![]() |
Je se netko vozio po maksimiru? Je valjaju tamo što rute?
tražim ovako nekakve mini vožnje po gradu a da nije baš ravnica a nemam uvijek vremena zaletiti se na sljeme |
maksimir ti je pljuga, prođeš ga za 5 min :D
|
Citiraj:
|
a kuda bi se onda isplatilo ići? mislim dosadilo mi je iskreno voziti se po ravnom do jaruna, par đireva oko jaruna i nazad...
|
zg je preloš za bicikle (osim sljemena) previše prometa etc.
zato ja svoj bajs držim u karlovcu :D |
uglavnom na stranu što nemam kondicije i društva i vremena za svakodnevno ići na sljeme, ali eto meni je još uvijek odlazak na sljeme zabavan i ono...tome se veselim 6 dana u tjednu (a sedmi crkavam :D) pa nebi htio izabjuzati sljeme da mi dopizdi ići na njega...
a opet nemogu cijeli dan doma zjake hvatati nego eto ipak bi biciklirao koliko toliko |
Citiraj:
U tom gornjem dijelu ima hrpa stazica i ekipa si je po sumi slozila jumpove i nije uopce lose tuda se vozikati samo sto ako nagazis pedale to brzo ispedaliras uzduz i porijeko - u svakom slucaju puno bolje nego nego ravna cesta, a moze se iskombinirati zanimljivih ruta. Posto sam iz Dubrave cesto ulazim u Maksic s istocne strane, kod Agronomskog faksa ili kod policijske akademije i od tuda startam po nekakvim sumskim puteljcima uz V jezero pa po sjevernim rubovima sume (tu je fora singletrack stazica) i onda se sjurim dolje prema III jezeru ili Mogili (spomenik s raskriljenim sokolom na vrhu) pa do ulaza i onda uz I i II jezero nazad prema gornjim sumskim putovima i jezerima ili napravim uspon nekom od staza koja ide od Mogile. Uglavnom mogu se iskombinirati zabavne rute po sumi u tom gornjem dijelu Maksica, ima dosta stazica...bike pod tur i istrazuj. Ja sam se znao provozati i van staza i doci zaprascen od glave do pete :D Sad nedavno kad je cura kupila bike, vatreno krstenje je bilo u Maksimiru nakon kise i to po skroz zablacenim stazama, bilo je i guranja a ona je prvi puta u zivotu vozila takav teren :D Svidjelo joj se ;) |
Savica Dwarfe!!
|
po maksimiru ima brdo stazica, ali ces ga relativno brzo prepedalirat cijelog. iznad maksimira ti je dotrscina koja ima isto puno staza, ukljucujuci i jedan krug od 8km(?) po kojem se voze utrke :)
|
Pa i nije ZG tak ravan, od Britanca jedna tura na Pantovčak prema Šestinama druga tura po Nazorovoj-Cmrok-G.Prekrižje.
Od Zvijezde se može prema Mirogoju, Bijenik,itd; Maksimir, Bukovac isto nije ravan. Od Črnomerca prema Sv. Duhu. Vinogradska isto u brdo... Dobar dio grada je na obroncima Medvednice tako da ima rutica za ispustit dušu:) |
Citiraj:
|
Nece slikica bit jos, ali kad sredim cijeli faks i jos neke stvari sve bude poslikano.
A posto sam u Rijeci na faksu ne znam s kim bi se vozio na AM bikeu, jer volim malo zesce. Samom mi je nezgodno jer nisam na svom terenu :) Frendovi mi ugl. voze road bike. Pa sam odlucio da je najbolje da idem na DH, jer ima klub, ekipa i tako to :goood: |
Citiraj:
danas ga pokupio sa servisa, doma zamijenio gume (najebao se radi zice unutar njih), centrirao diskove i voila ! spreman za rokacinu ! jos da si kacigu negdje ubodem, prizeljkujem full face i to je to ! dalje onda polagano mijenjat sto mi se prdne. :D:D :beer::beer: http://www.pohrani.com/f/1n/YB/46IV00hU/norco.jpg http://www.pohrani.com/f/3V/k7/2x9wkxjP/gore.jpg http://www.pohrani.com/f/20/SY/207KhztL/maxxis.jpg ne trebam spominjati kako drobe i pjevaju :D:D za sad zadovoljan, cekam sljeme, blato itd. pa cu onda iznijeti puno misljenje ! |
jest velika guma, ali mislim da po blatu ipak nece bit toliko zahvalne :) koliko su velike te ripne po sredini?
|
Citiraj:
:beer: |
Valja li ovo šta?
http://lh5.ggpht.com/_QC7ZlQ-V8Qo/TA...28Large%29.JPG |
Citiraj:
|
SamFisher ili Catkiller, tko je ostavio SPD pedale kod mene ? :D
Danas kopao po vilici neš i vidim na stolu pedale, a znam da ste Vas dvojica trgovali pedalama kod mene :D. Danas nabavio rezervne o-ringove za vilicu, sutra ili nakon vikenda rastavljam vilju i menjam te glavne brtve. Nadam se da će mi riješiti problemčić koji imam s vilicom :). Momci, kad je onda vožnja preko vikenda ? Subota ili nedelja ? U subotu sam fraj, nedelja bi bilo ok da budem do 1 doma, što znači ili ranije ići gore ili biti kraće na vrhu na cugi. |
Hvala, mislim da ću ih kupit da budu backup za Sljeme.
Biciklisti su danas u depri radi vremena, niko ništa ne piše :D |
Citiraj:
nek se racuna na mene. nisam bio duuugo ogre, jos sad s novim gumama itd.. :fiju::fiju: :beer: |
Citiraj:
Ja sam jedno vrijeme razmišljao imati dva seta ali sam odustao od toga. Da to funkcionira dobro treba još nabaviti i dva kotača (obruče, kazetu, disk pločice) a to već košta. |
Ma ove table top su mi predobre za cestu i žao mi ih odbacit. Pošto se lako skidaju (a i King koliko sam pročitao na linku) nije greda tu i tamo ih zamijeniti. Skidam ih i stavljam rukama bez problema, ne treba nikakav alat..
(znam i ja da će mi jedan komplet ostat za stalno na bajku ali se malo uvjeravam u suprotno :D) Bježi kišo s prozora! |
Citiraj:
Eto, posrećilo ti se :D |
Ja idem u subotu.
Vuco de meni pedale :D |
i ja idem u subotu...ali naravno u 8 ujutro da bi odrćavao tempo...
jbte led trebalo bi forume zabraniti ako si pripit :D..,.malo je teže tipkat...distrojeru napravi onda lijepo pois kao ja za prošli put pa da se zna otprilike ko ide a ko ne |
Citiraj:
Znači onda subota ? Super, paše mi čak i ujutro rano, da ne moram žurit doma. |
pozz, koja je razlika izmedju centerlock nabe i nabe sa 6 šarafa? dali se isplati platiti razliku od nekih 200kn izmedju shimano slx i shimano xt zadnje nabe? vozim uglavnom po šumi u ravnici sto je reda veličine ko da idete s bankine na bankinu!
|
centerlock naba je za centerlock diskove. 6bolt naba je za 6 bolt diskove. 6bolt su ti češći.
ne isplati. |
Citiraj:
|
Nisu fischerove, ima ih na bajku već 2-3 tjedna. :)
@tomiotok: centerlock se montira na posebne nabe preko zubaca koji onda jednoličnije prebacuju napetosti materijala na nabu. Razlika je malena i nećeš ju osjetiti. Što će ti uopće tak skupi pogoni? Uzmi deore jer ti je očito dovoljan, možda i previše :) Koji bajk uopće voziš, ovako mi ne liči da si neki opasni bajker :D Dakle subota: Dwarf De5tr0yer Vuco Ja ću u 9 ići jer mi je prerano u 7 ustat nakon radnog dana. ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:53. |