiraj:

Autor Renesis (Post 1658925)
centerlock naba je za centerlock diskove. 6bolt naba je za 6 bolt diskove. 6bolt su ti češći.

ne isplati.

mislio sam ima li ikakove razlike u njima posto je centerlock robusnija dali je i izdrzljivija, ovo koja je za koje diskove znam!

De5tr0yer 03.06.2010. 09:45

Nisu fischerove, ima ih na bajku već 2-3 tjedna. :)

@tomiotok: centerlock se montira na posebne nabe preko zubaca koji onda jednoličnije prebacuju napetosti materijala na nabu. Razlika je malena i nećeš ju osjetiti.

Što će ti uopće tak skupi pogoni? Uzmi deore jer ti je očito dovoljan, možda i previše :)
Koji bajk uopće voziš, ovako mi ne liči da si neki opasni bajker :D

Dakle subota:
Dwarf
De5tr0yer
Vuco

Ja ću u 9 ići jer mi je prerano u 7 ustat nakon radnog dana. ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:53.